Baikal Team

Θέλω να πάρω 4 τσοκ.
Μεταξύ Carlson και Gemini ποια προτείνεται? Τα εσωτερικά Carlson που βλέπω είναι η μισή τιμή απ' τα εσσω-εξω της Gemini και βλέπω στις ελληνικές σελίδες πως δεν έχουν όλες τις συσφιξεις. Έχει φέρει κανένας από έξω, η να πάω στα εσωτερικά της Κάρλσον?

Θέλω να πάρω 4 τσοκ.
Μεταξύ Carlson και Gemini ποια προτείνεται? Τα εσωτερικά Carlson που βλέπω είναι η μισή τιμή απ' τα εσσω-εξω της Gemini και βλέπω στις ελληνικές σελίδες πως δεν έχουν όλες τις συσφιξεις. Έχει φέρει κανένας από έξω, η να πάω στα εσωτερικά της Κάρλσον?
Αναλογως τι αυλο εχει το οπλο σου...αν δεν κανω λαθος τα carlson βγαινουν οι συσφιξεις βαση ανοιχτου αυλου 18,7 νομιζω, οποτε για αυλους 18,3-18,4 βγαινουν πολυ πιο ανοιχτα απο οτι λεει η ονομαστικη τους συσφιξη.Εγω πχ που πηρα για Baikal με 18,4 αυλο το full ειναι σαν ανοιχτο δυαρι και το mod σαν ανοιχτο τεσσαρι βασει της διαμετρου του στομιου...ενω τα gemini βγαινουν βασει του αυλου της μαρκας για την οποια προοριζονται οποτε η ονομαστικη τους συσφιξη ταυτιζεται με την πραγματικη...Πχ το full εμενα επρεπε να εχει διαμετρο στομιου περιπου 17,4 και το carlson το full εχει περιπου 17,7...οταν το βρω και το μετρησω θα σου πω ακριβως..

Αναλογως τι αυλο εχει το οπλο σου...αν δεν κανω λαθος τα carlson βγαινουν οι συσφιξεις βαση ανοιχτου αυλου 18,7 νομιζω, οποτε για αυλους 18,3-18,4 βγαινουν πολυ πιο ανοιχτα απο οτι λεει η ονομαστικη τους συσφιξη.Εγω πχ που πηρα για Baikal με 18,4 αυλο το full ειναι σαν ανοιχτο δυαρι και το mod σαν ανοιχτο τεσσαρι βασει της διαμετρου του στομιου...ενω τα gemini βγαινουν βασει του αυλου της μαρκας για την οποια προοριζονται οποτε η ονομαστικη τους συσφιξη ταυτιζεται με την πραγματικη...Πχ το full εμενα επρεπε να εχει διαμετρο στομιου περιπου 17,4 και το carlson το full εχει περιπου 17,7...οταν το βρω και το μετρησω θα σου πω ακριβως..
18.4 θέλω 4*,3*,2* για γενικό κυνήγι καί Extra full για τίς φασσες

αν δεν κανω λαθος τα carlson βγαινουν οι συσφιξεις βαση ανοιχτου αυλου 18,7
Η carlson για τα baikal τα δινει με βαση αυλο το 18,5
το θεμα ειναι οτι baikal στην Ελλαδα δε ξερεις ποτε τι αυλο εχουν αν δεν το μετρησεις παιζουν απο 18,2 -18,4+

18.4 θέλω 4*,3*,2* για γενικό κυνήγι καί Extra full για τίς φασσες
Τα Carlson's για Baikal (Tru-choke) βγαίνουν βάσει αυλού .730" δηλ. 18,54 mm.
https://www.choketube.com/product/tru-choke-sporting-clays-choke-tubes/
Αν τα προτιμήσεις πρέπει να πάρεις ένα βαθμό πιο σφιχτά από το αναγραφόμενο για να έχεις τις συσφίξεις που θέλεις. Δηλαδή
για 4* αντί IC θα πάρεις το LM (με διάμετρο .715" = 18,16 mm)
για 3* αντί Μ θα πάρεις το IM (με διάμετρο .705" = 17,90 mm)
για 2* αντί ΙΜ θα πάρεις το FULL (με διάμετρο .700" = 17,78 mm)
Όπως βλέπεις στο παραπάνω λίνκ, το Extra Full το βγάζει με διάμετρο .690" = 17,52 mm , δηλαδή δεν είναι ούτε καν Full στον αυλό 18,4 σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα !!!

Τα Carlson's για Baikal (Tru-choke) βγαίνουν βάσει αυλού .730" δηλ. 18,54 mm.
https://www.choketube.com/product/tru-choke-sporting-clays-choke-tubes/
Αν τα προτιμήσεις πρέπει να πάρεις ένα βαθμό πιο σφιχτά από το αναγραφόμενο για να έχεις τις συσφίξεις που θέλεις. Δηλαδή
για 4* αντί IC θα πάρεις το LM (με διάμετρο .715" = 18,16 mm)
για 3* αντί Μ θα πάρεις το IM (με διάμετρο .705" = 17,90 mm)
για 2* αντί ΙΜ θα πάρεις το FULL (με διάμετρο .700" = 17,78 mm)
Όπως βλέπεις στο παραπάνω λίνκ, το Extra Full το βγάζει με διάμετρο .690" = 17,52 mm , δηλαδή δεν είναι ούτε καν Full στον αυλό 18,4 σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα !!!
Οι συσφίξεις των εργοστασιακών τσοκ της Baikal είναι οι αναγραφόμενες ή βγαίνουν πιό ανοιχτές?
Εχω για το πλαγιόκαννο τα εργοστασιακά 1 , 3 , 4 άστρα. Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα?

Οι συσφίξεις των εργοστασιακών τσοκ της Baikal είναι οι αναγραφόμενες ή βγαίνουν πιό ανοιχτές?
Εχω για το πλαγιόκαννο τα εργοστασιακά 1 , 3 , 4 άστρα. Ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα?
Αυτό δεν το ξέρω Γιώργο. Δεν έχω Baikal με εναλλασσόμενα τσοκ, ούτε έχουν πέσει στα χέρια μου να μετρήσω, και δεν έχω άποψη.

Ιδια εχω κι εγω σε μαμα και αν το παρεις κατα γραμμα τοτε ναι ειναι πιο ανοιχτα...Δηλαδη το full για αυλο 18,4 θα επρεπε να εχει διαμετρο στομιου 17,4 και το δικο μου ειναι 17,55 το 3αρι επρεπε να ειναι 17,9 και ειναι 18,1(δηλαδη λιγο πιο κλειστο απο 4αρι) και το 4αρι ειναι 18,3 δηλαδη σχεδον κυλινδρος...Αλλα μην σε απασχολουν και πολυ αυτα,το τριαρι της εγω οσο το κυνηγησα μια χαρα σκοτωνε στα μπασιματα αλλο που πηρα τα εχτρα τσοκακια απο καταναλωτικη μ@λακια...Εγω θα σου ελεγα να τα δοκιμασεις μια χρονιά σε διαφορους συνδυασμους(το θεμα ειναι που τα δοκιμασεις με τετοια θηραματοπενια που επικρατει...) και αν δεν μεινεις ικανοποιημενος προχωρας σε αγορα αφτερμαρκετ...Τωρα κυνηγαω με ενα brain TM μια χαρα σκοτωνει δεν λεω αλλα και με το τριαρι της παλι μια χαρα σκοτωνα...Ριξε και σε κανενα χαρτονι ετσι για να σου φυγει η απορια,αν και για μενα ο τελικος κριτης ειναι το κυνηγι,εκει φαινονται ολα, και οπλο και τσοκ και φυσιγγι και πανω απο ολα ο κυνηγος που αν αυτος δεν κανει σωστα τη δουλεια του τα προηγουμενα τρια δεν μπορουν να αξιολογηθουν...

.ενω τα gemini βγαινουν βασει του αυλου της μαρκας για την οποια προοριζονται οποτε η ονομαστικη τους συσφιξη ταυτιζεται με την πραγματικη...
Οχι ακριβως αλλα ειναι πιο κλειστα...πχ το gemini ported ΙΜ ειναι 17,83 mm, το εσωεξω +5 cm gemini IM ειναι 17,72mm, το τριαρι το ported ειναι 18,1mm(δηλαδη οσο και το μαμα τριαρι...) και ο κυλινδρος ειναι 18,42(τον πηρα γιατι δεν ειχε μαμα και τον ηθελα για καμμια μπεκατσα αν και τελικα δεν τον χρησιμοποιησα ποτε γιατι βγαζω τελειως το τσοκ και ετοιμος για μπεκατσα...)Τωρα θα μου πεις οτι σε συμβουλευω να μην παρεις αφτερμαρκετ ενω εγω πηρα μισο κουβα,ειναι σαν το γιατρο που σου λεει να μην καπνιζεις ενω αυτος καπνιζει κανα δυο πακετα την ημερα...σου λεει το σωστο δεν σημαινει ομως οτι κι αυτος πρεπει να κανει το σωστο κι οχι αυτο που γουσταρει...Και επειδη μια ζωη την εχουμε και ολα σταχτη θα γινουν, αν γουσταρεις να παρεις αφτερμαρκετ παρε να κανεις την κ@υλα σου και μη ακους εμενα...

Γεια σε όλους τους φίλους!! Απέκτησα πρόσφατα ως δώρο ένα Baikal iz-27 σούπερ ποζέ.Το όπλο είναι κατασκευασμένο το 1990 και θα ήθελα να κάνω κάποιες παρεμβάσεις για να γίνει λίγο πιο φιλικό σε κυνήγια με σκύλο Φέρμας!!!έχει προβεί κάποιος σε πόρτινγκ και αφαίρεση ριγών να μου πει κάποια γνώμη και αν μπορεί να προτείνει και κάποιον οπλουργο που να έχει κάνει κάτι ανάλογο ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σάς!!IMG-9a2c3779603dea6af97d2a6b6b61c24e-V.jpg

Το δεύτερο που έκανε μετατροπή ο οπλουργος ντινος παπατσαρουχας ήταν το δικό μου. Αξίζει να το κάνεις με την έννοια ότι γίνεται το Προσωπικό σου όπλο. Χάνει εντελώς την με τα πολιτική του αξία δεν θα πάρεις ποτέ τα χρήματα που έδωσες για την μετατροπή πίσω. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να τα γνωρίζεις. Το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνεις είναι να δεις το κόστος.
Το λάθος που έκανα εγώ τότε λόγο απειρίας ήταν ότι το έκανα πολύ ελαφρή και πολύ κοντό. 2700 βάρος και 67cm μήκος κανης και κοντάκι αγγλικού τύπου. Τα τσοκ τα είχα κάνει, **** και *** . Βλητικά ήταν άψογο, ο ντινος είχε μετατρέψει και τους κώνους και τους αυλούς. Με το πορτινκ που είχε κάνει ο ντινος δεν είχα θέμα περίεργου ηχού κτλπ. Εγώ όμως έριχνα τότε και ένα βαπόρι φυσίγγια οπότε το όπλο αυτό ήταν εντελώς ακατάλληλο για εμένα. Το κυνήγησα δύο κυνηγετικές σεζόν. Για μπεκάτσα ιδανικό για πέρδικα θα μπορούσε να είναι αλλά ο συνδυασμός βάρους και φυσιγγίων και ζέστης το κάθε μπαμ ήταν οδυνηρό για εμένα. Για κυνήγι τσίχλας και για γενικό κυνήγι εντελος ακατάλληλο.
Αν θα το έφτιαχνα ξανά σήμερα
Βάρος 3100 το λιγότερο
Κοντάκι σεμι πιστολέ και σίγουρα απόλυτα στα μέτρα μου
Μεγάλωμα κώνου προσαρμογής και άυλου κανης.
Αφερεση μεσαίας συνδετικής ρίγας
Πορτινκ ναι θα το έκανα
Τι ρίγα σκόπευσης μάλλον θα την άφηνα γιατί μου αρέσει ο τύπος ρίγας που έχει το όπλο αυτό.
Και έτσι όπως το κάνει ο ντινος είναι πολύ ωραίος και βολικό στο μάτι όταν σκόπευης και βολεύει αρκετά στης μπηχτές τουφεκιές.
Το μήκος κανης σε καμία περίπτωση δεν θα το έκανα κάτω από 70cm.
Τσοκ πάλι τα ίδια θα έκανα **** και *** δηλαδή βελτιωμένο κύλινδρο και μισό.
Από βαφές εφαρμογές κτλπ η δουλειά του παπαυσαρουχα άψογη.
Όπως καταλαβενεις το φτιάχνεις όπως θες αλλά να ξέρεις ότι θα κοστίσει. Από την άλλη δεν θα εμπιστευόμουν κάποιων άλλο να το κάνει λόγο εμπειρίας είναι ο πρώτος που έκανε κάτι τέτοιο και μάλιστα τότε το έκανε μόνο σε σοβιετικά και όχι σε ρωσικά όπλα. Αλλιώς άστο ως έχει γιατί είναι ένα αξιόλογο και αξιόπιστο όπλο, με φοβερή βλητική απόδοση.
Ολα αυτά αποτελούν πρωσοπικη εμπειρία και πρωσοπικη γνώμη.
Καλή συνέχεια συγνώμη για το σεντόνι που έγραψα.

Εγώ από την άλλη αν ξανάφτιαχνα ποζέ,για λόγους βάρους όπως λέει @Νίκος cal 20 , θα το έκανα πάλι 67 αλλά θα έβγαζα μόνο τη ρίγα σκόπευσης!
Εννοείται porting!
Τσοκ όπως το είχα 0.1 -0.3
Από την άλλη... Είναι αρκετά τα λεφτά οπότε ίσως να πήγαινα στη λύση,κόψιμο στα ~ 60-65 με κύλινδρο και στις δύο, porting και ρίγα σκόπευσης.
Περιορίζεται το κόστος και παίζεις με τα φυσίγγια, εύκολο για το δισκανδαλο.
Μια σκέψη....

Γεια σε όλους τους φίλους!! Απέκτησα πρόσφατα ως δώρο ένα Baikal iz-27 σούπερ ποζέ.Το όπλο είναι κατασκευασμένο το 1990 και θα ήθελα να κάνω κάποιες παρεμβάσεις για να γίνει λίγο πιο φιλικό σε κυνήγια με σκύλο Φέρμας!!!έχει προβεί κάποιος σε πόρτινγκ και αφαίρεση ριγών να μου πει κάποια γνώμη και αν μπορεί να προτείνει και κάποιον οπλουργο που να έχει κάνει κάτι ανάλογο ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σάς!!View attachment 96283
Με τόσα που θα χαλάσεις δεν παίρνεις μια benelli beccaccia και να αφήσεις τον Ρώσο όπως είναι.

Γεια σε όλους τους φίλους!! Απέκτησα πρόσφατα ως δώρο ένα Baikal iz-27 σούπερ ποζέ.Το όπλο είναι κατασκευασμένο το 1990 και θα ήθελα να κάνω κάποιες παρεμβάσεις για να γίνει λίγο πιο φιλικό σε κυνήγια με σκύλο Φέρμας!!!έχει προβεί κάποιος σε πόρτινγκ και αφαίρεση ριγών να μου πει κάποια γνώμη και αν μπορεί να προτείνει και κάποιον οπλουργο που να έχει κάνει κάτι ανάλογο ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σάς!!View attachment 96283
Είναι αμαρτία να πηραζεις τέτοια όπλα αν θες κάτι ποιο ελαφρύ φτιάξε αλλά ξύλα βγαλε και την ρίγα ..τα άλλα μην τα πηραξεις αυτά τα όπλα είναι θησαυρός

Last edited:
Back