Benelli Advanced Impact

Προσωπικα ειχα αποφασισει να παρω ενα οπλο ακομα και επειδη με ειχε προβληματισει και με ειχε βαλει σε μεγαλη περισκεψη που μου προκαλεσε στο τελος αγχος η επιλογη της τελευταιας εκδοσης της benelli και επροκειτο για την ΑΙ "αστειευομενος το λεω " πηρα και εγω μια καινουργια Super Sport προσφατα που μου την εφεραν μεσα στο σπιτι μου να την δω και δεν την αφησα να ξαναβγει και ευχηθηκα στην ΑΙ να εχει καλη τυχη και σταδιοδρομια.Παιδες ο μαστορας διαλεγει το εργαλειο για την δουλεια που κανει αυτο κανει τον ορισμο της επιτυχιας και οχι τα σουπερ ντουπερ.
Παναγιώτη η supersport ειναι έρωτας, τελος! Την πήρα το 2018 και έγινε προέκταση του σωματός μου, Ευχομαι να την χαρείς στο επακρο!!
Εγω σε αυτη τη φαση τα ζύγισα στο μυαλο μου και κατέληξα αν έπαιρνα την ΑΙ υπήρχε πιθανότητα να το μετανιώσω λόγω αμφιβολιών, αντίθετα αν επαιρνα "απλη" power bore δεν υπήρχε τετοια περιπτωση, μιας και εχει φίλος παρόμοιο όπλο το εχω κυνηγίσει και εχω δει τι μπορει να κανει. Οπότε πήρα αυτη που ήθελα πραγματικα και ησύχασα!!
Αν αποδειχθεί βέβαια και στην πράξη στα επομενα χρόνια οτι οι ΑΙ κανουν παπάδες, ε, δυο νεφρά εχουμε, θα δώσουμε το ενα και θα παρουμε και μια τέτοια,

Καλοριζικη να την χαρεις και ορθως αποφασισες με δεδομενο τη λογικη τη γνωση και την εμπειρια που εχεις για το οπλο που αγορασες.Ζωη να εχουμε και εχει ο Θεος τι αλλη επιλογη μπορουμε να κανουμε στο μελλον.

Τόλη εγω πριν λιγες μέρες πηρα όπλο που βγαίνει και σε AI και σε powerbore, προτίμησα την powerbore κανη και ο λόγος ειναι απλός.
Το AI ως τώρα δεν έχει αποδείξει τίποτα, αν εξαιρέσεις τα λεγόμενα της εταιρίας (που έχει λογο να βάλει σάλτσα στα δεδομένα) δεν έχουμε κατι χειροπιαστό, και πιστεύω πως ο κύριος στόχος της κάνης αυτής είναι να πλησιάσει με τα ατσάλινα σκάγια τις επιδώσεις του μολύβδου, συνήθως όμως οταν θες να προσθέσεις θετικά πράγματα σε κατι, θα πρέπει να αφαιρεθούν καποια άλλα, ενα απο αυτά πιστεύω πως είναι οι επιδώσεις της κάνης αυτης με τα φυσίγγια χαμηλών γραμμαρίων, εγω ορτυκια, τρυγόνια και φασσες τους 2 πρώτους μήνες τα κυνηγάω με 28 γραμμάρια, τι πιέσεις και τι κατανομές θα δώσει ενα τέτοιο φυσίγγι σε καννη απο 10ρι όπλο (γιατι στην ουσία φύγαμε απ το δωδεκαρι και μπήκαμε στη διάμετρο απ το δεκάρι).

Ενα αλλο θεμα είναι τα μονοβολα, ποιο μονοβολο για 12ρι δεν θα κολυμπάει στον αυλό 19.7?
Και τέλος , τα τσοκακια, πες οτι στα φυσίγγια που δουλεύεις βλέπεις πως με τα μαμα τσοκ δεν δίνουν καλες κατανομές κλπ, και θες να δοκιμάσεις κάποια after market, θα περιμένεις πότε θα έρθει η ωρα να βγάλουν οι εταιρίες τσοκ τέτοιας διαμέτρου; ως τότε τι κανεις;

Εγω προσωπικά δεν ειχα θέμα να δωσω και 3 και 4 κατοστάρικα να παρω την AI και ας περίμενα και κανα2 μήνες παραπάνω που λέει ο λόγος, το θέμα ειναι αν είσαι διαθετιμενος να ρισκάρεις να παρεις ενα όπλο που ισως είναι φτιαγμένο για διαφορετικής κατηγορίας κυνήγια/φυσίγγια και να παλέψεις μόνος να το ανακαλύψεις, γιατί κανένας δεν πρόκειται να βγει με την AI και να πει "ναι, κανει δουλειά το ΑΙ, βαραγα τις φασσες ως τα 40 και τωρα τις βαράω στα 55".
Εγω προσωπικά και φθηνότερο να ηταν με την AI, δεν θα το αγόραζα ακομα που είναι τοσο φρέσκο και αδοκίμαστο, μετα απο μερικά χρόνια που θα(ΑΝ) αποδείξει την αξια του, ισως μπω σε σκέψεις, αλλα τότε θα υπάρχουν AI και στο car κατω απο τα 1.500€...
Ηλία σίγουρα τα 50 60 70 μέτρα είναι κάτι που και το όπλο να τα έχει σαν απόδοση λίγοι από ΕΜΑΣ στη πραγματικότητα έχουμε επαναλαμβανόμενες επιτυχιες σε βολές και αυτά σε θυραματα μεγέθους φάσσας, παπι και λοιπά και όχι στο τσιχλάκι που στα 50 m δεν το βλέπεις καλά.

Τώρα οσο φορά το νεροσωλήνα και τον αυλο που έχει σκεφτείτε ότι από τους 66 πόντους πχ της καννης αν αφαιρέσουμε τους 9 που είναι η θαλάμη άλλους 40 που είναι ο κωνος προσαρμογής και άλλοι 8 πόντος στο τέλος που είναι το τσοκ σαν πραγματικό μηκος αυλόυ μενουν.... 9 πόντοι αυλού για 66άρα και maximum 19 πόντοι αυλου για την 76άρα

Επίσης στο ξαναγράφω ότι και η benelli και σε αμερικάνικα site γράφουν ότι έχουν κάνει πάρα πολλές δοκιμή σε σκοπευτήρια με εξαιρετικά αποτελέσματα και όλοι αναφέρουν ότι τα πιατα στις ίδιες αποστάσεις τα έκανε τρήματα και σκόνη εν σχέση με τα σπασίματα κανονικών όπλων....και ΣΊΓΟΥΡΑ μιλάμε για μολύβδινα και λίγα γραμμάρια.

Επίσης αυτό που θα μας βολέψει είναι ότι θα πωλούνται οι κάννες μόνες τους και όπως λέει η benelli είναι συμβατές με τα είδη υπάρχων όπλα απλά προς το παρόν δεν έχουν spare γιατί όλες πάνε στα όπλα. σε δύο χρόνια θα υπάρχουν οι καννες όμως . Δεν ξέρω σε ελλαδα.... Κ με π.χ ένα χιλιάρικο αγοράζεις μία επιπλέον καννη και τελείωσες.

Καλά άσε τα βίντεο. Με βάση αυτά θα έχει μεγαλυτερη μήκος η άτρακτος της τουφεκιας κάτι που δεν ισχύει γιατί έχει μεγαλύτερο αυλό η advance impact. Εγώ ρωτάω αν κάποιος έχει μετρήσει με αυλομετρο να μας πει πραγματικές διαστάσεις σε κώνους αυλούς και τσοκ για να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα. Γιατί αρχικά θυμάμαι που είχαν αναφέρει ότι πριν τα τσοκ καταλήγει σε 18.7-18.8 διάμετρο αυλού που είναι το οριο αν θυμάμαι καλά που ορίζουν και οι προδιαγραφές του cip για το 12αρι διαμέτρημα.

Καλά άσε τα βίντεο. Με βάση αυτά θα έχει μεγαλυτερη μήκος η άτρακτος της τουφεκιας κάτι που δεν ισχύει γιατί έχει μεγαλύτερο αυλό η advance impact. Εγώ ρωτάω αν κάποιος έχει μετρήσει με αυλομετρο να μας πει πραγματικές διαστάσεις σε κώνους αυλούς και τσοκ για να βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα. Γιατί αρχικά θυμάμαι που είχαν αναφέρει ότι πριν τα τσοκ καταλήγει σε 18.7-18.8 διάμετρο αυλού που είναι το οριο αν θυμάμαι καλά που ορίζουν και οι προδιαγραφές του cip για το 12αρι διαμέτρημα.
Ειναι μπερδεμα το μετρημα, αλλου στενευει. αλλου φαρδαινει και στο τελος ξανα στενευει.

Χώρος να την έχω πιάσει καν στα χέρια μου σας λέω το όπλο πρέπει να ξεκινάει με 18.35 και ανοίγοντας από εκεί σταδιακά φτάνει στο 19.7/19.8 σε κάποια εκ έπειτα διατηρείται έτσι ο αυλός μέχρι το τσοκ που είναι 10 και 12 εκατοστά μήκος ανάλογα τη έκδοση,τώρα αν πριν το τσοκ αν ξανακάνει μια ελαφριά Στένωση για να αναπτύξει πιέσεις και ταχύτητα πάλι άγνωστο μόνο με αυλό μέτρο ακριβείας και προσεκτική μέτρηση μπορείς να το βρεις .Εν το μεταξύ πριν το τσοκακι πρέπει να κάνει και μια ελαφριά Στενωση και η power bower και νομίζω ίσως χωρίς να μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι αυτό ήταν το κολπακι που είχε η power bowr στην κανη(ο leo ξέρει αλλά εφαρμόζει όπως πρέπει Ομερτά και δεν μιλάει)εκτός τον 18.35 που κατά τη beneli και το σύστημα της είναι ο ιδανικός αυλός για το όπλο της.Αν ξανασφιγγει όντως πριν το τσοκ προσπαθεί να σπάσει δίνοντας μεγαλύτερο χώρο στα σκακια τις συσωματωσεις και έπειτα τα ξανά μαζεύει πλέον υπό άλλες πιέσεις για να αυξήσει ταχύτητες έχει γίνει και σε τσοκ αυτό εξωτερικό του Ηφαίστου που ξεκινάει με μεγάλη φούστα και πορτινγκ και επειτα μαζεύει,απλά στη κανη δε μπορεί να γίνει απευθείας 19.7 γιατί μάλλον δε θα δουλεψει το σύστημα λόγο χαμηλών πιέσεων

Back