powerbore
Εκει μας τα χαλαει η εταιρεια. Τι powerbore ειναι αυτος οταν στο Performance Shop σου λεει οτι το καλο οπλο εχει 18.6 αυλο και σκας γιαυτο και κατι αλλα καλουδια αλλο ενα χιλιαρικο?
powerbore
Έτσι ακριβώς φίλε Παύλο, κάτι που με χαλάει σε αυτή την εταιρεία είναι αυτό πολλά πανομοιότυπα μοντέλα αλλά στην ουσία είναι το ίδιο.Εκει μας τα χαλαει η εταιρεια. Τι powerbore ειναι αυτος οταν στο Performance Shop σου λεει οτι το καλο οπλο εχει 18.6 αυλο και σκας γιαυτο και κατι αλλα καλουδια αλλο ενα χιλιαρικο?
άμα είναι έτσι πες του αν δέχεται να κάτσει να τον τουφεκίσεις στα 30 μέτρα με μια τέτοια καραμπίνα.Παιδιά καλησπερα...σημερα ειχα μια διαφωνία με ενα παιδι ο οποιός υποστηρίζει και μαλιστα είναι καθετος ότι η μπενελι γενικα δεν κάνουν για κρύο και για φάσσα πάπια λαγό...λέει ότι κάνει μόνο για μπεκατσα και ορτυκια...Ότι δεν ΣκοτωΝέι τα πουλιά και ολα πεφτουν ζωντανα και άλλα τετοια...ισχύει κάτι τέτοιο ?επισης λεει πως η κανη κριο και η παουερ μπορ ειναι για κλαματα..εγώ δεν πιστεύω κάτι τέτοιο ρε παιδια...Εσεις τι αποψή έχετε
Να του πεις πως "όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια"Παιδιά καλησπερα...σημερα ειχα μια διαφωνία με ενα παιδι ο οποιός υποστηρίζει και μαλιστα είναι καθετος ότι η μπενελι γενικα δεν κάνουν για κρύο και για φάσσα πάπια λαγό...λέει ότι κάνει μόνο για μπεκατσα και ορτυκια...Ότι δεν ΣκοτωΝέι τα πουλιά και ολα πεφτουν ζωντανα και άλλα τετοια...ισχύει κάτι τέτοιο ?επισης λεει πως η κανη κριο και η παουερ μπορ ειναι για κλαματα..εγώ δεν πιστεύω κάτι τέτοιο ρε παιδια...Εσεις τι αποψή έχετε
εγω δεν εχω εμπειρια με αυτα, μονο οτι εχω διαβασει... τον καλο τον κωνο η μπενελι δεν τον ξερει?? ποιος δεν αφηνει να τον βαλει σε ολα τα μοντελα η εστω στα ραφαελλο??18,3 με ενα καλο κονο ειναι ανωτερη απο τη 18,6 απο πρωσοπηκη πειρα
Πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι ο 18,55-18,6 είναι ο τέλειος αυλός; Μήπως μπορείς να μου το πεις και μένα να μάθω;η ταπεινη μου αποψη χωρις να ειμαι ουτε σιγουρος ουτε απολυτος ειναι οτι ολα αυτα τα λαθη που γινοντε με το μαρκετινκ της μπενελλι δεν γινονται τυχαια η καταλαθος... επισης δεν θεωρω τυχαιο οτι εδω και σχεδον 20 χρονια στις καννες αλλαζει μονο τα ονοματα και οχι γεωμετρια!! μου περανει αδιανοητο να γνωριζουμε ολοι ακομα και εγω που ειμαι νεος στον χωρο οτι το 18,55-18,6 ειναι μια κορυφαια διαμετρος και ολοκληρη η μπενελι να μην το γνωριζει ωστε να το εφαρμωσει... και τελος οταν απο εμφανιση-φινιρισμα, ποιοτητα κατασκευης, ζυγισμα, αξιοπιστια και λειτουργια μηχανισμου ειναι η κορυφη ειναι λογικο οσοι δεν τη γουσταρουν να λενε για το μονο που δεν εχει το κορυφαιο στην αγορα, την καννη. (που μια χαρα κανει την δουλεια της)
δεν ειπα οτι ειναι τελειος ομως θεωρω πως δεν ειναι τυχαιο π.χ. οτι ακριβα δικαννα εχουν 18.6 η remington 18.55 και το cordoba εχει .733 που ειναι 18,61Πως έβγαλες το συμπέρασμα ότι ο 18,55-18,6 είναι ο τέλειος αυλός; Μήπως μπορείς να μου το πεις και μένα να μάθω;
Μήπως θυμάσαι οι κανες που άφησαν ιστορία στο χώρο των λειοκανων (πλην των ρεμι) τι αυλους είχαν; Μιλάω για Φράνκι, Μπρέντα, μπενελλι με κανες σεντ , ρομπουστ , και πόσες άλλες να θυμηθώ;δεν ειπα οτι ειναι τελειος ομως θεωρω πως δεν ειναι τυχαιο π.χ. οτι ακριβα δικαννα εχουν 18.6 η remington 18.55 και το cordoba εχει .733 που ειναι 18,61
18,55Μήπως θυμάσαι οι κανες που άφησαν ιστορία στο χώρο των λειοκανων (πλην των ρεμι) τι αυλους είχαν;
συμφωνω απολυτα σε ολα αυτα που εγραψες τωρα!! επισης το ολπο που σκοπευω να παρω θα ειναι 18,3 ομως πιστευω οτι και το 18,55 εχει πλεονεκτηματα οπως μειωμενο λακτισμα καλυτερη συμπεριφορα σε βαριες γομωσεις και λιγοτερο διαλεγμα στα φυσιγγια... οι γνωσεις μου φτανουν ως εδω δεν ειμαι ειδημων του ειδους για να ξερω περισσοτερες λεπτομεριες στο θεμα του αυλουΜήπως θυμάσαι οι κανες που άφησαν ιστορία στο χώρο των λειοκανων (πλην των ρεμι) τι αυλους είχαν; Μιλάω για Φράνκι, Μπρέντα, μπενελλι με κανες σεντ , ρομπουστ , και πόσες άλλες να θυμηθώ;
Να σου πω λοιπόν ότι είχαν 18,2 έως 18,4 με πλειοψηφία το πρώτο, κανες που τις θυμόμαστε ακόμη 40-50 χρόνια τώρα.
Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι ο αυλός το θέμα, αλλά το μέταλλο, η γεωμετρία και η ποιοτικότερη δουλειά που γινόταν τότε. Τότε τα όπλα ήταν πιο ακριβά σε σχέση με τώρα, με ότι αυτό συνεπάγεται.
Η Κόρντομπα ομως δεν ειναι μπενελι.ειναι φτιαγμένη απο τη briley..ειναι μια μπερετα αδρανειαςΠώς θα γίνει να φέρουμε μια Κόρντομπα θα μου πείτε? να την δοκιμάσουμε με μπενελι 18.3 να δούμε ποια ρίχνει καλύτερα
Αυτο δεν ειναι επιχείρημα γιατρε μου.όταν λεμε για σκοτωμα εννοούμε για ποιότητα σκοτωματος κατανομη στη τουφεκια γεωμετρια κανης κ.τ.λ.αν η μπενελι τα ειχε ολα αυτα κανεις δεν θα έτρεχε να κανει κώνους να προσαρμόζει κανες απο Ρέμινγκτον να κανει porting για να βρει σωστη τουφεκιαάμα είναι έτσι πες του αν δέχεται να κάτσει να τον τουφεκίσεις στα 30 μέτρα με μια τέτοια καραμπίνα.
Κώστα θεωρητικά και γραμμένο απο πολλους ο τέλειος αυλος ειναι ο 18,55.οι ίδιοι οι ιταλοί σε άρθρα τους παραδέχονται οτι οι κανες της Μπρέντα υστερούσαν στις διάφορες καιρικές μεταβολεςΠως έβγαλες το συμπέρασμα ότι ο 18,55-18,6 είναι ο τέλειος αυλός; Μήπως μπορείς να μου το πεις και μένα να μάθω;
Δεν το νομίζω φίλε Γιώργο απ όσο τουλάχιστο θυμάμαι και ως κάτοχος μίας al48, χρήστης μπενελλι με γαλλική κάνη. Μπορεί να μη θυμάμαι και καλά.18,55