Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κώστα θεωρητικά και γραμμένο απο πολλους ο τέλειος αυλος ειναι ο 18,55.οι ίδιοι οι ιταλοί σε άρθρα τους παραδέχονται οτι οι κανες της Μπρέντα υστερούσαν στις διάφορες καιρικές μεταβολες
Ευριπίδη κοίτα να δεις. Ο18, 55 είναι ο ονομαστικός αυλός του 12ριου. Αυτό όμως δεν τον κάνει αυτόματος και τέλειο.
Τέλειος αυλός είναι ο αυλός που μας εξυπηρετεί για τα κυνήγια που κάνει ο καθένας από μας, και με αυτό το κριτήριο θα πρέπει να διαλέγουμε τους αυλους των όπλων μας.
Αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.

Δεν το νομίζω φίλε Γιώργο απ όσο τουλάχιστο θυμάμαι και ως κάτοχος μίας al48, χρήστης μπενελλι με γαλλική κάνη. Μπορεί να μη θυμάμαι και καλά.
Είδες τι γραφεις?χρήστης μπενελι με γαλλική κανη.παλι δηλαδη η κανη δεν ειναι μπενελι.σύγκρινε αυτη τη κανη με μια κανη μπενελι και θα δεις πολλες διαφορες

Αυτο δεν ειναι επιχείρημα γιατρε μου.όταν λεμε για σκοτωμα εννοούμε για ποιότητα σκοτωματος κατανομη στη τουφεκια γεωμετρια κανης κ.τ.λ.αν η μπενελι τα ειχε ολα αυτα κανεις δεν θα έτρεχε να κανει κώνους να προσαρμόζει κανες απο Ρέμινγκτον να κανει porting για να βρει σωστη τουφεκια
Ρε Φίλε μας δουλεύεις? Άλλοι Βάρανε χηνες και πάπιες με κανες μπενελι με 36-38 γραμμαρια σκαγια σε βαθμούς - και πέφτουν ξέρες...πως γίνεται αυτό ? Άρα υπάρχει μια προκατάληψη απέναντι στην μπενελι..Δεν μπορεί ένας να βαράει και ένας όχι...αρα κάτι συμβαίνει...Για οπλα μπενελι μιλάω μόνο

Ρε Φίλε μας δουλεύεις? Άλλοι Βάρανε χηνες και πάπιες με κανες μπενελι με 36-38 γραμμαρια σκαγια σε βαθμούς - και πέφτουν ξέρες...πως γίνεται αυτό ? Άρα υπάρχει μια προκατάληψη απέναντι στην μπενελι..Δεν μπορεί ένας να βαράει και ένας όχι...αρα κάτι συμβαίνει...Για οπλα μπενελι μιλάω μόνο
Οχι δεν ξερω αλλα απο την εμπειρία σου περιμενω να με διαφωτισεις

Είδες τι γραφεις?χρήστης μπενελι με γαλλική κανη.παλι δηλαδη η κανη δεν ειναι μπενελι.σύγκρινε αυτη τη κανη με μια κανη μπενελι και θα δεις πολλες διαφορες
Τότε φίλε έτσι βγεναν. Τώρα χρησιμοποιώ μπενελλι με δική της κάνη. Μάλιστα έχει αυλό 18,3,μου αρέσουν αλώστε αυτοί οι αυλοί, το έχω πει πολλές φορές. Είμαι μάλιστα απόλυτα ικανοποιημένος με την κάνη αυτή. Ειδικά από τότε που έφτιαξα το κοντάκι στα μέτρα μου απόλυτα ευχαριστημένος. Πουλί που είμαι πάνω του πέφτει, στις αποστάσεις που τουφεκάω, όταν το πουλί δεν πέσει φταίω εγώ και μόνο εγώ.

Παιδιά καλησπερα...σημερα ειχα μια διαφωνία με ενα παιδι ο οποιός υποστηρίζει και μαλιστα είναι καθετος ότι η μπενελι γενικα δεν κάνουν για κρύο και για φάσσα πάπια λαγό...λέει ότι κάνει μόνο για μπεκατσα και ορτυκια...Ότι δεν ΣκοτωΝέι τα πουλιά και ολα πεφτουν ζωντανα και άλλα τετοια...ισχύει κάτι τέτοιο ?επισης λεει πως η κανη κριο και η παουερ μπορ ειναι για κλαματα..εγώ δεν πιστεύω κάτι τέτοιο ρε παιδια...Εσεις τι αποψή έχετε
Ηλία δεν νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο πολλοί βαλτοκυνηγοι χρησιμοποιούν όπλα τής εταιρείας αν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα απλά δεν θα έκανε τις πωλήσεις που κάνει, ο χρόνος, η χρήση και το ίντερνετ αργά ή γρήγορα θα βγάλει στην επιφάνεια τα οποιαδήποτε προβλήματα.
Με τον τρόπο που προσπαθεί να σε πείσει καταλαβαίνω ότι είναι δογματικός με κάποια εταιρεία όλα όμως είναι προσωπικές προτιμήσεις και όχι ο κανόνας καλά όπλα πιστεύω βγάζουν όλες οι εταιρείες ακόμα και οι τουρκικές που έχουν ανέβει κατηγορία.

Τότε φίλε έτσι βγεναν. Τώρα χρησιμοποιώ μπενελλι με δική της κάνη. Μάλιστα έχει αυλό 18,3,μου αρέσουν αλώστε αυτοί οι αυλοί, το έχω πει πολλές φορές. Είμαι μάλιστα απόλυτα ικανοποιημένος με την κάνη αυτή. Ειδικά από τότε που έφτιαξα το κοντάκι στα μέτρα μου απόλυτα ευχαριστημένος. Πουλί που είμαι πάνω του πέφτει, στις αποστάσεις που τουφεκάω, όταν το πουλί δεν πέσει φταίω εγώ και μόνο εγώ.
Κώστα συμφωνώ με όσα λες,κι εγώ με 18,3 κυνηγάω και όποιος πιστεύει πως δεν σκοτώνει εδώ είμαι να πάμε ένα κυνηγι να το δούμε στην πράξη!!;)

Πιστεύω ότι έχει παραχθεί μια παραφιλολογια για τις κάνες της μπενελλι που δεν ξέρω από που πηγάζει.
Μίλαμε για την πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις όπλων παγκόσμια. Ένα στα τέσσερα όπλα που πουλιούνται στον κόσμο είναι μπενελλι.
Επειδή κάποιος έβαλε κάνη ρεμι ή επειδή ο άλλος έκανε κώνο συναρμογης δεν σημαίνει πως η μαμά κάνη δεν σκοτώνει. Μια χαρά τα καταφέρνει, λέτε οι κυνηγοί ανά τον κόσμο να είναι παλαβοι και να αγοράζουν άχρηστα όπλα; Δεν νομίζω ξαφνικά να τρελάθηκαν όλοι.
Απλά είναι μερικοί που ξεφεύγουν απ το μέσο όρο και ζητάνε το κάτι παραπάνω και γι αυτό καταφεύγουν σε μετατροπές.

Αυτός που σας είπα πριν λέει επίσης ότι είχε πάει για φασσα και βάρεσε μια και έπεσε κάτω και ξανασηκωθηκε και έφυγε το πουλί...και ότι το ίδιο πουλί αν το είχε τουφεκισει με το μμπαικαλ του θα έπεφτε σίγουρα νεκρό...λόγω κρύου λέει η μπενελι δεν πήγε καλά...εγώ παιδίΑ παντός όταν είχα πάει για πάπιες με τη Μπενελι μου η οποία εχει κανη 71 εκατοστά και με τσοκ 2 άστρα δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι βαρεσα 7 ππαπια με 9 φυσίγγια που έριξα και όλα έπεσαν νεκρά σεκος εκτός από μια ή οποία ήταν σχεδόν στην απέναντι πλευρά της λίμνης σε πολύ οριακή αποσταδη και έπεσε από σπασμένο φτερό...έριχνα 5άρια 36 και 38 γραμμάρια με -4 βαθμούς Κελσίου...μπενελι κομφορτ το όπλο μου με 18,3 άυλο...τα συμπεράσματα δικά σας και αν δυσκολευτειτε ΝΑ το πιστέψετε εχω και φωτο

Αυτός που σας είπα πριν λέει επίσης ότι είχε πάει για φασσα και βάρεσε μια και έπεσε κάτω και ξανασηκωθηκε και έφυγε το πουλί...και ότι το ίδιο πουλί αν το είχε τουφεκισει με το μμπαικαλ του θα έπεφτε σίγουρα νεκρό...λόγω κρύου λέει η μπενελι δεν πήγε καλά...εγώ παιδίΑ παντός όταν είχα πάει για πάπιες με τη Μπενελι μου η οποία εχει κανη 71 εκατοστά και με τσοκ 2 άστρα δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι βαρεσα 7 ππαπια με 9 φυσίγγια που έριξα και όλα έπεσαν νεκρά σεκος εκτός από μια ή οποία ήταν σχεδόν στην απέναντι πλευρά της λίμνης σε πολύ οριακή αποσταδη και έπεσε από σπασμένο φτερό...έριχνα 5άρια 36 και 38 γραμμάρια με -4 βαθμούς Κελσίου...μπενελι κομφορτ το όπλο μου με 18,3 άυλο...τα συμπεράσματα δικά σας και αν δυσκολευτειτε ΝΑ το πιστέψετε εχω και φωτο
Αυτα για τις benelli τα εχω ακουσει απο οσοθς δεν τους αρεσει η μαρκα κ μονο,οσοι απλα παπαγαλιζουν οτι ακουν κ διαβαζουν χωρις να εχουν κανεις οι ιδιοι τους καποιες δοκιμες,ειναι παπαριες του καφενιου,την benelli στην ανιοποστια δεν μππρουν να την "χτυπησουν",στην ποιοτιτα το ιδιο,ατην ευκολη αποσυναρμολογηση κ καθαρισμο το ιδιο,σε ωραια σχηματα οπλων-εκτος της vinci-κ παλι οχι,1 πραγμα εχουν διαφορετικο οι υπολοιπες εταιριες,διαφορετικους αυλους απο την benelli κ μονο εκει μπορουν να "πατησουν" για να χτυπησουν στον ανταγωνισμο την benelli,αυτο δεν σημαινει οτι ειναι ανωτερες αυτες με τους διευριμενους,απλα ειναι κατι το διαφορετικο κ το διαφημιζουν ξανα κ ξανα,εχουν καποια πλεονεκτηματα,αλλα δεν ειναι κ πανακεια τα οσα προβαλλονται,ας πιστευουν οτι οι benelli δεν σκοτωνουν,ειναι δικαιωμα του καθενος,το οτι αυτος με 1-2κ3 πουλια που κ καλα δεν ηταν σεκος δεν σημαινει οτι αυτος εκανε την τουφεκια που επρεπε κ αυτο που φταιει 100% ειναι μονο το οπλο,μπορει να μην του ταιριαζε το κοντακι,λογο μηκους κανης να ηθελε αλλη προσκολευση κ 1000 αλλους λογους,η αληθεια ειναι ξεκαθαρη,απο τις πωλησεις,αλλα κ την αξια του οπλου στο περασμα του χρονου,στην Αμερικοι ποσοι κ ποσοι κυνηγοι του βαλτου κυνηγουν με την vinci,αλλα κ ποσοι με τη nova κ την super nova κ εχουν επιτυχιες;ολα αυτα λοιπον περι των κανων της benelli ειναι μια τρυπα στο νερο για μενα,σιγουρα υπαρχουν καλυτερες κανες,αλλα ακουγονται βλακειες απο πολλους που οι ιδιοι δεν εχουν κανεις μια δοκιμη συγκρισεις,απλως αναπαραγουν οτι ακουν για να κανουν εντυπωση,9 στους 10 που ανεφερει τετοιες ανακριβειες δεν παιζει να εχουν ριξει με benelli για συγκριση,με 1-2 τουφεκιες δεν βγαζεις συμπερασμα.
Προσωπικη μου αποψη.
Απλα δεν μπορω να ακουω μ... γενικα που στην τελικη δεν εχουν ιδεα απο πολλα πραγματα, π.χ. ο αδερφος μου λεει τα ιδια ελειδη το εχει ακουσει απο 2-3 κυνηγαρες κ καλα,χωρις να εχει ριξει ο ιδιος με benelli κ 7-10 επωμισεις που κανει ειναι λαθος, αλλα με τα υπολοιπα που ριχνει σκοτωνουν καλυτερα,τι να πω σε τετοια ατομα δηλαδη;
Δεν ειμαι καλυτερος απο κανεναν,μπορει να ειμαι χειροτερος απο ολους,αλλα η παραπληροφορηση ως ποτε θα καθοριζει τις ζωες μας; προσωπικα οταν ακουν τετοια κ αλλα πολλα απο ατομα που βλεπω οτι δεν εχουν ιδεα, δεν τα δινω καν σημασια. Κατι παρομοιω ακουσα απο ενα παιδι γυρω στα 32,ο οποιος ακομη πιστευει πως το δυνατο λακτισμα σημαινει πιο γερο φυσιγγι κ πιο δυνατη τουφεκια,αρα σκοτωνει κ ρινοκερο,εχει 2 οπλα κ τα τελευταια 2χρονια δεν τα εχει καθαρισει ΠΟΤΕ,γιατι τα καινουρια οπλα με τις χρωμιωμενες κανες δεν χρειαζονται καθαρισμα, δεν ξερει τι θα πει λιπανση,υγρασια,μετρα κοντακιου,για τα ταοκ εμαθε περσι τι παιζει, κ ερχεται κ λεει για τις benelli αυτα τα πραγματα,ποιος θα του δωσει σημασια αν ξερει τι χαρακτηρα κυνηγου εχει;

Last edited:
Αυτο δεν ειναι επιχείρημα γιατρε μου.όταν λεμε για σκοτωμα εννοούμε για ποιότητα σκοτωματος κατανομη στη τουφεκια γεωμετρια κανης κ.τ.λ.αν η μπενελι τα ειχε ολα αυτα κανεις δεν θα έτρεχε να κανει κώνους να προσαρμόζει κανες απο Ρέμινγκτον να κανει porting για να βρει σωστη τουφεκια
ενώ είναι επιχείρημα, η "ποιότητα" σκοτώματος, ένα μέγεθος τελείως υποκειμενικό και μη μετρήσιμο!!! για μένα πέρα και πάνω από μάρκες, δεν υπάρχει η φράση το τάδε όπλο δεν σκοτώνει, όλα αυτά είναι για να γελάμε/πειραζόμαστε και όποιος τα λέει σοβαρά πρέπει να αναθεωρήσει. όλα τα όπλα σκοτώνουν. τι πάει να πει αυτό; σημαίνει ότι το αποτέλεσμα είναι ένα, θάνατος του θηράματος. δεν υπάρχει λοιπόν πολύ ή λίγο πεθαμένος!!! και άμα θέλω "ποιότητες" σκοτώματος και "καπνίσματα" βάζω σφιχτά τσοκ. να δείτε τι καπνίσματα κάνω με τα 2* και 3* σταθερά του δίκαννου μου που έχει αυλούς 18,4 να σας φύγει το καφάσι, τι διευρυμένοι αυλοί μπροστά του. λογικό είναι όταν βαράω με 2* στα 20-25μ. τι θα κάνει η τσιχλίτσα θα ανατιναχτεί. το αν όμως στις 10 πεταχτές πάρω τις 3 δεν φταίει ο αυλός που είναι 18,4 αλλά αφενός εγώ πρωτίστως και κυρίως,, και αφετέρου ότι αναγκαστικά χρησιμοποιώ σφιχτό τσοκ, άρα κάνω τη ζωή μου πιο δύσκολη. έτσι λοιπόν, μια χαρά επιχείρημα είναι να σταθεί ο άλλος στα 30 μέτρα και να φάει τουφεκιά αφού λέει ότι ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ η Benelli. και ο 18,1 αυλός και ο 18,4 και ο 18,9 αυλός σκοτώνουν. το τι αρέσει/βοηθάει/ταιριάζει στον καθένα μας, δεν αναιρεί το γεγονός ότι ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ ΌΠΛΑ ΚΑΙ ΌΛΑ ΣΚΟΤΏΝΟΥΝ.-

ενώ είναι επιχείρημα, η "ποιότητα" σκοτώματος, ένα μέγεθος τελείως υποκειμενικό και μη μετρήσιμο!!! για μένα πέρα και πάνω από μάρκες, δεν υπάρχει η φράση το τάδε όπλο δεν σκοτώνει, όλα αυτά είναι για να γελάμε/πειραζόμαστε και όποιος τα λέει σοβαρά πρέπει να αναθεωρήσει. όλα τα όπλα σκοτώνουν. τι πάει να πει αυτό; σημαίνει ότι το αποτέλεσμα είναι ένα, θάνατος του θηράματος. δεν υπάρχει λοιπόν πολύ ή λίγο πεθαμένος!!! και άμα θέλω "ποιότητες" σκοτώματος και "καπνίσματα" βάζω σφιχτά τσοκ. να δείτε τι καπνίσματα κάνω με τα 2* και 3* σταθερά του δίκαννου μου που έχει αυλούς 18,4 να σας φύγει το καφάσι, τι διευρυμένοι αυλοί μπροστά του. λογικό είναι όταν βαράω με 2* στα 20-25μ. τι θα κάνει η τσιχλίτσα θα ανατιναχτεί. το αν όμως στις 10 πεταχτές πάρω τις 3 δεν φταίει ο αυλός που είναι 18,4 αλλά αφενός εγώ πρωτίστως και κυρίως,, και αφετέρου ότι αναγκαστικά χρησιμοποιώ σφιχτό τσοκ, άρα κάνω τη ζωή μου πιο δύσκολη. έτσι λοιπόν, μια χαρά επιχείρημα είναι να σταθεί ο άλλος στα 30 μέτρα και να φάει τουφεκιά αφού λέει ότι ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ η Benelli. και ο 18,1 αυλός και ο 18,4 και ο 18,9 αυλός σκοτώνουν. το τι αρέσει/βοηθάει/ταιριάζει στον καθένα μας, δεν αναιρεί το γεγονός ότι ΌΛΑ ΕΙΝΑΙ ΌΠΛΑ ΚΑΙ ΌΛΑ ΣΚΟΤΏΝΟΥΝ.-
Ακριβως, δεν υποστηρω ποτε μαρκες,γιατι ολες ειναι απεναντι σε μενα που ειμαι πελατης,ολες τις κρινω,γιατι θελω να με ικανοποιησει η οποια επιλογη μου,δεν θεοποιω καμια,αλλα ουτε κ υποθαλπτω καμια.γιατι με τα οσα εχω δει μπορω να αρχισω να λεω για την αντοχη των κανων της benelli που ειναι κατι το μετρησιμο, ( σε σχεση με παρομοια ατσαλια κ οχι αλλα ανωτερης ποιοτητας ) κ οχι το πολυ κ το λιγο σκοτωμα του θηραματος,σημαινει δηλαδη οτι φταιει το οπλο κ η κανη του κ οχι το τσοκ,η αποσταση κ η προακοπευση;θα τρελαθουμε τελειως;
Συμφωνω απολυτα μαζι σου

Δεν υπάρχουν άχρηστες benelli για μένα απλά "άχρηστα" χέρια όσο χοντρό κι αν ακούγεται.
Επίσης όποιος εκθειάζει ένα όπλο και μετά από λίγο το πουλάει επειδή λέει είναι άχρηστο, αλλάζει γενικά τα όπλα σαν τα πουκάμισα, επίσης δεν μπορεί να έχει αντικειμενική άποψη.
Μια χαρά είναι οι benelli και σε ομορφία και σε ποιότητα τουφεκιάς και σε απλότητα. Αν δεν σου κάτσει ένα όπλο το βγάζεις απλά άχρηστο και σκάρτο; Δεν είναι έτσι.
Δεν μπορώ να βγω και να λέω τα χειρότερα για κάποιο όπλο που δεν έχω δοκιμάσει προσωπικά.

Όταν θα γίνει ένα τέστ κατανομης διατρισης με 10 διαφορετικά φυσίγγια μιας μπενελι με την σεντετιεν και μιας ίδιας με τωρινή κανη ή η δεύτερη με την Κόρντομπα στο ίδιο τέστ.... Θα χάσει στα 6 τουλαχιστον από τα δέκα η καινούργια μπενελι ναι η οχι? Θα χάσει

Δεν είναι θέμα μόνο αυλών μέχρι και αν έκανε σεξ ο μάστορας το προηγούμενο βράδυ μπορεί να έπαιξε ρόλο που λέει ο λόγος

Και οι αυτο5 18.4 έχουν οι πιο πολλές... πιστεύουν πολλοί ότι μπορούν να την χτυπήσουν με μαμά σημερινό όπλο?
Και οι σεντετιεν το ίδιο .

Πραγματικά πάντως είναι τρομερό να αμφισβητείται μια εταιρία όπως η benelli που παγκοσμίως διαπρέπει σε όλα τα τερέν, όπως διαπρέπουν και οι λοιπές ανταγωνιστικές εταιρίες.
Γιατί όμως μένουν στο απυρόβλητο οι λοιπές;;;;.xm.
Και δεν το λέω μόνο για τις αναφορές στο συγκεκριμένο thread αλλά και για άλλους διαδικτυακούς χώρους όπου όποιος ρωτήσει για benelli ληθοβολειτε

-Ποιότητα υλικών με αντοχή στον χρόνο και την χρήση
-Εργονομία με το πιο απλό και απροβληματιστο μηχανισμό
-Καθαρισμός
-Ζυγισμα
Νομίζω ειναι κάποια στοιχεία που κάνουν ενα αυτογεμες ενα πολύ καλό σύνολο που δεν θα σε προδώσει πουθενά.
Τώρα αν ο 18.3 η 18.4 δεν σκοτώνουν αυτό το ξέρουν μόνο οι κάτοχοι των benelli
Ούτε με δοκιμή θα το καταλάβει κάποιος, απλά ας καθίσει δίπλα σε εναν φίλος του που κυνηγάει με benelli

Last edited:
Όλα καλά είναι παιδιά και όλα κάνουν την δουλειά τους, κάποιος που το ψάχνει λίγο παραπάνω για κωνους, αυλους, after market choke, είναι καθαρά προσωπικό και ίσως να μην συμβιβάζεται με τις υπάρχουσες γεωμετριες της κάνης του και την απόδοση αυτών και είναι απολύτως σεβαστό.
Απολύτως σεβαστό επίσης είναι και κάποιος που χρησιμοποιεί το όπλο όπως βγήκε από το εργοστάσιο με τα μαμισια τσοκακια και είναι ευχαριστημένος με την απόδοση τούς και δεν το ψάχνει και πολύ πολύ.
Γούστα του καθενός μας είναι και αγοράζουμε αυτό που μας αρέσει στο κάτω κάτω και κάνουμε το κέφι μάς.
Συμφωνώ Βασίλη και νομίζω ότι απάντησα με τα παραπάνω, συμφωνώ επισης ότι η ποιότητα σκοτωματος δεν ειναι μετρήσιμη κατα κάποιο τρόπο ομως αν αυτό γίνεται συνεχόμενα και οχι τυχαία η λόγω συγκυρίας τότε μιλάμε για μια καλή κάνη και τι εννοώ, μια κάνη που σε μεγάλη συχνότητα μας δίνει εντυπωσιακές τουφεκιές σε όλες τις αποστάσεις και θα βάλει τον μεγαλύτερο αριθμό σκαγιων στο στόχο και στο θήραμα τότε μπορούμε να πούμε ότι είναι και μετρήσιμη η απόδοση της. Καλή κάνη επίσης είναι αυτή που σε ένα ομολογουμένως μέτριο φυσιγγι θα ανεβάσει κάπως την απόδοση του και γενικά να δουλεύει καλά με ένα μεγάλο εύρος από μάρκες φυσιγγιων και γομωσεων.
Όλα καλά είναι παιδιά κουβέντα να γίνεται όλοι έχουν τις προτιμήσεις τούς όπως και στα αυτοκίνητα και στις γκομενες.

Status
Not open for further replies.
Back