Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Εγω με το διευρημενο αυλο δεν τα βρηκα ποτε πλην το 18,6 της οπτιμα ειχα αγορααει καποτε ενα οπλο 18,8 και το πουλησα μετα απο μια εβδομαδα
Τωρα για τη μπενέλη μετα απο ενα καλο κονο το οπλο αλαζει προς το καλητερο το εχω κανει και ξερω και δεν υστερει καθολου ,το πρωβλημα της μπενελη ηταν απο τοτε που εφτιαξε τοις κανες με ψυχρη σφυριλατιση ενω παλια τοις εφτιαχνε με βαθυ τρυπάνηζμο εχω τετοια κανη απο παλια δεν συγγρηνεται με τοις καινουριες κρυογενεις που οπως ειπα με ενα καλο κονο γυνονται πολυ καλες

Τα πραγματα ειναι απλα και οπως ειπώθηκε και παραπανω ωουστα ειναι αυτα και αναλογως γινεται και η αγορα.
Το οτι υπαρχει μια προκατάληψη εναντίον της μπενελι φαινεται παντου οπου συζητάς.
Δεν χρειαζεται διαμαχει και εκνευρισμός.
Ειναι οπως και τα αυτοκινητα αλλος θελει γερμανικο γιατι εχει λεει ποιοτικά υλικα αλλα ειναι φιλος με τα συνεργεια (πχ vw) και αλλος θελει Toyota χωρις ποιοτικα υλικα αλλα αξιοπιστια κινητηρα.
Εγω εχω μπαικαλ μπενελι και φανκι(παλια). Τα εγραψα ανεβαίνοντας τον αυλο απο 18,2 18,4 18,5.
Και με τα τρια οπλα κανω τα κυνηγια μου και εχω αποτελεσματα.
Κατα περιεργο λογω εχω καλυτερα με το μπαικαλ που ειναι και σταθερο 1 3 τσοκ.
Το ζητημα ειναι πως επιλεγο πολλες φορες το μπενελι για την ευκομια καθαρισμου του.
Και κλεινοντας θα πω αυτο που ειπε και ενας φιλος παραπανω.
Δεν γινεται να εισαι η πρωτη σε πωλησεις εταιρια κυνηγ. οπλων και να μην ειναι καλο το προϊόν. Αλλιως η αγορα απο μονη της θα την εκανε περα.
Και να το συγκρινο με τα αυτοκινητα παλι.
Η Toyota ειναι η στις πρωτες 3 θεσεις πωλησεων σταθερα εδω και πολλα χρονια(ισως και στην 1η). Υπαρχουν εταιριες που βγαζουν πολυ καλύτερα αυτοκινητα (ολο το πακετο) αλλα δεν εχουν ανταπόκριση. Δεν μπορουμε να πουμε πως δεν ειναι καλα τα αυτοκινητα της toyota (η πρωτια κατι δειχνει) αλλα και οι αλλοι οτι ειναι καλυτεροι αλλα δεν εχουν τις πωλησεις που πρεπει γιατι ο κοσμος δεν ξερει απο αυτοκινητα.
Κατι ανάλογο πιστευω γινεται και στις οπλοβιομηχανιες.
ΑΛΛΑ σαν την μπενελι δεν εχει!!!!.sarcastic..sarcastic.

Αυτός που σας είπα πριν λέει επίσης ότι είχε πάει για φασσα και βάρεσε μια και έπεσε κάτω και ξανασηκωθηκε και έφυγε το πουλί...και ότι το ίδιο πουλί αν το είχε τουφεκισει με το μμπαικαλ του θα έπεφτε σίγουρα νεκρό...λόγω κρύου λέει η μπενελι δεν πήγε καλά...εγώ παιδίΑ παντός όταν είχα πάει για πάπιες με τη Μπενελι μου η οποία εχει κανη 71 εκατοστά και με τσοκ 2 άστρα δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι βαρεσα 7 ππαπια με 9 φυσίγγια που έριξα και όλα έπεσαν νεκρά σεκος εκτός από μια ή οποία ήταν σχεδόν στην απέναντι πλευρά της λίμνης σε πολύ οριακή αποσταδη και έπεσε από σπασμένο φτερό...έριχνα 5άρια 36 και 38 γραμμάρια με -4 βαθμούς Κελσίου...μπενελι κομφορτ το όπλο μου με 18,3 άυλο...τα συμπεράσματα δικά σας και αν δυσκολευτειτε ΝΑ το πιστέψετε εχω και φωτο
Αν η ντουφεκια μασ ειναι πανω στο πουλι ολα πεφτουν τα υπολοιπα ειναι αερας κοπανιστος. Πρεπει να μαθουμε να ντουφεκαμε με ολλα στα μετρα μας !!!!

Οι φήμες που μπορεί να κυκλοφορήσουν μπορούν να βγουν πολύ εύκολα. Ο καθένας διαδίδει τη δική του ιστορία και πολλές φορές βγαίνουν λανθασμένα συμπεράσματα. Μου έχει συμβεί κι εμένα μια κακή μέρα με benelli στην Πελασγια χιονισμένα τα βουνά πολύ κρύο πολλά πουλιά, αλλά τα πουλιά τα κυνηγούσα τραυματισμένα. Είχα 3 τύπους φυσιγγιων επάνω μου και δουλεψε μόνο ο ένας που ήταν και 7αρια. Ε δεν έφταιγε το όπλο ρε παιδιά οκ. Το λέω εγώ που δεν τα βρήκα τελικά με την benelli. Τα υπόλοιπα είναι και λίγο σχετικά. Λέμε όλοι ότι είναι η benelli πολύ εργονομικό όπλο ζυγισμενο κλπ. Σε εμένα αυτή η στενομακρη σιλουέτα δεν άρεσε. Σε σχέση με άλλα όπλα μου φαινόταν με δόση υπερβολής ότι κρατούσα ένα ραβδί στο χέρι. Η λαβή του κοντακιου επισης δε μου άρεσε. Το όπλο ήταν ξύλινο, για τα πλαστικά δε ξέρω. Η ποιότητα βεβαίως είναι πολύ καλή καθώς και η ευκολία καθαρισμου μεγάλη. Εμπλοκές δεν έκανε ποτέ. Στο θέμα της τουφέκιάς χωρίς να είμαι ειδικός και να κάνω δοκιμές επί δοκιμών σε πίνακες κλπ από αυτά που είχα δει στο κυνήγι είχα παρατηρήσει ότι διάλεγε λίγο περισσότερο τα φυσίγγια από τα υπόλοιπα όπλα μου. Όταν είχε το φυσίγγι της δε θυμάμαι να είχα απογοητευτεί. Είχα πάρει φάσσες και πιο παλιά με την Centro μακρινές τουφεκιές που τις θυμάμαι ακόμα. Παρόλα αυτά εμένα μου ταίριαξε άλλη καραμπίνα , που οι περισσότεροι benellaκηδες όταν ακουνε το όνομα της λένε από μέσα τους ' καλά τώρα σιγά το όπλο' κι όμως αυτό το όπλο και εμπλοκές δεν κάνει και δεν κλωτσάει και πιο κοντό συνολικά είναι με ίδιο μήκος καννης και οι τουφεκιές του είναι πολύ καλές με τη συντριπτική πλειοψηφία των φυσιγγιων της αγοράς.

Μια καννη για να ανεβασει συγκεντωση θελει περισσοτερη συσφιξη,χωρις αυτην ειναι αδυνατο να παρεις περισσοτερη συγκεντρωση!Μια καννη για να ανεβασει ταχυτητα θελει λιγοτερες τριβες,που με μια ταχυτητα επιπλεων της ταξεως του 10μ/δ οπως συμβαινει συγκρινοντας το στεννο με τον διευρημενο αυλο απλα σου δινει μερικα σκαγια επιπλεων γρηγορα,και αυτο ειναι ολο.Και αυτο φαινεται απο την ανοχη που υπαρχη μεταξυ τους ωστε να επιτρεπει στον κυνηγο να στηριζει ολες της γεωμετριες.Μια καννη με λαθος γεωμετρια δεν θα αποδωση συμφωνα με τη συσφιξη της,και αν συμβαινει συμβαινει.Αλλα και μια καννη που αποδιδει ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ απο οτι πρεπει δεν ειναι αυτο που φαινεται.Η αποδωση των στεννων αυλων ειναι ομοιος σε ολες της καννες τη στιγμη που η δουλεια τους ειναι σωστη....οχι ομως ο χειρισμος τους μεσα απο το κουτι.Αλλο Μπερεττα αλλο Μπενελλι πχ,η greystone με το στεννο της αυλο που εχει υποστει μια σωστη κατασκευει ωστε να ριχνει με αξιοπρεπεια,ξεγελασε κυνηγους και κυνηγους για το ανωτερο βλητικο αποτελεσμα.Μεσα σε αυτο το φορουμ το μεγαλυτερο παραδειγμα.Κυνηγος δηλωνει οτι με το ντεμι του περνει σχεδων 90%,αρα 80% με τα 4 αστρα...Και στο χαρτι δειχνει μια τουφεκια 4 αστρων.....385 σκαγια στο 1χ0.7μ,εγω του βαζω 430 να την κανουμε σωστη...στο κυνηγι εζησε το pointability των Μπερεττα,αλλα και τα αριστα τσοκ.Και ετσι ως συνηθος εμπλεκεται ο χειρισμος με την αποδωση,καννες που αλλο ειναι και αλλο ειναι βαφτηζμενες και παει λεγοντας....γιατι απλα κανεις δεν μετραει τιποτα....και οι εταιριες το γνωριζουν αυτο πολυ καλα.

Ρε Φίλε μας δουλεύεις? Άλλοι Βάρανε χηνες και πάπιες με κανες μπενελι με 36-38 γραμμαρια σκαγια σε βαθμούς - και πέφτουν ξέρες...πως γίνεται αυτό ? Άρα υπάρχει μια προκατάληψη απέναντι στην μπενελι..Δεν μπορεί ένας να βαράει και ένας όχι...αρα κάτι συμβαίνει...Για οπλα μπενελι μιλάω μόνο
Μαζι σου ειμαι,στο εργο αυτο συμβαινει γιατι η βελτιωσεις καννης κατα εμε που μετραω τα παντα δεν ειναι για να κοβεις φλεβες,παιξε με της βελτιωσεις στα φυσσιγκια για να δεις πραγματικα εργα.

Έτσι πιστεύω κ εγώ όπως κ κάθε καννη θελει το φυσίγγι της όπου εκεί θα αποδώσει τα μέγιστα. Ίσως βέβαια κάποιες κάννες που βρίσκονται κοντά στο 18,55 με σωστή γεωμετρία κώνου να δουλεύουν μεγαλύτερη γκάμα φυσιγγίων, αλλά κ παλι οι διαφορές μεταξυ τους δεν θα είναι μεγάλες

Last edited:
Μαζι σου ειμαι,στο εργο αυτο συμβαινει γιατι η βελτιωσεις καννης κατα εμε που μετραω τα παντα δεν ειναι για να κοβεις φλεβες,παιξε με της βελτιωσεις στα φυσσιγκια για να δεις πραγματικα εργα.

.my man..my man..my man.

Ρε σεις αφού έχουμε τη ψωρα όλοι και μας αρέσει να ψαχνόμαστε ειδικά φέτος που είναι και καλή χρονιά αυτά είναι γούστα ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει στο νησί λένε όπου αρέσει του φορέσει όλουνου του κόσμου αρέσει και γω ήμουν benellakias φανατικός και έχω ακόμα και θα χω αλλα μολις γνωρισα την beretta αναθεωρησα πολλα

Φίλοι μου, κάτοχοι benelli, ένα έχω να σας πω :Πόσο τυχεροί ήμαστε, πόσο τυχεροί ήμαστε!!!
Εμείς σε αυτό το τοπικ το μόνο πρόβλημα που έχουμε, είναι το να πείσουμε τους κατόχους άλλων όπλων ότι οι benelli μια χαρά σκοτώνουν.
Για κάνετε τον κόπο να μπείτε σε τοπικ άλλων εταιρειών να διαβάσετε για εμπλοκές, για σπασμένα κλειστά, για σπασμένα ελατήρια, για ελαττωματικόυς κώνους, για στραβά σπειρωματα τσοκ, πως θα καθαρίσουν τα όπλα τους μετά το κυνήγι, πως θα φτιάξουν το ζύγισμα, και πόσα άλλα να θυμηθώ...
Κάντε τον κόπο λοιπόν να διαβάσετε τα άλλα τοπικ για να καταλάβετε πόσο τυχεροί είστε, που πηγαίνετε για κυνήγι κρατώντας στα χέρια σας μια benelli.
.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

.

Φίλοι μου, κάτοχοι benelli, ένα έχω να σας πω :Πόσο τυχεροί ήμαστε, πόσο τυχεροί ήμαστε!!!
Εμείς σε αυτό το τοπικ το μόνο πρόβλημα που έχουμε, είναι το να πείσουμε τους κατόχους άλλων όπλων ότι οι benelli μια χαρά σκοτώνουν.
Για κάνετε τον κόπο να μπείτε σε τοπικ άλλων εταιρειών να διαβάσετε για εμπλοκές, για σπασμένα κλειστά, για σπασμένα ελατήρια, για ελαττωματικόυς κώνους, για στραβά σπειρωματα τσοκ, πως θα καθαρίσουν τα όπλα τους μετά το κυνήγι, πως θα φτιάξουν το ζύγισμα, και πόσα άλλα να θυμηθώ...
Κάντε τον κόπο λοιπόν να διαβάσετε τα άλλα τοπικ για να καταλάβετε πόσο τυχεροί είστε, που πηγαίνετε για κυνήγι κρατώντας στα χέρια σας μια benelli.
.sarcastic..sarcastic..sarcastic.

.
τωρα τα ειπες ολα!!!!!

Παντα στη σηλογη μου υπαρχει μια μπενελι καποτε ειχα τη centro με κανη 66 και τσοκ και δευτερη κανη 75 εκ 70αρα θαλαμη σταθερο 2 αστρα οτι και να εκανα στην 66αρα οτι τσοκ και να της εβαζα δεν εφτανε τη 75 σε αποδοση τεληκα τη πουλησα κρατησα ομως την 75 της εκανα και κονο εγηνε φοβερη και πηρα μια μεταχηρισμενη σουπερ 90 με σπασμενο κοντακι σχεδον τσαπα 400 ευρο πουλησα τη κανη τη μαμα εκανα κοντακι εβαλα την 75 και ησηχασα
Θελω να πω οτι με μπενελι κανεις πολλα κολπα
Ενας αλος πηρε κανη καινουρια απο ατα αρμς την εβαλε και βρηκε την υγεια του γιατι ηπαλια του στραβοσε σε πεσημο

Τα έχετε πεί όλα οπότε 2 λόγια μόνο:
4 benelli είχα(αν θυμάμαι καλά)όλα σκότωναν και κάποιες κακές ημέρες ήταν λάθος επιλογή φυσιγγίου
Δεν τα βρίσκω όμως μαζί τους λόγω τρόπου επώμισης μου πολλές φορές στην 2η τουφεκιά έπρεπε να διορθώνω,λόγω ανάκρουσης-αναπήδησης(αδράνεια γαρ).....τα όπλα στα μέτρα μου
ότι λέει όπλο ΣΚΟΤΩΝΕΙ :)

Πολύ σωστή παρατήρηση Βίκτωρα, αλλά μια μικρή ένσταση που έχω ειναι οτι οι κάτοχοι των benelli απλά προσπαθούμε να πούμε οτι σκοτώνουν κι αυτές κι ας έχουν αυλό 18.3, που ξαφνικά έγινε ο αυλος των φλομπερ
Κανείς δεν τολμά να μιλήσει για καλύτερο ,αλλα για τουλάχιστον ισάξιο.

QUOTE="centro_76, post: 263023, member: 977"]Πολύ σωστή παρατήρηση Βίκτωρα, αλλά μια μικρή ένσταση που έχω ειναι οτι οι κάτοχοι των benelli απλά προσπαθούμε να πούμε οτι σκοτώνουν κι αυτές κι ας έχουν αυλό 18.3, που ξαφνικά έγινε ο αυλος των φλομπερ
Κανείς δεν τολμά να μιλήσει για καλύτερο ,αλλα για τουλάχιστον ισάξιο.[/QUOTE]
μαλλον εχετε καταλαβει κατι λαθος.δεν μιλαμε για καλυτερο η χειροτερο.αν δεν κανω λαθος μιλαμε για θεμα αποδοσης κανης και ουτε κανουμε συγκριση με αλλα οπλα

Status
Not open for further replies.
Back