Το μοναστήρι να ναι καλά.....Οχι ,εγγυση δεν σου δινει κανεις....αλλα βαση λογικης τιθεται το ερωτημα αν θα διακινδυνευαν το βιοποριστικο τους επαγγελμα κανοντας μια επικινδυνη μετατροπη σε ενα οπλο...
Το μοναστήρι να ναι καλά.....Οχι ,εγγυση δεν σου δινει κανεις....αλλα βαση λογικης τιθεται το ερωτημα αν θα διακινδυνευαν το βιοποριστικο τους επαγγελμα κανοντας μια επικινδυνη μετατροπη σε ενα οπλο...
Λευτέρη (ή όποιος γνωρίζει σίγουρα) τα φυσίγγια πιστοποίησης τι πιέσεις βγάζουν ?Αν ήμασταν χώρα μέλος της CIP οποιαδήποτε τέτοιου είδους επέμβαση θα απαιτούσε επαναπιστοποίηση (reproof) του όπλου.Υποχρεωτικά.
1360 bar 630m/sΚάτι τέτοιο ψάχνεις.
View attachment 71548
Μπορεί να είναι το σκεπτικό του.Ο Παπατσαρούχας κάνει ή τουλάχιστον έκανε επιμήκυνση μέχρι 3cm.... παραπάνω μου είχε πει είναι θέμα ασφάλειας ή μήπως δεν είχε μεγαλύτερο κοπτικό;;;
Να το προσέχουμε για να μην κάνει διαβρώσεις!Οι κάννες έχουν κάποιο ψαχνό για μελλοντικό ρεκτιφιε σε περίπτωση διαβρώσεων,τώρα αν κάποιος το χρησιμοποιήσει σε διευρύνσεις τι μένει;;;;
Το ίδιο μου είχε πει και ένας άλλος πολύ γνωστός οπλουργός ...ή τουλάχιστον έκανε επιμήκυνση μέχρι 3cm.... παραπάνω μου είχε πει είναι θέμα ασφάλειας ή μήπως δεν είχε μεγαλύτερο κοπτικό;;;
Με το άλλο θα εισουν?Προσωπικά αν δεν ήμουν ευχαριστημένος με το οποιοδήποτε όπλο θα το πούλαγα και θα έπαιρνα άλλο.
Ο περισσότερος κόσμος συντηρεί λάθος η καθόλου το όπλο του .Να το προσέχουμε για να μην κάνει διαβρώσεις!
Πλάκα κάνεις;Εδώ ο άλλος μόλις αγόρασε το όπλο ,η περιμένει να του έρθει και μπαινει εδώ και ρωτάει ποια αφτερ τσοκ να πάρει γιατί άκουσε ότι τα μαμά δεν είναι καλά .Τα ίδια με τον κώνο και όλα αυτά χωρίς να δει τι κάνει το όπλο με μερικά σοβαρά φυσίγγια.Το ίδιο μου είχε πει και ένας άλλος πολύ γνωστός οπλουργός ...
Δεν μου ανέφερε θέμα ασφάλειας αλλά μου είπε ΟΧΙ σε πολύ μεγάλο κώνο.
Όταν του είπα ότι θέλω την μέγιστη δυνατή συγκέντρωση και τον ρώτησα (πληροφοριακά) αν ο κώνος θα την βελτιώσει γέλασε και μου απάντησε ότι θα "φτιάξει την κατανομή".
Όταν του είπα ότι δεν με ενδιαφέρει η κατανομή αλλά η αύξηση της συγκέντρωσης, ξαναγέλασε και μου απάντησε το ίδιο ... "θα φτιάξει την κατανομή".
to all ...
Έχει πέσει πολύ μελάνι για τους κώνους.
Εγώ προσωπικά δεν έχω δει διαφορές με κώνο 1,5cm της Μ2 και 2,5cm της 1187 ... καμία όμως !!! ούτε σε κεντρική περιφερειακή διάτρηση (με φυσίγγι που έβγαζε ίδια περίπου ποσοστά) ούτε σε συγκέντρωση.
Ούτε με κώνο 1,5cm και 7cm άλλων όπλων το max ήταν 5% και το min 0% με ίδιο περίπου αυλό και τα ίδια ακριβώς τσοκ (3-4 διαφορετικά σε αριθμό) με διαφορετικά φυσίγγια.
Πιστεύω όμως και αυτούς που βλέπουν διαφορές και προσπαθώ να πιστέψω αυτούς που βλέπουν μεγάλες (πάνω από 10-15%).
Οι ίδιες διαφωνίες υπάρχουν και σε site του εξωτερικού.
Οπότε η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι είναι θέμα τύχης να σου κάτσει ή ο μαμά κώνος να είναι προβληματικός.
Αν ο κώνος δεν γίνει σωστά από τον μάστορα, ίσως η συγκέντρωση μικρύνει (έχει γίνει και αυτό).
Ο μεγάλος κώνος ανεβάζει τις αποδόσεις των ανοιχτών τσοκ με ψιλά σκάγια για λόγο που δεν γνωρίζω ακριβώς.
Σε αυτό είχε συμφωνήσει και ο Λεό αν θυμάμαι καλά.
Προσωπικά αν δεν ήμουν ευχαριστημένος με το οποιοδήποτε όπλο θα το πούλαγα και θα έπαιρνα άλλο.
Τσεκάρετε τα όπλα σας με άλλα για να έχετε ένα σημείο σύγκρισης.
Είναι πολύ σημαντικό για όποιον ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τις συγκεντρώσεις ή για να δει απλά αν το όπλο έχει κάποιο εργοστασιακό ελλάτωμα στην κατασκευή της κάνης ή των τσοκ.
Με αυτά που έχω δει με τα μάτια μου Γιάννη, οι περισσότερες κάνες της σειράς δεν έχουν σημαντικές διαφορές.Με το άλλο θα εισουν?
Τι πιστεύεις?
Σε 18,4 δουλευει αψωγα σε 18,8 δεν ξέρωΜπορεί να είναι το σκεπτικό του.
Δεν κάνει κώνο πάνω από 45mm.
Σε κάνη δικιά μου,δούλεψε.
Για βλητική απόδοση λέμε, βρε αδερφέ, όχι για αντοχή.Η Benelli δεν βάζει καλά μέταλλα
Άρα μπορείς άνετα να πας να κάνεις έναν ωραιότατο κώνο.Η Benelli βάζει 3,55mm μέταλλο