Καλημέρα σε όλους (όσο καλή μπορεί είναι με τις φωτιές γύρω μας).
Θα μιλήσω για τη δικιά μου SBE3. Προφανώς και έχω διαβάσει έεενα σκασμό πράγματα στα ξένα site και σε videaκια από Αμερική ότι το όπλο βαράει ψηλότερα. πχ. στα 32μ στον πίνακα του Σχιστού, με τρίποδο και 5 ντουφεκιές, μπορώ να πώ ότι το όπλο είναι στο περίπου 65/35 από το "κέντρο", κάτι που όμως η ίδια η Benelli ήθελε, γιατί παρατήρησε ότι ο κόσμος όταν σημαδεύει, τείνει να βάζει τη μύρρα κάτω από το θήραμα. Όπως είπε και ο GVP, αυτό στις μακρινές τουφεκιές, φέρνει τη βολή κέντρα αλλά και στις κοντινές, λόγο αυτού, αν δεχτούμε ότι ο κυνηγός σημάδεψε/προσκόπευσε σωστά, είναι εντός στόχου...
Για να μη μακρηγορώ, μότο μου πάντα ήταν ότι στο βουνό βγαίνω για να περάσω καλά, να περπατήσω, να απολαύσω, η κάρπωση μπαίνει σε δεύτερη μοίρα, το όπλο (όπως και όλα τα όπλα θεωρώ), στις αποστάσεις του κατασκευαστή και των δοκιμών δλδ 36-40μετρα, ΣΚΟΤΩΝΕΙ. Η επιλογή όπλου είναι για τα γούστα και τη καψούρα του καθένα. Εγώ κόλλησα με Benelli, καθώς όντας αριστερόχειρας ο μπαμπάς και εγώ, οι επιλογές ήταν περιορισμένες αλλά και πάλι, η κατασκευή/εργονομία/αντοχή/χρηστικότητα/λειτουργία των Benelli, τη κατατάσσουν πολύ ψηλά. Οτιδήποτε πέραν αυτού, είναι για να γράφουμε και να συζητάμε μεταξύ μας, όχι να μηδενίζουμε.