Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Κώστα επειδη ζοριζομαι λιγο οικονομικά δέχομαι και δώρα αν θες να με δεις με τη Ραφαέλα οχι τη καρά
.pop.
Γι αυτό είναι οι φίλοι ρε Ευριπίδη. Τώρα που θα πιάσω το Τζόκερ θα στην πάρω δώρο. (πρόσεχε τι εύχεσαι)....

Τα οπλα που αφησαν ιστορία ηταν με σταθερα τσοκ.. Σωστα?
Απο τοτε που εγιναν μοδα τα εναλλασομενα άρχισαν κ τα παραπονα για διαφορα οπλα που "δεν σκοτωνουν" ..Σωστα?
Αρα μηπως δεν φταινε οι καννες των οπλων?
Διαβαζω κ ακουω για 3* που συμπεριφερονται σαν 1* και για 3* που συμπεριφερονται σαν 5*..
Ο πρωτος κορδωνεται πως το τουφεκι του χτυπαει πολυ πιο μακρια απο οτι θα επρεπε (κ ισως να μιλαει για θαυματουργη καννη..και αυλο..κ ο δευτερος απορει γιατι αστοχει η πεφτουν τα πουλια ζωντανα..
Σίγουρα κ τα δυο τσοκ ειναι αποτυχημένα...
Οταν ολοι οι κατασκευαστες αποφασισουν τα 3* που θα βγαζουν να ειναι πραγματικα 3* τοτε ολες οι καννες θα γινουν καλες...
ΥΓ Δεν εχω εμπειρια αλλα κατι τετοιο καταλαβενω οτι γινεται με αυτα που μου ακουω..
Περα απο τα τσοκ που εχουν ονομαστη διαφορετικα λογο χρησεις ατσαλινων σκαγιων,ολα τα αλλα που αποδιδουν ανοιχτοτερα εχουν βλαβη,και αυτα που αποδιδουν σφιχτοτερα γινεται εκεμεννα.Και τα στανταρ τσοκ δεν ειναι καλυτερα απο τα εναλλασωμενα,και αυτα ΤΙΜΙΑ μια απλη τουφεκια στη συσφιξη τους βγαζουν.Τα προβληματα γεωμετριας δεν ειναι μονο των εναλλασωμενων αλλα και στους 2 τυπους.Ως ενας ανθρωπος που εχει ασχοληθει περα απο απλα να ριχνει οτι βρισκει ΕΤΟΙΜΟ στο κουτι,και για το συμφερων του καταναλωτη αλλα και της αληθειας πανω απο ολα,ΚΑΝΝΕΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΣΟΚ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,για ολα υπαρχη εξηγισει γιατι συμβαινει,οσο αφορα τη συγκεντωση.

Περα απο τα τσοκ που εχουν ονομαστη διαφορετικα λογο χρησεις ατσαλινων σκαγιων,ολα τα αλλα που αποδιδουν ανοιχτοτερα εχουν βλαβη,και αυτα που αποδιδουν σφιχτοτερα γινεται εκεμεννα.Και τα στανταρ τσοκ δεν ειναι καλυτερα απο τα εναλλασωμενα,και αυτα ΤΙΜΙΑ μια απλη τουφεκια στη συσφιξη τους βγαζουν.Τα προβληματα γεωμετριας δεν ειναι μονο των εναλλασωμενων αλλα και στους 2 τυπους.Ως ενας ανθρωπος που εχει ασχοληθει περα απο απλα να ριχνει οτι βρισκει ΕΤΟΙΜΟ στο κουτι,και για το συμφερων του καταναλωτη αλλα και της αληθειας πανω απο ολα,ΚΑΝΝΕΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΣΟΚ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,για ολα υπαρχη εξηγισει γιατι συμβαινει,οσο αφορα τη συγκεντωση.
είναι εκτός θέματος η ερώτηση αλλά ήθελα καιρό να στην κάνω. για εσένα ποια είναι η ιδανική γεωμετρία κάνης για εμπορικά φυσίγγια είτε χοντρά είτε ψιλά; αυλό, κώνο μήκος κτλ. από αυτά που έχεις δει και δοκιμάσει. :)

είναι εκτός θέματος η ερώτηση αλλά ήθελα καιρό να στην κάνω. για εσένα ποια είναι η ιδανική γεωμετρία κάνης για εμπορικά φυσίγγια είτε χοντρά είτε ψιλά; αυλό, κώνο μήκος κτλ. από αυτά που έχεις δει και δοκιμάσει. :)
Οταν ασχολεισαι σοβαρα με τη βλητικη,και το μονο που σε ενδιαφερει ειναι η αληθεια,''το για μενα'' παει περιπατο,εισαι απλως ενας θεατης τον βλητικων φαινομενων,και τοτε απλα λες την αληθεια τα οσα εχεις ανακαλυψει χρονογραφοντας-μετρωντας-αλλα και βελτιωνοντας καννες και τσοκ ωστε να βρεις τα ορια τους.Και φανατικα επερασπιζεσαι τι αλλο την αληθεια!Βλητικα λοιπων εχει καταγραφη οτι ολοι η αυλοι απο τουλαχιστον 18.5 και ανω ειναι ιδανικη στο να δουλευουν το κυαθιο με καλυτερη ατρακτο και ταχυτητα σκαγιων σε πληθος γρηγορων ως μπρος οτιδηποτε στεννοτερο,χοντρα-ψιλα σκαγια......χωρις καμμια επεμβαση βελτιωσεις στον αυλο τους.Μεταξυ τους 18,5εως 19.7,η διαφορες ειναι αμελητεες τουλαχιστον με κανονικα βαρη.Εχω δει τη Ρεμι 18.5 να καθαριζει την ΣΧ3 18.8 στα 50γρ....σε τρυπες,εχω μια δοκιμη Ρεμι εναντιων Μοσσυ835 απο 5 τουφεκιες με τεκνα στα 50γρ. αλλα δεν εχω μετρηση κατανομες και συγκεντρωση.Η υπερδευρυνση δειχνει να εχει τεραστιες διαστασεις,εχω φτιαξει ανταπτορες προχειρους ισα ισα να δοκειμασω αυτο το φαινομενο περνοντας βολες μεσα απο το 12αρι με φυσσιγκια 16-20-28-.410.Τα δυο 28και.410 ταπαιξαν στη διατρηση στις μενουσες,και μενει να δω το 20αρι-16αρι στις μενουσες.Τα οποια σε συγκεντωση αλλα και αρχικες συμπεριφερθηκαν αψογα μεσα απο ενα αυλο 18.3.

Στοθεμα του κωννου η διευρυνση λειτουργη καπου στους 5 ποντους,χωρις να ειναι σιγουρος,δεν ειχα ποτε τοσο κοντο μακρυ-κωννο,αυτοτο,λεω θεωρητικα,το τι περνεις ειναι 2% περισσοτερη συγκεντωση οταν δεν φυσσαει....στα ψιλα σκαγια, ως μπρος ενα διευρημενο αυλο και στεννο,χωρις μακρυ κωννο,αν ο καιρος ειναι αστατος ο δ.αυλος χωρις καμμια αλλη επεμβαση ριχει τα ιδια,και ο στεννος ενα τσοκ ανοιχτοτερο.ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΣΩΣΤΩΝ ΚΑΝΝΩΝ ΙΣΑΞΙΑ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΗ ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ ΤΟΥΣ.

Πάνο. ..για εμένα ένας μέσος όρος στο περίπου χορις να είναι ο κανόνας είναι. 18.55 αυλος. /αχρομηοτη. / 5 cm κονο τουλαχιστον/76 cm.

Τη καννη στο πλαισιο του παραθυρου μπορεις να δεις αν ειναι αποδεκτα ευθεια η καννη καθως και τα ομοιομορφα δακτυλιδια που πρεπει να σχηματιζει η θαλαμη,και φυσικα η φωλια του τσοκ ισια.Αν ειναι αποδεκτα αυτα ισια περιοριζεις το προβλημα στις γεωμετριες των τσοκ.Νομιζω οτι ο Κυπριδημος εχει σχετικο αρθρο.Θα πω μονο οτι τ σφυχτα τσοκ ειναι πολυ ευαισθητα και επιρρεαζονται παρα πολυ οταν θαλαμες η τσοκ ειναι στραβα.

Αλλαγή κλίματος.. Μια ερώτηση προς όποιον γνωρίζει κάτι: Οι καινούριες Benelli δεν αναγράφουν τη διάμετρο του αυλού στην κάνη; Έψαξα να βρω τον αυλό στην powerbore και δεν το γράφει πουθενά. Εκτός αν είναι γραμμένος κάτω απο τη ρίγα... δεν την έβγαλα αυτήν είναι η αλήθεια.. Ότι όπλο ειχε περάσει από τα χέρια μου ως τώρα το ανέγραφε( breda astro, benelli sl80, franchi prestige, beretta 685, benelli raffaello 123)

Αλλαγή κλίματος.. Μια ερώτηση προς όποιον γνωρίζει κάτι: Οι καινούριες Benelli δεν αναγράφουν τη διάμετρο του αυλού στην κάνη; Έψαξα να βρω τον αυλό στην powerbore και δεν το γράφει πουθενά. Εκτός αν είναι γραμμένος κάτω απο τη ρίγα... δεν την έβγαλα αυτήν είναι η αλήθεια.. Ότι όπλο ειχε περάσει από τα χέρια μου ως τώρα το ανέγραφε( breda astro, benelli sl80, franchi prestige, beretta 685, benelli raffaello 123)
Μιχάλη και στην Μ2 που πήρα το πρiν λίγους μήνες δεν αναγράφει τον αυλό και έχω την εντύπωση ότι πλέον αυτό ισχύει σε όλα τα μοντέλα της Benelli...

Status
Not open for further replies.
Back