.....τα λέω χρόνια!!!!!Μου πήρε περίπου 12 χρόνια να καταλάβω ότι όπλο διαλέγουμε για την του
και το 4* και το 3* άστρα στα 30 τα δοκίμασες; εαν ναι τότε σίγουρα αδικης το 4αρι σου συγκρινομενω με το 3 αρι σου, μιας και στα 30 μετρα σαφέστατα και το 3αρι θα δώσει πιο σφιχτες και άρα πιο καλές κατανομες!Καλημέρα! 30 μέτρα νομίζω.
αυτή η τουφεκια είναι από Skeet η από 4*Ορίστε και η φωτό του πίνακα. Τσόκ σκητ έσω, όπλο Α400 xplor unico 71cm, απόσταση 30μ. περίπου και αν δεν κάνω λάθος, φυσίγγιο B&P ΜΒlight 30γρ. #8.
Να τονίσω ότι επειδή είναι έτσι σε εμένα, δε σημαίνει ότι θα είναι έτσι και σε άλλους. Επίσης, ο ίδιος συνδυασμός κάνης-τσοκ μπορεί να αποδόσει καλύτερα με άλλο φυσίγγιο.
Θα έπαιρνα αυτόν τον συνδυασμό στο κυνήγι ή στο σκοπευτήριο μετά από αυτό που είδα; Σίγουρα όχι!
Να σημειώσω επίσης ότι εκείνη τη μέρα έκανε δοκιμές και ένας άλλος με ταχογράφο. Μετρήσαμε λοιπόν ένα B&P MBlight και η V1 ήταν 380m/sec.
image upload no compression
25αρια αγορίνα ποτέ δεν εκανα και για αυτο το ψάχνω και το κυνηγαω, που θα μου πάει το προσπαθώ και καποια στιγμη ελπίζω να το καταφέρω , απο την άλλη δεν λέει και κάτι να κάνεις 25 μια φορά , προτιμώ να είμαι σταθερά στα 21 22 23 και καποια στιγμη θα έρθει και το σταθερά 23 24 ε μετα θεωρώ οτι θα έρχετε και το 25 κάποιες φορές, θελει όμως το ρημαδι χρονο και χρήμα και η αλήθεια είναι πως λίγοι τα έχουμε στην ΕΛΛΑΣ του 2018Λευτερη τι σε επιασε δεν κανεις 25 αρια στο σκοπευτηριο ?
ωραία εικόνα προφίλ!! !!!!!!!!!!!!!!Λευτερη τι σε επιασε δεν κανεις 25 αρια στο σκοπευτηριο ?
Κι εγώ το ίδιο πιστεύω και γι αυτό όλες οι επιλογές μου στα όπλα έχουν γίνει με βάση την καλη τουφεκιά. Το θέμα καθαρισμου δε με απασχολεί ιδιαίτερα καθώς μου αρέσει να περιποιούμαι τα όπλα.Να γράψω κι εγώ δύο-τρία λογάκια σχετικά με διάφορα παραπάνω πόστς.
Κι εγώ από τον κόσμο της beretta ξεκίνησα, έπειτα, παρότι ευχαριστημένος, "αλλαξοπίστησα" σε crio λόγω συστήματος αδρανείας.
Μου πήρε περίπου 12 χρόνια να καταλάβω ότι όπλο διαλέγουμε για την τουφεκιά και όχι για το πώς κάνει τον κύκλο των φυσιγγίων.
Τώρα πλέον έχω δίκαννο και αυτογεμές beretta με κάννες HP (A400 και SP1 sporting) και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Αυτό που έχω να πω ως προς τα τσοκ είναι ότι στην Α400 (71εκ) το 4άρι δεν με ενθουσίασε. Το 3άρι έχει πιό καλή κατανομή με όσα φυσίγγια και αν δοκίμασα.
Τα ίδια τσοκς, στο δίκανο (76εκ), φέρονται πολύ διαφορετικά. Το 4άρι είναι πάρα πολύ ωραίο και αρκετά σφιχτό, που θα έλεγα πως μοιάζει με το 3άρι της Α400.
Επίσης, στην ίδια κάννη, διαφορετικά αποδίδει το 4άρι το έσω-έξω από το 4άρι το έσω.
Οι 5 πόντοι διαφοράς στο μήκος των κανών μου δε θεωρώ ότι αποτελούν την ειδοποιό διαφορά, ούτε το σύστημα λειτουργίας.
Δύο κάννες ποτέ δεν είναι ίδιες μεταξύ τους, ούτε και δύο τσόκς. Θεωρώ λοιπόν ότι εαν κάτι "ταιριάζει" στο όπλο του ενός, δεν είναι απαραίτητο ότι θα έχει τα ίδια αποτελέσματα και στου άλλου.
Ειναι απο skeet.αυτή η τουφεκια είναι από Skeet η από 4*
εάν είναι από Skeet της beretta τότε θεωρώ ότι η τουφεκια που βγάζει στα 30 είναι πάρα πολύ καλή αν αναλογιστεις ότι τα Skeet της beretta είναι πιο ανοιχτά από το μαμα 5* που έχειςΕιναι απο skeet.
Ακόμα δεν ήρθαν Μόλις έρθουν θα το μετρήσω και θα βάλω φωτογραφίαpanagiotis_xios τι έγινε το πηρες το τσοκακι; περιμένω με ανυπομονησία χαχαχαχα! ! ! !!
ΧαχαΣου μπαινουνε ιδεες;
Να σαι καλα!To ξερω Παναγιωτη, αλλα παρολα αυτα, γιατι να μη κοιταξουμε μπας και φτασει; Εγω στο ευχομαι παντως να βρεις τροπο