To 2011 εδωσα την καραμπινα που ειχα με 71cm κανη και πηρα με 61cm.Για μπεκατσα[κοντινες τουφεκιες] δεν ειχα καποιο προβλημα,ομως σε σχετικα μακρυνες τουφεκιες [καρτεριου] αντιμετωπισα προβλημα,οχι βεβαια ιδιαιτερα εντονο,αλλα αρκετα εκνευριστικο καποιες στιγμες.Ο λογος? Αλλαξε η σκοπευτικη γραμμη και χρειαζονταν ελαφρως μεγαλυτερη προσκοπευση[αυτο τουλαχιστον καταλαβα εγω] και το θεμα ειναι οτι ηΟ Κώστας το φιλαράκι μου έχει βάλει στο πρόγραμμα για αγορα με τη νεα σεζόν την a400 light αλλά τη θέλει μόνο με κάνη 61 εκ για μπεκατσα και χωρίς kick off. Έχασε τη προσφορά των 1.100 €. Δεν την έχω τουφεκισει αλλά όταν με το καλό την πάρει θα την κυνηγησω και εγώ.
Τώρα υπάρχει εδώ στο νησί κατάστημα που τη δίνει 1300€ αλλα με κάνη 66 και kick off.
Την επομενη δωστης να καταλαβει..Εχω την α400light με kick-off. Φετος δεν τουφεκισε καθολου, μου ριχνει συνεχως παραπονεμενες ματιες. Θεωρω οτι ειναι ενα εξαιρετικο
οπλο, ιδιαιτερα αποτελεσματικο, ελαφρυ, ικανο για ολα τα κυνηγια. Μου αρεσει παρα πολυ, ειναι βεβαια και πολυ περιποιημενο,
κατασκευαστικα εννοω. Καταπληκτικες τουφεκιες, απολυτως κανενα προβλημα.
Συμφωνώ Λεωνίδα με το σκεπτικό σου. Του το εχω εξηγήσει του φιλου μου, το συγκεκριμένο οπλο το θελει μονο για μπεκατσα, για τα λίγα κυνηγια καρτεριου που κανουμε θα χρησιμοποιεί την vitoria που εχει. Το μονο που τον αγχώνει λιγο ειναι οτι με τη vitoria εχει πολλή καλο ποσοστό επιτυχίας στος μπεκατσες μιας και το εχει 12 χρονια και κυνηγάει μονο με αυτό, σκέφτεται μήπως η αλλαγη οπλου δε του κάτσει. Τον καθυσηχασα λέγοντας του οτι η a400 ειναι ευπροσαρμοστο οπλο με τις φλατζες κλισεων και τα διαφορετικα πέλματα, το μονο που θελει, κατα τη γνώμη μου, λιγο προσοχή στην επωμιση λογω που ειναι περιπου μισό κιλό πιο ελαφριά αλλα μιας και θα κυνηγαει μονο με ενα οπλο θα προσαρμοστεί γρήγορα.To 2011 εδωσα την καραμπινα που ειχα με 71cm κανη και πηρα με 61cm.Για μπεκατσα[κοντινες τουφεκιες] δεν ειχα καποιο προβλημα,ομως σε σχετικα μακρυνες τουφεκιες [καρτεριου] αντιμετωπισα προβλημα,οχι βεβαια ιδιαιτερα εντονο,αλλα αρκετα εκνευριστικο καποιες στιγμες.Ο λογος? Αλλαξε η σκοπευτικη γραμμη και χρειαζονταν ελαφρως μεγαλυτερη προσκοπευση[αυτο τουλαχιστον καταλαβα εγω] και το θεμα ειναι οτι η
προσκοπευση υστερα απο τοσα χρονια κυνηγιου,ειναι θα ελεγα ενστικτωδες.Ενημερωσε τον φιλο σου να το εχει υποψιν του,εμενα παντως ωρες ωρες ακομη με ξενιζει.
Eνταξει,παντως δεν μπορω να πω οτι κερδισα και κατι απο την κοντη καννη.Μου ελεγαν "ερχεται πιο γρηγορα",δεν μπορω να πω πλεον απο τις εμπειρειες που πηρα οτι αυτο διαπιστωσα ,το ιδιο μου φαινεται, και μαλιστα οπως ειπα, εχω και αρνητικα στην προσκοπευση Για μενα καλυτερα να το παρει 71cm,θα προσαρμοστει πιο γρηγορα [με το 61cm θα χρειαστει σιγουρα περισσοτερο και με αρκετες αστοχιες που θα τον "ριξουν" ψυχολογικα]στο νεο οπλο και ενταξει δεν το συζηταμε ,αλλο vitoria και αλλο Α400,η μερα με τη νυχτα σε ποιοτητα κλπ..Συμφωνώ Λεωνίδα με το σκεπτικό σου. Του το εχω εξηγήσει του φιλου μου, το συγκεκριμένο οπλο το θελει μονο για μπεκατσα, για τα λίγα κυνηγια καρτεριου που κανουμε θα χρησιμοποιεί την vitoria που εχει. Το μονο που τον αγχώνει λιγο ειναι οτι με τη vitoria εχει πολλή καλο ποσοστό επιτυχίας στος μπεκατσες μιας και το εχει 12 χρονια και κυνηγάει μονο με αυτό, σκέφτεται μήπως η αλλαγη οπλου δε του κάτσει. Τον καθυσηχασα λέγοντας του οτι η a400 ειναι ευπροσαρμοστο οπλο με τις φλατζες κλισεων και τα διαφορετικα πέλματα, το μονο που θελει, κατα τη γνώμη μου, λιγο προσοχή στην επωμιση λογω που ειναι περιπου μισό κιλό πιο ελαφριά αλλα μιας και θα κυνηγαει μονο με ενα οπλο θα προσαρμοστεί γρήγορα.
Σε πολλά σημεία που μπαίνουμε στο πυκνό το μακρυκανο όπλο,ειδικά ή καραμπίνα και λόγω βάσης, είναι πρόβλημα. Δεν θα έχει πιστεύω θέμα από άποψη μήκους κανης γιατί η vittoria είναι 66 εκ. Παντως την έχει πάρει την απόφαση του Λεωνίδα γιατί είχε βρεθεί a400 light με 66 εκ σε πολλή καλή τιμή και δεν την ήθελε.Eνταξει,παντως δεν μπορω να πω οτι κερδισα και κατι απο την κοντη καννη.Μου ελεγαν "ερχεται πιο γρηγορα",δεν μπορω να πω πλεον απο τις εμπειρειες που πηρα οτι αυτο διαπιστωσα ,το ιδιο μου φαινεται, και μαλιστα οπως ειπα, εχω και αρνητικα στην προσκοπευση Για μενα καλυτερα να το παρει 71cm,θα προσαρμοστει πιο γρηγορα [με το 61cm θα χρειαστει σιγουρα περισσοτερο και με αρκετες αστοχιες που θα τον "ριξουν" ψυχολογικα]στο νεο οπλο και ενταξει δεν το συζηταμε ,αλλο vitoria και αλλο Α400,η μερα με τη νυχτα σε ποιοτητα κλπ..
Αν η 1100 είχε καινούργιο ελατήριο ή ήταν ακαθαριστη και τα φυσιγγια είχαν χαμηλές πιεσεις και ταχύτητες ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα. Για την Gold δεν ξέρω.Αντιθετα και τα δύο αλλά όπλα μας τρελαναν στις εμπλοκες, πρώτη φορά βλέπω τέτοιο πράγμα να μην ανοίγει ούτε το κλείστρο και συνεχόμενα δεν πέταξαν ούτε ένα φυσίγγι.
φυσιγγια είχαν χαμηλές πιεσεις και ταχύτητες ήταν αναμενόμενο .Αν η 1100 είχε καινούργιο ελατήριο ή ήταν ακαθαριστη και τα φυσιγγια είχαν χαμηλές πιεσεις και ταχύτητες ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα. Για την Gold δεν ξέρω.
Το 20αρι 687 μπερετακι δεν το έχεις εκεί να το ευχαριστηθεις και στο σκοπευτηριο;φυσιγγια είχαν χαμηλές πιεσεις και ταχύτητες ήταν αναμενόμενο .
Αυτό είναι Γιάννη γιατί πήγαμε μισή ώρα νωρίτερα και τα όπλα τα καθαριζε ένας τύπος και τα είχε λυμενα στον πάγκο εκεί σταμπαρα και την Gold και την καπαρωσα για αργότερα. Τα φυσίγγια ήταν το πρόβλημα , τα χέρια του φίλου μου είχαν γίνει μαύρα από την μπαρούτη ξέχασα να πω ότι ο φίλος μου είχε κατι ρεμινκτον φυσιγγια μαζι του και τα όπλα λειτουργουσαν άψογα με αυτά.
Δυστυχώς όχι γιατί δεν μαρεσει να έχω όπλα εδώ μιας και μένω σε νοίκι, τα έχω στο φιλαράκι μου που μένει αλλού και τα έχει σε gunsafe . Οι νόμοι αλλάζουν προς το χειρότερο συνεχώς, ήδη δεν μπορείς να παραγγειλεις φυσιγγια μέσω τηλεφώνου όπως παλιά.Το 20αρι 687 μπερετακι δεν το έχεις εκεί να το ευχαριστηθεις και στο σκοπευτηριο;
Από πόσα όπλα και πάνω είσαι υποχρεωμένος να έχεις gun safe ;Δυστυχώς όχι γιατί δεν μαρεσει να έχω όπλα εδώ μιας και μένω σε νοίκι, τα έχω στο φιλαράκι μου που μένει αλλού και τα έχει σε gunsafe . Οι νόμοι αλλάζουν προς το χειρότερο συνεχώς, ήδη δεν μπορείς να παραγγειλεις φυσιγγια μέσω τηλεφώνου όπως παλιά.
Έστω και ένα νομίζω, για τα φυσίγγια επίσης το ίδιο και αυτά κλεισμενα. Αν μένεις ενοίκιο η ακόμα και σε ιδιόκτητο σπίτι πρέπει να υπογράψουν μια φόρμα που σου δίνει η αστυνομία και οι υπόλοιποι ενοικοι ότι είναι ενταξει να έχεις όπλο στο σπίτι. Γιαυτό για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο καλύτερα εκεί, άσε που αρωσταινω άμα τα βλέπω και θέλω να βγάλω το εισιτήριο μια ώρα αρχητερα.Από πόσα όπλα και πάνω είσαι υποχρεωμένος να έχεις gun safe ;
Έστω και ένα νομίζω, για τα φυσίγγια επίσης το ίδιο και αυτά κλεισμενα. Αν μένεις ενοίκιο η ακόμα και σε ιδιόκτητο σπίτι πρέπει να υπογράψουν μια φόρμα που σου δίνει η αστυνομία και οι υπόλοιποι ενοικοι ότι είναι ενταξει να έχεις όπλο στο σπίτι. Γιαυτό για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο καλύτερα εκεί, άσε που αρωσταινω άμα τα βλέπω και θέλω να βγάλω το εισιτήριο μια ώρα αρχητερα.
Αυτό είναι η δικτατορία της δημοκρατίας.!Αν μένεις ενοίκιο η ακόμα και σε ιδιόκτητο σπίτι πρέπει να υπογράψουν μια φόρμα που σου δίνει η αστυνομία και οι υπόλοιποι ενοικοι ότι είναι ενταξει να έχεις όπλο στο σπίτι.
Μάλλον αυτό ειναι το πολιτευμα εδώ χούντα.Αυτό είναι η δικτατορία της δημοκρατίας.!
Δεν καταλαβαίνω γιατί δυσκολεύουν το νόμιμο και ελεγχόμενο κάτοχο όταν είναι εύκολο να βρεις στη μαύρη αγορά ότι θες.Μάλλον αυτό ειναι το πολιτευμα εδώ χούντα.
Όχι για εξωτερικό μιλάμε, μην ανησυχείς.Τι ειναι αυτο περι gunsafe???εχω χασει επεισοδια......