Beretta Team-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Οι φωτογραφίες πολλές φορές είναι παραπλανητικες αλλά δεν είναι λίγο περίεργα τα νερά από την δεξιά πλευρά του κοντακιου; Πιο πολύ μου κάνουν εντύπωση αυτά τα δύο μαύρα νεύρα που φαίνονται .xm.
Είχες επιλογή για άλλα ξύλα ή μόνο αυτό υπήρχε;
Ποιος ειναι ο προβληματισμος σου Γιωργο?

Last edited by a moderator:
Τα τελευταια χρονια οι εταιριες βαζουν στα οπλα παραγωγης ξυλινα μερη απο αφρικανικη καρυδια.Οποτε τα συγκεκριμενα ξυλα Τασο μια χαρα ειναι:)
ΔΕΝ υπάρχει ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ καρυδια. Ειναι τρικ για να πουλάνε αφρικάνικη ξυλεία σε μεγαλύτερη τιμή.
Φιλικά Τόλης .

asder_1316.jpg

asder_1317.jpg

asder_1315.jpg

asder_1320.jpg

asder_1318.jpg

asder_1307.jpg

Τελικά έπειτα απο 5 διαγραφές τα κατάφερα να τις ποστάρω.
Τάσο καλοντουφεκο, να'σαι γερός να το απολαύσεις, υπομονή λγες μείνανε.

Ποιος ειναι ο προβληματισμος σου Γιωργο?

Καταρχήν να μην κάνει ποτέ (χτύπα ξύλο... :D ) κανένα ... κρακ, η γραμμή που φαίνεται να ξεκινάει από την λαβή και να πηγαίνει προς τα πίσω, όπως και μια ίδια γραμμή που φαίνεται λίγο πιο κάτω προς το πέλμα. Επίσης, αυτά τα κάθετα νερά, γι'αυτά όμως τα νερά κρατάω και μια επιφύλαξη γιατί περισσότερο μου μοιάζουν με "ανταύγειες" που δημιουργεί το σατινέ φινίρισμα που μάλλον έχει το ξύλο. Θεωρητικά τα νερά του ξύλου πρέπει να είναι παράλληλα στο κοντάκι και όχι κάθετα, ξαναλέω όμως ότι αυτά δεν πρέπει να είναι νερά.
Δεν θέλω επουδενί να προβληματίσω τον φίλο, κουβέντα καλοπροαίρετη κάνουμε. Εδώ που τα λέμε και το ξύλο του 725 για μένα είναι απαράδεκτο, τουλάχιστον το φινίρισμα του. Όλοι του οι πόροι, οι οποίοι είναι μεγάλοι, είναι τελείως ασφράγιστοι, αυτό το είδα στου Άρι και σε κάποια άλλα 725 που έχω πιάσει στα χέρια μου. Με αυτά τα χρήματα όμως περίμενα κάτι καλύτερο.
Όσο για το κομμάτι της πάπιας, επειδή αναφέρθηκε, μου αρέσει πάρα πολύ.
Νομίζω ότι οι καρυδιές που χρησιμοποιούνται πλεόν είναι Τούρκικες ... .xm.

Last edited by a moderator:
Οι φωτογραφίες πολλές φορές είναι παραπλανητικες αλλά δεν είναι λίγο περίεργα τα νερά από την δεξιά πλευρά του κοντακιου; Πιο πολύ μου κάνουν εντύπωση αυτά τα δύο μαύρα νεύρα που φαίνονται .xm.
Είχες επιλογή για άλλα ξύλα ή μόνο αυτό υπήρχε;

Ποιος ειναι ο προβληματισμος σου Γιωργο?[/QUOTE]
Νομίζω ότι Γιώργος εννοεί τα τεχνητά νερά του ξύλου που χρησιμοποιουν και η beretta και η benelli και δεν συμβαδιζουν με τα κανονικά του ξύλου. Πάντως τα βρίσκω αισθητικά καλύτερα από τα παλαιότερα μοντέλα που ήτανε σαν πλακάκια και πολύ ψεύτικα.

Νομίζω ότι Γιώργος εννοεί τα τεχνητά νερά του ξύλου που χρησιμοποιουν και η beretta και η benelli και δεν συμβαδιζουν με τα κανονικά του ξύλου. Πάντως τα βρίσκω αισθητικά καλύτερα από τα παλαιότερα μοντέλα που ήτανε σαν πλακάκια και πολύ ψεύτικα.
Όχι Κωνσταντίνε, δεν λέω αυτό. Σε τέτοιες κατηγορίες δεν νομίζω ότι χρησιμοποιούνται τεχνητά νερά. Την γνώμη μου την περιέγραψα παραπάνω. :)

Καταρχήν να μην κάνει ποτέ (χτύπα ξύλο... :D ) κανένα ... κρακ, η γραμμή που φαίνεται να ξεκινάει από την λαβή και να πηγαίνει προς τα πίσω, όπως και μια ίδια γραμμή που φαίνεται λίγο πιο κάτω προς το πέλμα. Επίσης, αυτά τα κάθετα νερά, γι'αυτά όμως τα νερά κρατάω και μια επιφύλαξη γιατί περισσότερο μου μοιάζουν με "ανταύγειες" που δημιουργεί το σατινέ φινίρισμα που μάλλον έχει το ξύλο. Θεωρητικά τα νερά του ξύλου πρέπει να είναι παράλληλα στο κοντάκι και όχι κάθετα, ξαναλέω όμως ότι αυτά δεν πρέπει να είναι νερά.
Δεν θέλω επουδενί να προβληματίσω τον φίλο, κουβέντα καλοπροαίρετη κάνουμε. Εδώ που τα λέμε και το ξύλο του 725 για μένα είναι απαράδεκτο, τουλάχιστον το φινίρισμα του. Όλοι του οι πόροι, οι οποίοι είναι μεγάλοι, είναι τελείως ασφράγιστοι, αυτό το είδα στου Άρι και σε κάποια άλλα 725 που έχω πιάσει στα χέρια μου. Με αυτά τα χρήματα όμως περίμενα κάτι καλύτερο.
Δεν εβγαλα μια φωτο την αλλη μερια. Απο την αλλη εχει πιο πολλες παραλληλες με το κοντακι γραμμες σκουρες οπως αυτες οι δυο. Ολη η παπια εχει τετοιες μικρες γραμμες που ειναι αισθητα πιο σκουρες. Ειναι δηλαδη ολο το οπλο ετσι δεν ειναι τα δυο αυτα νευρα μονο. Τωρα σχετικος με ξυλα δεν ειμαι πολυ, παντως το field iii οπως γραφει η μπερεττα στα χαρακτηριστικα εχει πιο καλα ξυλα απο το field i που αναμενεται φθηνοτερο.

παντως το field iii οπως γραφει η μπερεττα στα χαρακτηριστικα εχει πιο καλα ξυλα απο το field i που αναμενεται φθηνοτερο.
Λογικό, το ίδιο είχε γίνει και με το prevail, πρώτα βγάζουν το ακριβό και μετά το φθηνότερο. ;)
Καλορίζικο και πάλι, φίλε μου. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να έχουμε ένα δίκαννο Beretta στις συλλογές μας :)

Λογικό, το ίδιο είχε γίνει και με το prevail, πρώτα βγάζουν το ακριβό και μετά το φθηνότερο. ;)
Καλορίζικο και πάλι, φίλε μου. Μακάρι να μπορούσαμε όλοι να έχουμε ένα δίκαννο Beretta στις συλλογές μας :)
Υπερβαση ηταν και για μενα Γιωργο αν δεν ειχα πουλησει το benelli που επιασε τιμη δε θα το επαιρνα ποτε. Ευχαριστω και παλι

Όχι Κωνσταντίνε, δεν λέω αυτό. Σε τέτοιες κατηγορίες δεν νομίζω ότι χρησιμοποιούνται τεχνητά νερά. Την γνώμη μου την περιέγραψα παραπάνω. :)
Σωστά, αλλά μάλλον είναι η επεξεργασία satin finish που χρησιμοποιούν και οι δύο εταιρείες.
Αυτό είναι το κοντάκι από την benelli ultra light.

Εντυπωσιακό αλλά δεν νομίζω κανένα κομμάτι καρυδιας να έχει τέτοια κόλπα, στο μπερετα είναι πιο αραιά.

Μη σε προβληματιζει το "τιγρε"!Αυτο ειναι ενας "κυματισμος" των ινων που ομως ακολουθει μια νοητη ευθεια.Αυτη που πρεπει και που ειναι ο αξονας του οπλου.Επειδη θεωρειται ομορφο το χρησιμοποιουν.Και μενα μου αρεσει!
Το ξυλο ειναι κατι το φυσικο και με μεγαλες διακυμανσεις στη δομη του.Μπορει να βλεπεις εναν τακο "χαρτι" και δουλευοντας τον να βρεις....παπαδες!Ο εφιαλτης του μαστορα!Συνηθως τα ποιο ομοιομορφα και με τις λιγοτερες αβαριες ειναι τα "φτωχα"και "ασχημα"!Οι "σανιδιες"!
Παντως ειναι πολυ πολυ σπανιο να δεις λαθος διαταξη στη φορα των νερων σε κοντακι.Μπορει να δεις την "ομορφη"πλευρα απο την αναποδη μερια.Πχ για ενα οπλο με καστ οφ,να ειναι η "καλη"πλευρα στο μαγουλο,αριστερα.
Οι παπιες ειναι πιο ομορφες επειδη απαιτουν λιγοτερο υλικο και ειναι,πολλες φορες,ρεταλια απο κοντακια πολυ ακριβοτερων μοντελων.Κανεις δεν πεταει ενα ομορφο ξυλο!
Ενας τακος μπορει "εδω"να κανει για κοντακι "χειροποιητου"πολλων χιλιαδων € και υστερα απο 50cm να ειναι για καποιο "σειρας".
Οι πολλοι και μεγαλοι ποροι δειχνουν
ξυλο με οχι πυκνη δομη.Προτιμαται ,βασικα λογο βαρους!Δειχνει και παρεμβαση στην αναπτυξη του δεντρου!Δεν ειναι ατελειωτες οι καρυδιες που ειναι σε ηλικια εκμεταλευσης στην οπλοβιομηχανια και επιπλοποιια!;)
Καμια οπλοβιομηχανια δεν εγγυαται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την αντοχη των ξυλων της!Αν σου "κατσει" θα φτυσεις αιμα!
Γνωστος μου,πληρωσε τελικα και μετα απο μεγαλη ταλαιπωρια του το κοντακι καινουριο.Εκανε ρωγμη στη λαβη.Το οπλο κατηγοριας 5.000€!Συν 500 ο μποναμας!
Οσο παμε προς τα πισω στο χρονο,βρισκουμε πιο "προσεγμενα" αντικειμενα.Μιλωντας κατ' αναλογια.
Κοντακι και τοτε,κοντακι και τωρα σε αναλογης κατηγοριας οπλο ιδιας εταιριας.
Ειναι τα ιδια?

asder_1316.jpg

asder_1317.jpg

asder_1315.jpg

asder_1320.jpg

asder_1318.jpg

asder_1307.jpg

Τελικά έπειτα απο 5 διαγραφές τα κατάφερα να τις ποστάρω.
Τάσο πανέμορφο! Προσωπικα σε σχεση με το 725 Hunter θα το προτιμούσα! Και τα δυο οπλα ειναι κορυφή βεβαια κατα την γνωμη μου! Ειδικά το 690 field i που θα παίζει απο οτι φαινετε περίπου ιδια τιμη με το 725 Hunter,θα ειναι ενας πολυ σοβαρός αντίπαλος..αν θες πες μας λιγα λογια για το ζύγισμα του όπλου μιας και απο οτι ειπες αλλα και διαβάζω και εγω εχει πιο ελαφριές κανες απο τα παλια 686..παντως στο θεμα handling σε δοκιμές στο εξωτερικό βγαινει ανώτερο απο το 725 Hunter..

Τάσο πανέμορφο! Προσωπικα σε σχεση με το 725 Hunter θα το προτιμούσα! Και τα δυο οπλα ειναι κορυφή βεβαια κατα την γνωμη μου! Ειδικά το 690 field i που θα παίζει απο οτι φαινετε περίπου ιδια τιμη με το 725 Hunter,θα ειναι ενας πολυ σοβαρός αντίπαλος..αν θες πες μας λιγα λογια για το ζύγισμα του όπλου μιας και απο οτι ειπες αλλα και διαβάζω και εγω εχει πιο ελαφριές κανες απο τα παλια 686..παντως στο θεμα handling σε δοκιμές στο εξωτερικό βγαινει ανώτερο απο το 725 Hunter..
Γιάννη είχα επωμίσει και το 686 και το 725 αυτο δεν το είχα ούτε δεί ούτε επωμίσει μιας και ήταν αρκετά ακριβό και έπρεπε να κάνω οικονομική υπέρβαση. Πράγματι σε σχέση με το 686 είναι αρκετά πιο ζυγισμένο (μιλάω πάντα για τις κυνηγέτικές εκδόσεις των όπλων) και νιώθω οτι μου κουμπώνει πολύ καλά. Δεν έχω τουφεκίσει κανένα απο τα 3 όπλα για να δώ συμπεριφορά. Στο πώς ανεβαίνει το νιώθω ίδιο περίπου με το 725 αλλα με βολέυει καλύτερα το σχήμα της πάπιας του.Σαν εμφάνιση είναι σε καλύτερο επίπεδο απο το 725 hunter τόσο σε ξύλα οσο και σε χαράξεις.Αυτό που με χαροποιεί ιδιαίτερα είναι οτι ακούω οτι έχει καλλές κάννες και καλά τσόκ τα οποία απο οτι διάβασα σε ξένα τέστ είναι σωστά στις συσφίξεις κάτι που δεν συμβαίνει με το 725. Αυτό σημαίνει πως δεν θα πάρω after market choke, άρα η διαφορά τιμής για μένα είναι μικρή πλεόν. Επίσης είναι ακόμα πιο χαμηλοπρόφιλο κάτι που εμένα προσωπικά μου αρέσει. Ελπίζω και στην πράξη να είναι το ίδιο καλό με τις προδιαγραφές του.

https://www.hobbi.gr/karampina-beretta-p-7979.html
αυτήν έχει τύχει να την δει κανείς από κοντά; Από την φωτό δεν μου φαίνεται για 76 και λείπει και το αυτάκι του κλείστρου. Αλλά φαίνεται αρκετά ελαφριά για περπατητό για κανένα "μεσόκοπο" σαν και του λόγου μου

https://www.hobbi.gr/karampina-beretta-p-7979.html
αυτήν έχει τύχει να την δει κανείς από κοντά; Από την φωτό δεν μου φαίνεται για 76 και λείπει και το αυτάκι του κλείστρου. Αλλά φαίνεται αρκετά ελαφριά για περπατητό για κανένα "μεσόκοπο" σαν και του λόγου μου
Δεν Βγηκε 76!Γι αυτο και δεν "περπατησε"σαν μοντελο.Παρα παρα πολυ ωραιο στο πιασιμο του και αξιοπιστοτατο!Προσωπικη αποψη φυσικα!Το "αυτακι"λειπει πραγματι!

ναι την έχω δεί την έχω πιάσει στην προ 3ετίας έκθεση στο Ελληνικό .....από τότε την έχει
ωραία ηταν και το 76 της κάννης δεν επηρέαζε το ζύγισμα του όπλου που στην 304 ήταν τέλειο για καραμπίνα
καλή τιμή και σε καλή κατάσταση το όπλο :)

Δεν Βγηκε 76!Γι αυτο και δεν "περπατησε"σαν μοντελο.Παρα παρα πολυ ωραιο στο πιασιμο του και αξιοπιστοτατο!Προσωπικη αποψη φυσικα!Το "αυτακι"λειπει πραγματι!
Γιάννη 76εκ μήκος κάννης όχι θαλάμη. Σε δουλειά να βρισκόμαστε απλά χαζεύω για κάτι οικονομικό σε χαμηλό βάρος...

ναι την έχω δεί την έχω πιάσει στην προ 3ετίας έκθεση στο Ελληνικό .....από τότε την έχει
ωραία ηταν και το 76 της κάννης δεν επηρέαζε το ζύγισμα του όπλου που στην 304 ήταν τέλειο για καραμπίνα
καλή τιμή και σε καλή κατάσταση το όπλο :)
Μάκη είχε όντως 76εκ κάννη.xm.

αν θυμάμαι Γιάννη και δεν πρέπει να κάνω λάθος ήταν 76 γιατί την είδα 2 φορές :)

Status
Not open for further replies.
Back