Beretta Team-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
εχει δοκιμασει κανενας τσοκ aftermarket για δράμια πάνω σε berreta ; ενδιεαφερεται για την αγορα ενας φιλος που κυνηγαει γουρουνια και έχει την Α350 WILD BORE
kicks κ carlson βγαζει καποια καλα για δραμια προσοπηκα δεν εχω δοκημαση ακομη

Έχω την εντύπωση πως αυτά τα τσοκ ειναι τσοκ φρένου δουλεύουν οταν το φυσίγγιο εχει συγκεντρωτηρα. Τα περισσότερα δράμια που κυκλοφορούν είναι χωρίς συγκεντρωτηρα,άρα δεν νομίζω πως θα κάνουν δουλειά. Αν κανω λάθος ας με διορθώσει κάποιος

Παιδιά off topic σίγουρα αλλά θέλω να μάθω τι προσφέρει το τσοκ φρένου και πως λειτουργεί
Ηλία η φιλοσοφία τους είναι να σταματούν το κυαθιο για κάποιο διάστημα ώστε να προπωρευθουν τα σκάγια και να ταξιδέψουν μονα τούς, σύμφωνα με τις γνώμες αρκετών έτσι αποφεύγετε ο εμβολισμος τούς από την τάπα και η παρεκτροπη τους λόγω της αντίστασης του αέρα αν ταξιδευαν μαζί,όπως και η μείωση τής ατρακτου. Υπάρχουν πολλές πατέντες από διάφορες εταιρείες, όπως οι διαγωνιες οπες παράδειγμα τα Kick's, τα εσωτερικά εξογκωματα της patternmaster , σπειροειδης τομή anaconda γενικά σαν τουφεκιες δίνουν σφιχτα κέντρα με μικρότερη ατρακτο. Τσοκ φρενου είναι και το briley diffusion με διαφορετική όμως φιλοσοφία από τα άλλα, με ελικοειδης ραβδωσεις και εξογκωματα που σκοπό έχουν να περιστρεψουν την τάπα και να βγάλουν σκάγια από το κέντρο προς την περιφέρεια χωρίς όμως να αφήνουν κενά.
Να συμπληρωσω ότι υπάρχουν και φυσιγγια που κάνουν την ίδια δουλειά με τα τσόκ φρένου με ειδικούς συγκεντρωτηρες όπως είναι ο flight control, και αυτός που χρησιμοποιεί η winchester στα blind side με εγκοπες που με την έξοδο τούς από την καννη πιάνουν τον αέρα και αποχωριζονται από τα σκάγια πιο ομαλά, καλό όμως είναι να μην χρησιμοποιουνται με τσοκ φρενου για πιθανή περιπτωση έμφραξης στο στομιο τής κάννης.

Ηλία η φιλοσοφία τους είναι να σταματούν το κυαθιο για κάποιο διάστημα ώστε να προπωρευθουν τα σκάγια και να ταξιδέψουν μονα τούς, σύμφωνα με τις γνώμες αρκετών έτσι αποφεύγετε ο εμβολισμος τούς από την τάπα και η παρεκτροπη τους λόγω της αντίστασης του αέρα αν ταξιδευαν μαζί,όπως και η μείωση τής ατρακτου. Υπάρχουν πολλές πατέντες από διάφορες εταιρείες, όπως οι διαγωνιες οπες παράδειγμα τα Kick's, τα εσωτερικά εξογκωματα της patternmaster , σπειροειδης τομή anaconda γενικά σαν τουφεκιες δίνουν σφιχτα κέντρα με μικρότερη ατρακτο. Τσοκ φρενου είναι και το briley diffusion με διαφορετική όμως φιλοσοφία από τα άλλα, με ελικοειδης ραβδωσεις και εξογκωματα που σκοπό έχουν να περιστρεψουν την τάπα και να βγάλουν σκάγια από το κέντρο προς την περιφέρεια χωρίς όμως να αφήνουν κενά.
Να συμπληρωσω ότι υπάρχουν και φυσιγγια που κάνουν την ίδια δουλειά με τα τσόκ φρένου με ειδικούς συγκεντρωτηρες όπως είναι ο flight control, και αυτός που χρησιμοποιεί η winchester στα blind side με εγκοπες που με την έξοδο τούς από την καννη πιάνουν τον αέρα και αποχωριζονται από τα σκάγια πιο ομαλά, καλό όμως είναι να μην χρησιμοποιουνται με τσοκ φρενου για πιθανή περιπτωση έμφραξης στο στομιο τής κάννης.
Κωνσταντίνε ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση,εχεις δοκιμάσει τέτοια τσοκ;θεωρείς πως προσφέρουν καλύτερες κατανομές σε μακρινές αποστάσεις από ότι τα συμβατικά;

Και μια δικη μου απορια
Σταματοντας ουσιαστηκα τον συγκεντρωτηρα και βγαζοντας τα σκαγια νωριτερα απο αυτον λογικα δεν θα επρεπε τα σκαγια μας να δινουν πιο ανοικτες και ισως και ασθμμετρες κατανομες ανλογως παντα καιρικων συνθηκων υψομετρου και πυκνοτητας αερα;
Επισης αν ριξουμε μαλλινοταπα πως επηρεαζει την ντουφεκια δεδομενου οτι αυτα διαβαζουν καλυτερα το τσοκ και τα σκαγια ειναι εξ αρχης ελευθερα μετα την εξοδο απο την καννη;

Μηπως η δουλεια του τσοκ φρενου να κανει το ιδιο πραμα με μια μαλινοταππα;

προσωπικη καθαρα αποψη καλυτερα να εχω κεντρα απο το τσοκ παρα περιφερεια. το κεντρο κραταει καλυτερα την τουφεκια σε αποσταση. βεβαια αυτο εχει πολλα ρισκα. τα briley δινουν κεντρα και με ειχαν βολεψει αφανταστα στην 11-87.κριμα που η kicks δεν βγαζει smoke για το baikal.τωρα περιμενω τον βικτωρα για τον αντιλογο. .sarcastic.

φιλαρακι θες να γινεις κεντροτουφεκαω και παιζω τον ντουμπλε αναποδα???
ha haaa
Ε νομίζω πως πλέον η σκοπευτική μου δεινότητα το επιβάλλει....σκέφτομαι να ρίχνω κομπακ με u4-u4.hunter.1απλα το είχα απορία αυτό το τσοκ φρένου και ήθελα να μάθω την φιλοσοφία τοθ

Προσωπικα ειμαι υπερ των ομοιομορφων κατανομων. Ειναι προσωπικο χουι, δεν ειναι απαραιτητα σωστο ή λαθος. Επισης ενα σωστα κατανεμημενο φυσιγγι θα σου δωσει και το θηραμα ή το στοχο και σε περιπτωση που δεν εισαι 100% πανω του, χωρις φυσικα να σημαινει οτι μπορεις να ριχνεις στο περιπου και να περιμενεις αποτελεσμα. Γιαυτο μ'αρεσουν οι κατανομες της μαλλινης, ομοιως και των τσοκ που ριχνω συχνοτερα. Αυτο δε σημαινει οτι τσοκ μαμα που κρατανε κεντρα δεν βρισκουν πεδιο χρησης στα κυνηγια που κανω.

Σε καθε περιπτωση καλο ειναι να εχει κανεις στο μυαλο του αποτυπωμενη την τουφεκια στον πινακα, στις αποστασεις που κυνηγαει.

Και μια δικη μου απορια
Σταματοντας ουσιαστηκα τον συγκεντρωτηρα και βγαζοντας τα σκαγια νωριτερα απο αυτον λογικα δεν θα επρεπε τα σκαγια μας να δινουν πιο ανοικτες και ισως και ασθμμετρες κατανομες ανλογως παντα καιρικων συνθηκων υψομετρου και πυκνοτητας αερα;
Επισης αν ριξουμε μαλλινοταπα πως επηρεαζει την ντουφεκια δεδομενου οτι αυτα διαβαζουν καλυτερα το τσοκ και τα σκαγια ειναι εξ αρχης ελευθερα μετα την εξοδο απο την καννη;

Μηπως η δουλεια του τσοκ φρενου να κανει το ιδιο πραμα με μια μαλινοταππα;

Χρυσανθε η δουλεια βασικα ειναι να εμποδισουν τον εμβολισμο της τουφεκιας απο τον συγκεντρωτηρα. Η μαλλινοταπα εμβολιζει και αυτη τη τουφεκια
Λογω μη εμβολισμου στο κεντρο της τουφεκιας το τσοκ φρενου σου δινει αυτα τα περισσοτερα σκαγια στο κεντρο που θα πηγαιναν στην περιφερεια υπο ΚΣ και σου χαριζει μεγαλες επιτυχιες σε μακρινοτερες αποστασεις. Οι τουφεκιες ειναι ολες σαν με καρμπον, δεν εχεις διαφορες απο τουφεκια σε τουφεκια που θα ειχες με συμβατικο.
Στο θεμα επιλογης ειναι τελικα οπως βολευεται κανενας. Προσωπικα αποτα κυνηγησα με τσοκ φρενου και ειδα τη διαφορα σε αποτελεσματα δεν ξαναγυρισα σε συμβατικο.

Ε νομίζω πως πλέον η σκοπευτική μου δεινότητα το επιβάλλει....σκέφτομαι να ρίχνω κομπακ με u4-u4.hunter.1απλα το είχα απορία αυτό το τσοκ φρένου και ήθελα να μάθω την φιλοσοφία τοθ
κι ομως αν μπορεις να ριχνεις με σφιχτα τσοκ θα δεις τεραστια διαφορα. τωρα τελευταια εχω βθδωμενα απανω επιτηδες το 2 αστρα και το full και δεν μ ενδιαφερει που θα βγουν τα πιατακια

Δε ξερω για το U4, το U3 παντως στις κοντινες ειναι εντυπωσιακο .yelling.

Έχω την εντύπωση πως αυτά τα τσοκ ειναι τσοκ φρένου δουλεύουν οταν το φυσίγγιο εχει συγκεντρωτηρα. Τα περισσότερα δράμια που κυκλοφορούν είναι χωρίς συγκεντρωτηρα,άρα δεν νομίζω πως θα κάνουν δουλειά. Αν κανω λάθος ας με διορθώσει κάποιος
νομίζω ότι μόνο το kicks πρέπει να είναι φρένου κ δεν κάνει να βάζεις συγκεκριμένα φυσίγγια με ιδιαίτερο συγκεντρωτιρα όπως τα federal κ κάποια winchester,
με τα υπόλοιπα δραμια δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα

Κωνσταντίνε ευχαριστώ πολύ για την πληροφόρηση,εχεις δοκιμάσει τέτοια τσοκ;θεωρείς πως προσφέρουν καλύτερες κατανομές σε μακρινές αποστάσεις από ότι τα συμβατικά;
Ηλία έχω δοκιμάσει τα Kick's high flyer και στις τρεις συσφιξεις με beretta a400 σε κυνήγι καναδεζικης χηνας και σε παπιά στη θάλασσα , στο δεύτερο κυνήγι επειδή τα πουλιά πετουσαν κοντά στην επιφάνεια της θάλασσας μπορούσες να δεις τα σκάγια που έπεφταν στο νερό και πώς είναι η δέσμη τούς και από τι φαινόταν πράγματι δίνουν στενό κύκλο και πιο μαζεμενη ουρά.

στο cal 20 εχεις χρησιμοποιησει τσοκ φρενου? το σκέφτομαι για την beretta. Αν και το 3 που εχει κανει σφιχτές συγκεντρωσεις το οποιο μου δεινη σιγουρες καταβολες αρκει να εχω συμαδεψει καλα
Δυστυχώς Κώστα όχι ακόμα στο εικοσαρι μόνο briley αλλά υπάρχουν για μελλοντικες δοκιμές

Status
Not open for further replies.
Back