Beretta Team-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ανάλογα τι εννοεί ο καθένας ορθή λειτουργία.
Αν θεωρείς ορθή λειτουργία την χρήση και μιλάω για πραγματική χρήση, όχι 10 φυσίγγια το χρόνο, φυσιγγίων από 24 ως 56γρ, τότε ναι το όπλο θα δουλέψει ορθά για 3-4 χρόνια και μετά θα είναι για πέταμα.
Δεν υπάρχει στην ζωή ένα για όλα.
Θα σου δώσω ένα παράδειγμα, πες ότι είμαι σκοπευτής του skeet και θέλω να ρίχνω απροβλημάτιστα 500 φυσίγγια την εβδομάδα των 24γρ. Παράλληλα ζω κάπου στην βόρεια Ελλάδα και θέλω και άλλα 100 φυσίγγια την εβδομάδα για φάσσες, παπιά, λαγό, από 36γρ ως 42γρ και κανένα magnum για γουρούνι.
Το όπλο πολύ σύντομα θα τα φτύσει.
Αυτό που έχω κάνει εγώ είναι το εξής, επειδή κυνηγάω μικρά φτερωτά αλλά μερικές φορές τον χρόνο μπορεί να χρειαστεί να ρίξω καμιά κούτα βαριά, απευθύνθηκα σε παλιό οπλουργό και μου βρήκε ισχυρό παλιό επανατατικό ελατήριο. Το όπλο όμως και λογικά σταμάτησε να ρίχνει τα 28άρια ΠΟΥ ΘΕΛΩ να ρίχνει. Εκεί λοιπόν έγινε το λεγόμενο tuning, κόπηκε μια σπείρα από το ελατήριο αλλά ακόμα τσίμπαγε εμπλοκές στα 28, κόπηκε άλλη μία και τα πήγαινε μαρούλι. Προστατεύω λοιπόν το όπλο από περιττές φθορές, χωρίς να ρίχνει τα 24γρ. Μικρό το κακό !
Δεν θεωρώ ότι περιόρισα την ορθή λειτουργία του.
Δεν θα μπορούσε να γίνει και με μία σκουλικόβιδα με το ανάλογο πάσο κλείνοντας την μία οπή για τα βαριά φυσιγγια ?ή θα ήταν μπελάς?

Δεν θα μπορούσε να γίνει και με μία σκουλικόβιδα με το ανάλογο πάσο κλείνοντας την μία οπή για τα βαριά φυσιγγια ?ή θα ήταν μπελάς?
Θα μπορούσε αλλά η πρόσβαση στις οπές είναι δύσκολη, δεν βλέπεις να βάζεις κατσαβίδι κτλ. Βάζεις ένα πιο σκληρό ελατήριο και ξεμπερδεύεις. Χάνεις κάτι που δεν σε ενδιαφέρει, κερδίζεις κάτι που σε νοιάζει.

Τι εννοείς;
Είπες πως χτύπαγε με μεγάλη δύναμη.. δεν έχει κάτι στο τέλος να αποσβένει την δύναμη αυτή; Όπως πχ στην 400 που υπάρχει ένας υδραυλικος μειωτηρας αν δε κάνω λάθος η στη browning έχει ένα buffer που τερματίζει πάνω...

Είπες πως χτύπαγε με μεγάλη δύναμη.. δεν έχει κάτι στο τέλος να αποσβένει την δύναμη αυτή; Όπως πχ στην 400 που υπάρχει ένας υδραυλικος μειωτηρας αν δε κάνω λάθος η στη browning έχει ένα buffer που τερματίζει πάνω...
Υδραυλικός μειωτήρας;
Buffer?
Όχι δεν έχω δει σε καμιά Beretta κατι τέτοιο ανεξαρτήτου μοντέλου.

https://www.brownells.co.uk/Schematics/Beretta/Shotguns/Beretta-391-Urika-Teknys-Schematic
ber-391urika.gif

Part #120 ... Recoil Absorber
l_913200336_1_m.jpg

Buffer όχι αλλά σαν μικρό αμορτισέρ στο τέλος της διαδρομής του κλείστρου στις καινούριες έχει
Ναι εχετε δικιο...δεν προσδιορισα οτι εννοουσα για τις παλιες beretta....! Εν τω μεταξυ αυτο το buffer ή οποιοδηποτε συστημα απορροφησης κραδασμων του κλειστρου το τοποθετουν για να προφυλασουν το κλειστρο απο ζημιες ή για να μην αισθανομαστε εμεις μεγαλη ανακρουση???

Ναι εχετε δικιο...δεν προσδιορισα οτι εννοουσα για τις παλιες beretta....! Εν τω μεταξυ αυτο το buffer ή οποιοδηποτε συστημα απορροφησης κραδασμων του κλειστρου το τοποθετουν για να προφυλασουν το κλειστρο απο ζημιες ή για να μην αισθανομαστε εμεις μεγαλη ανακρουση???
Κατά τη γνώμη μου, πιο πολύ για να προφυλάξουν τη βάση από ζημιές, (από τα σφυροκοπήματα του κλείστρου !!!);)
Στις συγκρούσεις ατσαλιού με αλουμίνιο, ο χαμένος είναι πάντα το αλουμίνιο !!! .sarcastic.
Τώρα, αν αυτό το μικρό εξάρτημα μειώνει κάπως και την αίσθηση της ανάκρουσης ... μου φαίνεται απίθανο να έχει αισθητή επίδραση ... Άσχετα από το υλικό κατασκευής και το σχήμα του. Και άσχετα με την ονομασία που του δίνει η κάθε εταιρεία: buffer / recoil absorber / αμορτισέρ ... ή όπως αλλιώς της καπνίσει ... .yel.

Status
Not open for further replies.
Back