Beretta Team Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
32 δυναμίτες αυτά δηλαδή που δεν μου αρέσουν και πάνω
Γιατί με 32 που εγώ βάζω για τσίχλες και έχω ρίξει αρκετά δεν είχα θέμα γι'αυτό ρωτάω
Εάν μου έλεγες για 24-28 δεν έχω βάλει ποτέ και δεν ξέρω τι γίνεται

Α
Στην αρχή των διευρυμένων μάλλον θα μιλάει .. τα όπλα ποτέ δεν φταίνε ... τα φυσίγγια έφταιγαν.
Αυτό ακριβώς έγραψα παραπάνω. Ισχύει. Τώρα πια τα όπλα εκείνα γαζωνουν. Θα σού πω Βασίλη ότι τότε κυνηγούσα τσίχλες με 7αρι και εξυσοροπουσα λίγο την κατάσταση ;)

Αυτό είναι αυτονόητο,αλλά υπάρχει και κάτι ακόμη που έχει να κάνει με το τι κάνη έχουμε και τι βάζουμε μέσα .π.χ Αν πάρουμε ένα Baikal η ένα παλιό γαλλικό όπλο με 18.2 και τον κλασικό κώνο 1/ 1.5εκ είναι μεγάλος λάθος να περιμένουμε ότι θα δούμε κατανομές σωστές αν ρίχνουμε με 34γρ και παραπάνω όπως αν έχουμε 18.8 και περιμένουμε να σκοτώνουμε με 28αρια στα 40 μέτρα θα το κάνουν και τα 2 αλλά τα όπλα δεν βοηθούν θα χρειαστούν χέρια πολύ δυνατά .Ενώ αν ρίχνουμε ανάποδα στον 18.2 με 28αρια και στον 18.8 με 34γρ τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα.Εφερα ένα απλό παράδειγμα όπως και τα πολύ στενά τσοκ που δεν θέλουν πολλά γρ και ψιλά σκακια .Κάποια πράγματα είναι απλά αλλά δυστυχώς δεν είναι κατανοητά από την πλειοψηφία.Σκεψου τι είναι η τετράγωνη γόμωση και σε τι αυλό έχει μετρηθεί να αναλογεί .Είναι αυτονόητο ότι νουμ ένα είμαστε οι πίσω από το όπλο νουμ δύο το κοντάκι νουμ τρία ο σωστός συνδυασμός φυσιγιου τσοκ με τον αυλό την κάνης που η τελευταία έχει και αυτή μερίδιο ευθύνης σαν κανη αλλά λιγότερο από τα υπόλοιπα το οποίο γίνεται κατανοητό σε αυτούς που είναι απαιτητικοί πρώτον από τον εαυτό τους και έπειτα από το όπλο τους.Που και το απαιτητικοί από τον εαυτό τους ερι και άλλες παραμέτρους όχι μόνο του καλού σκοπευτή αλλά αυτού που υπολογίζει σωστά τις αποστάσεις που επιλέγει ανάλογο νουμ σκαγιων, βάρος γόμωσης, τσοκαρισμα και τέλος παρατηρεί παρατηρεί συνεχώς για να κατανοήσει το κάθε γιατί όταν κάτι δεν πάει όπως πρέπει.
Αν οι κώνοι Γιάννη ήταν τόσο σημαντικοί θα ήταν χτυπημένοι πάνω στο όπλο ή θα διαφημίζονταν.
Εδώ ψάχνουμε να τους βρούμε λες και είναι το Άγιο δισκοπότηρο.
Ούτε οι εταιρίες δεν τους αναφέρουν.

Μην κολλάς στους κώνους.
Η διαφορά συγκέντρωσης είναι από ελάχιστη στα ψιλά σκάγια εώς μηδενική.
Στα χοντρά μηδενική.
Και δεν στο λέω στην τύχη.

Όταν κρατάμε 10 λογίων φυσιγγια πως το ριχνεις στα φυσιγγια ? Και ας υποθέσουμε ότι ήταν έτσι τι έπρεπε να γίνει δηλαδή να κάνουμε τίποτα ειδικές παραγγελίες η να συνεχισουμε με όπλα που χωνευουν τα πάντα?
Σταύρο οι συγκεντρωτηρες τότε δεν έκαναν σωστά έμφραξη και υπήρχε μεγάλη διαφυγή αερίων

Αν οι κώνοι Γιάννη ήταν τόσο σημαντικοί θα ήταν χτυπημένοι πάνω στο όπλο ή θα διαφημίζονταν.
Εδώ ψάχνουμε να τους βρούμε λες και είναι το Άγιο δισκοπότηρο.
Ούτε οι εταιρίες δεν τους αναφέρουν.

Μην κολλάς στους κώνους.
Η διαφορά συγκέντρωσης είναι από ελάχιστη στα ψιλά σκάγια εώς μηδενική.
Στα χοντρά μηδενική.
Και δεν στο λέω στην τύχη.
Νομίζω ότι οι μεγάλοι κώνοι συναρμογής προσφέρουν στην μη παραμόρφωση των σκαγιων

Σταύρο είναι αρκετά χρόνια στην αγορά. Εγώ έχω την Α400 ,το 686 , που έχουν την ίδιας τεχνολογίας κανη , (steelium optima hp)και πέρσι αγόρασα το 694 optima steelium plus hp.
Αυτή την optima steelium plus hp θα φέρεις να ρίξουμε ... μου έχει μπει στο μάτι.
Άντε να βρω ένα όπλο που να βαράει πραγματικά σφιχτά και πραγματικά ανοιχτά αλλάζοντας τα τσοκ.

Με 18..8 ήταν μπροστά από την εποχή της. Τα στησίματα τών τότε φυσιγγίων έφταιγαν . Δεν κάνανε σωστή έμφραξη και υπήρχε μεγάλη διαφυγή αερίων .
Σωστό αλλά αυτές οι μ@λακίες αποσυντόνισαν τα πάντα στα φυσίγγια.

🤣
Μόνο εσύ όμως τόλμησες να ρίξεις εμπορικά ... γι αυτό είσαι αστέρι. .RESPECT.
Είναι σφιχτές τουφεκιές το παραδέχομαι ... αλλά το σκάγι παίζει πάντα ρόλο ...
@Aristos σκάγι ημίσκληρο απλό ή κανένα σπέσιαλ ?
Απλό σκαγι Βασίλη, αγορασμενα από Φαντομ και οι τουφεκιές ειναι από όταν πηρα το όπλο, αλλά θέλω να δοκιμάσω και αυτό που έκανε ο Γιώργος @Georgios varthalitis έτσι από περιεργεια... Βέβαια θα είναι 2 στάδια!
Ωστόσο δοκιμάζω και εμπορικά!!!

Ναι δεν μου άρεσε που διάλεγε τα φυσιγγια και ήθελε βάρος σε γραμμάρια και πιέσεις για να βγάλει μέτριες τουφεκιες
Τις μέτριες τουφεκιές τις συνδέεις με τις επιτυχίες στο κυνήγι ?
Αν ναι, κάνεις λάθος.

Status
Not open for further replies.
Back