BRAIN Chokes

Status
Not open for further replies.
Φίλε καλησπερα. Να σε ρωτησω για το Τμ.το έχω μαζί και το bell. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα γιατί έχω πανω στο όπλο το Gemini LM. Εχεις δοκιμάσει ποιο χοντρά σκάγια πχ 6η5 σε απόσταση από 35 μέχρι 45μετρα.εχεις εικόνα για κατανομή;σε ευχαριστώ
είχα πολλές και ποσταρισμένες εδώ αλλά με ένα leak που είχε γίνει τότε στο google photos εχασα τα πάντα

καλά τα πάει και έχει άνετα τα 45 και με χοντρό και με ψιλό σκάγι !

Οι
Παλικαρια....ακουω γνωμες για φυσιγγια δοκιμων με το BL .

10 μετρα τι φυσιγγιο ?? Διασπορας με ελικοειδη θωδη ???
διασπορας με αναποδο αποκεντρωτηρα ??

15 - 20 - 25 μετρα....τα ιδια φυσιγγια

Μηπως απο τα 20 μετρα πρεπει να παμε σε μαλλινη η ντιανα ?? ή και σε μισοταπα ??

Ρωταω γιατι δεν ξερω τι ριχνετε....Και αν κλεισω αυτα που πιστευω εγω....καποιοι θα μεινουν
παραπονουμενοι... ;)
Ένα κανονικό 32αρι Νίκο με συγκεντρωτηρα ρίξε στα 10 μέτρα να δούμε τι κύκλο κάνει το μπελ εμένα φίλε το ανάστροφο με κωνικό παράλληλο στο τέλος των 12εκ μήκους τσοκ με τελείωμα 19.2 με κανονικό φυσίγγι ρίχνοντας το με τη μπερναντελι με 18.4 αυλό κανη 66 άνοιγε πάνω από 1 μέτρο φυσίγγι Σίλβερ 32γρ του Θεοδωρίδη Κένταυρος σκοτωνε τα πάντα από 8 μεχρι 20 μέτρα όχι παραπάνω αν αστοχουσες με αυτό το συνδυασμό έπρεπε να πας για ψάρεμα είχα πάρει μπεκάτσα το χω ξαναπεί που αληλοκοιταχτηκαμε είδα τα μάτια της χωρίς να τη χαλάσει η τουφεκιά και τσίχλες και ορτύκια κυριολεκτικά πάρα πολύ κοντά ακέραια όλα η ουσία πιστεύω του μπελ αυτή είναι ασχέτως το ότι έχει δυνατότητες με φυσίγγι να καταβάλει και στα 35 + που εμένα δεν τις είχε το ανάστροφο με κωνικό παράλληλο φίλε αν δεν ανοίγει με ένα κλασικό 32αρι από τα 10 ικανοποιητικά εμένα προσωπικά δεν μου κάνει γι'αυτό κάνε μια τέτοια δοκιμή αν μπορείς γιατί τα 15 20 25 βάζω κύλινδρο με μεσοταπο που υπακούει καλύτερα στο τσοκ το θέμα είναι το πολύ κοντά προσωπική μου άποψη γιατί δεν έχει και κανένας γνωστός μου αλλιώς θα το είχα δοκιμάσει

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου. Πηρα μαζί και τα 3τσοκ και δεν το έχω ακόμα δουλέψει. Το αφίσα για μετά που θα κλείσει ο λαγός. Για τις φάσσες αλλά σήμερα βγήκα από νοσοκομείο γόνατο και μαλον φέτος δεν θα προλαβω το πειρα το TM για ποιο μακριά αλλά σκέφτομαι να πάρω και κάποιο σε LF δεν ξέρω ακόμα ποιο.ισος και το brain LR. σε ευχαριστώ παντος. Να είσαι καλά. Καλές γιορτές. Αν τα καταφέρω θα το δοκιμάσω και εγώ προς το τέλος. Αν προλαβω με το γόνατο.

Σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση σου. Πείρα μαζί και τα 3τσοκ και δεν το έχω ακόμα δουλέψει. Το αφίσα για μετά που θα κλείσει ο λαγός. Για τις φάσσες αλλά σήμερα βγήκα από νοσοκομείο γόνατο και μαλον φέτος δεν θα προλαβω το πειρα το TM για ποιο μακριά αλλά σκέφτομαι να πάρω και κάποιο σε LF δεν ξέρω ακόμα ποιο.ισος και το brain LR. σε ευχαριστώ παντος. Να είσαι καλά. Καλές γιορτές. Αν τα καταφέρω θα το δοκιμάσω και εγώ προς το τέλος. Αν προλαβω με το γόνατο.
περαστικά ,γρήγορη ανάρρωση και σύντομα στα τερεν !

Το θέμα δεν είναι η απόδοση του ως μισό τσοκ (εξαιτίας της ιδιογομωση)αλλλλλλα η ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΉ‼️
την εικονα αυτη μεσα στα 75εκ , την παιρνω με 3* και καποια εμπορικα. Αυτο που δεν παιρνω ποτε ειναι αυτη η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. Αξιοθαυμαστο το 1,5 κενο μονο, εκει.

Τελευταία δύο κυνήγια με την Fabarm και βιδωμένο το MR μου έδωσε πολύ ωραίες καταβολές στις τσαρτσάρες από τα 20 μέχρι τα 40 μέτρα χωρίς τραυματισμούς τα πουλιά έσβηναν στον αέρα! Με φυσίγγι ιδιογόμωση 33 γραμμάρια νούμερο 8!

την εικονα αυτη μεσα στα 75εκ , την παιρνω με 3* και καποια εμπορικα. Αυτο που δεν παιρνω ποτε ειναι αυτη η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ. Αξιοθαυμαστο το 1,5 κενο μονο, εκει.
εγω θα ηθελα να δω ενα απο εκεινα τα σουπερ συγκεντρωτικα του Νικου 80-85% , τι θα το κανει το BL . Θα δωσει καποια αξιοπρεπη περιφερεια ;

Υποτίθεται ότι εγώ είμαι ο "θεωρητικός" αλλά κάποιοι φίλοι μου φαίνεται ότι κολλάτε στην "θεωρία"!
Δείτε το ζήτημα εντελώς πρακτικά: δεν πα να γράφει το τσοκ ότι είναι διασποράς; μου δίνει απόδοση ντεμί στα 36,5 μ με συγκεκριμένο φυσίγγι ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!!! Με άλλο φυσίγγι θα μου δίνει συγκέντρωση ανοιχτότερη του κυλίνδρου οκ;
δεν πα να γράφει το τσοκ ότι είναι xxfull; άμα μου δίνει συγκέντρωση 20% με συγκεκριμένο φυσίγγι τότε είναι διασποράς η τουφεκιά μου!!!

τι θα πει είναι Μπελλ και πρέπει να δουλεύει αποκλειστικά στα 10 -15 μ; με την ίδια λογική ένα φουλ τσοκ "πρέπει" να μας δίνει συγκεντρωτική κατανομή πάντα, ακόμα και με φυσίγγι διασποράς!

το ζήτημα δεν είναι το ποσοστό συγκέντρωσης ενός συνδυασμού τσοκ - φυσιγγίου, αλλά η ποιότητα κατανομής του! είτε μου δίνει συγκέντρωση κυλίνδρου είτε μου δίνει συγκέντρωση φουλ, θέλουμε καλή κατανομή, ισοκατανεμημένη....

εν τέλει το τσοκ είτε είναι καμπάνα είτε είναι XXX-full το κρίνουμε βάση τεκμηριωμένου συστήματος δοκιμών κι όχι σε τενεκέδες ή κόλλες Α4 ή επειδή μας το είπε ένας φίλος κ.λ.π. Αν το σύστημα ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ η δοκιμή να γίνεται στα 50 μ τότε στα 50 μ θα το δοκιμάσουμε κι ας είναι καμπάνα...
Τα δύο επιστημονικά τεκμηριωμένα συστήματα επιβάλλουν δοκιμές στα 35 και στα 36,5 μ
Βολές σε άλλες αποστάσεις μπορεί να μας δώσουν μια πολύ καλή εικόνα των δυνατοτήτων του συνδυασμού τσοκ - φυσιγγίου και είναι όντως, πολύ χρήσιμες αρκεί να ξέρουμε να διαβάσουμε την κατανομή..... ξέρουμε όμως; θα είμαστε αντικειμενικοί στην κρίση μας; αμερόληπτοι;
Αμερόληπτη κρίση, επιστημονική τεκμηρίωση και ασφαλές συμπέρασμα θα πάρουμε μόνο από σύστημα δοκιμών

εγω θα ηθελα να δω ενα απο εκεινα τα σουπερ συγκεντρωτικα του Νικου 80-85% , τι θα το κανει το BL . Θα δωσει καποια αξιοπρεπη περιφερεια ;
Αυτό που ρίχτηκε από το bell αν ριχτεί από τα τρία άστρα εκεί το κόβω‼️

Πολύ γενικά ... για όσους αγνοούν τα βασικά.
Στις λεπτομέρειες κολλάω και εγώ οπότε με διορθώνετε ελεύθερα ...
=====================
Η σύσφιξη βρίσκεται αν αφαιρέσουμε την διάμετρο του αυλού από την διάμετρο της άκρης της κάνης (ή του τσοκ).
πχ αυλός 18,3, άκρη κάνης 17,8 άρα 18,3-17,8=0,5mm
Σε ένα όπλο με διευρυμένο αυλό πχ 18,8mm αν η άκρη του τσοκ είναι 18,3mm τότε η διαφορά είναι πάλι 18,8-18,3=0,5mm !!!!!!
Το όπλο δηλαδή αυτό με τον διευρυμένο αυλό έχει την ΙΔΙΑ ΣΥΣΦΙΞΗ (ΙΔΙΟ ΤΣΟΚ) με το πρώτο παρόλο που η διάμετρος του στομίου είναι μεγαλύτερη !!!
Φτάνουμε λοιπόν σε έναν αριθμό πχ 0,5 χιλιοστά (mm).

Πάμε στον παρακάτω πίνακα στην στήλη (1).
Το 0,5mm είναι στην 5η γραμμή.

Πάμε στα μπλε κελιά παραδίπλα (2).
Η σύσφιξη 0,5mm σημαίνει ότι το τσοκ μας έχει ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ "1/2" ή "3 άστρα" ή "MOD".

Πάμε παραδίπλα στα καφέ κελιά.
Εκεί βλέπουμε τις θεωρητικές συγκεντρώσεις των συσφίξεων ανάλογα τα μέτρα (m).
Δηλαδή το τσοκ μας που είναι 0,5mm άρα 3 άστρα στα 36,5m θα έχει ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ συγκέντρωση 60% και στα 55m θα έχει συγκέντρωση 27%.

Όλα αυτά είναι ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ...

Αν τώρα κάνουμε μια πραγματική δοκιμή με το όπλο μας στα 36,5m (με σκάγι #6) και μας βγάλει συγκέντρωση πχ 70% τότε λέμε ότι το ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΟ τσοκ (ή ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ σύσφιξη) του όπλου μου είναι 3 άστρα αλλά με το συγκεκριμένο φυσίγγι η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ του είναι "F" δηλαδή Full ή 1 άστρο !!!

Το τελευταίο και σημαντικότερο !!!!!!!
Οι δοκιμές φυσιγγίων πρέπει να γίνονται στα 36,5m από την άκρη της κάνης, σε κύκλο διαμέτρου 76cm, με 32gr σκάγια νούμερο 6 ως 7,5 και με μαλλινόταπα.

Untitled 1.jpg

Αυτά ξέρω, αυτά καταθέτω για τους νέους ...
Ακόμα και στην παρέα μου σχεδόν όλοι αγνοούν τα παραπάνω ...

Last edited:
Πολύ γενικά ... για όσους αγνοούν τα βασικά.
Στις λεπτομέρειες κολλάω και εγώ οπότε με διορθώνετε ελεύθερα ...
=====================
Η σύσφιξη βρίσκεται αν αφαιρέσουμε την διάμετρο του αυλού από την διάμετρο της άκρης της κάνης.
πχ αυλός 18,3, άκρη κάνης 17,8 άρα 18,3-17,8=0,5mm
Φτάνουμε λοιπόν σε έναν αριθμό πχ 0,5 χιλιοστά (mm).

Πάμε στον παρακάτω πίνακα στην στήλη (1).
Το 0,5mm είναι στην 5η γραμμή.

Πάμε στα μπλε κελιά παραδίπλα (2).
Η σύσφιξη 0,5mm σημαίνει ότι το τσοκ μας έχει ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΙΜΗ "1/2" ή "3 άστρα" ή "MOD".

Πάμε παραδίπλα στα καφέ κελιά.
Εκεί βλέπουμε τις θεωρητικές συγκεντρώσεις των συσφίξεων ανάλογα τα μέτρα (m).
Δηλαδή το τσοκ μας που είναι 0,5mm άρα 3 άστρα στα 36,5m θα έχει ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ συγκέντρωση 60% και στα 55m θα έχει συγκέντρωση 27%.

Όλα αυτά είναι ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ...

Αν τώρα κάνουμε μια πραγματική δοκιμή με το όπλο μας στα 36,5m (με σκάγι #6) και μας βγάλει συγκέντρωση πχ 70% τότε λέμε ότι το ονομαστικό τσοκ του όπλου μου είναι 3 άστρα αλλά με το συγκεκριμένο φυσίγγι η πραγματική απόδοσή του είναι "F" δηλαδή Full ή 1 άστρο !!!

Το τελευταίο και σημαντικότερο !!!!!!!
Οι δοκιμές φυσιγγίων πρέπει να γίνονται στα 36,5m από την άκρη της κάνης, σε κύκλο διαμέτρου 76cm, με 32gr σκάγια νούμερο 6 ως 7,5 και με μαλλινόταπα.

View attachment 38161

Αυτά ξέρω, αυτά καταθέτω για τους νέους ...
Ακόμα και στην παρέα μου σχεδόν όλοι αγνοούν τα παραπάνω ...
Εδω στο χωριό,με είδε μια μέρα ένας κυνηγός με περγαμηνές‼️να ρίχνω στο χαρτί "αριε χαζιε τι κάνς ικι τινικιεδις πάρει κι ρίξει"θέλω να δω του λέω το άνοιγμα στο 1x1 χαρτί "α τι να του κανς ε"να του πω τα κάλαντα...ε μα

Λευτερη το ζητουμενο ειναι να υπαρχουν στο εμποριο τα φυσιγγια που προτεινετε....αλλιως δεν εχουν
νοημα οι δοκιμες...
Αυτα που γραφεις κυκλοφορουν στο εμποριο??
Κλασικό 34αρι με ανάποδο το direct ,με ελικοειδή υπάρχουν αρκετά jordan ,super kill ,oscar ,elix ,του απρογερακα και άλλα ,οκ μπορεί κάποιο να είναι 33gr η 36gr δεν έγινε και κάτι το ίδιο φυσίγγι θα ριχτεί άλλωστε ,κάποια παιδιά γράφουν και για κλασσικό συγκεντρωτηρα και έχουν δίκιο .Πολύ ευχαρίστως να σου στείλω εγώ φυσίγγια εάν θες ,αμ θα μας κάνεις της δοκιμές ε δεν είναι σωστό να πληρώσεις και ολόκληρα κουτιά ρε Νίκο για να ξεστραβωθουμε εμείς ,στείλε μου διεύθυνση εάν θες να στα στείλω ,αλλιώς και με δικά σου φτιασιματα άκρη θα βγάλουμε .

Status
Not open for further replies.
Back