BRAIN Chokes

Status
Not open for further replies.

Εδώ, ένα βίντεο που δοκιμάζουν το πιο συγκεντρωτικό εμπορικό φυσίγγι με μολύβδινα σκάγια, για γαλοπούλες με πάρα πολύ σφιχτά τσοκ στα 55 μέτρα (60yards).

Για να βρούμε τη σύσφιξη κάθε τσοκ ακολουθούμε το παρακάτω τυπολογιο, μιας και ο τύπος αναφέρεται σε ιντσες.
(Διάμετρος αυλού - διάμετρος τσοκ) x 2,54= σύσφιξη (mm).

🤣
Υπάρχουν πολύ χειρότερα από αυτό.
Τουλάχιστον αυτό έχει καλά σκάγια.

Εσύ πάντως έχεις την σφιχτότερη τουφεκιά στα 50m με 95%.
Ξεπέρασες και το Rooster.
Δεν ξέρω αν μου ξέφυγε καμία εξωφρενική του Νίκου.
Βασίλη αυτό το rooster που λες με τι τσοκ δουλευει;τι χεις ριξει;

Σφιχτά σχετικά τσοκ.
Με 4€ το ένα δεν είναι για πολλές δοκιμές.

View attachment 68853
Ως αδαής στην ιδιογόμωση, ερωτώ γιατί πχ ο @ΝίκοςΠ δεν μπορεί να φτιάξει ένα αντίστοιχο σετάπ; Δεν μπορεί να φέρει κάποιος τα απαιτούμενα υλικά (πυρίτιδα ίσως όχι) και να φτιάξει ένα παρόμοιο φυσίγγι;

Εδώ, ένα βίντεο που δοκιμάζουν το πιο συγκεντρωτικό εμπορικό φυσίγγι με μολύβδινα σκάγια, για γαλοπούλες με πάρα πολύ σφιχτά τσοκ στα 55 μέτρα (60yards).

Για να βρούμε τη σύσφιξη κάθε τσοκ ακολουθούμε το παρακάτω τυπολογιο, μιας και ο τύπος αναφέρεται σε ιντσες.
(Διάμετρος αυλού - διάμετρος τσοκ) x 2,54= σύσφιξη (mm).
με 320 μ/δ που εχουν αυτα σου βγαζω 100 τα100 συγγεντρωση στο κεφαλι τις γαλοπουλας με 32-34 γρ

Όταν ρίχνουμε σε μη τυποποιημένες αποστάσεις δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τίποτα.
Προσωπικά ρίχνω πρώτα στα 36,5 και μετά (αν πετύχω το κέντρο του στόχου) όπου θέλω.

Η βολή αυτή με #6 που φτάνει κατ εκτίμηση το 40% στα 50m (έχει φύγει πάνω) είναι μια βολή του περίπου 80-85% στα 36,5m.
Εγώ αυτό συμπεραίνω.

Καλή (για Benelli 😁 και για εμένα που ρίχνω εμπορικά) και χοντρικά ανάλογη του τσοκ που χρησιμοποιήθηκε.
Χωρίς να παίρνω όρκο δεν είναι μια βολή του 95-100% στα 36,5m.

View attachment 68810

View attachment 68811

Η μοναδική βολή που έχω κάνει στα 50m είναι αυτή
View attachment 68812
Αν είχα χρόνο Βασίλη θα έκανα μια δοκιμή στα 36 μέτρα να δούμε τι λέει με το ίδιο φυσιγγι , τώρα έχει κλείσει και το κυνηγι και δεν γουστάρω ιστορίες. Με ένα σούπερ ντουπερ φυσιγγι ιδιογομωσης σίγουρα τα ποσοστά θα είναι μεγαλύτερα ( θα γίνει ίσως εν καιρο) . Εμένα βέβαια ποιο πολύ με νοιάζει τι γίνεται με ένα φυσιγγι της σειράς που περνούμε από το ράφι του κυνηγομαγαζου ο καθένας μας και όχι φυσίγγια φτιαγμένα κομμένα και ραμενα για μακρινές τουφεκιες.

Ως αδαής στην ιδιογόμωση, ερωτώ γιατί πχ ο @ΝίκοςΠ δεν μπορεί να φτιάξει ένα αντίστοιχο σετάπ; Δεν μπορεί να φέρει κάποιος τα απαιτούμενα υλικά (πυρίτιδα ίσως όχι) και να φτιάξει ένα παρόμοιο φυσίγγι;

Μπορω φιλε μου....Τι νοημα εχει....οταν δεν εχεις ''χερια'' να το υποστηριξεις ???

εικόνα_Viber_2022-10-30_14-13-38-553.jpg

Για ιδιωγομοση μιλαμε !! Δεν μπορω να την καταλαβω αυτη την "τεχνικη" κυνηγιου για τις γαλοπουλες ! Ας τις τουφεκανε με μηδενικα να τελειωνει το πανηγυρι !!
Νομίζω ότι απαγορεύεται. Αυτό σκέφτηκα και εγώ μόλις είδα πρώτη φορά βίντεο με κυνήγι γαλοπούλας. Αλλά σε ένα βίντεο πρίν πολύ καιρό, έλεγε ένας Αμερικάνος ότι επιτρέπονται μολύβδινα σκάγια μόνο ν4,5,6 για το συγκεκριμένο θήραμα. Βέβαια παίζει να είναι διάταξη της εκάστοτε πολιτείας. Πρέπει να το κοιτάξω για να το πω με σιγουριά.

Εκτός από μηδενικά, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ραβδωτό μικρού διαμετρήματος πρακτικά, αλλά αν έχουν τέτοιους περιορισμούς, καταφεύγουν σε τέτοιες λύσεις.

Last edited:
Απλά Νίκο σκέφτομαι ότι το κόστος σου θα είναι κατά πολύ χαμηλότερο από τα 4€/ τεμάχιο που κοστίζουν τα επώνυμα

Καλημερα . Το κοστος του φυσιγγιου με σημερινες τιμες των υλικων ειναι 4,5 λεπτα του ευρω!!! :)
Δλδ λιγο κατω απο μισο ευρω.

Last edited:
Καλημερα . Το κοστος του φυσιγγιου με σημερινες τιμες των υλικων ειναι 4,5 λεπτα του ευρω!!! :)
Δλδ λιγο κατω απο μισο ευρω.
Λίγο πιο ακριβά από τα εμπορικά τσιχλοφυσιγγα πλέον... Με χαοτική διαφορά στην απόδοση.

Έχει φτιάξει πολλά.
πιστεύεις με κύλινδρο μέχρι πόσα μέτρα εχει;;
Δεν ξέρω Παναγιώτη ... δεν θα το ρίξω ποτέ με κύλινδρο το συγκεκριμένο.
Αν με ρωτήσεις γιατί το έριξα με LF και όχι με F θα σου απαντήσω ότι το LF μόλις μου είχε έρθει και ήθελα να το δοκιμάσω. :cool:
Για ιδιωγομοση μιλαμε !! Δεν μπορω να την καταλαβω αυτη την "τεχνικη" κυνηγιου για τις γαλοπουλες ! Ας τις τουφεκανε με μηδενικα να τελειωνει το πανηγυρι !!
Απαγορεύονται όλα τα νούμερα ... μόνο συγκεκριμένα ... έτσι ξέρω.

τώρα έχει κλείσει και το κυνηγι και δεν γουστάρω ιστορίες.
Και πολύ καλά κάνεις ...
Εμένα βέβαια ποιο πολύ με νοιάζει τι γίνεται με ένα φυσιγγι της σειράς που περνούμε από το ράφι του κυνηγομαγαζου ο καθένας μας και όχι φυσίγγια φτιαγμένα κομμένα και ραμενα για μακρινές τουφεκιες.
Γι αυτόν τον λόγο ποστάρω τις δοκιμές με εμπορικά.
Για να βλέπουν όλοι τι κάνουν σε συνδιασμό με κάποιο τσοκ.
Η κάνη (για εμένα) ελάχιστο ρόλο παίζει και το βλέπω σε όλες τις δοκιμές μου με 10+ κάνες.

Όσοι νομίζουν ότι παίζει μεγάλο, ας κάνουν τις δικές τους δοκιμές.

Το μεγάλο θέμα είναι οι διατρήσεις που ελάχιστοι μετράνε σωστά ή οι περισσότεροι δεν μετράνε καθόλου.

Last edited:
Στα μέτρα που ντουφεκάει η πλειοψηφία κανένα φυσίγγι δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα διάτρησης ακόμη και 350 m ταχ να έχει.Η διάτρηση είναι κάτι που θα έπρεπε να απασχολεί όσους κυνηγούν φάσα παπί λαγό και ρίχνουν άνω των 45 μέτρων βολές εννοείται χρησιμοποιώντας κατάλληλα νουμ σκαγιων .Η ταχύτητα είναι κάτι που επιζητούν πολλοί ενώ δεν έπρεπε τόσο διότι σε κάνει να χάνεις αλλά πράγματα και να εμπλέκεται με πολλά υλικά αν πρόκειται για ιδιογομωση ή ακριβά φυσιγγια εμπορικά.Η σωστή κατανομή και η ομοιομορφία ταχύτητας στα περισσότερα σκακια της γόμωσης γεμίζουν τη τσάντα όχι το φυσίγγι των 500 μέτρων ταχύτητας

Status
Not open for further replies.
Back