BRAIN Chokes

Status
Not open for further replies.
BX-37-m-No3-39-gr-cut.jpg

Παραθέτω την τουφεκιά που έχει αναρτηθεί ξανά στο HL, δοκιμή που έγινε από μέλος στην Μαλακάσα προ αρκετών μηνών. Όπως είχε γραφτεί και τότε¨:

"Τα φυσίγγι που χρησιμοποιήθηκαν για τις φωτό που παραθέτω ήσαν 39 γρ και 36 γρ Νο3 Σ3 ....Αλεξανδροπουλιώτικα (!), δοκιμάσαμε όμως και Ιαπανικά RIO 36 γρ Νο4, όλα με μολυβένια σκάγια. Στα 37 μέτρα η τουφεκιά είναι διαμέτρου 70 εκ με περίπου 14 σκάγια εκτός κύκλου (αγγίζοντας το 100%), κάτι που δεν μπορεί να παραχθεί από κανένα άλλο τσοκ στον κόσμο, ίσως τόσο κλειστή που θα κατέστρεφε κάθε θήραμα, ακόμα και μεγέθους πάπιας ή χήνας."

Όντως το ΒΧ είναι ιδιαίτερο, ειδικής χρήσης τσοκ. Για να αποδώσει αυτά που μπορεί χρειάζεται όμως και ιδιαίτερο φυσίγγι. με buffering και σκληρό υλικό συγκεντρωτήρα. Η χρήση του με μαλλινόταπα πιθανόν να παράγει πολύ καλές τουφεκιές αλλά να θυμόμαστε ότι η μαλλινόταπα επηρεάζεται υπέρμετρα από καιρικές συνθήκες κλπ Πολλοί φίλοι μου το ζητάνε το ΒΧ αλλά τους εξηγώ τις ιδιαιτερότητες του (βασικά σχεδιάστηκε για στατικό κυνήγι και Exterme Sporting) καθώς είναι ακριβώς αυτό που είπα και πιό πάνω, ειδικής χρήσης.

Φιλικά
Χρήστος Σωτηρόπουλος

Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σας κ.Σωτηρόπουλε.
Καλή συνέχεια στο έργο σας.Ανυπομονώ να δοκιμάσω το δικό μου TM το οποίο παρέλαβα τις προάλλες και να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου μαζί σας.

Το TM σχεδόν σε όλα τα απογευματινά καρτέρια τσίχλας έχει αποδείξει τις δυνατότητές του τουλάχιστον μεταξύ 25 και 45 μέτρων. Το MR από την άλλη τουλάχιστον για την powerbore που έχω δείχνει να αραιώνει αρκετά την τουφεκιά μετά τα 35 μέτρα(ξεπουπουλιάσματα, τραυματισμένα). Βέβαια κυνηγάω συνήθως με 8 νούμερο σκάγια. Θα δοκιμάσω και με 9 νούμερο για να έχω καλύτερη άποψη

Για ενημέρωση των φίλων εδώ, επισυνάπτω το post που έγραψα σο forum "Αγριόχοιρος":

Αγαπητοί συνάδελφοι "γουρουνάδες", θα ήθελα να σας ανακοινώσω πως αποφάσισα να εξελίξω ένα τσοκ BRAIN ειδικά για δράμια. Τα τσοκ μου για σκάγια (αλλά και το SLUG ALIGN, το ειδικό για μονόβολα) έχουν τύχει εξαιρετικής υποδοχής από τους φίλους κυνηγούς και σκοπευτές και στην Ελλάδα αλλά και σε 11 άλλες χώρες του εξωτερικού. Το εσωτερικό προφίλ BRAIN έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ειδικούς ως η μεγαλύτερη εξέλιξη στη βλητική του κυνηγετικού όπλου των τελευταίων ...πολλών δεκαετιών.

Όμως, πολλοί φίλοι που κυνηγάνε αγριόχοιρο έχουν βασανιστεί για να βρουν κάποιο τσοκ που να βγάζει ικιανιοιητική τουφεκιά με δράμια και ακόμα ψάχνονται. Επειδή εμένα μου αρέσει η πρόκληση, θέλω να φτιάξω ένα τσοκ που να βγάζει την καλύτερη τουφεκιά που θα υπάρχρει στον κόσμο είτε με 9βολα, 10βολα, 12βολ κλπ, ανεξάρτητα από μήκος κάννης ή οτιδήποτε άλλο.

Θα ήθελα λοιπόν να σας ζητήσω να συμμετέχετε λέγοντάς μου ποιά μάρκα δράμια προτιμάει ο καθένας σας, με πόσα βόλια, είδος γόμωσης (απλή, magnum ή super magnum), με τι τσοκ κυνηγάει ο καθένας σας, σε τι αποστάσεις βάλει και έχει σίγουρη καταβολή κλπ Αυτές οι πληροφορίες θα βοηθήσουν στο να μορφώσω γνώμη για τις τάσεις στην χρήση δραμιών, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα την απόφαση για κατασκευή ενός τύπου ειδικού τσοκ ή πιθανόν δύο, που το καθένα τους να αποδίδει καλύτερα με μία ομάδα συγκεκριμένων φυσιγγιών έτσι ώστε για κάθε τύπο δραμιάρας να υπάρχει και το ανάλογο τσοκ απόλυτης απόδοσης.

Για τα τσοκ μου BRAIN μπορείτε να βρείτε πληροφορίες είτε στο site της εταιρείας (www.brainchokes.com) όπου στο menu "Τεχνολογία / Τρία ιδιαίτερα τσοκ" μπορείτε να δείτε και το ειδικό για μονόβολα SLUG ALIGN (σημαίνει "ευθυγραμμιστής μονόβολου"), είτε εδώ στο HL, στην ενότητα "Επαγγελματίες" όπου οι φίλοι συνάδελφοι με έχουν τιμήσει με πάνω από 123.000 προβολές μέχρι σήμερα!

Το ειδικό αυτό τσοκ (1 ή 2 τύποι) θα παρουσιαστεί στην έκθεση Κυνηγιού που θα γίνει στο MEC στο διάστημα 30 Μαρτιόυ - 1 Απριλίου

Περιμένω τις πληροφορίες σας είτε μέσω των σελίδων αυτού του forum ¨Αγριόχοιρος" , είτε στο θέμα BRAIN Chokes, είτε με προσωπικά μηνύματα.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Χρήστος Σωτηρόπουλος "

Καλησπέρα
Εχω και εγω το bel και θα ήθελα την γνώμη σας.1) στην μπεκάτσα τι φυσιγγια βάζετε μάλλινοταπα η διασποράς
2) στην τσίχλα μάλλινα η συγκετρωτηρα
Στο θέμα βλητικές δοκιμές πρόσφατα αναρτησα δοκιμές με το bell μπορείς να τις δεις. Προσωπικά το έχω καταευχαριστηθεί σε μπεκάτσα αλλά και σε πέρδικα, χρησιμοποιώ μόνο μαλλινόταπα ή diana 32gr.

Το TM σχεδόν σε όλα τα απογευματινά καρτέρια τσίχλας έχει αποδείξει τις δυνατότητές του τουλάχιστον μεταξύ 25 και 45 μέτρων. Το MR από την άλλη τουλάχιστον για την powerbore που έχω δείχνει να αραιώνει αρκετά την τουφεκιά μετά τα 35 μέτρα(ξεπουπουλιάσματα, τραυματισμένα). Βέβαια κυνηγάω συνήθως με 8 νούμερο σκάγια. Θα δοκιμάσω και με 9 νούμερο για να έχω καλύτερη άποψη
Φίλε MIKE_310,

Από την περιγραφή σου συμπεραίνω πως μάλλον χρησιμοποιείς σχετικά ισχυρές γομώσεις για τσίχλα. Αν διαβάσεις πιό πίσω, ο tolis1r μέχρι τα 35+ μέτρα χρησιμοποιεί το BL καθώς το MR του είναι πολύ σφιχτό. Η γνώμη μου είναι να μην χρησιμοποιείς τίπτα πιό χοντρό από 9 ή 10 Νο σκάγια και όχι πάνω από 32 - 34 το πολύ γραμμάρια.
Απλά, αν η μάζα (σκάγι) χ ταχύτητα στο τερτάγωνο είναι παραπάνω από ότι χρειάζεται, δημιουργούνται διαμπερή τραύματα με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος της φονικής ενέργειας να φεύγει από το σώμα του θηράματος και να μην έχουμε ακαριαία καταβολή του.
Για αρχή, θα έλεγα να δοκιμάσεις με τα ίδια φυσίγγια σε ψιλότερο νούμερο και βλέπεις στην πορεία. Το MR αποδίδει σε αποστάσεις 15 - 40+ μέτρα άνετα ενώ το TM είναι για 20 - 45+ . Ξέρω πως πολλοί μιλάνε για πολλά μέτρα ακόμα σε κάθε τσοκάρισμα BRAIN αλλά εγώ πρέπει να αναφέρομαι σε σχέση με το "μέσο" φυσίγγι, ούτε πολύ αποκεντρωτικό, ούτε πολύ συγκεντρωτικό.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Χρήστος Σωτηρόπουλος

Φίλε MIKE_310,

Από την περιγραφή σου συμπεραίνω πως μάλλον χρησιμοποιείς σχετικά ισχυρές γομώσεις για τσίχλα. Αν διαβάσεις πιό πίσω, ο tolis1r μέχρι τα 35+ μέτρα χρησιμοποιεί το BL καθώς το MR του είναι πολύ σφιχτό. Η γνώμη μου είναι να μην χρησιμοποιείς τίπτα πιό χοντρό από 9 ή 10 Νο σκάγια και όχι πάνω από 32 - 34 το πολύ γραμμάρια.
Απλά, αν η μάζα (σκάγι) χ ταχύτητα στο τερτάγωνο είναι παραπάνω από ότι χρειάζεται, δημιουργούνται διαμπερή τραύματα με αποτέλεσμα ένα μεγάλο μέρος της φονικής ενέργειας να φεύγει από το σώμα του θηράματος και να μην έχουμε ακαριαία καταβολή του.
Για αρχή, θα έλεγα να δοκιμάσεις με τα ίδια φυσίγγια σε ψιλότερο νούμερο και βλέπεις στην πορεία. Το MR αποδίδει σε αποστάσεις 15 - 40+ μέτρα άνετα ενώ το TM είναι για 20 - 45+ . Ξέρω πως πολλοί μιλάνε για πολλά μέτρα ακόμα σε κάθε τσοκάρισμα BRAIN αλλά εγώ πρέπει να αναφέρομαι σε σχέση με το "μέσο" φυσίγγι, ούτε πολύ αποκεντρωτικό, ούτε πολύ συγκεντρωτικό.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Χρήστος Σωτηρόπουλος
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες κύριε Χρήστο. Συνήθως δουλεύω το Lambro tordo anniversary 32gr αλλά σε 8 νούμερο. Θα κατέβω σε μέγεθος σκαγίου και θα μπορέσω να κάνω καλύτερη εκτίμηση .shake hands.

Στο θέμα βλητικές δοκιμές πρόσφατα αναρτησα δοκιμές με το bell μπορείς να τις δεις. Προσωπικά το έχω καταευχαριστηθεί σε μπεκάτσα αλλά και σε πέρδικα, χρησιμοποιώ μόνο μαλλινόταπα ή diana 32gr.
Και προς τους 2 φίλους με τα BL:

Όπως όλα τα BRAIN έτσι και το BL είναι τσοκ "πολλαπλών προσωπικοτήτων". Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πάρα πολλές περιπτώσεις, από πολύ πυκνό μέχρι ανοιχτή περδικοπλαγιά. Το τι φυσίγγι (από ότι βλέπω, μάλλον τύπο βυσμάτωσης εννοείτε και οι δύο) δεν θα το εξέταζα παρά μόνο βάσει του περιβάλλοντα χώρου, όχι βάσει θηράμτος. Σε πολύ πυκνό θα βάλω διασποράς, σε μέσες αποστάσεις μαλλινόταπα και σε μεγαλύτερες αποστάσεις συγκεντρωτήρα. Εάν δεν ξέρω τι θα συναντήσω, εγώ βάζω πάντα συγκεντρωτήρα, τα πιό κοντινά μου τα δίνει το BL με το προφίλ που έχει, στα πιό μακρινά ας έχει το "καύσιμο"που πρέπει.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Χρήστος Σωτηρόπουλος

Ακουγοντας κ διαβαζοντας τα κολακευτικα σχολια οσων δουλεψαν τα brain,παρασυρθηκα κ αποφασισα να αγορασω κ εγω καποιο after market τσοκ για πρωτη φορα για κυνηγι περπατητου...Τελικα βρεθηκαν ενα bl και ενα cr μεταχειρισμένα..
Σημερα πηγα εχωντας βιδωμενο το bl,δεν προλαβα να κανω λιγα μετρα που ανοιγω την τσεπη του γιλεκου κ ξαναβαζω παλι το μαμα 3"(μεγαλο κακο το ψυχολογικο..)γιατι μου περασε η εντυπωση οτι πεσει θα ειναι ζωντανο με ενα τοσο ανοιχτο τσοκ..Αμ δε..........
Δεν γαμ..λεω,η τωρα η ποτε..αντε ξανα βιδωμα..
Εν συντομία αυτο που ειδα ειναι οτι πρεπει να ημουν τελείως μα τελειως "ορτσα"(που ελεγε κ ο Αυλωνιτης)για να χασω το πουλι..
Πραγματικα ε-ντυ-πω-σι-α-στη-κα..
Ευριπιδη ειχες απολυτο δικιο φιλε:)
Μπραβο χρηστο καταπληκτικη δουλεια κ προπαντων ΕΛΛΗΝΙΚΗ...shake hands.

Τάσο σ ευχαριστώ αλλα πολλα παιδια ειχαν γράψει για το bl πριν απο μενα.ειναι πραγματικα τσοκ σκούπα που γεμίζει τη τσαντα.χαιρομαι που το ευχαριστήθηκες.πραγματικα το συγκεκριμενο ειναι ενα τσοκ που θα το επελεγα για οποιοδήποτε οπλο επαιρνα

Ευριπιδη για να ειμαι ειλικρινης δεν ξερω τι θα γινοταν με ενα "απλο" 5αρι τσοκ...
Αλλα αυτο που ειδα ηταν αλλο πραγμα(και αυτο μετραει στην τελικη..)
Aπο Φυσιγγια (ξεχασα το σημαντικοτερο...sarcastic.)jb fast 30γρ ν8 και ρουμελιωτης 32γρ ν9..

Ακουγοντας κ διαβαζοντας τα κολακευτικα σχολια οσων δουλεψαν τα brain,παρασυρθηκα κ αποφασισα να αγορασω κ εγω καποιο after market τσοκ για πρωτη φορα για κυνηγι περπατητου...Τελικα βρεθηκαν ενα bl και ενα cr μεταχειρισμένα..
Σημερα πηγα εχωντας βιδωμενο το bl,δεν προλαβα να κανω λιγα μετρα που ανοιγω την τσεπη του γιλεκου κ ξαναβαζω παλι το μαμα 3"(μεγαλο κακο το ψυχολογικο..)γιατι μου περασε η εντυπωση οτι πεσει θα ειναι ζωντανο με ενα τοσο ανοιχτο τσοκ..Αμ δε..........
Δεν γαμ..λεω,η τωρα η ποτε..αντε ξανα βιδωμα..
Εν συντομία αυτο που ειδα ειναι οτι πρεπει να ημουν τελείως μα τελειως "ορτσα"(που ελεγε κ ο Αυλωνιτης)για να χασω το πουλι..
Πραγματικα ε-ντυ-πω-σι-α-στη-κα..
Ευριπιδη ειχες απολυτο δικιο φιλε:)
Μπραβο χρηστο καταπληκτικη δουλεια κ προπαντων ΕΛΛΗΝΙΚΗ...shake hands.
Τάσο καλόριχτα φίλε !

Status
Not open for further replies.
Back