BRAIN Chokes

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα,

Μόνο όταν το τσοκ είναι απλά συνέχεια του αυλού (απόλυτος κύλινδρος 0/10 χιλ) και μάλλινη τάπα. Πριν την εφεύρεση των τσοκ και των μοντέρνων βυσματώσεων, οι κυλινδρικές κάννες με μάλλινες τάπες παρήγαγαν τουφεκιές με ένα χαρακτηριστικό στρογγυλό κενό στο κέντρο τους, το λεγόμενο felt hole (τρύπα της μαλλινόταπας) ή felt donut (λουκουμάς!).

Αυτό οφειλόταν στο γεγονός πως η μαλλινόταπα, έχοντας όλα τα αέρια να την σπρώχνουν από πίσω και σαν πιό ελαφριά από τα σκάγια που επιβράδυναν με το που έβγαιναν από την κάννη, έχοντας μεγαλύτερη ταχύτητα από αυτά κτυπούσε τη δέσμη τους τόσο όσο για να δημιουργείται αυτό το φαινόμενο, κάτι που δεν είχε να κάνει καθόλου με την ταχύτητα της γόμωσης.
Με το που βγήκε το τσοκ, η παραμικρή σύσφιγξη έλκεισε τον κύκλο της τουφεκιάς με αποτέλεσμα να κλείσει και το κενό. Από αυτό το γεγονός βγήκε ο όρος "βελτιωμένος κύλινδρος" (μετά χρησιμοποιήθηκε και στο ντεμί κλπ).

Οι μοντέρνες βυσματώσεις συνοδεύουν τη δέσμη για κάποια απόσταση και αποσπώνται με πολύ ομαλό τρόπο (δες το σαν τη περίπτωση των μονόβολων με sabot - απορριπτόμενου κελύφους).

Όσο για τα BRAIN, είναι τα μόνα που ακόμα και στο BELL που είναι πιό ανοιχτό και από τον απόλυτο κύλινδρο, ακόμα και με μαλλινόταπα, δεν επιτρέπουν να εμφανιστεί το felt hole καθώς έχουν μέσα τους τη εσωτερική πρώτη σύσφιγξη. Με τους άλλους κατασκευαστές τι γίνεται αλήθεια ;

Φιλικά

Χρήστος Σωτηρόπουλος
BRAIN Chokes
Επομένως μουφα...το επιχείρημα ότι τα κιξ ας πούμε αποτρέπουν τον εμβολισμο των σκαγιων

Όχι, δεν αποτρέπουν κάτι που δεν συμβαίνει ούτε με τα άλλα. Τα τσοκ φρένου καθυστερούν λίγο την τάπα (χιλιοστά του δευτερολέπτου) με αποτέλεσμα να τρωει μεγαλύτερη πλευρική πίεση η στήλη των σκαγιών, εξ ού και τα πυκνά κέντρα. Ειδικά τα Patternmaster θέλουν ειδικές τάπες με βάση σκαλώματος και μέσων - χαμηλών ταχυτήτων γομώσεις για να αποδώσουν αυτά που λένε. Το να βρεις την τάπα γδαρμένη μετά την τουφεκιά δεν σημαίνει ότι το τσοκ είναι τύπου φρένου, όλα γδέρνουν κατά περίπτωση.

Φιλικά

Χρήστος Σωτηρόπουλος
BRAIN Chokes

Όχι, δεν αποτρέπουν κάτι που δεν συμβαίνει ούτε με τα άλλα. Τα τσοκ φρένου καθυστερούν λίγο την τάπα (χιλιοστά του δευτερολέπτου) με αποτέλεσμα να τρωει μεγαλύτερη πλευρική πίεση η στήλη των σκαγιών, εξ ού και τα πυκνά κέντρα. Ειδικά τα Patternmaster θέλουν ειδικές τάπες με βάση σκαλώματος και μέσων - χαμηλών ταχυτήτων γομώσεις για να αποδώσουν αυτά που λένε. Το να βρεις την τάπα γδαρμένη μετά την τουφεκιά δεν σημαίνει ότι το τσοκ είναι τύπου φρένου, όλα γδέρνουν κατά περίπτωση.

Φιλικά

Χρήστος Σωτηρόπουλος
BRAIN Chokes
Οι γνώσεις σου πολύτιμες Χρήστο ότι λες τεκμηριωμένο!!!! Οποιος βγάλει τις παρωπιδες μπορεί να μάθει την αλήθεια ........!!! Δυστυχώς πολλές φορές πέφτουμε στα δίχτυα της διαφήμισης και του μάρκετινγκ και θεοποιουμε η δαιμονοποίουμε κάποια πράγματα! Και γω κάποια στιγμή παραμυθιάστηκα με τα τσοκ φρένου και στη συνέχεια όσο το έψαχνα καλύτερα έβλεπα τι γίνεται....... Τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτά εξυπηρετούν μόνο σε μεγάλες συσφιξεις με πολύ χοντρά σκάγια για οριακά μακρύνες βολές! Στο σκοπευτήριο δεν είδα ούτε συγκεντρωτηρες να φρενάρουν , ούτε ταχύτητες ούτε τίποτε από αυτά τα φοβερά που περιγράφονται κατά καιρούς.......Αυτά έχουν δείξει άλλωστε και διάφορες έρευνες και μετρήσεις που γίναν και έχουν δημοσιευθεί και στο forum ! Μόνο ψυχολογικά μπορούν να σε βοηθήσουν ........ Αυτό το έπαθα με τα φυσίγγια που άρχιζα να γεμίζω μονος μου και στα πρώτα πουλιά ήμουν σφιγμένος με αποτέλεσμα να καθηστερω τις βολές μου και να αποτυγχάνω....... Μόλις το ξεπέρασα αυτό και εμπιστευθηκα τα φυσίγγια μου π;ιρνοντας μόνο αυτά μαζί μου ήρθαν και οι επιτυχίες και τώρα δεν τα αλλαζω με τίποτε! Το ίδιο γίνεται και με τα τσοκ! Όπως είπες εάν θέλεις πιο αυστηρό αποτέλεσμα πας σε ποιο κλειστό τσοκ και το έχεις!!!

Last edited:
Οι γνώσεις σου πολύτιμες Χρήστο ότι λες τεκμηριωμένο!!!! Οποιος βγάλει τις παρωπιδες μπορεί να μάθει την αλήθεια ........!!! Δυστυχώς πολλές φορές πέφτουμε στα δίχτυα της διαφήμισης και του μάρκετινγκ και θεοποιουμε η δαιμονοποίουμε κάποια πράγματα! Και γω κάποια στιγμή παραμυθιάστηκα με τα τσοκ φρένου και στη συνέχεια όσο το έψαχνα καλύτερα έβλεπα τι γίνεται....... Τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι αυτά εξυπηρετούν μόνο σε μεγάλες συσφιξεις με πολύ χοντρά σκάγια για οριακά μακρύνεις βολές! Στο σκοπευτήριο δεν είδα ούτε συγκεντρωτηρες να φρενάρουν , ούτε ταχύτητες ούτε τίποτε από αυτά τα φοβερά που περιγράφονται κατά καιρούς.......Αυτά έχουν δείξει άλλωστε και διάφορες έρευνες και μετρήσεις που γίναν και έχουν δημοσιευθεί και στο forum ! Μόνο ψυχολογικά μπορούν να σε βοηθήσουν ........ Αυτό το έπαθα με τα φυσίγγια που άρχιζα να γεμίζω μονος μου και στα πρώτα πουλιά ήμουν σφιγμένος με αποτέλεσμα να καθηστερω τις βολές μου και να αποτυγχάνω....... Μόλις το ξεπέρασα αυτό και εμπιστευθηκα τα φυσίγγια μου π;ιρνοντας μόνο αυτά μαζί μου ήρθαν και οι επιτυχίες και τώρα δεν τα αλλαζω με τίποτε! Το ίδιο γίνεται και με τα τσοκ! Όπως είπες εάν θέλεις πιο αυστηρό αποτέλεσμα πας σε ποιο κλειστό τσοκ και το έχεις!!!
.congrats.Και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα μετα από τον αρχικό ενθουσιασμό με την αγορά του κάθε υποσχομενου υπερτσοκ των 60 και 70 μέτρων, όταν μπαίνει σε ευλογο χρονικο διάστημα σε αγγελία γιατί ηταν ανθρακας ο θησαυρός. Η αλλαγη οπλου αφορα το 5%,Το θεμα είναι οτι όσοι την (πάτησαν)και εγώ μαζί, να καταλάβουν ότι ανοίγοντας τα μυαλά και τις καννες γεμίζουν οι τσάντες.

Last edited:
Επομένως οι μαλλινόταπες (κετσές) αποδίδουν καλύτερα σε τσοκάρισμα βελτιωμένο κύλινδρο εώς όσο σφιχτό πάει; Μιλάω κυρίως για κάννες με σταθερό τσοκάρισμα.
Ναι, αλλά μόνο σαν γενικός κανόνας. Στο λειόκαννο οι παράμετροι που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσαμ είναι τόσοι πολλοί που με σιγουριά δεν μπορείς να πεις τίποτα. Μόνο με δοκιμές εν τοις πράγμασι. Έχω δει συγκεντρωτήρα να βγάζει αποκεντρωτική τουφεκιά (πολύ αποκεντρωτική όμως!) και μαλλινόταπα να βγάζει πολύ κλειστή και όλα αυτά με το ίδιο όπλο και το ίδιο τσοκ. Εξαρτάται από το γενικότερο setup του κάθε φυσιγγιού.

Και μία προσωπική άποψη για την μαλλινόταπα:Τι στη ευχή μας έχει πιάσει και θέλουμε να χρησιμοποιούμε αρχαία τεχνολογία όταν τα πράγματα έχουν εξελιχθεί τόσο; ΟΚ, και εμένα μου αρέσει μία Jaguar E Type 50 ετών, όμως στο αυτοκίνητό μου δεν θέλω ζάντες με ακτίνες, θέλω μαγνησίου και κεραμικές δισκόπλακες! Το μαρτύριο του να καθαρίζεις κάννες από τη μπίχλα και τις μολυβδώσεις δεν μετράει; Το ότι οι μαλλινόταπες δεν αποδίδουν τόσο όμοια αποτελέσματα από τουφεκιά σε τουφεκιά όπως κανουν οι μοντέρνες βυσματώσεις, δεν μετράει; Η γνώμη μου; Καλή για προγονόπληκτους αρχαιολάτρεις...και νοσταλγούς.
Έτσι και εγώ. Η μόνη περίπτωση να ρίξω μαλλινόταπα είναι με το δίκαννο του παππού μου (Beretta 410 Ε - cal 12 με αυτόματους εξολκείς και articulated μπροστινή σκανδάλη, κατασκευής του 1949), με φυσίγγια με χάρτινο κάλυκα κερωμένο, με ρελιαστό κλείσιμο με χαρτονάκι που γράφει το νούμερο και πυρίτιδα Sokol (ΤΟ άρωμα μετά το ρίξιμο!). Που είσαι Γιώργο Χέλμη...

Φιλικά

Χρήστος Σωτηρόπουλος
BRAIN Chokes

Ναι, αλλά μόνο σαν γενικός κανόνας. Στο λειόκαννο οι παράμετροι που επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσαμ είναι τόσοι πολλοί που με σιγουριά δεν μπορείς να πεις τίποτα. Μόνο με δοκιμές εν τοις πράγμασι. Έχω δει συγκεντρωτήρα να βγάζει αποκεντρωτική τουφεκιά (πολύ αποκεντρωτική όμως!) και μαλλινόταπα να βγάζει πολύ κλειστή και όλα αυτά με το ίδιο όπλο και το ίδιο τσοκ. Εξαρτάται από το γενικότερο setup του κάθε φυσιγγιού.

Και μία προσωπική άποψη για την μαλλινόταπα:Τι στη ευχή μας έχει πιάσει και θέλουμε να χρησιμοποιούμε αρχαία τεχνολογία όταν τα πράγματα έχουν εξελιχθεί τόσο; ΟΚ, και εμένα μου αρέσει μία Jaguar E Type 50 ετών, όμως στο αυτοκίνητό μου δεν θέλω ζάντες με ακτίνες, θέλω μαγνησίου και κεραμικές δισκόπλακες! Το μαρτύριο του να καθαρίζεις κάννες από τη μπίχλα και τις μολυβδώσεις δεν μετράει; Το ότι οι μαλλινόταπες δεν αποδίδουν τόσο όμοια αποτελέσματα από τουφεκιά σε τουφεκιά όπως κανουν οι μοντέρνες βυσματώσεις, δεν μετράει; Η γνώμη μου; Καλή για προγονόπληκτους αρχαιολάτρεις...και νοσταλγούς.
Έτσι και εγώ. Η μόνη περίπτωση να ρίξω μαλλινόταπα είναι με το δίκαννο του παππού μου (Beretta 410 Ε - cal 12 με αυτόματους εξολκείς και articulated μπροστινή σκανδάλη, κατασκευής του 1949), με φυσίγγια με χάρτινο κάλυκα κερωμένο, με ρελιαστό κλείσιμο με χαρτονάκι που γράφει το νούμερο και πυρίτιδα Sokol (ΤΟ άρωμα μετά το ρίξιμο!). Που είσαι Γιώργο Χέλμη...

Φιλικά

Χρήστος Σωτηρόπουλος
BRAIN Chokes
Κ. Χρήστο δεν έχω ρίξει ποτέ μάλλινα , αλλά μιας που το έθεσες, ναι μεν είναι τεχνολογία παρωχημένη...αλλά διαβάζω για τα φυσίγγια της game bore που είναι με κάποια "πατέντα" μάλλινης από αρνί και είναι τα πιο extreme long range φυσίγγια της.!!!
Πώς το εξηγείς αυτό;;;

Κ. Χρήστο δεν έχω ρίξει ποτέ μάλλινα , αλλά μιας που το έθεσες, ναι μεν είναι τεχνολογία παρωχημένη...αλλά διαβάζω για τα φυσίγγια της game bore που είναι με κάποια "πατέντα" μάλλινης από αρνί και είναι τα πιο extreme long range φυσίγγια της.!!!
Πώς το εξηγείς αυτό;;;
Ναι Τολη, όπως είπα, Άγγλοι = προγονόπληκτοι = δεν κατασκευάζουν καραμπίνες (μετά βίας ελάχιστα super pose) , λατρεύουν τη μαλλινόταπα όπως και τα καρώ κυνηγετικά σακκάκια, τα κερωμένα αδιάβροχα, τις τραγιάσκες και τις φούντες στις κυνηγετικές τους κάλτσες. Και σιγά τα extreme long range, οι ίδιοι λένε πως χρησιμοποιούν την μαλλινόταπα από αρνί (γάλακτος;) για τις περιπτώσεις που κάτι τέτοιο απαιτείται (γιατί δεν θα σε καλέσει στο δείπνο ο δούκας μετά το κυνήγι επειδή του βρώμισες το κτήμα). Υπάρχουν άλλοι τύποι Black Gold της Gamebore που χρησιμοποιούν οι κυνηγοί μεγάλων αποστάσεων.

Πέρα από κάθε πλάκα, τα Gamebore είναι πάρα πολύ καλά φυσίγγια, μαλλινόταπα αν θες μαλακές ανακρούσεις (όπως λεέι και η εταιρεία0 αλλά πλαστικοί συγκεντρωτήρες αν θες maximum αποδόσεις.

Φιλικά

Χρήστος Σωτηρόπουλος
BRAIN Chokes

Φιλικά

Χρήστος Σωτηρόπουλος
BRAIN Chokes
Ευχαριστώ για την απάντηση! Αυτό έχω δει κι εγώ ότι δεν λειτουργεί η μαλλινόταπα το ίδιο καλά σε όλα τα όπλα μου. Να πω την αλήθεια γεμίζω και με μάλλινες πρωτίστως για λόγους συναισθηματικούς για συγκεκριμένα κυνήγια και όπλα και γιατί το κυνήγι πρέπει να έχει αέρα ρομαντισμού. Τα brain συνίστανται για τέτοια χρήση ή η σχεδίασή τους είναι με επίκεντρο τη χρήση πλαστικών βυσμάτων;

Όπως λέμε και στο site μας, τα BRAIN ρίχνουν τα πάντα ανεξάρτητα από υλικό σκαγιων, βάρος γόμωσης αλλά και βυσματωσης. Εδώ να πω πως όποιο φυσιγγι ριχτεί από οποιοδήποτε BRAIN, θα αποδώσει το 100 % αυτού που μπορεί να βγάλει , καλύτερα από το να ριχνόταν από κάθε άλλο τσοκ
Ο καλός ο μύλος πρέπει να τα αλέθει όλα . Πόσο μάλλον ο καλύτερος.
Φιλικά
Χρήστος Σωτηροπουλος
BRAIN Chokes

Θα σταθω μονο στο θεμα της διατρησης που ειπαμε πιο πανω και στη μη σταθερη αποδοση των εμπορικων φυσιγγιων...δεν διαφωνω, οντως δεν εχουν σταθερη αποδοση...αλλα γιατι σε ολες μου τις δοκιμες υπερτερουσε το Kicks σε διατρηση?
Παντα στο τσοκ φρενου τυχαινε το πιο δυνατο φυσιγγι?...
Ολα σεβαστα βεβαια, ο καθενας εχει τις προτιμησεις του κι εγω συμφωνα με αυτα που εχω δει προτιμω τα φρενου .my man. .shake hands.

Εδώ να πω πως όποιο φυσιγγι ριχτεί από οποιοδήποτε BRAIN, θα αποδώσει το 100 % αυτού που μπορεί να βγάλει , καλύτερα από το να ριχνόταν από κάθε άλλο τσοκ
Θα μας αποδείξετε με κάποιο τρόπο, αυτήν την δήλωση;

Θα σταθω μονο στο θεμα της διατρησης που ειπαμε πιο πανω και στη μη σταθερη αποδοση των εμπορικων φυσιγγιων...δεν διαφωνω, οντως δεν εχουν σταθερη αποδοση...αλλα γιατι σε ολες μου τις δοκιμες υπερτερουσε το Kicks σε διατρηση?
Παντα στο τσοκ φρενου τυχαινε το πιο δυνατο φυσιγγι?...
Ολα σεβαστα βεβαια, ο καθενας εχει τις προτιμησεις του κι εγω συμφωνα με αυτα που εχω δει προτιμω τα φρενου .my man. .shake hands.
Φίλε Alex76,

Πιθανόν να έχει συμβεί κάποια τέτοια σύμπτωση, πιθανόν να μην είναι και πολύ αξιόπιστη η μέτρηση σε φύλλα καταλόγων (η μόνη είναι με ηλεκτρονικό τρόπο ανίχνευσης πίεσης σε μεταλλική επιφάνεια με την τεχνολογία των στόχων Ολυμπιακών αθλημάτων), μπορεί να έχουν συμβεί πολλά άλλα, δεν ήμουν εκεί για να έχω άποψη.

Όμως, αυτό που συμπέρανες
1) δεν συνάδει με τους νόμους της Φυσικής (μεγαλύτερη διάτρηση = μεγαλύτερη ταχύτητα, άλλο τίποτα δεν "παίζει") και
2) κάτι τέτοιο δεν το ισχυρίζονται ούτε οι ίδιοι οι κατασκευαστές. Συγκεκριμένα η Kicks αναφέρει μόνο 20% μεγαλύτερη πυκνότητα, κάτι που αν το σκεφτείς γίνεται και με όλα τα άλλα τσοκ αν πας σε πιό κλειστό και σημαίνει επίσης πως η εταιρεία δηλώνει έτσι πως δεν μπορεί να δώσει τσοκ με απόδοση κυλίνδρου ή βελτιωμένου κυλίνδρου.

Τώρα, από την άλλη μεριά, μπορεί το συγκεκριμένο τσοκ να ταιριάζει καλύτερα με την συγκεκριμένη κάννη που έχεις (βλέπε θεωρία μου περί συμβατότητας ιδιοσυχνοτήτων σε παλαιότερες αναρτήσεις μου, θεωρία που έχει αρχίσει να γίνεται αποδεκτή εδώ και καιρό και από άλλους καθώς δεν υπάρχει άλλη με επιστημονικά συμβατή αιτιολόγηση).

Συμβουλή μου: 1) ομάδα που νικάει δεν την αλλάζεις και 2) ξέροντας πόσο πολύ μετράει η εμπιστοσύνη στον εξοπλισμό μας...αυτό το τσοκ δεν πρέπει να βγαίνει από την κάννη σου.

Φιλικά

Χρήστος Σωτηρόπουλος
BRAIN Chokes

Φίλε Alex76,

Πιθανόν να έχει συμβεί κάποια τέτοια σύμπτωση, πιθανόν να μην είναι και πολύ αξιόπιστη η μέτρηση σε φύλλα καταλόγων (η μόνη είναι με ηλεκτρονικό τρόπο ανίχνευσης πίεσης σε μεταλλική επιφάνεια με την τεχνολογία των στόχων Ολυμπιακών αθλημάτων), μπορεί να έχουν συμβεί πολλά άλλα, δεν ήμουν εκεί για να έχω άποψη.

Όμως, αυτό που συμπέρανες
1) δεν συνάδει με τους νόμους της Φυσικής (μεγαλύτερη διάτρηση = μεγαλύτερη ταχύτητα, άλλο τίποτα δεν "παίζει") και
2) κάτι τέτοιο δεν το ισχυρίζονται ούτε οι ίδιοι οι κατασκευαστές. Συγκεκριμένα η Kicks αναφέρει μόνο 20% μεγαλύτερη πυκνότητα, κάτι που αν το σκεφτείς γίνεται και με όλα τα άλλα τσοκ αν πας σε πιό κλειστό και σημαίνει επίσης πως η εταιρεία δηλώνει έτσι πως δεν μπορεί να δώσει τσοκ με απόδοση κυλίνδρου ή βελτιωμένου κυλίνδρου.

Τώρα, από την άλλη μεριά, μπορεί το συγκεκριμένο τσοκ να ταιριάζει καλύτερα με την συγκεκριμένη κάννη που έχεις (βλέπε θεωρία μου περί συμβατότητας ιδιοσυχνοτήτων σε παλαιότερες αναρτήσεις μου, θεωρία που έχει αρχίσει να γίνεται αποδεκτή εδώ και καιρό και από άλλους καθώς δεν υπάρχει άλλη με επιστημονικά συμβατή αιτιολόγηση).

Συμβουλή μου: 1) ομάδα που νικάει δεν την αλλάζεις και 2) ξέροντας πόσο πολύ μετράει η εμπιστοσύνη στον εξοπλισμό μας...αυτό το τσοκ δεν πρέπει να βγαίνει από την κάννη σου.

Φιλικά

Χρήστος Σωτηρόπουλος
BRAIN Chokes

Υπάρχει ένας κύκλος ( επιστημονική μέθοδος ) ο οποίος ακολουθείται προκειμένου η αποκτούμενη ανθρώπινη γνώση να γίνει μέρος της επιστημονικής γνώσης. Ο κύκλος αυτός περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια: παρατήρηση, αρχική θεωρία, πείραμα – συλλογή δεδομένων, διαμορφωμένη θεωρία, δημοσίευση, κριτική.
Αν δεν υπάρχει μια επιστημονική αιτιολόγηση στην υπεροχή των τσόκ παραμένει η φιλοσοφική ή η θεολογική αιτιολόγηση....

Last edited by a moderator:
Υπάρχει ένας κύκλος ( επιστημονική μέθοδος ) ο οποίος ακολουθείται προκειμένου η αποκτούμενη ανθρώπινη γνώση να γίνει μέρος της επιστημονικής γνώσης. Ο κύκλος αυτός περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια: παρατήρηση, αρχική θεωρία, πείραμα – συλλογή δεδομένων, διαμορφωμένη θεωρία, δημοσίευση, κριτική.
Αν δεν υπάρχει μια επιστημονική αιτιολόγηση στην υπεροχή των τσόκ παραμένει η φιλοσοφική ή θεολογική αιτιολόγηση....
- Συμφωνώ απόλυτα. Εάν αναφέρεσαι στα περί συμβατότητας ιδιοσυχνοτήτων επειδή μου αρέσει να είμαι ακριβολόγος , θα δεις πως αναφέρομαι σε κάτι που έχω παρατηρήσει μαζί με δεκάδες άλλους βλητικούς ανά τον κόσμο τα τελευταία πολλά χρόνια (1ο στάδιο "παρατήρηση") και έχω, μετά από πολλή σκέψη, διατυπώσει μία θεωρία (να και το 2ο στάδιο).

Έχω αποφύγει πολύ προσεκτικά και επιμελώς να πω οτιδήποτε περί βεβαίας αποδείξεως για ισχυρισμό ύπαρξης διαμόρφωσης επιστημονικής θέσης. Ίσα - ίσα που έχω γράψει πως για την εξακρίβωση ισχύος της θεωρίας μου, ο εργαστηριακός εξοπλισμός είναι τόσο ακριβός που πιθανόν και να μην αξίζει το κόστος.

Το να επαληθευτεί θα έχει αξία μόνο εάν εξαχθούν και συμπεράσματα - οδηγίες για την βέλτιστη κατασκευή των καννών έτσι ώστε όλες να έχουν την ίδια ιδιοσυχνότητα που να ταιριάζει με την συχνότητα της τουφεκιάς καθώς περνάει μέσα από αυτές.

- Όμως θα μου επιτρέψεις να παρατηρήσω πως πολλά πράγματα δεν εξηγούνται "επιστημονικά" (εργαστηριακή απομόνωση παραμέτρων - αξιολόγηση εξαγομένων κλπ κλπ). Πολλά πράγματα απλά τα βλέπουμε να συμβαίνουν και απλά μένουμε στο να δεχόμαστε τα αποτελέσματά τους επ΄ωφελεία μας. Για πες μου την επιστημονική εξήγηση του βελονισμού, της αυτο-ίασης κ.α.
Έχω σπουδάσει Οικονομικά και σε πληροφορώ πως στη επιστήμη μου υπάρχουν "επιστημονικές¨ θεωρίες για το κάθε τι και για το αντίθετό του (όλες πάντα με επίκλιση παρατηρήσεων και αποτελεσμάτων βεβαίως - βεβαίως). Έτσι και σε έναν κλάδο όπως η βλητική του λειόκαννου χωρίς (δυστυχώς) πανεπιστημιακή έδρα παγκοσμίως, τα περισσότερα έχουν να κάνουν με χρήση - εκμετάλλευση επωφελών παρατηρηθέντων αποτελεσμάτων και πειραματική διερεύνηση για την όποια δυνατή βελτίωση ... βλέπε (και) τσοκ.

Σε ολόκληρο το industry των καννών και των τσοκ δεν υπάρχει κανείς, ούτε ένας, που να παρέχει την παραμικρή επιστημονική εξήγηση ή απόδειξη για το οτιδήποτε (εταιρείες του ίδιου group, Beretta και Benelli έχουν τις απολύτως αντίθετες απόψεις για την κατασκευή των βέλτιστων καννών). Όποιος ισχυριστεί το αντίθετο απλά δείχνει το μέγεθος της ασχετοσύνης του. Ακόμα και τα πλέον εξοπλισμένα βλητικά εργαστήρια (Olin, Winchestern, Remington, Afems κλπ) απλά εξαντλούνται στη όσο πιό λεπτομερή παρατήρηση για το τι παράγει τα καλύτερα αποτελέσματα. Πόσο μάλλον (και όχι πόσω), οι κατασκευάστριες εταιρείες. Και ο καλύτερος είναι αυτός που έχει κάνει τις πιό οξυδερκείς παρατηρήσεις και παράγει τα τσοκ με τα καλύτερα συγκριτικά αποτελέσματα (χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς για Phd)

Τώρα, τα περί φιλοσοφικής ή θεολογικής αιτιολόγησης που ανέφερες, αφήνω εσένα να τα αναλύσεις, εγώ απλά τα ξεπερνάω και πάω παρακάτω.

Πάντα φιλικά (τουλάχιστον εγώ)

Χρήστος Σωτηρόπουλος
BRAIN Chokes

Last edited:
Δηλαδη τι είναι αυτό το παραπάνω που δίνουν και τα κάνουν να αποδίδουν με οοοολα τα φυσιγγια με άριστα αποτελέσματα σε σχέση με αλλα τσοκ;; Εάν το φυσιγγι είναι μάπα δηλαδή θα το φτιάξει το τσοκ;;
φιλικά Γιώργος

Αν δεις λίγο παραπάνω θα δεις τι ακριβώς έχω πει :

"όποιο φυσιγγι ριχτεί από οποιοδήποτε BRAIN, θα αποδώσει το 100 % αυτού που μπορεί να βγάλει, καλύτερα από το να ριχνόταν από κάθε άλλο τσοκ ".

Αν το φυσίγγι είναι μάπα, ε, απλά θα βγάλει την καλύτερη δυνατή μάπα!!! Δηλαδή αν αγοράσεις μία Ferrari και της βάλεις πετρέλαιο θέρμανσης, θα περιμένεις να φτιάξει το πετρέλαιο και να μετατραπεί σε βενζίνη F1; Θα παρακαλέσω για μία σχετική αυτοσυγκράτηση και συναίσθηση του τι ρωτάτε ώρες - ώρες.

Τι να πουν και κάποιοι φίλοι που έχουν κάποια άλλα τσοκ που και καλό φυσίγγι να βάλεις πάλι μάπα θα πάρεις;

Τώρα, όποιος αμφιβάλει ή έχει περαιτέρω απορίες, μπορεί είτε να ρωτήσει κατόχους τσοκ BRAIN ή απλά να ... δώσει 94 ευρώ για να αγοράσει ένα και να δει από μόνος του αν εγώ και κάποιες χιλιάδες κυνηγοί και σκοπευτές σε πολλές χώρες αυτού του έρμου πλανήτη λέμε αλήθεια ή δεν ξέρουμε τι βλέπουμε.

Φιλικά

Χρήστος Σωτηρόπουλος
BRIAN Chokes

Status
Not open for further replies.
Back