Browning Team

Καλημέρα παιδιά, διάβασα τα σχόλια σας και έχω δυο αποριες... Πως τα 3εκ παραπάνω κωνο θα σφίξουν την τουφεκια και δεύτερον αν θυμάμαι καλά κάπου είχα διαβάσει ότι η αλλαγή κωνου έγινε για την αμερικανική αγορά λόγω ατσαλινων, μήπως σε σχέση με τα αρχικά τσοκ έγινε αλλαγή και σε αυτά για να δίνουν την αναγράφομενη σισφιξη στα Ατσάλινα?

Καλημέρα παιδιά, διάβασα τα σχόλια σας και έχω δυο αποριες... Πως τα 3εκ παραπάνω κωνο θα σφίξουν την τουφεκια και δεύτερον αν θυμάμαι καλά κάπου είχα διαβάσει ότι η αλλαγή κωνου έγινε για την αμερικανική αγορά λόγω ατσαλινων, μήπως σε σχέση με τα αρχικά τσοκ έγινε αλλαγή και σε αυτά για να δίνουν την αναγράφομενη σισφιξη στα Ατσάλινα?

όσο μακρύτερος είναι ο κώνος τόσο θα μικραίνει η γωνία κλίσεως ( μοίρες ) ως προς το αυλό οπότε σφίγγει και η τουφεκιά

για τον παραπάνω λόγο μαμίσια Browning A5 & Maxus η Μaxus βγάζει καλύτερη τουφεκιά έστω και χάλια γιατί ναι μεν ο κώνος της είναι μικρός αλλά η γωνία κλίσης ως προς τον αυλό του είναι πολύ πιο "άγρια" απ'ότι στην Α5,,,φαντάσου τί είδα με την μαμά κάννη στην Α5 πριν κάνω κώνο,,,ούτε φώτο δεν έβγαλα από την ξενέρα μου .sarcastic.

για τα τσοκ όπως τα λές αποδίδουν με βάση τα ατσάλινα

όχι δεν χρειάζεται αποχρωμίωση το κοπτικό θα φάει μέχρι εκεί που θέλουμε ,,,έπειτα θα ακολουθήσει γυάλισμα,θα γίνει καθρέφτης

Last edited:
όσο μακρύτερος είναι ο κώνος τόσο θα μικραίνει η γωνία κλίσεως ( μοίρες ) ως προς το αυλό οπότε σφίγγει και η τουφεκιά

για τον παραπάνω λόγο μαμίσια Browning A5 & Maxus η Μaxus βγάζει καλύτερη τουφεκιά έστω και χάλια γιατί ναι μεν ο κώνος της είναι μικρός αλλά η γωνία κλίσης ως προς τον αυλό του είναι πολύ πιο "άγρια" απ'ότι στην Α5,,,φαντάσου τί είδα με την μαμά κάννη στην Α5 πριν κάνω κώνο,,,ούτε φώτο δεν έβγαλα από την ξενέρα μου .sarcastic.

για τα τσοκ όπως τα λές αποδίδουν με βάση τα ατσάλινα

όχι δεν χρειάζεται αποχρωμίωση το κοπτικό θα φάει μέχρι εκεί που θέλουμε ,,,έπειτα θα ακολουθήσει γυάλισμα,θα γίνει καθρέφτης
Ο κώνος Παύλο θα βελτιώσει την βλητική απόδωση μιας κάννης το κακό για μένσ είναι ότι αφαιρεί μέταλλο από σημείο της κάννης που αναπτύσσει αρκετά υψηλές πιέσεις, μήπως κανονικά όταν προβούμε σε μια τέτοια βελτίωση πρέπει να γίνει επανοδοκιμή της κάννης σε τράπεζα δοκιμών;ειδικά εαν κυνηγάμε υδρόβια και ρίχνουμε φυσίγγια magnum με ατσάλινα σκάγια που αναπτύσσουν πολύ υψηλές πιέσεις.

πολύ σωστή η τοποθέτηση σου και συμφωνώ 100%

πιστεύω όμως πως οι κάννες έχουν περισσότερες ανοχές από τις αναγραφόμενες πιέσεις που δίνουν οι εταιρείες για να είναι safe,,,αυτό φαίνεται άλλωστε και από τις εργασίες που γίνονται από βελτιωτικούς οίκους και οπλουργούς στην Αμερική,,,πρέπει να ξέρεις τι και πώς να το κάνεις όχι απλά να πάρεις μια κάννη και να την καταστρέψεις κάνοντας την τσιγαρόχαρτο

ευτυχώς η μαμά browning έχει μπόλικο μέταλλο και το σημείο του κώνου είναι βράχος,,,μάλλον περισσότερες πιθανότητες έχεις να σκάσει η κάννη από κακής ποιότητας φυσίγγι παρά από διευρυνση κώνου

Πολύ ωραία η κουβεντούλα και η ανάλυση που έγινε, μου άρεσε πολύ, κατάλαβα και αρκετά πράγματα τα οποία τα είχα θολά.
Με την βλητική δεν έχω ασχοληθεί ιδιαίτερα όπως και με σκοπευτήριο καθόλου και δεν με είχε απασχολήσει το θέμα των κατανομών ειδικά όταν στα κυνήγια μου έβλεπα στις σωστά στοχευμένες τουφεκιές τα θηράματα να έρχονται στα χέρια μου.
Τώρα όσον αφορά τη maxus το σίγουρο είναι ότι θα κυνηγηθεί ως έχει και από Σεπτέμβριο θα δούμε αν χρειάζομαι κάποιο τσοκάκι πιο σφιχτό (κάτι σε δυάρι).
Για κώνο σίγουρα όχι αυτή τη στιγμή δεν πειράζω το όπλο για κανένα λόγω (κρατάω σίγουρα τις πολλές και ωραίες πληροφορίες από τον Παύλο για τους κώνους και τον ευχαριστώ πολύ για το χρόνο του να μας αναλύσει το θέμα) και για να αποφασίσω κάτι τέτοιο θα πρέπει να με απογοητεύσει πολύ .... μέχρι τώρα στα 18+ χρονια που κυνηγαω ούτε το δικανακι μου με 18.3 αυλους και καθολου κώνο με απογοήτευσε αλλά ουτε και η black eagle επίσης με 18.3 αυλο και δεν ξέρω αν είχε λίγο κώνο (μάλλον οχι) με άφησε παραπονεμένο...
Αν τα καταφέρει η Maxus εεε τότε θα τις ανοιξω τον κώλ... εμμμ κώνο ήθελα να πω .sarcastic.

Σε ενα βιντεακι στο site της εταιριας στα οπλα του 18 αναφερει την silver hunter field mossy oak... Σιγα να μην την φερουν. Εαν ομως ερθει και ειναι αχρωμιωτη... Ε θα γινει δικια μου
`Σιγα μην την φέρουν `. .... δύσκολο να την φέρουν 1050 Bar. Μακάρι να την φέρουν κι να την παρεις αφου την γουστάρεις .

Αν συμβαινει κατι τετοιο καπως δικαιολογειται για να αφηνουν ισως καποιο περιθωριο για μοντιφες. Δεν εξηγειται αλλιως τετοια παραγωγη στα ιδια μοντελα με αλλο ονομα.
Δειτε εκδοση της χαντερ, κοντεμα κωνου για χρηση με βαση τις αμερικανικες απαιτησεις. Εκδοση του ιδιου μοντελου για τις αναγκες τις ευρωπης κλπ. Η χ3 παντα ειχε κοντο κωνο, ισως για να αφηνει περιθωριο παρεμβασεων?

Ηλία για τον Στέλιο Μαστορουδη με μια maxus camo

Του Στέλιου η Maxus είναι γάμησε τα!
Την έχω δει πολλές φορές τι κάνει την έχω ρίξει κιόλας και έπαθα πλάκα!
Αλλά κάτι με κρατάει στο να μην κάνω τέτοια επέμβαση στην κάννη.
Πιστεύω με τσοκάκια μπορούμε λίγο πολύ να πάρουμε την τουφεκιά που μας αρέσει.

Ειναι λιγο μπερδεμα και ενδιασμος γιατι καποια απο τα μοντελα αυτα αρχικα κυκλοφορησαν με μεγαλους κωνους και επειτα κατεβηκαν. Αρα λες γιατι οχι, το ιδιο καλουπι η ιδια καννη ειναι πιστευω με το ιδιο παχος, εκτος αν αλλαξε κατι στην γεωμετρια και τα υλικα μετα.
Τεσπα εγω ειμαι της δικης σου αποψης... Με το κοντακι στα μετρα να δω που φτανω πραγματικα και μετα αν χρειαστω κατι παραπανω θα το κανω. Αρκει να υπαρχει εμπιστοσυνη στους μαστορους που θα το αναλαβουν... Και υπαρχει.

Παίδες όλες οι πρώτες maxus ήταν με μεγάλο κώνο....τα μετά μοντέλα ήρθαν με κώνο 3.5 εκατοστά και αυτό έγινε γιατί ο μεγάλος κώνος που είχαν αρχικά δεν δούλευε σωστά με τα blind side....το πρόβλημα αυτή την στιγμή σε όλα τα browning είναι ότι τα περισσότερα έχουν στραβοκομμενο εργοστασιακό κώνο με αποτέλεσμα να μην αποδίδουν αυτά που μπορούν...το μόνο που μπορεί να διορθώσει την κατάσταση είναι να γίνει επιμήκυνση και λείανση σε μάστορα....εγώ το έχω κάνει και στην sx2 και στην phoenix....για κώνο ένας είναι με μαγικο χέρι....

Παίδες όλες οι πρώτες maxus ήταν με μεγάλο κώνο....τα μετά μοντέλα ήρθαν με κώνο 3.5 εκατοστά και αυτό έγινε γιατί ο μεγάλος κώνος που είχαν αρχικά δεν δούλευε σωστά με τα blind side....το πρόβλημα αυτή την στιγμή σε όλα τα browning είναι ότι τα περισσότερα έχουν στραβοκομμενο εργοστασιακό κώνο με αποτέλεσμα να μην αποδίδουν αυτά που μπορούν...το μόνο που μπορεί να διορθώσει την κατάσταση είναι να γίνει επιμήκυνση και λείανση σε μάστορα....εγώ το έχω κάνει και στην sx2 και στην phoenix....για κώνο ένας είναι με μαγικο χέρι....

Κωστή καλησπέρα! Αυτό με τον στραβοκομμενο κώνο το διάβασες κάπου? Για δώσε καμία πληροφορία παραπάνω :)

Κωστή καλησπέρα! Αυτό με τον στραβοκομμενο κώνο το διάβασες κάπου? Για δώσε καμία πληροφορία παραπάνω :)
H maxus του φίλου Χρήστου πήγε για κώνο σε καλά χέρια στην Αθήνα...εκεί έμαθα ότι στην κυριολεξία του βγήκε το λάδι να τον φέρει στις σωστές μοίρες και μετά να κάνει επιμήκυνση....σε κουβέντα που είχα μαζί του μου είπε ότι παρά πολλα browning και μερικά benelli είχαν θέμα στους κώνους μιας και τους είχαν στραβοκομμενους από το εργοστασιο

Back