Ο Aris kalamata από εδώ μέσα πουλάει μια v 3 καινούργια..... ενός έτους.....PS ευχάριστη έκπληξη η Ρεμινγκτον v3.. Αυτό το κλασικό και καθόλου εντυπωσιακό όπλο όταν το δοκίμασα κουμπωνε φανταστικά..
Ο Aris kalamata από εδώ μέσα πουλάει μια v 3 καινούργια..... ενός έτους.....PS ευχάριστη έκπληξη η Ρεμινγκτον v3.. Αυτό το κλασικό και καθόλου εντυπωσιακό όπλο όταν το δοκίμασα κουμπωνε φανταστικά..
H μπαρμπα Μήτσους!!!!! ηγγυησ' ηγγυημεν΄'!!!!Ποιος σου εγγυάται ποσό ακριβός θα χρειαστεί και με πόσες μοίρες θα πρέπει να γίνει ώστε να ειναι ακριβός όπως πρέπει η συσφίξεις τον τσοκ. Έχω δει και αστοχίες και κατεστραμμένες κάνες από υπερβολές.
Ανάλογα τι reamer έχει ο καθένας ...H μπαρμπα Μήτσους!!!!! ηγγυησ' ηγγυημεν΄'!!!!
ποιες μοιρης κι κουραφέξαλα; του ματ' τη μπαρμπα Μήτσου κοβ'!!!
θα ση φτιαξ' ενα τουφεκ' απού δεν θα να χει άλλο!!!!!
ΗΓΓΥΗΣ"!!!!
Θα το σκεφτόμουν αλλά δεν είναι ευκολο μετά από τόσα χρόνια να κυνηγήσω με κάτι άλλο, δεν το έχω κάνει ποτε.. Πάντως θα το ψάξω πολυ καλα πριν κάνω κίνηση..Η V3 κουμπώνει και σε μένα καλά. Είναι μέσα στις επιλογές μου. Το σκέφτεσαι εσύ η όχι;
Δεν παιρνω ποτε μεταχειρισμένο αν και είμαι σίγουρος ότι ο συγκεκριμένος θα το εχει σε άριστη κατάσταση.Ο Aris kalamata από εδώ μέσα πουλάει μια v 3 καινούργια..... ενός έτους.....
Ακριβώς ...Εγώ νομίζω ότι όταν ένα όπλο δε μας ικανοποιεί βλητικα, είναι καλύτερα να το αλλάζουμε παρά να επεμβαίνουμε στην κάννη του. Χάνει και την αξία του εξάλλου. Αν υπάρχει ζημιά όμως είναι άλλη περίπτωση. Στην Αγγλία όπλα με τέτοιες παρεμβάσεις ξαναπερνανε από πιστοποίηση.
Βασιλη ξερεις ποσα οπλα (δικαννα) εχω αποριψει τοσα χρονια σε ευκαιρια επειδη δεν μου ερχοταν το κοντακι;Ακριβώς ...
Κώστα αν σου έρχεται η v3 σου έρχονται πολλά όπλα, φυσικά αλλάζοντας πέλματα, κλίσεις κτλ.
Έτσι νομίζω γιατί έχω δοκιμάσει αρκετά στον Καλκ, λίγα δεν μου έρχονταν καλά, αλλά ίσως να έρχονταν με αλλαγή κλίσεων.
Εντάξει μην τρελαθούμε κιόλλας με τα κοντάκια, λες και είμαστε όλοι τέρατα ακριβούς επώμισης ή πρωταθλητές σκοποβολής.
Πας Τώρα εσύ κ εγώ κ η Κούτση Μαριώκ του κάνουμε επιμήκυνση κώνου ,όλα τα παραπάνω πάνε περίπατο....Το κυνηγετικό όπλο Α5 έχει σχεδιαστεί για να πυροβολεί με μια πολύ μεγάλη γκάμα φυσιγγίων:
Στην έκδοση Magnum: Από ελαφριά φυσίγγια (28g – 67 ή 70 mm) έως τα βαρύτερα φυσίγγια Magnum (56g - 76 mm).
Στην έκδοση Super Magnum: Από ελαφριά φυσίγγια (28g – 67 ή 70 mm) έως τα βαρύτερα φυσίγγια Super Magnum (63g - 89 mm).
Για τη λειτουργία, το A5 χρησιμοποιεί την κινητική ενέργεια που δίνει η ανάκρουση του όπλου.
Κατά την ανάπτυξη του κυνηγετικού όπλου, ένας μεγάλος αριθμός δοκιμών μας επέτρεψε να προσδιορίσουμε την ελάχιστη ποσότητα ανάκρουσης που πρέπει να δημιουργήσει ένα φυσίγγιο, ώστε το όπλο σας να λειτουργεί σωστά.
Για την έκδοση Magnum: Το ελάχιστο ποσό κίνησης είναι 10,1 Newton-second, το οποίο είναι το αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού του φορτίου σε κιλά με την ταχύτητα του ρύγχους σε μέτρα ανά δευτερόλεπτο.
Για παράδειγμα: Ένα φυσίγγιο 28 g πρέπει να έχει ελάχιστη ταχύτητα 361 m/s για να λειτουργεί σωστά το A5 (0,028 kg x 361 m/s = 10,1 Newton-second).
Για την έκδοση Super Magnum: Το ελάχιστο ποσό κίνησης είναι 11,0 Newton-second, το οποίο είναι το αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού του φορτίου σε κιλά με την ταχύτητα του ρύγχους σε μέτρα ανά δευτερόλεπτο.
Για παράδειγμα: Ένα φυσίγγιο 28 g πρέπει να έχει ελάχιστη ταχύτητα 393 m/s για να λειτουργεί σωστά το A5 (0,028 kg x 393 m/s = 11,004 Newton-second).
Πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε φυσίγγια που εγγυώνται επαρκή ανάκρουση για την παροχή πλήρους κύκλου όπλισης. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΗΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΙΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΦΟΡΤΙΑ.
ΕΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΧΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΡΕΨΕΤΕ 3 Ή 4 ΚΟΥΤΙΤΑ ΦΥΣΙΤΩΝ ΜΕ ΤΥΠΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ (30 γραμμάρια ή περισσότερο) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΟΠΛΟΥ ΣΑΣ
Η αλήθεια είναι ότι διάφορα αισθητή στα κοντάκια καταλαβαίνω μόνο όσον αφορά στο drop και στο μήκος. Το καστ αν υπάρχει η είναι ουδέτερο δε με ενοχλεί ιδιαίτερα.Ακριβώς ...
Κώστα αν σου έρχεται η v3 σου έρχονται πολλά όπλα, φυσικά αλλάζοντας πέλματα, κλίσεις κτλ.
Έτσι νομίζω γιατί έχω δοκιμάσει αρκετά στον Καλκ, λίγα δεν μου έρχονταν καλά, αλλά ίσως να έρχονταν με αλλαγή κλίσεων.
Εντάξει μην τρελαθούμε κιόλλας με τα κοντάκια, λες και είμαστε όλοι τέρατα ακριβούς επώμισης ή πρωταθλητές σκοποβολής.
Όλα ξεκινάνε από το μήκος.Η αλήθεια είναι ότι διάφορα αισθητή στα κοντάκια καταλαβαίνω μόνο όσον αφορά στο drop και στο μήκος. Το καστ αν υπάρχει η είναι ουδέτερο δε με ενοχλεί ιδιαίτερα.
Σε αυτό το θέμα δεν είμαι μηδενιστής αλλά ...Βασιλη ξερεις ποσα οπλα (δικαννα) εχω αποριψει τοσα χρονια σε ευκαιρια επειδη δεν μου ερχοταν το κοντακι;
Για μενα ειναι το πρωτο
Εαν ειναι σωστο παρατηρω ολα τα επομενα
Θεωρω οτι θα επρεπε πλεον το ρυθμιζομενο κοντακι να ηταν υποχρεωτικο σε καθε οπλο (δικαννο)που βρισκεται διαθεσιμο προς αγορα
Εαν δεν μπορεις να φερεις ενα οπλο στα μετρα σου δεν υπαρχει καν λογος να το εχεις στον οπλοβαστο σου
Το ευτυχημα για εσας ειναι οτι οι πληστες καραμπινες εχουν κλισεις αλλαγης
Εχω μεγαλωσει στο βουνο διπλα απο τον παππουΣε αυτό το θέμα δεν είμαι μηδενιστής αλλά ...
Για δεκάδες χρόνια το 99,999% των Ελλήνων κυνηγών έριχναν με κοντάκι που δεν ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ στα μέτρα τους.
Εγώ έχω 4 όπλα με διαφορετικά κοντάκια.
Σε 3 από τα 4 δεν έχω την δυνατότητα να αλλάξω κλίσεις.
Το ίδιο πολλοί άλλοι.
Και με τα 4 όμως δεν έχω προβλήματα σκόπευσης.
Τα κοντάκια αποκλείεται να είναι τα ίδια.
Α303, 1187, m2 και ένα δίκανο.
Αυτό που θέλω να πω (και το έχω ξαναγράψει) είναι ότι το απόλυτο είναι αυτό που ζητάμε αλλά και με το 80-90% κάνουμε δουλειά.
Προσωπική άποψη ... το τέλειο στο σώμα μας κοντάκι χρειάζεται περισσότερο σε πολύ γρήγορες τουφεκιές.
Φυσικά όταν πας να αγοράσεις όπλο που δεν έχει κλίσεις το δοκιμάζεις, δεν το συζητάω αυτό.
Το θέμα είναι ότι και αυτά που έχουν κλίσεις, δεν επιτρέπεται να τις αλλάξεις στο κατάστημα αχαχα εδώ να δεις γέλιο.
Εγώ δοκίμασα μια Μ2 ενός φίλου, ώστε αν χρειαστεί να αλλάξω κλίση να μπορώ να το κάνω.
Το ιδανικό είναι κοντάκι στα μέτρα μας αλλά πόσοι το κάνουν;
Έτσι ακριβώς. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις στο παρελθον εδώ στο forum για κοντάκια απόλυτα στα μέτρα με ακριβή μέτρα της τάξης του χιλιοστού, μάλιστα έφταναν σε σημείου ψυχαναγκασμού με μια ράσπα στο χέρι φάε λίγο απο δώ φάε απο κεί σε καινούρια όπλα με ότι αυτό συνεπάγεται. Πολλές φορές το είχα γράψει εδώ, όχι οτι είμαι ειδικός αλλά σαν απλός έμπειρος κυνηγός, οτι τα απόλυτα είναι για τους αγώνες. Αν εγώ τουφεκίζω ικανοποιητικά για ποιο λόγο να κάνω όλα αυτά τα πράγματα; Δε λέω να τουφεκάς σωστά σε τεχνική και να μην μπορείς να πάρεις πουλί ή να τουφεκιζεις χαρτόνι στα 15 μετρα και να φευγει η τουφεκιά , εκει ναι το ψάχνεις. Η be diamond που πήρα με την b φλάντζα ίσως να ψηλοτουφεκάει λίγο. Δεν θα την αλλάξω, θα τη δω κι αν δεν, τότε θα την αλλάξω. Όπλα χωρις λόγο κατα τη γνώμη μου δεν τα πειράζουμε.Σε αυτό το θέμα δεν είμαι μηδενιστής αλλά ...
Για δεκάδες χρόνια το 99,999% των Ελλήνων κυνηγών έριχναν με κοντάκι που δεν ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ στα μέτρα τους.
Το ίδιο πολλοί άλλοι.
Αυτό που θέλω να πω (και το έχω ξαναγράψει) είναι ότι το απόλυτο είναι αυτό που ζητάμε αλλά και με το 80-90% κάνουμε δουλειά.
Προσωπική άποψη ... το τέλειο στο σώμα μας κοντάκι χρειάζεται περισσότερο σε πολύ γρήγορες τουφεκιές.
Φυσικά όταν πας να αγοράσεις όπλο που δεν έχει κλίσεις το δοκιμάζεις, δεν το συζητάω αυτό.
Το θέμα είναι ότι και αυτά που έχουν κλίσεις, δεν επιτρέπεται να τις αλλάξεις στο κατάστημα αχαχα εδώ να δεις γέλιο.
Εγώ δοκίμασα μια Μ2 ενός φίλου, ώστε αν χρειαστεί να αλλάξω κλίση να μπορώ να το κάνω.
Εδώ συνεχίζουν αριστεροεπωμιζοντες να αγοράζουν δεξιά όπλα και μετά πίκρα.Σε αυτό το θέμα δεν είμαι μηδενιστής αλλά ...
Το ίδιο πολλοί άλλοι.
Κανείς αυτόματες διορθώσεις,για αυτό δεν σε ενοχλείΗ αλήθεια είναι ότι διάφορα αισθητή στα κοντάκια καταλαβαίνω μόνο όσον αφορά στο drop και στο μήκος. Το καστ αν υπάρχει η είναι ουδέτερο δε με ενοχλεί ιδιαίτερα.