Browning Team

Ποιος σου εγγυάται ποσό ακριβός θα χρειαστεί και με πόσες μοίρες θα πρέπει να γίνει ώστε να ειναι ακριβός όπως πρέπει η συσφίξεις τον τσοκ. Έχω δει και αστοχίες και κατεστραμμένες κάνες από υπερβολές.
H μπαρμπα Μήτσους!!!!! ηγγυησ' ηγγυημεν΄'!!!!
ποιες μοιρης κι κουραφέξαλα; του ματ' τη μπαρμπα Μήτσου κοβ'!!!
θα ση φτιαξ' ενα τουφεκ' απού δεν θα να χει άλλο!!!!!
ΗΓΓΥΗΣ"!!!!
.very funny. .very funny. .very funny.

H μπαρμπα Μήτσους!!!!! ηγγυησ' ηγγυημεν΄'!!!!
ποιες μοιρης κι κουραφέξαλα; του ματ' τη μπαρμπα Μήτσου κοβ'!!!
θα ση φτιαξ' ενα τουφεκ' απού δεν θα να χει άλλο!!!!!
ΗΓΓΥΗΣ"!!!!
.very funny. .very funny. .very funny.
Ανάλογα τι reamer έχει ο καθένας ...
Ότι reamer έχει αγοράσει, αυτό είναι το καλύτερο ...
Και αν δεν είναι το κατάλληλο δεν πειράζει, ακόμα καλύτερα γιατί θα δημιουργηθεί διπλός κώνος για ακόμα καλύτερα βλητικά αποτελέσματα :)
Due-cone ;)

Αν νομίζεται ότι ο παπάτσαρουχας / Λιάκος/και άλλοι δηπλοματουχοι οπλουργοι που κάνουν κώνους θα ρισκάρουν το όνομα τους η την δουλειά για κάτι που δεν δουλεύει η είναι ρίσκο για την ζωη του άλλου κάνετε μεγάλος λάθος….ο κώνος σαν βελτίωση υπάρχει και δουλευει θαυμάσια τον έχω δει σε μπαικαλ/ α5 και την δικιά μου 302…..

Η V3 κουμπώνει και σε μένα καλά. Είναι μέσα στις επιλογές μου. Το σκέφτεσαι εσύ η όχι;
Θα το σκεφτόμουν αλλά δεν είναι ευκολο μετά από τόσα χρόνια να κυνηγήσω με κάτι άλλο, δεν το έχω κάνει ποτε.. Πάντως θα το ψάξω πολυ καλα πριν κάνω κίνηση..

Εγώ νομίζω ότι όταν ένα όπλο δε μας ικανοποιεί βλητικα, είναι καλύτερα να το αλλάζουμε παρά να επεμβαίνουμε στην κάννη του. Χάνει και την αξία του εξάλλου. Αν υπάρχει ζημιά όμως είναι άλλη περίπτωση. Στην Αγγλία όπλα με τέτοιες παρεμβάσεις ξαναπερνανε από πιστοποίηση.

Εγώ νομίζω ότι όταν ένα όπλο δε μας ικανοποιεί βλητικα, είναι καλύτερα να το αλλάζουμε παρά να επεμβαίνουμε στην κάννη του. Χάνει και την αξία του εξάλλου. Αν υπάρχει ζημιά όμως είναι άλλη περίπτωση. Στην Αγγλία όπλα με τέτοιες παρεμβάσεις ξαναπερνανε από πιστοποίηση.
Ακριβώς ...

Κώστα αν σου έρχεται η v3 σου έρχονται πολλά όπλα, φυσικά αλλάζοντας πέλματα, κλίσεις κτλ.
Έτσι νομίζω γιατί έχω δοκιμάσει αρκετά στον Καλκ, λίγα δεν μου έρχονταν καλά, αλλά ίσως να έρχονταν με αλλαγή κλίσεων.

Εντάξει μην τρελαθούμε κιόλλας με τα κοντάκια, λες και είμαστε όλοι τέρατα ακριβούς επώμισης ή πρωταθλητές σκοποβολής.

Ακριβώς ...

Κώστα αν σου έρχεται η v3 σου έρχονται πολλά όπλα, φυσικά αλλάζοντας πέλματα, κλίσεις κτλ.
Έτσι νομίζω γιατί έχω δοκιμάσει αρκετά στον Καλκ, λίγα δεν μου έρχονταν καλά, αλλά ίσως να έρχονταν με αλλαγή κλίσεων.

Εντάξει μην τρελαθούμε κιόλλας με τα κοντάκια, λες και είμαστε όλοι τέρατα ακριβούς επώμισης ή πρωταθλητές σκοποβολής.
Βασιλη ξερεις ποσα οπλα (δικαννα) εχω αποριψει τοσα χρονια σε ευκαιρια επειδη δεν μου ερχοταν το κοντακι;
Για μενα ειναι το πρωτο
Εαν ειναι σωστο παρατηρω ολα τα επομενα

Θεωρω οτι θα επρεπε πλεον το ρυθμιζομενο κοντακι να ηταν υποχρεωτικο σε καθε οπλο (δικαννο)που βρισκεται διαθεσιμο προς αγορα

Εαν δεν μπορεις να φερεις ενα οπλο στα μετρα σου δεν υπαρχει καν λογος να το εχεις στον οπλοβαστο σου

Το ευτυχημα για εσας ειναι οτι οι πληστες καραμπινες εχουν κλισεις αλλαγης

Το κυνηγετικό όπλο Α5 έχει σχεδιαστεί για να πυροβολεί με μια πολύ μεγάλη γκάμα φυσιγγίων:
Στην έκδοση Magnum: Από ελαφριά φυσίγγια (28g – 67 ή 70 mm) έως τα βαρύτερα φυσίγγια Magnum (56g - 76 mm).
Στην έκδοση Super Magnum: Από ελαφριά φυσίγγια (28g – 67 ή 70 mm) έως τα βαρύτερα φυσίγγια Super Magnum (63g - 89 mm).
Για τη λειτουργία, το A5 χρησιμοποιεί την κινητική ενέργεια που δίνει η ανάκρουση του όπλου.
Κατά την ανάπτυξη του κυνηγετικού όπλου, ένας μεγάλος αριθμός δοκιμών μας επέτρεψε να προσδιορίσουμε την ελάχιστη ποσότητα ανάκρουσης που πρέπει να δημιουργήσει ένα φυσίγγιο, ώστε το όπλο σας να λειτουργεί σωστά.
Για την έκδοση Magnum: Το ελάχιστο ποσό κίνησης είναι 10,1 Newton-second, το οποίο είναι το αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού του φορτίου σε κιλά με την ταχύτητα του ρύγχους σε μέτρα ανά δευτερόλεπτο.
Για παράδειγμα: Ένα φυσίγγιο 28 g πρέπει να έχει ελάχιστη ταχύτητα 361 m/s για να λειτουργεί σωστά το A5 (0,028 kg x 361 m/s = 10,1 Newton-second).
Για την έκδοση Super Magnum: Το ελάχιστο ποσό κίνησης είναι 11,0 Newton-second, το οποίο είναι το αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού του φορτίου σε κιλά με την ταχύτητα του ρύγχους σε μέτρα ανά δευτερόλεπτο.
Για παράδειγμα: Ένα φυσίγγιο 28 g πρέπει να έχει ελάχιστη ταχύτητα 393 m/s για να λειτουργεί σωστά το A5 (0,028 kg x 393 m/s = 11,004 Newton-second).
Πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε φυσίγγια που εγγυώνται επαρκή ανάκρουση για την παροχή πλήρους κύκλου όπλισης. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΗΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΙΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΦΟΡΤΙΑ.
ΕΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΧΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΡΕΨΕΤΕ 3 Ή 4 ΚΟΥΤΙΤΑ ΦΥΣΙΤΩΝ ΜΕ ΤΥΠΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ (30 γραμμάρια ή περισσότερο) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΟΠΛΟΥ ΣΑΣ

Το κυνηγετικό όπλο Α5 έχει σχεδιαστεί για να πυροβολεί με μια πολύ μεγάλη γκάμα φυσιγγίων:
Στην έκδοση Magnum: Από ελαφριά φυσίγγια (28g – 67 ή 70 mm) έως τα βαρύτερα φυσίγγια Magnum (56g - 76 mm).
Στην έκδοση Super Magnum: Από ελαφριά φυσίγγια (28g – 67 ή 70 mm) έως τα βαρύτερα φυσίγγια Super Magnum (63g - 89 mm).
Για τη λειτουργία, το A5 χρησιμοποιεί την κινητική ενέργεια που δίνει η ανάκρουση του όπλου.
Κατά την ανάπτυξη του κυνηγετικού όπλου, ένας μεγάλος αριθμός δοκιμών μας επέτρεψε να προσδιορίσουμε την ελάχιστη ποσότητα ανάκρουσης που πρέπει να δημιουργήσει ένα φυσίγγιο, ώστε το όπλο σας να λειτουργεί σωστά.
Για την έκδοση Magnum: Το ελάχιστο ποσό κίνησης είναι 10,1 Newton-second, το οποίο είναι το αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού του φορτίου σε κιλά με την ταχύτητα του ρύγχους σε μέτρα ανά δευτερόλεπτο.
Για παράδειγμα: Ένα φυσίγγιο 28 g πρέπει να έχει ελάχιστη ταχύτητα 361 m/s για να λειτουργεί σωστά το A5 (0,028 kg x 361 m/s = 10,1 Newton-second).
Για την έκδοση Super Magnum: Το ελάχιστο ποσό κίνησης είναι 11,0 Newton-second, το οποίο είναι το αποτέλεσμα του πολλαπλασιασμού του φορτίου σε κιλά με την ταχύτητα του ρύγχους σε μέτρα ανά δευτερόλεπτο.
Για παράδειγμα: Ένα φυσίγγιο 28 g πρέπει να έχει ελάχιστη ταχύτητα 393 m/s για να λειτουργεί σωστά το A5 (0,028 kg x 393 m/s = 11,004 Newton-second).
Πρέπει πάντα να χρησιμοποιείτε φυσίγγια που εγγυώνται επαρκή ανάκρουση για την παροχή πλήρους κύκλου όπλισης. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: ΟΤΑΝ ΤΟ ΣΥΝΗΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ, ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΡΙΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΕΛΕΙΑ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ ΦΟΡΤΙΑ.
ΕΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΕΧΕΤΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΡΕΨΕΤΕ 3 Ή 4 ΚΟΥΤΙΤΑ ΦΥΣΙΤΩΝ ΜΕ ΤΥΠΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ (30 γραμμάρια ή περισσότερο) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΣ ΟΠΛΟΥ ΣΑΣ
Πας Τώρα εσύ κ εγώ κ η Κούτση Μαριώ‼️κ του κάνουμε επιμήκυνση κώνου ,όλα τα παραπάνω πάνε περίπατο....

Ακριβώς ...

Η αλήθεια είναι ότι διάφορα αισθητή στα κοντάκια καταλαβαίνω μόνο όσον αφορά στο drop και στο μήκος. Το καστ αν υπάρχει η είναι ουδέτερο δε με ενοχλεί ιδιαίτερα.

Όλα ξεκινάνε από το πώς επωμιζει και πως έχει συνηθίσει ο κάθε ένας με απαραίτητο το σωστό μήκος .Άλλος γέρνει το κεφάλι και δεν τον νοιάζει το καστ ,άλλος σκύβει πάνω στο κοντάκι άλλος αφου επωμισει ψάχνει μετά την κανη που είναι κτλ..Και εφόσον όλοι οι παραπάνω είναι ευστοχοι δε πέφτει λόγος σε κανέναν άλλο .Προσωπικά επωμιζω χωρίς να κουνήσω καθόλου το κεφάλι μου απλά κουμπώνει το όπλο στο μάγουλο αναιβαζοντας γι'αυτό κανένα όπλο λόγο του ότι είμαι ψηλός ότι και να έχει δεν μου κάθεται και θέλει πείραγμα στο κοντάκι και αρκετό καστ οφ κτλ γιατί απλά κοιτάω και σηκώνω να δείξω το θήραμα σαν να σηκώνεις τα δυο σου χέρια κάνοντας ότι επωμιζεις χωρίς όπλο αν το κάνεις θα δεις φυσική κίνηση χωρίς σκυψιματα γυρίσματα κεφαλιου κτλ .Άρα πρέπει το όπλο να έρθει στο σώμα και στο κεφάλι όχι εγώ σε αυτό .Γι'αυτό το απόλυτο κοντάκι το έχω μόνο σε ένα όπλο όσο και να έχει γίνει προσπάθεια σε άλλο δεν έχει έρθει με τίποτα .Μόνο αν φτιάξω καινούριο με βάση τα μέτρα του υπάρχοντος.Οταν θα ξαναπάρω όπλο όταν, θα φτιάξω και κοντάκι νέο .

Βασιλη ξερεις ποσα οπλα (δικαννα) εχω αποριψει τοσα χρονια σε ευκαιρια επειδη δεν μου ερχοταν το κοντακι;
Για μενα ειναι το πρωτο
Εαν ειναι σωστο παρατηρω ολα τα επομενα

Θεωρω οτι θα επρεπε πλεον το ρυθμιζομενο κοντακι να ηταν υποχρεωτικο σε καθε οπλο (δικαννο)που βρισκεται διαθεσιμο προς αγορα

Εαν δεν μπορεις να φερεις ενα οπλο στα μετρα σου δεν υπαρχει καν λογος να το εχεις στον οπλοβαστο σου

Το ευτυχημα για εσας ειναι οτι οι πληστες καραμπινες εχουν κλισεις αλλαγης
Σε αυτό το θέμα δεν είμαι μηδενιστής αλλά ...
Για δεκάδες χρόνια το 99,999% των Ελλήνων κυνηγών έριχναν με κοντάκι που δεν ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ στα μέτρα τους.
Εγώ έχω 4 όπλα με διαφορετικά κοντάκια.
Σε 3 από τα 4 δεν έχω την δυνατότητα να αλλάξω κλίσεις.
Το ίδιο πολλοί άλλοι.
Και με τα 4 όμως δεν έχω προβλήματα σκόπευσης.
Τα κοντάκια αποκλείεται να είναι τα ίδια.
Α303, 1187, m2 και ένα δίκανο.
Αυτό που θέλω να πω (και το έχω ξαναγράψει) είναι ότι το απόλυτο είναι αυτό που ζητάμε αλλά και με το 80-90% κάνουμε δουλειά.
Προσωπική άποψη ... το τέλειο στο σώμα μας κοντάκι χρειάζεται περισσότερο σε πολύ γρήγορες τουφεκιές.
Φυσικά όταν πας να αγοράσεις όπλο που δεν έχει κλίσεις το δοκιμάζεις, δεν το συζητάω αυτό.
Το θέμα είναι ότι και αυτά που έχουν κλίσεις, δεν επιτρέπεται να τις αλλάξεις στο κατάστημα αχαχα εδώ να δεις γέλιο.
Εγώ δοκίμασα μια Μ2 ενός φίλου, ώστε αν χρειαστεί να αλλάξω κλίση να μπορώ να το κάνω.
Το ιδανικό είναι κοντάκι στα μέτρα μας αλλά πόσοι το κάνουν;

Για δεκάδες χρόνια το 99,999% των Ελλήνων κυνηγών έριχναν με κοντάκι που δεν ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ στα μέτρα τους.
Το ίδιο πολλοί άλλοι.
Αυτό που θέλω να πω (και το έχω ξαναγράψει) είναι ότι το απόλυτο είναι αυτό που ζητάμε αλλά και με το 80-90% κάνουμε δουλειά.
Προσωπική άποψη ... το τέλειο στο σώμα μας κοντάκι χρειάζεται περισσότερο σε πολύ γρήγορες τουφεκιές.
Φυσικά όταν πας να αγοράσεις όπλο που δεν έχει κλίσεις το δοκιμάζεις, δεν το συζητάω αυτό.
Το θέμα είναι ότι και αυτά που έχουν κλίσεις, δεν επιτρέπεται να τις αλλάξεις στο κατάστημα αχαχα εδώ να δεις γέλιο.
Εγώ δοκίμασα μια Μ2 ενός φίλου, ώστε αν χρειαστεί να αλλάξω κλίση να μπορώ να το κάνω.
Εχω μεγαλωσει στο βουνο διπλα απο τον παππου
Εχω βιωματα να ανεβαινουμε και να μου δειχνει σχοινους που ο ιδιος μικροτερος εβγαλε μεχρι και 4 λαγους μαζι

Να μου δειχνει σημεια που εβγαλε τοξ λαγο και 20 μετρα μετα αλλο

Να δινει παραγελμα στο θειο μου μου απο την απεναντι πλαγι να παει στο ταδε σημειο και εχει μεσα ενα λαγο να τον βαρεσει!
Μαρτυρας εγω ο ιδιος στο βγαλσιμο και το βαρεμα απο το ιδιο το παππου απο απεναντι και τελειωμα απο τον πατερα μου(του χε κοψει το ποδι)

Την πρωτη μου περδικα πριν τα 16 μου που πηρα οπλο στα χερια μου κανονηκα την βαρεσα με οδηγιες τιυ
Θα γυρεις το βουνο
Θα πας προσεκτικα απο το ταδε σημειο
Θα ανεφανεις εκει
Και θα φυγουν απο εκει
Πηγα εκανα οτι μου ειπε και βαρεσα το πουλι που ηταν κοψοφτερο αφου 14 χρονων παλικαρακι το φρρρ μου παγωσε το αιμα

Τι θελω να πω;
Οτι τα θηραματα ηταν πολλα και συνεχεια
Εχανες ενα ειχε αλλο
Το οπλο κατι σπανιο και συνηθως μοναδικο για ολη σου την κυνηγετικη καριερα
Αρα μαθαινες σε αυτο

Δεν σε ενοιαζε το κοντακι!

Η σκοπευση στχνα με το ενα ματι!
Κατι που δεν κατακρινω γιατι εχω φιλους μιυ σημερα που πετυχαινουν ελιοκοκκονο επαναλειμενα με οτι οπλο και να τους δωσεις!
Κλεινουν ματι!
´ροσαρμοζονται στο οπλο και ριχνουν!

Εγω εκανα την μεταβαση στηξ διοφθαλμη αρκετα χρονια πριν
Απο τοτε ομως η απαιτηση για κοντακι στα μετρα μου εγινε καθολικη!
Πρεπει να ξερω οτι ριχνω εκει που βλεπω!
Οι ευκαιριες ειναι λιγες!
Η κουραση και η κοπος που απαιτει η επιτυχια πολλη
Τα εξοδα επεισης
Τα σκυλια για να βγουν πρεπει να δαγκωνουν
Τα περιθωρια για λαθη ελαχιστα

Γιαυτο για μενα!
Το κοντακι σκοτωνει!
Ειτε θα ειναι κουστουμι
Ειτε να μην παω καθολου

Σταθερη επωμιση εννοειται ως δεδομενο!

Το ίδιο πολλοί άλλοι.
Έτσι ακριβώς. Έχουν γίνει πολλές συζητήσεις στο παρελθον εδώ στο forum για κοντάκια απόλυτα στα μέτρα με ακριβή μέτρα της τάξης του χιλιοστού, μάλιστα έφταναν σε σημείου ψυχαναγκασμού με μια ράσπα στο χέρι φάε λίγο απο δώ φάε απο κεί σε καινούρια όπλα με ότι αυτό συνεπάγεται. Πολλές φορές το είχα γράψει εδώ, όχι οτι είμαι ειδικός αλλά σαν απλός έμπειρος κυνηγός, οτι τα απόλυτα είναι για τους αγώνες. Αν εγώ τουφεκίζω ικανοποιητικά για ποιο λόγο να κάνω όλα αυτά τα πράγματα; Δε λέω να τουφεκάς σωστά σε τεχνική και να μην μπορείς να πάρεις πουλί ή να τουφεκιζεις χαρτόνι στα 15 μετρα και να φευγει η τουφεκιά , εκει ναι το ψάχνεις. Η be diamond που πήρα με την b φλάντζα ίσως να ψηλοτουφεκάει λίγο. Δεν θα την αλλάξω, θα τη δω κι αν δεν, τότε θα την αλλάξω. Όπλα χωρις λόγο κατα τη γνώμη μου δεν τα πειράζουμε.

Το ίδιο πολλοί άλλοι.
Εδώ συνεχίζουν αριστεροεπωμιζοντες να αγοράζουν δεξιά όπλα και μετά πίκρα.

Η αλήθεια είναι ότι διάφορα αισθητή στα κοντάκια καταλαβαίνω μόνο όσον αφορά στο drop και στο μήκος. Το καστ αν υπάρχει η είναι ουδέτερο δε με ενοχλεί ιδιαίτερα.
Κανείς αυτόματες διορθώσεις,για αυτό δεν σε ενοχλεί

Back