Browning Team

Τεράστια η αγορά κ όλα έχουν τους θιασώτες τους‼️αν έχεις τα φράγκα πάρτα όλα κ κάνε κ ένα συγκριτικό ‼️
Τι όλα ρε Johnny,θα πληρώσει τα τσοκ περισσότερα από όσα πλήρωσε για το όπλο
Ζεματάνε πανάθεμα τα

Τι όλα ρε Johnny,θα πληρώσει τα τσοκ περισσότερα από όσα πλήρωσε για το όπλο
Ζεματάνε πανάθεμα τα
Όσοι αρρωσταίνουν αργά η γρήγορα τα αγοράζουν όλα....το έγραψα για να καταδείξω το ανούσιο του πράγματος‼️

Τεστ ‼️μην είναι στραβοκομμενα,τα κάτωθι:
1.τσοκ
2.κωνος
3.κανη
4.κ το λουρί της μάνας ΤΟ
ΚΟΝΤΑΚΙ
άμα είναι όλα Γκουντ ,μένεις με τα μαμά κ καλό κυνήγι😆
Και τα 2 σημαντικότερα : Να υπάρχει θήραμα και να μπορούμε από σκοτούρες/ δουλειές και από οικονομικής άποψης να πηγαίνουμε;)

Και τα 2 σημαντικότερα : Να υπάρχει θήραμα και να μπορούμε από σκοτούρες/ δουλειές και από οικονομικής άποψης να πηγαίνουμε;)
Με την αλόγιστη χρήση φυτοφαρμάκων ούτε θήραμα ούτε κυνηγοί όπως πάει....κ τα μνια μας παραμυθιάζουν με πράσινη ανάπτυξη,πράσινα ταμεία κ φούτσες μπλου‼️
Είμαστε ως έθνος για το Ντικ με την ουγία‼️

Την έχω την Gold Hunter, θεωρείτε μάλλον βαριά πλεόν για τα σημερινές προτιμησεις των περισσότερων. Όλοι θέλουν να κυνηγούν με καραμπίνα κάτω από 3.300 γρ. Τα μαμά τσοκ της Browning είναι όντως πιο ανοιχτά.
Σε όλα τα ντουφέκια με αυλό μεγαλύτερο του 18.6 οι ντουφέκιες έχουν πιο ανοιχτή κατανομή ανά τσοκ σε σχέση με τα υπόλοιπα,δεν είναι ελάττωμα είναι λόγο κατασκευής οποίος θέλει πολύ κλειστές ανομοιομορφίες παίρνει με στενό αυλό οποίος θέλει την καλύτερη μίξη των δύο παίρνει 18.5/18.6 είναι πολύ απλό αλλιώς κολάς τσοκιτιδα και μόλις βρεις το κατάλληλο τσοκ ανακαλύπτεις ότι έχασες το φυσίγγι έγινε άλλο και πάμε για άλλο φυσίγγι ή τσοκ .Πάρε από την αρχή μια κανη με 18.5 /18.6 να μη βασανίζεται ιδιαίτερα .

Σε όλα τα ντουφέκια με αυλό μεγαλύτερο του 18.6 οι ντουφέκιες έχουν πιο ανοιχτή κατανομή ανά τσοκ σε σχέση με τα υπόλοιπα
Δεν καταλαβαίνω την ορολογία αυτή.
Είναι σκορποσκαγιάστρες εννοείς ;

Όχι φίλε έχουν ανοικτοτερες και πιο ομοιόμορφες κατανομές.Εχω ρίξει συγκριτικά με την ςς με αντιπάλους στο πίνακα sx3 k fabarm εάν διάβαζες τις ντουφέκιες θα έβλεπες ότι θα έπαιρνες πιο εύκολα πουλιά με τις δύο τελευταίες η ςς είχε πιο σφιχτή ντουφέκια που σημαίνει ότι κέρδιζε μέτρα εάν κεντροντουφεκουσες με τα ίδια τσοκ τα όπλα εννοείται.Γιαυτο και άλλος φίλος με fabarm σε ψηλωμενα καρτέρια έβαζε 2*1* ενώ εγώ έριχνα με 3* αλλά συνέχιζε να σκοτώνει ευκολότερα παρόλο το στενό τσοκ και τις μεγάλες αποστάσεις.Βασιλη έχω κάνει πολλές παρατηρήσεις σε όπλα και ντουφεκιές και σε ζωντανό θήραμα απευθείας.Η υπερσυγκέντρωση μπορεί να μη δείχνει τι πραγματικά είναι και να μπερδεύει πολλούς ότι είναι πανάκεια σε όλα αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα .Δύο ντουφέκιες με ίδια αρχική αυτή με την ομοιόμορφη ροζέτα είναι πιο ικανή από την υπερσυγκεντρωτικη σε ότι απόσταση και να θελήσεις υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι δυσνόητα ακόμη και για πολύ ψαγμενους.

Όχι φίλε έχουν ανοικτοτερες και πιο ομοιόμορφες κατανομές.Εχω ρίξει συγκριτικά με την ςς με αντιπάλους στο πίνακα sx3 k fabarm εάν διάβαζες τις ντουφέκιες θα έβλεπες ότι θα έπαιρνες πιο εύκολα πουλιά με τις δύο τελευταίες η ςς είχε πιο σφιχτή ντουφέκια που σημαίνει ότι κέρδιζε μέτρα εάν κεντροντουφεκουσες με τα ίδια τσοκ τα όπλα εννοείται.Γιαυτο και άλλος φίλος με fabarm σε ψηλωμενα καρτέρια έβαζε 2*1* ενώ εγώ έριχνα με 3* αλλά συνέχιζε να σκοτώνει ευκολότερα παρόλο το στενό τσοκ και τις μεγάλες αποστάσεις.Βασιλη έχω κάνει πολλές παρατηρήσεις σε όπλα και ντουφεκιές και σε ζωντανό θήραμα απευθείας.Η υπερσυγκέντρωση μπορεί να μη δείχνει τι πραγματικά είναι και να μπερδεύει πολλούς ότι είναι πανάκεια σε όλα αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς τα πράγματα .Δύο ντουφέκιες με ίδια αρχική αυτή με την ομοιόμορφη ροζέτα είναι πιο ικανή από την υπερσυγκεντρωτικη σε ότι απόσταση και να θελήσεις υπάρχουν κάποια πράγματα που είναι δυσνόητα ακόμη και για πολύ ψαγμενους.
Γι αυτό υπάρχουν τα τσοκ βρε Γιάννη.

Στο κυνήγι οι τουφεκιές δεν πέφτουν στα 36,5μ μετρημένα.

Μια σκορποσκαγιά στα 36,5 στα 20 θα είναι σφιχτή, το ίδιο και μια υπερσυγκεντρωτική στα 36,5 θα είναι μια χαρά ομοιόμορφη στα 45.

Last edited:
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας.
Για το kicks smoke σε 2*, τι γνώμη έχετε;
Το έχω δοκιμάσει εγώ σε δύο όπλα browning, ένα 725 κ μια μαξους 2... Στη μαξους το έχω ακόμα... Οκ καλό είναι αλλά δεν είδα κ τα τρελά πράγματα που είδα στη μ2 ας πούμε... Value for money για μένα τα Carlson που δεν με έχουν απογοητεύσει πουθενά κ ποτέ κ το anaconda το mid range... Αν δεν χρυσοπληρωσεις το κικς κ το γουστάρεις πάρτο, τη δουλειά του την κάνει, αν παιδευτεις για να το φέρεις πάρε Carlson...

Σε όλα τα ντουφέκια με αυλό μεγαλύτερο του 18.6 οι ντουφέκιες έχουν πιο ανοιχτή κατανομή ανά τσοκ σε σχέση με τα υπόλοιπα,δεν είναι ελάττωμα είναι λόγο κατασκευής οποίος θέλει πολύ κλειστές ανομοιομορφίες παίρνει με στενό αυλό οποίος θέλει την καλύτερη μίξη των δύο παίρνει 18.5/18.6 είναι πολύ απλό αλλιώς κολάς τσοκιτιδα και μόλις βρεις το κατάλληλο τσοκ ανακαλύπτεις ότι έχασες το φυσίγγι έγινε άλλο και πάμε για άλλο φυσίγγι ή τσοκ .Πάρε από την αρχή μια κανη με 18.5 /18.6 να μη βασανίζεται ιδιαίτερα .
Δεν έχει να κάνει ,με το μπριλλευ λάιτ φουλ 7.5/10❓έχω κέντρα με ότι αυτό συνεπάγεται για την περιφέρεια Σιν μικρή αύξηση συγκέντρωσης έναντι του μαμά 8/10 ως φουλ.
Όταν δοκίμασα το νίτρο μαγκ 42.5 γρ. Με το μαμά είχα συγκέντρωση 87% με κατανομή ΑΛΑΤΙΕΡΑ ,με το μπριλλευ 92% κ κατανομή τιρμπουσόν‼️τουτέστιν ανώτερο το μαμά‼️

Διαβάζω κατά καιρούς ύμνους για παλαιότερα όπλα από φίλους κυνηγούς και παράπονα πως τα σύγχρονα όπλα ή το κάθε επόμενο μοντέλο είναι χειρότερο ως φθηνότερο στην κατασκευή.

Έχοντας διαβάσει παλαιότερα ένα ενδιαφέρον άρθρο για τα δίκαννα Browning και την εξέλιξή τους επιτέλους, το βρήκα ξανά και το παραθέτω παρακάτω (είναι του 2015 στο Βρετανικό ShootingUK).

https://www.shootinguk.co.uk/reviews/secondhand-browning-citori-review/

Σύμφωνα με το άρθρο όλα τα Δίκαννα Browning εδώ και 50+ χρόνια φτιάχνονται στην Ιαπωνία από την Miroku και στις ΗΠΑ εισάγονται και πωλούνται ως CITORI από το 1973.

Έχω βεβαίως επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της FN στο Βέλγιο και δει τα πολεμικά όπλα που κατασκευάζει, και είδα και την ειδική έκθεση με τα πολύ ακριβά όπλα που φτιάχνονται και σκαλίζονται εκεί κατά παραγγελία. Λειόκαννα/Δίκαννα αλλά και ραβδωτά.

Στο άρθρο περιγράφεται η εξέλιξη και οι βελτιώσεις της σειράς Browning από το Β25 στο Β125, Β225, Β325, Β425, Β525 ….

Για το Β 425 στο άρθρο, γράφει πως η παραγωγή ξεκίνησε το 1995, με βελτιώσεις του Β325 στις λεπτομέρειες και σημαντική την χρήση μονομπλοκ για την σύνδεση των καννών.

Προχωράει στο Β 525 για το οποίο γράφει ότι η παραγωγή ξεκίνησε το 2003 και το οποίο χαρακτηρίζεται ως το καλύτερο της Browning και δείχνει την εξέλιξη των όπλων …25 (Reviewers generally rated later versions of the Miroku-built Brownings as the best yet. The B525 dates from 2003 and shows the evolution of the gun.)

Φίλοι
Όσο και αν έχουμε καλές αναμνήσεις από ένα όπλο πριν 15-20 χρόνια ή αν μετανιώσαμε που το δώσαμε ή που δεν το πήραμε ή επειδή είναι σπάνιο στην χώρα μας ή ένας ζητάει 2.700 Ευρώ (τόσα του λείπουν φαίνεται) δεν πρέπει να παρασυρόμαστε και να αναγάγουμε κάθε προηγούμενο όπλο ως «καλύτερο» του νεότερου και στην περίπτωσή μας του Β425 ως καλύτερο των επόμενων ή ως κορυφαίο όπλο ή όπλο αναφοράς.

Τα γράφω χωρίς ...φόβο ή πάθος καθώς δεν έχω δίκαννο (και μάλιστα 525!!!) και είμαι κάτοχος δύο Browning : Auto5 (12άρι) και Gold Ultimate (20αρι).

Last edited:
https://browning.eu/all-products/fi...s/maxus/maxus-2-black-gold-composite-12m.html

Φλεβα χτυπαει με τις χρυσες παπιες η ατιμη :( . Παρω και μια μαξους καποια στιγμη και φτανει με τα οπλα . Ενα ποζε και μια καραμπινα και μια χαρα
Και για εμένα ο καλύτερος συνδυασμός
Ένα δίκαννο είτε πλάγιο είτε ποζέ και μία καραμπίνα

Back