Cal.20

Ωραίο κυνήγι φασσας με εικοσαρι και ωραίες τουφεκιες, με ευχαριστεί ιδιαίτερα που βλέπω ότι σε δύσκολα κυνηγια δεν έχει περιορισμούς και δεν υστερεί σε κάτι.
Το όπλο είναι το Browning ultra xs prestige sporting και φυσιγγια Rio game load no 6 28gr τσοκακια τα Kick's smoke 1/4 και 1/2 .

Τα εχω δει παρα πολλες φορες τα βιντεακια του συγκεκριμενου...Χαρακτηριστικο παραδειγμα του οτι αν η τουφεκια σου παει με αξιοπρεπη συγκεντρωση πανω στο στοχο τα λιγα γραμμαρια δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα... Ωραιο οπλο κ καλο τουφεκι ο τυπος...

Παύλο το μπερετα το έχω σε ένα φιλαράκι και του ζήτησα να βγάλει μερικές φωτο από της κάννες με τα νούμερα , εγώ δεν μπορώ να βγάλω άκρη από αυτές.

free upload image

Το μονο που ξεχωρίζω είναι το 1/2 στο τέλος της κάννης δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι αυτό.
Πρέπει να βγάλει πιο μπροστά από τους εξωλκεις και από τις δύο μεριές.
Πάντως το 15,9 είναι το φυσιολογικό.

Πρέπει να βγάλει πιο μπροστά από τους εξωλκεις και από τις δύο μεριές.
Πάντως το 15,9 είναι το φυσιολογικό.
Του το πα Γιάννη αλλά δεν κατάλαβε, αυτός μου έστελνε τα serial numbers προσπάθησα να του εξηγήσω αλλά μάλλον του φαίνονται ιστορίες Γαλλικές από το Λονδίνο. .sarcastic. πρέπει να πάω εγώ γιατί δεν βλέπω φως.

Τις περασμένες μέρες έπεσε πολύ μελέτη στο topic με τα muller ufo choke, έψαχνα τσοκάκια για το δικανακι και λεω ας ρίξω μια ματιά και στα muller feather lite chokes της εταιρίας,δεν ήθελα και πολύ και τα παρήγγειλα τα παρέλαβα χτες.
image upload
Κωσταντίνε
Αυτά κάνω και εγώ αλλά κυρίως με τα ψαρικά μου. Εχει να λέει ο Cabela's και άλλοι καλοί επαγγελματίες του χώρου.
Έχω μια ανασφάλεια μήπως ...τελειώσουν και δεν προλάβω!!
Νά σε καλά και να τα ευχαριστηθείς

Κωσταντίνε
Αυτά κάνω και εγώ αλλά κυρίως με τα ψαρικά μου. Εχει να λέει ο Cabela's και άλλοι καλοί επαγγελματίες του χώρου.
Έχω μια ανασφάλεια μήπως ...τελειώσουν και δεν προλάβω!!
Νά σε καλά και να τα ευχαριστηθείς
Παιδικά απωθημένα φίλε Ποσειδώνα όλος ο μισθός μου εκεί πάει .sarcastic. αλλά δεν πειράζει αυτά μας αρέσουν και αυτά αγαπάμε, ότι καλύτερο σου εύχομαι και το κυριότερο καλή πατρίδα και στους δύο μας γιατί για εκεί προορίζονται και πράματα και όνειρα. .shake.

Αυτά είναι.....asking.
Μας έφτιαξες Κωνσταντίνε..well done.
Και μια ερώτηση με αφορμή τα 20άρια στην φωτό...
Τι ποικιλία υπάρχει από φυσίγγια σε διαμέτρημα 20;
Είναι διαδεδομένο αυτό το διαμέτρημα στην Αμερική;
Γιώργο δεν υπάρχει η ποικιλία γενικά σε φυσιγγια όπως στην Ελλάδα , στα κυνηγομαγαζα βρίσκεις τα Αμερικάνικα και σε μερικά Ευρωπαϊκά RIO που φτιάχνονται εδω, στο Cabela's και στο Dicks σε πολύ καλές τιμές, παράδειγμα τα RIO σε 24γρ $6 και τα RIO 28γρ $7 . Τώρα τελευταία είδα σε διάφορα forums τα Ισπανικά suprema που τα εισάγει το Walmart super market σε τιμή $5 σε δωδεκαρι και εικοσαρι και από ότι διάβασα είναι πολύ καλά φυσίγγια και σταθερά.

http://postim
Πρώτη φορά την ακούω αυτή την μάρκα και είπα μήπως είναι κάποια θυγατρική της MAXAM αλλά δεν γράφει κάτι πάνω το κουτί παραμονο made in Spain Και ότι τα εισάγει η Tulla ammo στο Τέξας (το εργοστάσιο της RIO βρίσκεται στην ίδια περιοχή ) . Τρία κουτάκια είχε μόνο στο μαγαζί τα πήρα και έβγαλα μερικές φωτο μαζί με κάτι RIO που έχω.

20160331_221356.jpg

20160331_221519.jpg

20160331_221556.jpg

img hosting

http://postimag

Last edited:
Πρώτη φορά την ακούω αυτή την μάρκα και είπα μήπως είναι κάποια θυγατρική της MAXAM αλλά δεν γράφει κάτι πάνω το κουτί παραμονο made in Spain Και ότι τα εισάγει η Tulla ammo στο Τέξας (το εργοστάσιο της RIO βρίσκεται στην ίδια περιοχή ) . Τρία κουτάκια είχε μόνο στο μαγαζί τα πήρα και έβγαλα μερικές φωτο μαζί με κάτι RIO που έχω.
Κωνσταντίνε, το πιθανότερο νομίζω είναι, ότι κατασκευάζονται από κάποια θυγατρική της ΜΑΧΑΜ, δεν ξέρω εξάλλου αν υπάρχει και καμιά ισπανική εταιρεία φυσιγγίων που να μην έχει μπει στο γκρουπ ΜΑΧΑΜ.
Επίσης θεωρώ ως το πιο πιθανό η SUPREMA να μην υπάρχει σαν μάρκα στην Ευρώπη, αλλά τα φυσίγγια αυτά να φτιάχνονται κατά παραγγελία (φασόν) ειδικά για την αμερικάνικη αγορά και η ονομασία SUPREMA και οι προδιαγραφές να έχουν δοθεί από τον εισαγωγέα. Γιατί και τα στοιχεία πάνω στο κουτί βλέπω ότι αναγράφονται με τον τρόπο που γράφονται και στα αμερικανικά φυσίγγια, στο αγγλοσαξωνικό σύστημα μονάδων (inches - fps - dram - oz, κλπ ... το "dram" ειδικά είναι χαρακτηριστικό που μόνο στην Αμερική χρησιμοποιείται).
Πολύ πιθανόν τα ίδια φυσίγγια ή κάτι αντίστοιχο να κυκλοφορεί και στην Ευρώπη με άλλη ονομασία και άλλο κουτί, αλλά αφού δε λένε τον κατασκευαστή δεν μπορούμε να ξέρουμε ... (όπως απεναντίας τα Beretta, για παράδειγμα, που γράφουν καθαρά ότι φτιάχνονται από τον Bornaghi ...). ;)
Υ.Γ. 1. Τα υλικά (κάλυκες - συγκεντρωτήρας) φαίνεται από τις φωτο ότι είναι ισπανικά, μόνο το καψούλι στο 20αρι μοιάζει για Nobelsport - πιθανότατα 686 - μάλλον επειδή το G ως υψηλής ισχύος δεν είναι κατάλληλο για μικρά διαμετρήματα.
Υ.Γ.2. Επίσης υποψιάζομαι ότι και ο συγκεντρωτήρας στο 20αρι θα είναι άλλης μάρκας γιατί απ' ότι έχω δει στο site της η ΜΑΧΑΜ παράγει μόνο 12αρηδες.

Ευχαριστώ Στέλιο κάτι τέτοιο νομίζω και γω ότι παίζει γιατί το συγκεκριμένο κατάστημα το συνηθίζει αυτό, προσφέρει φυσιγγια από winchester, federal (universal, federal game and target)που φτιάχνονται για λογαριασμό του και δεν πωλούνται σε άλλα καταστήματα. Το συγκεκριμένο πάντως έχει καλή τιμή και βγαίνει σε δύο νούμερα 7 1/2 και 8 ότι πρέπει για την τσίχλα.
ΥΓ ξέχασα και συμπληρώνω στο Ρίο μιας και είναι πιο ανοιχτοχρωμος ο κάλυκας φαίνεται ο συγκεντρωτηρας της B&P έχεις δίκιο Στέλιο.

Last edited:
Τα ριο 25γρ κίτρινα παλια τα έριχνε ένας με ένα 20αρι μονό μπαικαλ σε τσίχλα κ δεν τα αλλαζε..
Ένα παράξενο πραγμα..Όλα σχεδόν τα ισπανικα φυσιγγια τα έχω ριξει σε 12αρια και κάποια και σε 36αρια.. και ανεξαρτήτως γραμμαρίων και διαμετρήματος έμενα ευχαριστημένος πάντα..
(Rio,GB,Saga,Armusa,imperial,maxam,και τα παλιά faisan uee)
Οι Ισπανοί το κατέχουν καλα το θέμα νομίζω..
Ίσως να είναι( και) θεμα πυρίτιδας γιατί κ με τα Ελληνικά που γεμίζονται με ισπανικές πυρίτιδες παντα μου άρεσαν..:)
Θέλω να πιστεύω ότι θα μείνεις αρκετά ικανοποιημένος Κώστα..

Τα ριο 25γρ κίτρινα παλια τα έριχνε ένας με ένα 20αρι μονό μπαικαλ σε τσίχλα κ δεν τα αλλαζε..
Ένα παράξενο πραγμα..Όλα σχεδόν τα ισπανικα φυσιγγια τα έχω ριξει σε 12αρια και κάποια και σε 36αρια.. και ανεξαρτήτως γραμμαρίων και διαμετρήματος έμενα ευχαριστημένος πάντα..
(Rio,GB,Saga,Armusa,imperial,maxam,και τα παλιά faisan uee)
Οι Ισπανοί το κατέχουν καλα το θέμα νομίζω..
Ίσως να είναι( και) θεμα πυρίτιδας γιατί κ με τα Ελληνικά που γεμίζονται με ισπανικές πυρίτιδες παντα μου άρεσαν..:)
Θέλω να πιστεύω ότι θα μείνεις αρκετά ικανοποιημένος Κώστα..
Τασο δεν έχει τύχει να τα δοκιμάσω ποτέ, αλλά όπου διάβασα μόνο καλά λόγια λένε, ελπίζω να είναι καλά φιλε γιατί έχω μπόλικο πράμα .sarcastic.

Γιώργο δεν υπάρχει η ποικιλία γενικά σε φυσιγγια όπως στην Ελλάδα , στα κυνηγομαγαζα βρίσκεις τα Αμερικάνικα και σε μερικά Ευρωπαϊκά RIO που φτιάχνονται εδω, στο Cabela's και στο Dicks σε πολύ καλές τιμές, παράδειγμα τα RIO σε 24γρ $6 και τα RIO 28γρ $7 . Τώρα τελευταία είδα σε διάφορα forums τα Ισπανικά suprema που τα εισάγει το Walmart super market σε τιμή $5 σε δωδεκαρι και εικοσαρι και από ότι διάβασα είναι πολύ καλά φυσίγγια και σταθερά.

http://postim

20160331_221356.jpg

20160331_221519.jpg

20160331_221556.jpg

img hosting

http://postimag
Τρελαίνομαι Κωνσταντίνε όταν βλέπω την ποικιλία φυσιγγίων που έχουν όλες οι μεγάλες εταιρίες(πχ NSI,B&P,RC και άλλες),και έρχονται τόσα λίγα στην Ελλάδα.
Και επειδή με το 20άρι έχω ''φάει κόλλημα'' μεγάλο θέλω να δοκιμάσω όσον το δυνατό περισσότερα φυσίγγια ώστε να καταλήξω κάπου.

Τρελαίνομαι Κωνσταντίνε όταν βλέπω την ποικιλία φυσιγγίων που έχουν όλες οι μεγάλες εταιρίες(πχ NSI,B&P,RC και άλλες),και έρχονται τόσα λίγα στην Ελλάδα.
Και επειδή με το 20άρι έχω ''φάει κόλλημα'' μεγάλο θέλω να δοκιμάσω όσον το δυνατό περισσότερα φυσίγγια ώστε να καταλήξω κάπου.
Και γω μια από τα ίδια Γιώργο, με τις ωρες κάθομαι και βλέπω τις σελίδες τούς ειδικά κάτι μαλινοταπα η μεσόταπα. Εδώ ότι βρω σε εικοσαρι το έχω σηκώσει για να κάνω στοκ έπεται και συνέχεια με τα Ελληνικά αλλά δύσκολα να τα βρω στο νησί.

Είδες το ρημάδι οποίος το κυνηγήσει αυτό το διαμέτρημα ερωτεύεται παραφορα .love1.
Πολύ σωστή η ιδέα σου δοκιμές και πίνακα και κυνήγι και κάνεις τις επιλογές σου.

Back