Cal.20

Το καλό εδώ είναι ότι έχουν ιδιες τιμές με τα δωδεκαρια όχι μόνο η B&P αλλά όλες οι εταιρίες, τα συγκεκριμένα Upland έχουν $12,60 φτηνότερα αν τα συγκρίνεις με τα Remington express και τα Winchester super x και τα Federal με τα ίδια γραμμάρια και τιμές $15 μέχρι $20 . Τα heavy pheasant $14,70 .
Τελικά απ'οτι φενεται στην Ελλαδα πληρώνουν φόρο πολυτελείας οι κάτοχοι 20αειων στα φυσίγγια.

Τελικά απ'οτι φενεται στην Ελλαδα πληρώνουν φόρο πολυτελείας οι κάτοχοι 20αειων στα φυσίγγια.
Έτσι είναι Γιάννη γιαυτό και πολλοί δεν τα χρησιμοποιούν και ας έχουν όπλα αυτού του διαμετρήματος,.

παντος σε ορτυκι και μπεκατσα οπου το χρησημοποιω κατα κορον περνω την κουτα απο 8-10 ευρω..
τωρα εαν πειγενα και περδικα με 20σαρακι και ειθελα καλητερο και ποιο δυνατες γομοσεις επρεπαι να ανεβω και σε τημη.
δεν ειμαι διαθετημενος να παρω το 20σαρακι σε περδικα οποτε ολλα καλλα..sarcastic.

παντος σε ορτυκι και μπεκατσα οπου το χρησημοποιω κατα κορον περνω την κουτα απο 8-10 ευρω..
τωρα εαν πειγενα και περδικα με 20σαρακι και ειθελα καλητερο και ποιο δυνατες γομοσεις επρεπαι να ανεβω και σε τημη.
δεν ειμαι διαθετημενος να παρω το 20σαρακι σε περδικα οποτε ολλα καλλα..sarcastic.
Αντρέα γιατί όχι φίλε στην περδικα πες μου το λόγο , ειδικά στα νοτια σε μας που στην έναρξη είναι ακόμα η ζέστη ανυποφορη και αυτό το πάνω κάτω στο βουνό σε σκοτώνει. Φαντάσου να κυνηγάς με το δικαννακι και την ποιντερινα σου δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευχαρίστηση.

Στα παραπάνω θυραματα τι φυσίγγια χρησιμοποιεις

κωσταντινε καλησπερα.
την περδικα την κηνηγαω αποταν αρχισει μεχρη το τελειοματης..
εδω εχουμαι τσουκαρ και τα εδαφοι ειναι αρκετα δυσκολα.
οι τουφεκιες με φερμαρισμενο το σκυλο και εση απο διπλατου ηδιος μετα τις πρωτες μερες οπου εχουν κηνηγηθει τα πουλια ειναι πολοι λιγες.
μεσο ορο οι τουφεκιεσμου στις περδικες ειναι γυρος στα 40 μετρα..
δεν λεω οτη το 20σαρακη χανει αλλα ευτηχος και σε 12αρη εχω ενα πολυ καλοζηγησμενο οπλα που δεν σου φενεται οτη το κουβαλας.
και νιοθεις και ποιο συγουρος.

επισης εδω κατω εχει και αρκετο λαγο δυλαδη σε μια κηνηγετηκη σεζον εαν κατσει καλλα περνω 10-12 λαγους οπου πολες φορες οι αποστασεις ειναι μεγαλητερες..

τωρα στα ορτηκια περνω τα φρι σοτ και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος το μονο μειον ειναι η τημη.
στην μπεκατσα το προτο ειναι τις μανιονκη η δεκαδα που βγαζει και το δεφτερο b/p

κωσταντινε καλησπερα.
την περδικα την κηνηγαω αποταν αρχισει μεχρη το τελειοματης..
εδω εχουμαι τσουκαρ και τα εδαφοι ειναι αρκετα δυσκολα.
οι τουφεκιες με φερμαρισμενο το σκυλο και εση απο διπλατου ηδιος μετα τις πρωτες μερες οπου εχουν κηνηγηθει τα πουλια ειναι πολοι λιγες.
μεσο ορο οι τουφεκιεσμου στις περδικες ειναι γυρος στα 40 μετρα..
δεν λεω οτη το 20σαρακη χανει αλλα ευτηχος και σε 12αρη εχω ενα πολυ καλοζηγησμενο οπλα που δεν σου φενεται οτη το κουβαλας.
και νιοθεις και ποιο συγουρος.

επισης εδω κατω εχει και αρκετο λαγο δυλαδη σε μια κηνηγετηκη σεζον εαν κατσει καλλα περνω 10-12 λαγους οπου πολες φορες οι αποστασεις ειναι μεγαλητερες..

τωρα στα ορτηκια περνω τα φρι σοτ και ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος το μονο μειον ειναι η τημη.
στην μπεκατσα το προτο ειναι τις μανιονκη η δεκαδα που βγαζει και το δεφτερο b/p
Αντρέα και εγώ το ίδιο κυνήγι ακριβώς κάνω όταν βρίσκομαι στο νησί βέβαια με την ίδια συμπεριφορά πουλιών όπως περιγράφεις. Η επιλογή μου γιαυτό το κυνήγι σαν όπλο εννοώ είναι αυτό.

Ultra Light Shotgun | Benelli Shotguns and Rifles
http://www.benelliusa.com/ultra-light-shotgun#specifications-section

Μερακληδικο όπλο από την μάνα του, τρισφαιρο, κοντή παπια παναλαφρο σε διαμέτρημα 12 βέβαια , με το εικοσαρι έκανα τρία, τεσσερα κυνηγια πιο πολύ για να πείσω τον εαυτό μου πήρα πουλιά και έχασα όπως θα χανα και με το δωδεκαρι όμως. Στο λόγο μου δεν είδα καμία διαφορά σε αποστάσεις η σκοτωματα.
Το free shot δεν το χω δοκιμάσει θα θελα να μου πεις αν βγαίνει σε 7αρι, σε ευχαριστώ.

free shot μγενει απο 8 - 11 προσοπικα στα ορτυκια περνω 9-10 και ειμαι υπερβολικα ευχαριστημενος.
και σε τσιχλα οπου τα εχω δοκημασει σε 9αρακια παλη με πολυ καλλα αποτελεσματα.
εγω τα κηνηγαω με ενα fabarm classis 20 ειμαι λατρης του πλαγιοκανου
και σε δοδεκαρη επισης πλαγιοκανο ενα aya saidlock χειροποιητο με ολοκληρες φοτιες και ενα τελειο ζηγησμα οπου εαν δεις το οπλο σε σχεση με το 20σαρι ειναι ποιο λεπτοκαμομενο..
το μονο που προδηδει το διαμετριμα ειναι οτη εχει ποιο μεγαλες κανες.

free shot μγενει απο 8 - 11 προσοπικα στα ορτυκια περνω 9-10 και ειμαι υπερβολικα ευχαριστημενος.
και σε τσιχλα οπου τα εχω δοκημασει σε 9αρακια παλη με πολυ καλλα αποτελεσματα.
εγω τα κηνηγαω με ενα fabarm classis 20 ειμαι λατρης του πλαγιοκανου
και σε δοδεκαρη επισης πλαγιοκανο ενα aya saidlock χειροποιητο με ολοκληρες φοτιες και ενα τελειο ζηγησμα οπου εαν δεις το οπλο σε σχεση με το 20σαρι ειναι ποιο λεπτοκαμομενο..
το μονο που προδηδει το διαμετριμα ειναι οτη εχει ποιο μεγαλες κανες.
Τώρα κατάλαβα γιατί δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα το εικοσαρι σε αυτό το κυνήγι, το πλαγιόκανο είναι άλλη φάση δίνει ένα τόνο κλασικού στην όλη υπόθεση. Εγώ πάλι καραμπινακιας ποζε , κρίμα που δεν βγαίνει σε 7αρι γιατί είχα σχέδια γιαυτο το φυσιγγακι .sarcastic. , ορτικι, μπεκατσα ιδανικό σε αυτά τα νούμερα τσίχλα δεν λεω γιατι με τιμή πάνω από €10 πρέπει να το φυσας για να ρίχνεις τέτοια φυσεκια.

Κοίτα γκάμα από φυσίγγια σε διαμέτρημα 20 η B&P....fff.
http://www.baschieri-pellagri.com/en/catalogo/cartucce+da+caccia/1/1/20.aspx
Και πολλά καινούργια βλέπω.
Θα δούμε άραγε κάποια από αυτά στην Ελληνική αγορά;.xm.
Αυτά με τα ατσάλινα πάντως θα ήθελα μερικά κουτιά για δοκιμές αλλά και κυνήγι...

Κοίτα γκάμα από φυσίγγια σε διαμέτρημα 20 η B&P....fff.
http://www.baschieri-pellagri.com/en/catalogo/cartucce+da+caccia/1/1/20.aspx
Και πολλά καινούργια βλέπω.
Θα δούμε άραγε κάποια από αυτά στην Ελληνική αγορά;.xm.
Αυτά με τα ατσάλινα πάντως θα ήθελα μερικά κουτιά για δοκιμές αλλά και κυνήγι...
Πλούσια τα ελεη Γιώργο γενικά σε αυτό το διαμέτρημα οι Ιταλοί από μικρές και μεγάλες εταιρίες και το κυριότερο μεγάλη ποικιλία.
Εγώ συνεχίζω το στοκαρισμα οπότε βρω κάτι καλό , σκοπευτικά αλλά θα τα τιμήσω στο ορτικι και στις τσιχλες.

free image hosting

Πλούσια τα ελεη Γιώργο γενικά σε αυτό το διαμέτρημα οι Ιταλοί από μικρές και μεγάλες εταιρίες και το κυριότερο μεγάλη ποικιλία.
Εγώ συνεχίζω το στοκαρισμα οπότε βρω κάτι καλό , σκοπευτικά αλλά θα τα τιμήσω στο ορτικι και στις τσιχλες.

free image hosting

Κωνσταντίνε μπήκα στο site το Αμερικάνικο της B&P και είδα μπαρούτι G2000 για αυτά τα φυσίγγια.
Πρέπει να είναι αρκετά καλά και γρήγορα...

Κωνσταντίνε μπήκα στο site το Αμερικάνικο της B&P και είδα μπαρούτι G2000 για αυτά τα φυσίγγια.
Πρέπει να είναι αρκετά καλά και γρήγορα...
Σευχαριστω πολύ Γιώργο για την πληροφορία, θα γίνουν μπόλικες δοκιμές στο μέλλον σε αυτά και σε άλλα να δούμε τι κάνουν στην πράξη, γενικά με τα φυσίγγια της αυτής της εταιρίας είμαι πολύ ευχαριστημένος,.

Πολύ προσεγμένη σειρά 28αριων έχει η B&P!
Μεγάλη ποικιλία βυσματώσεων (νομίζω είχε και μία για ατσάλινα), χοντρά σκάγια και πολύ προσεγμένο κλείσιμο για cal 28 κάτι που έχω δει να είναι και η Αχίλλειο πτέρνα στα μικρά διαμετρήματα...

Το 28αρακι το θεωρώ ιδανικό για το ορτύκι και επαρκή για την μπεκάτσα σε εύκολα και σχετικά ανοιχτά μέρη.

Να βάλω και γω 2 της Γαλλικής σχολής (οπαδός της γαρ;))...
rgp-artisan-calibre-28.jpg

fusil-super-orion-round-design-calibre-28.jpg

και φυσικά όποιος επιλέξει το 28αράκι, είναι και μια καλή αφορμή να ασχοληθεί με την ιδιογόμωση...
Περαν των λοιπών καλών που έχει, στα μικρά διαμετρήματα, είναι αυτο που λέμε, συμφέρει και οικονομικά...
Σπύρο μεταφέρω εδώ τη συζήτηση αφού τα φυσίγγια είναι εικοσαρια, τεσσερα διαφορετικά αμερικάνικα φυσιγγια.

Winchester super x.
image hosting over 10mb

Remington express.
screen grab

Federal premium.

image hosting no registration

Winchester aa super sport.

how to do a screen shot

Από όλα αυτά το superX έχει το χειρότερο κλείσιμο δεν ξέρω αν είναι έτσι επίτηδες η για ποιον λόγο, πάντως φαίνεται να είναι τελείως αρελειαστο με καθόλου πάτημα .

Κωνσταντίνε ποιο από τα Αμερικάνικα πιστεύεις ότι είναι καλύτερο;
Γιώργο δύσκολο να σου απαντήσω φίλε με σιγουριά, έχω δοκιμάσει τα superX και τα express εδώ σε φασιανο φαρμας αν και έχω κάνει και μακρινές βολές δεν μπορώ να τα κρίνω σε τέτοια θηράματα.
Υπόσχομαι καλά να μαστε, όταν κατέβω να κάνω δοκιμές και πίνακα και κυνήγι και να δούμε τι λένε.

Παπαπαπα!!!!!! τι βρήκα πάλι.asking., Γαλλική εταιρεία φυσιγγίων Mary arm πολύ ψαγμενη μου φαίνεται και μεγάλη ποικιλία σε 20αρια, ξεχώρισα το φυσίγγι migration 28 με δίπλα νούμερα, το πρόβλημα είναι που θα τα βρούμε .xm.
Bienvenue
http://www.maryarm.com/

Migration - Bécasse
http://www.maryarm.com/index.php/component/virtuemart/chasse/calibre-20/migration-becasse

Τάσο τα εικοσαρια είναι το προτιμότερο διαμέτρημα , βάρος, ανακρουση αλλά με τόσες τουφεκιες και με φλομπερ να ρίχνεις θα σε κουράσει.
Κάποιες φορές Κωνσταντίνε το 20αρι μπορεί να κλωτσάει και σαν 12αρι!!
Όλη κι όλη μια τουφεκιά έχω ρίξει με ενα μονοκαννο κ είχε έντονο λάκτισμα σε σχέση με το μονοκαννο 12αρι μου..
Αυτό το είχε αναφέρει κάποτε κ ο κιπρυδημος για ένα μονοκαννο Μαρτίνι που είχε κ κλωτσαγε σαν μουλαρι.
Ειναι απίστευτο ότι ενα τόσο δα φυσιγγακι έχει τόση δύναμη κ μπορεί κάποτε να γίνει ενοχλητικό..

Κάποιες φορές Κωνσταντίνε το 20αρι μπορεί να κλωτσάει και σαν 12αρι!!
Όλη κι όλη μια τουφεκιά έχω ρίξει με ενα μονοκαννο κ είχε έντονο λάκτισμα σε σχέση με το μονοκαννο 12αρι μου..
Αυτό το είχε αναφέρει κάποτε κ ο κιπρυδημος για ένα μονοκαννο Μαρτίνι που είχε κ κλωτσαγε σαν μουλαρι.
Ειναι απίστευτο ότι ενα τόσο δα φυσιγγακι έχει τόση δύναμη κ μπορεί κάποτε να γίνει ενοχλητικό..
Τάσο έχω ρίξει με remington express 870 20αρι με ραβδωτη κάννη στο σκοπευτήριο και φυσιγγια 3" remington μονοβολο με ταρακουνησε για τα καλά δύο μέρες μου πήρε να συνέλθω .sarcastic.

Last edited:
Back