Cal.20

Είμαι κάτοχος benelli cal 20 ..8 χρόνια τώρα με το 20αρακι μου περνάμε καλά !!!! Δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα 12αρια ...
Μπράβο Στεριο ,αντε να μεγαλώνει η οικογένεια των 20ρηδων πιο benelli έχεις και τι κυνήγια κάνεις.

Last edited:
Καλές βολές εύχομαι!!
Σίγουρα τα προορίζεις για τα αμερικάνικα κυνήγια,όμως όταν με το καλό έρθεις στο νησί,βάλε τα και στην πέρδικα..

Ξέρω τι σκέφτεσε...Αλλα δεν χάνεις κ τίποτα,μια δοκιμή θα κανεις..:)
Παραληψη μου Τάσο και συμπληρώνω, αν κοιτάξεις σε αμερικάνικα forum's για φυσίγγια αυτού του διαμετρήματος για φασιανό, μεγάλη μερίδα κυνηγών προτείνει 3" no 5 και πιο πολύ αυτοί που κυνηγάνε με σκυλιά ξεπεταγματος και έχουν μακρινά σηκωματα, άλλο κλίμα βέβαια εδώ και σηκώνει τέτοιες γομωσεις.
Σε μας πιστεύω θα ναι καλά ιδιαίτερα στις αρχές του Νοέμβρη στα πρωινά με παγονια και βαρύ καιρό και σε πονηρεμενα πουλιά που δεν δέχονται εύκολα.

Αν και δεν μαρεσουν οι μαγκνουμ γομωσεις και ειδικά σε αυτό το διαμέτρημα, ωστόσο χτες μαγκωσα δύο κουτάκια από αυτά λέω άστα δεν πειράζει ας υπάρχουν και αυτά στη συλλογή για τίποτα long range κυνηγια .sarcastic.
how to take a screenshot on a pc
free pic
upload a picture
screen capture windows 7
image hosting 10mb limit

Στα ράφια υπήρχαν και τα καινουργια φυσιγγια της BROWNING σε δωδεκαρι προς το παρόν δεν είχε εικοσαρια, ήθελα να τα βγάλω καμία φωτο αλλά δεν πρόλαβα γιατί πήγαμε 10 λεπτά πριν κλείσει το μαγαζί.

Κωνσταντίνε πόσα γραμμάρια είναι γιατί δεν τα πάω καλά με τa oz;

37;;;:eek: .asking.
Κωνσταντίνε με το δίκαννο θα τα ρίξεις...είσαι σίγουρος;.sarcastic. .yelling.
Όχι Γιώργο το αγαπάω το εικοσαρι αλλά πιο πολύ τον ώμο μου .sarcastic. αν ρίξω κανένα θα είναι με το μπενελακι, έτσι για να υπάρχουν τα πήρα .xm..

37;;;:eek: .asking.
Κωνσταντίνε με το δίκαννο θα τα ρίξεις...είσαι σίγουρος;.sarcastic. .yelling.

Όχι Γιώργο το αγαπάω το εικοσαρι αλλά πιο πολύ τον ώμο μου .sarcastic. αν ρίξω κανένα θα είναι με το μπενελακι, έτσι για να υπάρχουν τα πήρα .xm..
Μη σας τρομάζουν τα 37 γρ. Η ανάκρουση είναι μεν ανάλογη του βάρους μιας γόμωσης, αλλά και ανάλογη του τετραγώνου της ταχύτητας, δηλ. η ταχύτητα παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο. Και το συγκεκριμένο φυσίγγι έχει αρκετά χαμηλή ταχύτητα: 1200 fps δηλ. περίπου 365 m/s ;).
Η συνολική του ενέργεια είναι στα ίδια επίπεδα με ένα φυσίγγι 32 γρ. με ταχύτητα 400-410 m/s ... όπως αυτά δηλαδή που είμαστε συνηθισμένοι εμείς εδώ (τα τυπικά ... τσιχλοφύσεκα)! .yel.
Επίσης για να βληθεί τόσο βαριά γόμωση (37 γρ.) από το διαμέτρημα 20, είναι σίγουρο ότι χρησιμοποιείται υπερ-προοδευτική πυρίτιδα, επομένως με πιο ομαλή (ανοικτή) καμπύλη καύσης, και πιστεύω ότι η μέγιστη πίεση θα είναι αρκετά χαμηλότερη από το όριο των 12.000 psi (περίπου 820 bar) που έχουν θέσει οι Αμερικανοί (SAAMI) για το διαμέτρημα 20.
Γι' αυτό πιστεύω ότι θα έχει απόλυτα ανεκτή αίσθηση ανάκρουσης.
Εντάξει, εννοείται πως δεν το βαράς με ένα όπλο 2,5 κιλών όλη μέρα στο σκοπευτήριο ή στα τρυγόνια στην Αργεντινή, αλλά πως θα ρίχνεις πότε-πότε 5-10 φυσίγγια (κι αν τα ρίξεις) σε κανένα κυνήγι π.χ. πέρδικας, πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε για το όπλο ούτε για τον ώμο σου !!! ;) :)

Μη σας τρομάζουν τα 37 γρ. Η ανάκρουση είναι μεν ανάλογη του βάρους μιας γόμωσης, αλλά και ανάλογη του τετραγώνου της ταχύτητας, δηλ. η ταχύτητα παίζει πολύ μεγαλύτερο ρόλο. Και το συγκεκριμένο φυσίγγι έχει αρκετά χαμηλή ταχύτητα: 1200 fps δηλ. περίπου 365 m/s ;).
Η συνολική του ενέργεια είναι στα ίδια επίπεδα με ένα φυσίγγι 32 γρ. με ταχύτητα 400-410 m/s ... όπως αυτά δηλαδή που είμαστε συνηθισμένοι εμείς εδώ (τα τυπικά ... τσιχλοφύσεκα)! .yel.
Επίσης για να βληθεί τόσο βαριά γόμωση (37 γρ.) από το διαμέτρημα 20, είναι σίγουρο ότι χρησιμοποιείται υπερ-προοδευτική πυρίτιδα, επομένως με πιο ομαλή (ανοικτή) καμπύλη καύσης, και πιστεύω ότι η μέγιστη πίεση θα είναι αρκετά χαμηλότερη από το όριο των 12.000 psi (περίπου 820 bar) που έχουν θέσει οι Αμερικανοί (SAAMI) για το διαμέτρημα 20.
Γι' αυτό πιστεύω ότι θα έχει απόλυτα ανεκτή αίσθηση ανάκρουσης.
Εντάξει, εννοείται πως δεν το βαράς με ένα όπλο 2,5 κιλών όλη μέρα στο σκοπευτήριο ή στα τρυγόνια στην Αργεντινή, αλλά πως θα ρίχνεις πότε-πότε 5-10 φυσίγγια (κι αν τα ρίξεις) σε κανένα κυνήγι π.χ. πέρδικας, πιστεύω ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε για το όπλο ούτε για τον ώμο σου !!! ;) :)

Στέλιο κατατοπιστικότατος όπως πάντα....RESPECT. .well done.

Μπράβο Στεριο ,αντε να μεγαλώνει η οικογένεια των 20ρηδων πιο benelli έχεις και τι κυνήγια κάνεις.
Αγόρασα την bimillionaire το 2008 και την έχω κυνηγήσει σε τριγωνι ορτυκι..τσίχλα..λαγό....ζαρκάδι..αγριογούρουνο..
Είμαι ευχαριστημένος !!! Νομίζω πως δεν υστερεί σε κάτι μπροστά στα 12αρια..
Αν και φανατικός οπαδός των Brno στα δωδεκαρια..παίρνω πολλές φορές το 20αρι

Το κατάλαβα αυτό απο το αβαταρ σου,Αλλα πως προεκυψε αυτός ο "φανατισμός"?
(Οχι οτι δεν ειναι καλά όπλα)!!
Ξεκίνησα μικρός με το zh300 του πατέρα μου...Και μετά κυνήγι στην τότε Γιουγκοσλαβία που δοκίμασα τα περισσότερα (300,500,571,47) κόλλησα !!!
Τώρα τα έχω και τα καθαρίζω χαχαχαχαχα

Αγόρασα την bimillionaire το 2008 και την έχω κυνηγήσει σε τριγωνι ορτυκι..τσίχλα..λαγό....ζαρκάδι..αγριογούρουνο..
Είμαι ευχαριστημένος !!! Νομίζω πως δεν υστερεί σε κάτι μπροστά στα 12αρια..
Αν και φανατικός οπαδός των Brno στα δωδεκαρια..παίρνω πολλές φορές το 20αρι
Ωραιο οπλο Στεριο, στα φτερωτά πες μας αν θες τι φυσίγγια χρησιμοποιείς.

Back