Cal.20

Καλός τον φίλο Λέο!
Ίσως από τα πιο αξιοπρεπή εμπορικά που έχω χρησιμοποιήσει στο κυνήγι είναι της B&P 26gr.clasic. Δεν ξέρω τι τιμή έχουν σήμερα!
Πριν λίγο καιρό είχα έρθει Μαλακάσα με το 20άρι και το ευχαριστήθηκα περισσότερο από το 12!
Και τα δύο 20ρια.
Άλλη φορά όταν μας επισκέπτεσαι θα μιλάς!

Κουκλάκια είναι!

Γειά σας και από εμένα μετά από πολύ καιρό. Θέλω να κάνω μια ερώτηση. Θέλω τον Νοέμβρη να πάω ένα 2ημερο κυνήγι φασας στα Σκόπια. Και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω μαζί το 20αρι μου. Φυσίγγια σκέφτομαι να πάρω σε 28γρμ νο 7 σκάγια. Έχει κάνει κάποιος από εσάς τέτοιο κυνήγι; δηλαδή οι αποστάσεις των θηραμάτων είναι λογικές για να με καλύψουν τα νο 7;

Από μια πρόχειρη ματιά στα μαγαζιά δεν βλέπω να υπάρχουν διαθέσιμες.επιλογες. Κυρίως νο 7 και 7,5 σε κουτιά των 25.
Εάν όντως δεν έχεις επιλογή, τότε μάλλον θα πρέπει να είσαι προσεκτικός με τις αποστάσεις των βολών σου. Είτε η πλειοψηφία των βολών είναι σχετικά κοντινές είτε όχι, πάντα θα υπάρχουν κάποιες βολές ασχέτως νούμερου σκαγιών που θα πρέπει να αποφύγεις.

Πάντως Λεωνίδα εγώ η πρώτη εντύπωση που είχα με 20αρι στην Αργεντινή, BENELLI με 27γρμ Νο7,5 , μπορώ να πω ότι στα τρυγόνια στις ίδιας αποστάσεις ήτανε καλύτερο το σκάσιμο και η τουφεκιά από ό,τι το 12άρι με 28 γραμμάρια 7,5 και τα δύο όπλα με 3*. ίσως το εικοσάρι να ήταν καλύτερα στημένο φυσίγγι μιας και στο 12αρι μου φάνηκαν πάρα πολύ αργά και αυτός ίσως είναι ο λογος.
Πραγματικά μετά τη δεύτερη μέρα δεν έριχνα κάν με το 12άρι άσε που ήταν τρομερά πιο ξεκούραστο στον ώμο , την δεύτερη μέρα έριξα 1900 βολές όλες με το 20αρι και πραγματικά ούτε καν δεν είχα πιαστεί... Και στην αφρική ρίχναμε 700 με το 12άρι και θέλαμε παυσίπονα.

ηταν ακριβως τα ιδια οπλα, δεν ειχαν καμια διαφορα στο κοντακι.... απλα πιστευω οτι ηταν καλυτερο το setup
Μπορεί το κοντάκι στο 20άρι να σου ταίριαζε περισσότερο. Σε τόσα πολλά φυσίγγια νομίζω το κοντάκι είναι πιο σημαντικό από τα φυσίγγια.

Γειά σας και από εμένα μετά από πολύ καιρό. Θέλω να κάνω μια ερώτηση. Θέλω τον Νοέμβρη να πάω ένα 2ημερο κυνήγι φασας στα Σκόπια. Και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να πάρω μαζί το 20αρι μου. Φυσίγγια σκέφτομαι να πάρω σε 28γρμ νο 7 σκάγια. Έχει κάνει κάποιος από εσάς τέτοιο κυνήγι; δηλαδή οι αποστάσεις των θηραμάτων είναι λογικές για να με καλύψουν τα νο 7;
Καλησπέρα,
Εγώ ήθελα να ρωτήσω κάτι άσχετο με το θέμα, από ποιο πρακτορείο κλείσατε το ταξίδι αν είναι εύκολο.

Πάντως Λεωνίδα εγώ η πρώτη εντύπωση που είχα με 20αρι στην Αργεντινή, BENELLI με 27γρμ Νο7,5 , μπορώ να πω ότι στα τρυγόνια στις ίδιας αποστάσεις ήτανε καλύτερο το σκάσιμο και η τουφεκιά από ό,τι το 12άρι με 28 γραμμάρια 7,5 και τα δύο όπλα με 3*. ίσως το εικοσάρι να ήταν καλύτερα στημένο φυσίγγι μιας και στο 12αρι μου φάνηκαν πάρα πολύ αργά και αυτός ίσως είναι ο λογος.
Πραγματικά μετά τη δεύτερη μέρα δεν έριχνα κάν με το 12άρι άσε που ήταν τρομερά πιο ξεκούραστο στον ώμο , την δεύτερη μέρα έριξα 1900 βολές όλες με το 20αρι και πραγματικά ούτε καν δεν είχα πιαστεί... Και στην αφρική ρίχναμε 700 με το 12άρι και θέλαμε παυσίπονα.
Τα νούμερα φυσιγγίων που αναφέρεις είναι απλώς ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ για μένα στο ''Ελλαδιστάν''...o_O

Τα νούμερα φυσιγγίων που αναφέρεις είναι απλώς ΑΔΙΑΝΟΗΤΑ για μένα στο ''Ελλαδιστάν''...o_O
Για Αργεντινή όμως είναι πραγματικά λίγες!!!!... Μπορούσες κάλλιστα να βαρέσεις τρεις + χιλιάδες ντουφεκιες την ημερα αν ήθελες....απλά ΒΑΡΙΈΣΑΙ.... Πραγματικά βαριέσαι και λες καλά είναι....πάμε για μπύρας και μπριζόλες 🤣

Με το RM Competition Oro 24γρ. νούμερο 7,5 είδαμε πολύ ωραία πράγματα στα τρυγόνια!
Πολύ ωραίο φυσίγγι με δυνατές καταβολές!
Αυτό έριξα και στα αγριοπερίστερα στην έναρξη. Όντως πάρα πολύ καλό αλλά δεν έχω κάτι να το συγκρίνω, ήταν το παρθενικό κυνήγι του όπλου μου

Αυτό έριξα και στα αγριοπερίστερα στην έναρξη. Όντως πάρα πολύ καλό αλλά δεν έχω κάτι να το συγκρίνω, ήταν το παρθενικό κυνήγι του όπλου μου
Εμείς το συγκρίνουμε με το Fantom το οποίο είναι εκπληκτικό φυσίγγι και δυστυχώς δεν παράγεται πλέον, και το βρίσκουμε παρόμοιο σε απόδοση!

Σιγουρα ειχε διαφορετικη πυριτιδα απο τα κλασικα 12αρια σε 28γρ σε αυτα τα γρ σε 20αρι συνηθως χρησιμοποιουνται πυριτιδες για 36γρ + σε 12αρι
μετα ενα 20αρι εχει ποιο μαζεμενη τουφεκια συνηθως μεγαλητερες πιεσεις οποτε θα εχει διαφορετικη κρουση σε καποια αποσταση με τα ιδια γραμαρια σε 12αρι

Back