Cal.20

Για βάλτε βρε παιδιά κάνα link για φυσίγγια ή ονομα και τηλεφωνο κατασκευαστή για να ρωτήσουμε.
Επίσης τιμές αν ξέρετε.
Εγώ αυτό μονο βρήκα NAVARO
https://alagiannis.gr/el/67-fysiggia?q=Τιμή-€-10-16&order=product.price.asc&page=2

Τέλος βουρτσες χαλκινες και βεργες καθαρισμού που θα βρούμε?

κάνα link για φυσίγγια ή ονομα και τηλεφωνο κατασκευαστή για να ρωτήσουμε.
Επίσης τιμές αν ξέρετε.
Εγώ αγόρασα NSI Multitarget 9½αρια και 7½αρια με 9,90€ από Μανδηλαρά αλλά μόλις τώρα είδα ότι πήραν κάμποσο επάνω και RM Competition Serie Oro 7½αρια από τον Σπηλιωτόπουλο στον Πύργο με 9€ συν 4€ μεταφορικά στην κούτα. Όλα τα ανωτέρω 24 γραμμάρια.

Περιμένω να παραλάβει ο Σπηλιωτόπουλος και 25 γραμμάρια RM 9αρια και 10αρια μισοταπα με 9,5€ από ότι μου έχει πει.
Τηλέφωνο 2621029828.

Last edited:
Εγώ αγόρασα NSI Multitarget 9½αρια και 7½αρια με 9,90€ από Μανδηλαρά αλλά μόλις τώρα είδα ότι πήραν κάμποσο επάνω και RM Competition Serie Oro 7½αρια από τον Σπηλιωτόπουλο στον Πύργο με 9€ συν 4€ μεταφορικά στην κούτα. Όλα τα ανωτέρω 24 γραμμάρια.

Περιμένω να παραλάβει ο Σπηλιωτόπουλος και 25 γραμμάρια RM 9αρια και 10αρια μισοταπα με 9,5€ από ότι μου έχει πει.
Τηλέφωνο 2621029828.
Εάν φέρνει ακόμα ο Σπηλιωτοπουλος RM SIPE στα 25 γραμμάρια δοκιμάστε το. Είναι πάρα πολύ καλό φυσίγγι! Αυτό και το b&p στα 26γρ ίσως τα καλύτερα καλ 20 εμπορικά που έχω ρίξε!

Οι συναντήσεις με αγριόχοιρο στην περιοχή μου όλο και πληθαίνουν και αναρωτιέμαι πόσο ικανό είναι το διαμέτρημα 20 να ανταποκριθεί σε μία τυχαία συνάντηση (δεν θα πήγαινα με το 20αρι για γουρούνια κατ' επιλογή;).

Υπάρχει κάποιος εδώ που να έχει καταβάλλει αγριόχοιρο με 20αρι; Κουβαλάω πάνω μου πάντα κάτι μονοβολα Sellier & Bellot και αναρωτιέμαι αν έρθω πρόσωπο με πρόσωπο με κάνα θηρίο, πόσες πιθανότητες έχω να το κρατήσω.

Μόνο απαντήσεις βασισμένες σε προσωπική εμπειρία παρακαλώ, από θεωρία έχω κι εγώ να φαν κι οι κότες.

Ρωτάω επειδή έχω φάει σοβαρή καψούρα με το "φλομπερακι" μου και δεν με βλέπω εύκολα να βγάζω άλλο όπλο φέτος στο κυνήγι.

Οι συναντήσεις με αγριόχοιρο στην περιοχή μου όλο και πληθαίνουν και αναρωτιέμαι πόσο ικανό είναι το διαμέτρημα 20 να ανταποκριθεί σε μία τυχαία συνάντηση (δεν θα πήγαινα με το 20αρι για γουρούνια κατ' επιλογή;).

Υπάρχει κάποιος εδώ που να έχει καταβάλλει αγριόχοιρο με 20αρι; Κουβαλάω πάνω μου πάντα κάτι μονοβολα Sellier & Bellot και αναρωτιέμαι αν έρθω πρόσωπο με πρόσωπο με κάνα θηρίο, πόσες πιθανότητες έχω να το κρατήσω.

Μόνο απαντήσεις βασισμένες σε προσωπική εμπειρία παρακαλώ, από θεωρία έχω κι εγώ να φαν κι οι κότες.

Ρωτάω επειδή έχω φάει σοβαρή καψούρα με το "φλομπερακι" μου και δεν με βλέπω εύκολα να βγάζω άλλο όπλο φέτος στο κυνήγι.
Αν έλθει στο ...ραντεβού, τουφέκα το εσύ Λεωνίδα και θα πεσει. Η ενέργεια ενός μονόβολου 20ριού είναι στο ~75% ενός μονοβολου 12αριού όπως θα διαβασετε στα links που σας έχω.
Υπεραρκετή για γουρούνι οχι μονο για κοντά αλλά για τουλάχιστον 20 μετρα (δική μου η εκτίμηση).
Αρκεί να το πάρει καλά, όπως βεβαια και το 12αρι μονοβολο.
Δείτε παρακάτω οι Αμερικανοί θεωρούν επαρκές για Ελάφι το 20αρι μονοβολο ακόμη και στις 200 υαρδες (180 μετρα). Αρκεί βεβαίως να χτυπηθεί με ακρίβεια (με σκοπευτικά).

2 ωραία αρθρα με πολύ χρήσιμες πληροφορίες (οπως οι παραπάνω) για να μην υποτιμούμε το 20....αράκι! Και στα μονοβολα αλλά και στα σκάγια για οσους το παιρνουμε για πουλιά.
https://www.fieldandstream.com/guns/12-gauge-shotgun-vs-20-gauge-shotgun

https://ammo.com/comparison/12-gauge-vs-20-gauge

Αυτά είναι 2 sites με πολλά να διαβάσουμε και να μάθουμε. Από δοκιμές και μετρήσεις ακριβείας και οχι από το "τι μου είπε ο μπάρμπας μου", καυτά σκάγια! και άλλες δοξασίες.

Προσωπική εμπειρία δεν έχω γιατί στα βουνά για φάσα και αγριόχοιρο παίρνω το 12αρι. Και στα μερη που παω για τσιχλα και ορτύκι με το 20αρι δεν είμαι εξοπλισμενος για γρουν.

Last edited:
Αν έλθει στο ...ραντεβού, τουφέκα το εσύ Λεωνίδα και θα πεσει. Η ενέργεια ενός μονόβολου 20ριού είναι στο ~75% ενός μονοβολου 12αριού όπως θα διαβασετε στα links που σας έχω.
Υπεραρκετή για γουρούνι οχι μονο για κοντά αλλά για τουλάχιστον 20 μετρα (δική μου η εκτίμηση).
Αρκεί να το πάρει καλά, όπως βεβαια και το 12αρι μονοβολο.
Δείτε παρακάτω οι Αμερικανοί θεωρούν επαρκές για Ελάφι το 20αρι μονοβολο ακόμη και στις 200 υαρδες (180 μετρα). Αρκεί βεβαίως να χτυπηθεί με ακρίβεια (με σκοπευτικά).

2 ωραία αρθρα με πολύ χρήσιμες πληροφορίες (οπως οι παραπάνω) για να μην υποτιμούμε το 20....αράκι! Και στα μονοβολα αλλά και στα σκάγια για οσους το παιρνουμε για πουλιά.
https://www.fieldandstream.com/guns/12-gauge-shotgun-vs-20-gauge-shotgun

https://ammo.com/comparison/12-gauge-vs-20-gauge

Αυτά είναι 2 sites με πολλά να διαβάσουμε και να μάθουμε. Από δοκιμές και μετρήσεις ακριβείας και οχι από το "τι μου είπε ο μπάρμπας μου", καυτά σκάγια! και άλλες δοξασίες.

Προσωπική εμπειρία δεν έχω γιατί στα βουνά για φάσα και αγριόχοιρο παίρνω το 12αρι. Και στα μερη που παω για τσιχλα και ορτύκι με το 20αρι δεν είμαι εξοπλισμενος για γρουν.
Έχω διαβάσει δεκάδες τέτοια άρθρα. Το θέμα είναι ότι για τους Αμερικάνους το κριτήριο απόδοσης είναι το ελαφάκι, με δερματική αντίσταση αντίστοιχη της κατσίκας. Το καπρί είναι άλλο έργο.

Λεωνίδα στην ομάδα που κυνηγούσα, υπήρχε ένα παλικάρι που σαν δεύτερο όπλο είχε μία εικοσάρα benelli slug. Όσες φορές την έφερε και χρειάσθηκε να ρίξει δεν είχε πρόβλημα καταβολής. Έριχνε τα μονόβολα που αναφέρεις. Δεν είχε δοκιμάσει δράμια σε αγριόχοιρο πλην μόνο σε δοκιμές. Επιπλέον υπάρχει ομάδα στην Λάρισα που κυνηγάει αγριογούρουνα και έχουν σχεδόν όλοι εικοσάρια.

Έχω διαβάσει δεκάδες τέτοια άρθρα. Το θέμα είναι ότι για τους Αμερικάνους το κριτήριο απόδοσης είναι το ελαφάκι, με δερματική αντίσταση αντίστοιχη της κατσίκας. Το καπρί είναι άλλο έργο.
Έχουν χτυπηθεί γουρούνια, και μεγάλα καπριά, απο παγανιερηδες και με σκάγια σε κοντινή απόσταση
Με 20άρι μονόβολο είσαι καλυμμένος
Στο κοντινό και ξαφνικό το πρόβλημα είναι εάν θα προλάβεις να αλλάξεις φυσίγγι

Αν τύχει και έρθεις τετ τα τετ με καπρο σε μονοπάτι δωσε άμεση προτεραιότητα 😁 κ μετά μπουμπουνατο
Το έχεις ανετότατα με μονοβολο 20αρι αρκη να ρίξεις σωστά και μη το ψάχνεις να το βρεις που έπεσε
Πάρε κ δραμια κοντά θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα τώρα τα περισσότερα γουρούνια είναι σαπούνια όσο μπενει ο χειμώνας κ βάζουν λάσπη στο τρίχωμα τρυπιουνται δυσκολότερα

Επιβεβαιώνω για τα μέτρα σε αντίστοιχο ζώο.

Επιβεβαιώνω για τα μέτρα σε αντίστοιχο ζώο.
Γειά σου Νικόλα ελαφοκυνηγέ.
Μην ενημερώσεις πότε έρχεσε Ελλάδα γιατί θα σου την έχουν στημένη κάτι @γ@μητες.
Οι περισσότεροι λεβεντομαλάκες της συνομοταξίας τους, έφυγαν πάλι για Λεσβο, Χίο να φωτογραφηθούν με τους μετανάστες για το μεροκάματο τους. Ήλθε σήμα από τους Εθνοπατερες μας στις Βρυξέλες.

Θελει ...μπράτσα να πάρεις το παιδί μόλις η βάρκα φτάσει στους 30 πόντους νερό!!! και να το αφήσεις στην αμουδιά!!! (μετά από φωτογραφήσεις και περατζάδα μπροστά από την κάμερα).
Αααα και 2-3 πρόθυμοι για κάθε μετανάστη στη βάρκα.
Ας είναι καλή η Γερμανία, ξανανοίγουν οι ...δουλειές τους.

Αν εκείνη την στιγμή έχεις την ψυχραιμία να αξιοποιήσεις σωστά το διαμέτρημα των 20 σε μονοβολο ναι.Να θυμάσαι ότι βολές στο στέρνο ή στη "ρίζα" του μπροστινού ποδιού είναι πιο αποτελεσματικές από το μάτι και μπροστά στη καραμουζα.Μην ψάξεις να βρείς κεφάλι με λίγα λόγια.Μετα από δοκιμές σε λαμαρίνες και στη συνέχεια σε γουρούνια έχω να πω ότι τα καλύτερα αποτελέσματα τα είδα με τα γαλλικά μονοβολα.Παρε ένα κουτί να έχεις μαζί σου και να θυμάσαι ότι μετά την βολή αρχίζουν τα δύσκολα.
1000003339.jpg

Back