Cal.20

Καλησπέρα παρέα. Έχοντας κυνηγήσει 2 σεζόν με όπλα διαμ. 20 έχω να καταγραψω πως αν το πιστέψεις και ξεφύγεις από το σύνδρομο της τσαντας, ή συνύπαρξη με αυτό τα διαμέτρημα είναι τουλάχιστον απολαυστική. Όπλα μικρότερου όγκου, πιο ελαφριά φυσίγγια και μικρότερο λάκτισμα ( εφόσον βέβαια το κοντάκι είναι στα μέτρα μας ή έστω κοντά σ'αυτα, διαφορετικά κλωτσαει σαν μουλάρι). Το πρώτο μου 20αρι ήταν Betinsolli daimond με κάνη 71 εκ. με βαρος3.200, αυξημένο για 20αρι. Το κυνηγησα πολλές φορές στην μπεκατσα με πολλή καλά αποτελέσματα, αλλά και σε μερικά απογευματινά καρτέρια σε κιχλοκότσυφα. Λόγω βάρους πουλήθηκε και πήρα Benelli nontefeltro με κάνη 61 εκ. Την κυνηγησα για μια σεζόν σε μπεκατσα με άριστα αποτελέσματα αλλά και σε κιχλες. Δυστυχώς πουλήθηκε και αυτό λόγω που ήθελα να αγοράσω σκοπευτικό όπλο, για το μόνο όπλο που μετανιωσα. Κάποια στιγμή θα επιστρέψω σε αυτό το υπέροχο διαμέτρημα. Από φυσίγγια χρησιμοποιούσα sellier bellot μάλλινα 28 γρ, Fiocchil 28 γρ, imperial 26 γρ, becaccia nsi 28γρ, rio 24 γρ, και ενός τοπικού κατασκευαστή εδώ στο νησί. Όλα πολλή καλά, με κορυφαία τα fiocchil και τα rio. Μοναδικό μείον οι τιμές τους το πιο φτηνό είχε 5,50 και το πιο ακριβό 10.50€. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον βλέπει το κυνήγι πέρα από τα ποσοτικά όρια και την αυτοπροβολή. Εγώ προσωπικά κάθε βασίλισσα που κέρδιζα με αυτά τα όπλα, την χαιρομουν διπλά.

Last edited:
Για τα Sellier&Bellot Favorit 28gr προσυπογράφω και εγώ τα έχω κυνηγήσει τρία χρόνια σε νούμερα από 7-9 χειμώνα-καλοκαίρι, πολύ καλά και σταθερά. Νο1 για μένα ίσως και ανώτερα από τα B&P.

Κωνσταντίνε Αν και δεν εχω 20αρι μου έχει δώσει ένας μπάρμπας που ταξίδευε για την συλλογή μου,κάτι 20αρια American eagle κιτρινα..Υπάρχουν ακόμα?από περιέργεια ρωτάω..

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τύποι φυσιγγίων σε αυτό το διαμέτρημα από όλες σχεδόν τις εταιρίες,αλλά δυστυχώς λίγα βλέπουμε στην Ελληνική αγορά.

Κωνσταντίνε Αν και δεν εχω 20αρι μου έχει δώσει ένας μπάρμπας που ταξίδευε για την συλλογή μου,κάτι 20αρια American eagle κιτρινα..Υπάρχουν ακόμα?από περιέργεια ρωτάω..
Δεν τα χω δει ποτέ να πω την αλήθεια.

Last edited:
Ok ευχαριστώ..στο Google που το έψαξα είδα οτι φτιάχνει σφαίρες για ραβδωτα..σκέψου πόσο παλιά θα ειναι...sarcastic..sarcastic.

Ρίξε μια ματιά και στο benelli legacy σκέτο μπιμπελο αν δεν είχα κόλλημα με την μονοκοματη βάση δεν μου γλιτωνε με τίποτα.

Καλησπέρα παρέα. Κούκλα ή 20αρα wingmaster. Πολλή καιρό ψάχνω μια αλλά δεν........ Πολλή θα την ήθελα για κυνήγι μπεκάτσας. Έχω βρει σε 20αρι την express αλλά σε σχέση με την wing, ή μέρα με τη νύχτα. Μου αρεσει πολλη γιατί οι διαστασεις τις ειναι σε κλιμακα απο 20άρι. Αν έχεις πιάσει την wing μετά ή express σου φενεται πάσσαλος. Που θα μου πάει, κάπου θα την πετύχω ή θα με πετύχει.......

Εγώ παιδιά θα γούσταρα ένα περπατητο τσίχλα με 20αρι πλάγιο...my man. Αλλά που τέτοια τυχη.badboys.
Εάν δεν ήταν πανάκριβα και με περιορισμένες επιλογές τα 20άρια φυσίγγια, θα ήταν ιδανικό διαμέτρημα για κίχλοκότσυφα,ορτύκι, τρυγόνι και τώρα που διατίθενται και 20άρια φυσίγγια διασποράς και για μπεκάτσα και όχι μονο στο περπάτητό αλλά και στο καρτέρι, εξάλλου και στο ΤΡΑΠ, τα πιατάκια στα 40-45 μέτρα, με 24 γρ. 7,5 τα καπνίζουν;).

Έτσι όπως τα λες είναι..Μόνο αν ξέρει κανείς να γεμίζει συμφέρει..Το εχω μανία γιατί μόνο με 12αρι κ 36αρι εχω ρίξει..Εντωμεταξύ δεν εχω κ κανένα φίλο με 20αρι να ρίξω καμιά τουφεκιά.Ολοι 12αρια έχουν..

Έτσι όπως τα λες είναι..Μόνο αν ξέρει κανείς να γεμίζει συμφέρει..Το εχω μανία γιατί μόνο με 12αρι κ 36αρι εχω ρίξει..Εντωμεταξύ δεν εχω κ κανένα φίλο με 20αρι να ρίξω καμιά τουφεκιά.Ολοι 12αρια έχουν..
Σε βλέπω Τάσο ότι ψηνεσαι για 20αρι και αφού σαρεσουν και τα baikal είναι καλή επιλογη

Σε βλέπω Τάσο ότι ψηνεσαι για 20αρι και αφού σαρεσουν και τα baikal είναι καλή επιλογη
Τα μπαικαλ τα εχω για εικόνισμα..Φίλε Κωνσταντινε αν ποτέ πάρω κάποιο όπλο θα ειναι κάποιο μοντέλο αριστερό της μπενελι αλλα 12αρι..

Back