Cal.20

Τα μπαικαλ τα εχω για εικόνισμα..Φίλε Κωνσταντινε αν ποτέ πάρω κάποιο όπλο θα ειναι κάποιο μοντέλο αριστερό της μπενελι αλλα 12αρι..
Στο εθνος κυνήγι έχει γράψει ο κιπριδημος για τα μπαικαλ σήμερα ρίξε μια ματιά θα σε ενδιαφερει.

Έχει δοκιμάσει κάποιος συνάδελφος τα εξής remington express και super x winchester σε cal20 βέβαια εντυπώσεις και σε τι κυνηγια. Τα έχω ρίξει εδώ σε φασιανο αλλά θέλω να μάθω αποδόσεις στα δικά μας μέρη.

Έχει δοκιμάσει κάποιος συνάδελφος τα εξής remington express και super x winchester σε cal20 βέβαια εντυπώσεις και σε τι κυνηγια. Τα έχω ρίξει εδώ σε φασιανο αλλά θέλω να μάθω αποδόσεις στα δικά μας μέρη.
Φίλε Κωνσταντίνε εδώ στην Ελλάδα είναι απαγορευτικά αυτά τα φυσίγγια....
Τα Remigton έχουν κοντά στα 32 Ευρώ το κουτί...πανάκριβα ακόμα και για εκλεκτά θηράματα!!!

Τα Remigton έχουν κοντά στα 32 Ευρώ το κουτί...πανάκριβα ακόμα και για εκλεκτά θηράματα!!!
Πάντα ήτανε ακριβώς ο Διαμαντοπουλος αλλά μάλλον το έχει παρακανει.

Και εδώ έχουνε $15 τα αντερα τους βγαζουν.

Έχω ένα ψιλοκολημα με τα μαλινοταπα θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με το μέγεθος του κάλυκα στο συγκεκριμένο 65mm 2 1/2" θέλω να το χρησιμοποιήσω σε αυτογεμες 3" υπάρχει κάποιο πρόβλημα.

Last edited:
Κωνσταντίνε όταν το μήκος του φυσιγγίου ειναι μικρότερο απο το μήκος θαλαμης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα..Ομως απο οτι κατάλαβα σε απασχολεί κάποια πιθανή εμπλοκή μιας και ρίχνεις με καραμπίνα..Αυτο δεν το γνωρίζω ακριβως..Εχω ακούσει για εμπλοκές σε καραμπίνες λόγω κοντύτερου κάλυκα..Αλλα ήταν η παλιές Auto 5..τώρα η δικιά σου καραμπίνα ειναι σύγχρονη κ δεν νομίζω να έχεις θέμα..Εκτός και αν το συγκεκριμένο φυσίγγι ειναι πολυ ελαφρύ..

Last edited:
Μπράβο Τάσο αυτό φοβάμαι και μειωμένη απόδοση.
Απόδοση δεν νομίζω μειωμένη και εμένα το 20αρι μου μαγκνουμ είναι και έχω ρίξει μαλλινόταπα 67χιλ Sellier&Bellot με εξαιρετικά αποτελέσματα...

Κωνσταντινε όπως λέει κ ο Βασίλης δεν νομιζω να εχεις μειωμένη απόδοση..αρκεί να μην εχεις θέμα με πιθανές εμπλοκες..Τα gamebore δεν εισάγονται Ελλάδα δυστυχώς..Και λεω δυστυχώς γιατι απο Άγγλο κυνηγό εχω ακουσει τα καλυτερα..Ειναι αρκετά ποιοτικά φυσιγγια..Απο οτι μου είπε τουλάχιστον..

Όσον αφορά τις εμπλοκές... Βλέπω έχει χαμηλό πάφυλα... Ίσως αυτό να αποτελέσει πρόβλημα και όχι το μήκος του κάλυκα... Σπανίως η Benelli κάποια φυσίγγια με 8χιλ. μέταλλο δεν τα πέταγε, πιθανολογώ γιατί θα φούσκωνε ο κάλυκας πιστεύω (δηλ. χρειαζόταν πιο ψηλό μέταλλο ο κάλυκας)... Μία δοκιμή θα δείξει Κωνσταντίνε...

Κωνσταντινε όπως λέει κ ο Βασίλης δεν νομιζω να εχεις μειωμένη απόδοση..αρκεί να μην εχεις θέμα με πιθανές εμπλοκες..Τα gamebore δεν εισάγονται Ελλάδα δυστυχώς..Και λεω δυστυχώς γιατι απο Άγγλο κυνηγό εχω ακουσει τα καλυτερα..Ειναι αρκετά ποιοτικά φυσιγγια..Απο οτι μου είπε τουλάχιστον..
Ναι το χω ψάξει λίγο και από ότι είδα δεν τα χω δοκιμάσει είναι ποιοτικά φυσιγγια

Όσον αφορά τις εμπλοκές... Βλέπω έχει χαμηλό πάφυλα... Ίσως αυτό να αποτελέσει πρόβλημα και όχι το μήκος του κάλυκα... Σπανίως η Benelli κάποια φυσίγγια με 8χιλ. μέταλλο δεν τα πέταγε, πιθανολογώ γιατί θα φούσκωνε ο κάλυκας πιστεύω (δηλ. χρειαζόταν πιο ψηλό μέταλλο ο κάλυκας)... Μία δοκιμή θα δείξει Κωνσταντίνε...
Με χαμηλό παφυλα δεν είχα προβλημα εμπλοκων, έριξα μπόλικο πράμα στις τσιχλες ούτε μια εμπλοκη. Δυστυχώς είναι μακριά για να πάρω κουτί να δοκιμάσω πρωτα.

Ένα ενδιαφέρον βίντεο με δοκιμές φυσιγγίων με ατσάλινα σκάγια σε διαμέτρημα 20.
Σας παρακαλώ επικεντρώστε λίγο το ενδιαφέρον σας στις τιμές που αναγράφονται επάνω στα κουτιά και υπολογίστε πόσο θα είχαν στην Ελλάδα...

Ένα ενδιαφέρον βίντεο με δοκιμές φυσιγγίων με ατσάλινα σκάγια σε διαμέτρημα 20.
Σας παρακαλώ επικεντρώστε λίγο το ενδιαφέρον σας στις τιμές που αναγράφονται επάνω στα κουτιά και υπολογίστε πόσο θα είχαν στην Ελλάδα...
Τουλάχιστον 5πλάσια...
Θα ήταν ωραίο βίντεο εάν δε χρησιμοποιούσε για στόχους ανθρώπινες φιγούρες.
Κάτι άσχετο τα δέντρα δεξιά του, έλιες είναι? Αν ναι, δεν ήξερα οτι καλλιεργούν και στην Αμερική ελιές.

Ήθελα να αναφερθώ Βασίλη στο 20άρι και μου έδωσες την ευκαιρία.
Προς το τέλος του κυνηγίου της έναρξης το τουφέκισα και πήρα το τελευταίο τρυγόνι της ημέρας.
Δεν θα την ξεχάσω ποτέ αυτή την τουφεκιά.
Το τρυγόνι περνάει από τα λιόσπορα και το τουφεκάνε δύο άτομα χωρίς επιτυχία.Το βλέπω έρχεται καρφί επάνω μου και λίγο πριν μπει στο βεληνεκές του όπλου κάνει ένα σπάσιμο δεξιά.Επειδή δεν θέλω να είμαι υπερβολικός,η απόσταση ήταν τουλάχιστο 35 μέτρα...Το τουφεκάω με το Navaro νούμερο 9 και το τρυγόνι μάζεψε φτερά και κεφάλι και έπεσε σαν μπάλα κάτω κεραυνοβολημένο...το έχω βάλει ξεχωριστά αυτό το τρυγόνι από τα άλλα για να δω στο καθάρισμα πόσα σκάγια έχει πάρει.
Το έχω λατρέψει αυτό το όπλο και γενικά αυτό το διαμέτρημα...

Απο φυσιγγια δεν 20αρια δεν ξέρω..Παντως μια χαρά μου φαίνονται Κωνσταντίνε για την χρήση που τα θέλεις:)
Η τιμές που αναφέρεις σε ευρώ πόσα λεφτά ειναι περίπου?Για να συγκρινω..τα χάλια μας το λέω..

Back