Cal.20

Φίλοι
Πολλά post βλέπω για φυσιγγια και καθόλου για τσοκ.
Όσοι ερχεται εμπειρία ας μας γράψετε τι κυνήγια κάνετε, με τι 20αρι οπλο και τι τσοκ έχετε πανω στο οπλο σας.
Είμαι και γω στην διαδικασία να βγάλω απο την ναφθαλίνη ενα ωραίο Browning Fussion, αυλό Back bored (18,8) και εχει μόνο τον βελτιωμενο κύλινδρο απο τα Invector plus τα "μαμά".
Ετσι ...ορφανό, δεν το αφήνω ;).
Μόνο το 4 έχω δουλέψει... Μαμά μία χαρα είναι αλλά έχω πάρει ένα lm και ένα ic brilley για να τα βιδωνω με το χέρι σε μερικες μέρες θα είναι εδω..
Και ένα κικς 4* αλλά ως σηνηθως έχει κολλήσει στο τελονειο

Εχω το cynergy και του εχω 8 διαφορετικά τσοκ τα έξι ειναι έσω έξω Midas αν δεν κανω λάθος, ο αυλός ειναι 16mm. Κυνηγάω τα παντα με βελτιωμένο και μισό . Κάνε δοκιμες με αυτό που εχεις σε διάφορες αποστάσεις και θα εκπλαγείς ευχάριστα, το θέμα στο εικοσαρι ειναι να ανοίξουμε την δέσμη όχι υπερβολικά αλλα πρέπει να ανοίξει

Εχω το cynergy και του εχω 8 διαφορετικά τσοκ τα έξι ειναι έσω έξω Midas αν δεν κανω λάθος, ο αυλός ειναι 16mm. Κυνηγάω τα παντα με βελτιωμένο και μισό . Κάνε δοκιμες με αυτό που εχεις σε διάφορες αποστάσεις και θα εκπλαγείς ευχάριστα, το θέμα στο εικοσαρι ειναι να ανοίξουμε την δέσμη όχι υπερβολικά αλλα πρέπει να ανοίξει
Και το τσοκακι διασποράς της briley που δοκίμασα δεν είδα μεγάλη διαφορά.

Εχω δοκιμάσει πολλές πατέντες για να κανω διασποράς αλλα ειναι πολυ δύσκολο λόγο στενού άυλου. Ένα bell τσοκ σε συνδιασμο με μαλινη και χαρτινο Σταύρο μέσα στα σκαγια κατι γίνεται και τσίμπημα λίγο η πυρίτιδα. Στα ορτύκια δεν υπάρχει ποιο ιδανικο

Σε 3 20άρια με 73,71 και 67 εκ, κάννες και με σταθερά και με τσοκάκια πιστεύω οι ιδανικές συσφίξεις για αυτό το διαμέτρημα είναι από 0/10 - 6/10, ποιο στενό μάλλον χάνει.
Από φυσίγγια όσα δοκίμασα έμεινα αρκετά ευχαριστημένος από τα ποιο εμπορικά ξένα. Μόνον η τιμές τους είναι λίγο απαράδεχτες.

Εχω δοκιμάσει πολλές πατέντες για να κανω διασποράς αλλα ειναι πολυ δύσκολο λόγο στενού άυλου. Ένα bell τσοκ σε συνδιασμο με μαλινη και χαρτινο Σταύρο μέσα στα σκαγια κατι γίνεται και τσίμπημα λίγο η πυρίτιδα. Στα ορτύκια δεν υπάρχει ποιο ιδανικο
Ορτυκι αλλά και στην τσίχλα οπότε δεησω βέβαια θα δοκιμάσω ένα τέτοιο συνδυασμό.

Η και ο ιδιος διασπορεας με diana.

Κύριε Σπύρο λίγο δύσκολο να έχει 18,8 αυλο το 20αρι σας, λογικά 16,00χιλ θα έχει για τσεκάρετε το ;)
Τι συσφιγξη ψάχνετε;
Έχεις δίκιο Βασίλη.
Το 18,8 γράφτηκε απο παραδρομή και υπό την επήρεια του ...Μορφέα - αφορά τον αυλό της Browning σε 12αρι (.742 της ίντσας)
Για το 20αρι δεν εχω βρει κάτι επίσημο απο την Browning αλλα απο αντιστοιχίες συσφιξεων after market τσοκ 12αριου και 20αριου πρεπει να ειναι ακριβώς 16,00 χιλιοστά.
Έχοντας διαβάσει τόσα καλα για τα Anakonda μου έφεραν απο ΗΠΑ το mid range και το long range για την 12αρα Remington μου, το long για φασσες.
Δεν τα εχω δοκιμάσει ακομη ούτε σε πίνακα.
Επειδή το 20αρι θα το εχω για περπατητό τσίχλας λέω να πάρω το Anakonda ειτε σε mid ειτε ακομη και με short, ανάλογα με το τι θα δω στον πίνακα απο το μαμά βελτιωμένο κύλινδρο.
Οποίος εχει εμπειρία ή γνώση, ας ....παίξει μπάλα .soc.

Last edited:
Θα λες για το diffusion
Ας ήταν ...ζωντανή η Seminole και ξέρω ποιο ...spreader θα έπερνα :)
Ναι αυτό αλλά δεν δοκιμάστηκε με διαφορετικά φυσίγγια και δεν έχω ξεκάθαρη γνώμη, στο δωδεκαρι μ'άρεσε περισσότερο.

Η τιμή λέτε είναι λίγο τσιμπημενη? Για οπλο του 91
Νίκο θεωρω πλεονέκτημα ότι είναι του 91.το όπλο λέει είναι καινούριο.κατα την γνώμη μου οσο πιο παλιό τόσο πιο καλό ειδικά σε beretta sp,και σε θέματα ποιότητας και εφαρμογών.η τιμή για μένα είναι παρά πολύ καλη.το όπλο είναι κόσμημα.

Δεν είναι μειονέκτημα, απλά είναι δοκιμασμένο στις 1200 πιέσεις. Από το 1997 και μετά δοκιμάζονταν στις 1370. Δηλαδή όσα 20αρια λένε Pmax 1050 bars όχι σ αυτό το όπλο...
Και τα εικοσάρια φυσίγγια ανεβάζουν πιέσεις εύκολα!
Εγώ θα το αγόραζα πάντως και θα το δούλευα αποκλειστικά με 26γρ μαξ σκάγια. Υπάρχουν καλά φυσίγγια σε αυτή την κατηγορία.

Back