Παλιo export με csb1..Από ότι θυμάμαι Στέλιο η Δορκάς στο cal.12 δούλευε παλιά...κλασικά...PSB1 και PSB2 με Giovanni συγκεντρωτηρες...
Είχες βρει ποτέ φυσίγγιο Δορκας cal. 12 με CSB;
Είχα ρίξει ένα κουτί 3Α πιτσιρικας αλλά δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο...View attachment 71947View attachment 71948
View attachment 71949
Τα σκάγια φαίνονται καλά, σφαιρικά και αρκετά ομοιόμορφα ... Αλλά, κατά την συνηθισμένη τακτική της ΔΟΡΚΑΣ, ένα νούμερο μικρότερα από το αναγραφόμενο !!!
Με διάμετρο 2,3 mm και 14,6 σκάγια ανά γραμμάριο (168 : 11,49) δηλαδή Νο. 8 ακριβώς, και όχι 7 !!!
Υ,Γ. Μετά έβαλα ξανά τα υλικά στα δυο κομμάτια του κάλυκα, και την τάπα με αντίστροφη φορά, δηλαδή την στραβωμένη φούστα στο κομμάτι με τα σκάγια, και όταν πήγα να βάλω την άλλη φούστα στο κομμάτι με την πυρίτιδα (για να τα ενώσω, να τα φυλάξω για να το ξαναγεμίσω σε άλλο κάλυκα κάποια άλλη φορά) μου έφυγαν από τα χέρια κι έπεσαν στο πάτωμα !!! και χύθηκε όλη η πυρίτιδα πάνω στο χαλί !!! Ευτυχώς που δεν χύθηκαν και τα σκάγια, επειδή η στραβωμένη τάπα είχε σφηνώσει γερά στον κάλυκα και δεν βγήκε ! Αλλά η πυρίτιδα πήγε χαμένη γιατί αναγκάστηκα να βάλω την ηλεκτρική σκούπα να τη ρουφήξει, δε γινόταν να τη μαζέψω αλλιώς ... !!!
Παλιo export με csb1..
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Παρουσίαση-Φυσιγγίων.2698/page-114.
Όμως δεν ήταν στάνταρ η csb1..
Αναλόγως το φυσιγγι "έπαιζε" κ με τις δυο πυριτιδες....
Πχ το γαλάζιο express 32γρ ξεκίνησε με psb1 κ αργότερα με csb1(στο ίδιο χρώμα καλυκα)...
Οι ίδιες πυριτιδες έχουν μπει κ στο neo velox..
Rottweil classic κ διασπορας,rottweil plus, 3A, 3A διασπορας είχαν psb1 η τουλάχιστον δεν τα εχω πετυχει με csb1....
Είχα ρίξει ένα κουτί 3Α πιτσιρικας αλλά δεν ήταν τίποτα το ιδιαίτερο...
Η αλήθεια είναι πως τα φυσίγγια των μικρών διαμετρηματων δεν τα προσεχουν καθόλου...
Μέσα απο το ίδιο κουτί, άλλα "κουδουνιζουν" τα σκαγια, άλλα είναι "πατημενα"...
Σίγουρα υπάρχουν κ οι εξαιρέσεις....
Ευχαριστώ πολύ κύριε ΓιάννηΚενταυρος
Και το Federal ίδιου τύπου βλήμα είχε με τα Win. και Rem. ... Foster "rifled slug"... Με τη διαφορά ότι ήταν λίγο βαρύτερο: 1/4 oz. (7 gr.) έναντι 1/5 oz. (5,6 γρ.) των άλλων δυο. Και πρέπει να ήταν και λίγο πιο αργό, δεν έγραφε στο κουτί αλλά κάπου είχα διαβάσει, αν θυμάμαι καλά, γύρω στα 1750 ή 1770 fps (περίπου 530-540 m/s).
Επίσης το Federal, όπως και το Winchester, είχαν μια μικρή κοιλότητα στην κορυφή ... μάλλον για να δικαιολογήσουν τον χαρακτηρισμό "hollow point", αν και δεν πιστεύω να είχαν καμιά σημαντική διαφορά, ως προς την παραμόρφωση στο σώμα του θηράματος, από το Remington που είναι επίπεδο σε αυτό το σημείο (flat point). Η κοιλότητα είναι τόσο ρηχή που δεν νομίζω να λειτουργήσει σαν γνήσιο hollow point
Κύριε Τάσο είχα μονόκανο baikal .410 magnum full choke με φυσίγγια μονοβολα magnum Winchester foster πυροβολισα 2 οικόσιτα γουρουνάκια που είχα περίπου 100κιλα καθαρό κρέας το καθένα από 7μετρα περίπου στο ένα το μονοβολο μπήκε ανάμεσα στα μάτια και βγήκε κάτω αριστερά στο λαιμό και στο δεύτερο λίγο πάνω από τα μάτια πέρα για πέρα στο μονοβολο το .410 έχει αρκετή δύναμη πιστεύω στα σκάγια όχι τόσο βαρεσα καθιστή φασα σε χωράφι στα 20 μέτρα με ελληνικό φυσίγγι magnum n.3 στα 20 μέτρα βγήκαν πούπουλα πολλά και σηκώθηκε και πεταξε έμειναμε να την κοιτάμε να φεύγει.Moνο τα federal είχα ρίξει πιτσιρικάς σε κασετινα των 5..
Δεν ξέρω πως λεγεται το μονοβολο τους αλλά είναι αυτό με την "λακκούβα"
μπροστά....
Θυμάμαι είχα.. τρομαξει από την δυναμη τους..
Αλλά έτσι ειναι το 36αρι φυσιγγι, ξερει να κρυβει την ισχυ του.........
Παλιό μεταλλικό βαρέλι πετρελαίου το πέρασε διαμπερές...
Ένα φυσιγγι μου γλιτωσε κ το κράτησα..
View attachment 71785
Στα 20 μέτρα αν είχες ψιλότερο σκάγι 6αρια ας πούμε, πιστεύω θα την κράταγες.Κύριε Τάσο είχα μονόκανο baikal .410 magnum full choke με φυσίγγια μονοβολα magnum Winchester foster πυροβολισα 2 οικόσιτα γουρουνάκια που είχα περίπου 100κιλα καθαρό κρέας το καθένα από 7μετρα περίπου στο ένα το μονοβολο μπήκε ανάμεσα στα μάτια και βγήκε κάτω αριστερά στο λαιμό και στο δεύτερο λίγο πάνω από τα μάτια πέρα για πέρα στο μονοβολο το .410 έχει αρκετή δύναμη πιστεύω στα σκάγια όχι τόσο βαρεσα καθιστή φασα σε χωράφι στα 20 μέτρα με ελληνικό φυσίγγι magnum n.3 στα 20 μέτρα βγήκαν πούπουλα πολλά και σηκώθηκε και πεταξε έμειναμε να την κοιτάμε να φεύγει.
Καλώς ήρθες Χρήστο...στο μονοβολο το .410 έχει αρκετή δύναμη πιστεύω στα σκάγια όχι τόσο βαρεσα καθιστή φασα σε χωράφι στα 20 μέτρα με ελληνικό φυσίγγι magnum n.3 στα 20 μέτρα βγήκαν πούπουλα πολλά και σηκώθηκε και πεταξε έμειναμε να την κοιτάμε να φεύγει.
Πιθανότατα λόγω περισσότερων πληγματων ναι θα τη κρατούσα να πω την αλήθεια ήταν η πρώτη μου χρονιά μόλις είχα βγάλει άδεια και πήρα το όπλο η φασα λέω ήταν 20μετρα πιθανότατα και λιγότερο περπατούσαμε στο δρόμο και η φασα καθόταν στη μέση του χωματόδρομου μετά τη στροφή ούτε φοβήθηκε τη σημάδεψα καλά καθιστή ήταν την έφαγε πούπουλα παντού και σηκώθηκε και πέταξε τα φυσίγγια ελληνικά ήταν δε λέω κατασκευαστή με τα χρόνια δεν μου άρεσαν πήρα κάτι κυπριακά magnum στα 20μετρα ξάπλωσα τρυγόνι σε ηλιόσπορο μέσα καλό φυσίγγι με αστεροειδείς κλείσιμο, πήρα και Winchester magnum σκάγια καμιά σχέση πολύ ποιο νευρικό φυσίγγι αλλά με 34 ευρώ τα 25...Στα 20 μέτρα αν είχες ψιλότερο σκάγι 6αρια ας πούμε, πιστεύω θα την κράταγες.
Μάλλον ναι το 6αρι θα ήταν καλύτερο απλά τότε εγώ δεν ήξερα.Καλώς ήρθες Χρήστο...
Αυτό το περιστατικο σε καμια περιπτωση δεν αποδεικνύει αδυναμία του 410 ουτε κ τα...πολλα πουπουλα......
Σε αυτά τα μέτρα πέφτει με ψιλα σκάγια....
Τα 19γρ σε συνδιασμό με σκαγια ν3 ενδέχεται να έφταιξαν για το αποτέλεσμα..
Και ένα λάθος στην σκοπευση από βιασύνη κλπ δεν είναι δυσκολο να συμβεί..
Δες τη κανουν τα 17γρ στα 30 μετρα νο7.με ταχητιτα 380 στο v1,5 τη να γλητοση απο εκει μεσα???ουτε λαγος ουτε φασσα οτηδηποτε ειναι νεκρ
Έχει δύναμη το 36αρι ειδικά το μονοβολο του δεν είναι καθόλου αδύναμοΔες τη κανουν τα 17γρ στα 30 μετρα νο7.με ταχητιτα 380 στο v1,5 τη να γλητοση απο εκει μεσα???ουτε λαγος ουτε φασσα οτηδηποτε ειναι νεκρο
Πυροβολισα δύο οικόσιτα γουρουνάκια 100κιλα καθαρά δικά μου αρσενικά με foster magnum Winchester το ένα ανάμεσα στα μάτια μπήκε και βγήκε αριστερά στο λαιμό χαμηλά κάτω το άλλο πέρα για πέρα λίγο πάνω από το μάτι απόσταση κοντά 7 με 10 μέτρα έχει δύναμη το όπλο το μόνο ενοχλητικό είναι που πολλοί το έβλεπαν και το έλεγαν Φλομπέρ γελώντας κάποια στιγμή απλά σταμάτησα να τους εξηγώ τι είναι .
Και καλα εκανες.ασε να γεμηζουν τον κοσμο οι αλοι σε λογηκες αποστασης τον κοσμο σκαγια.εγω αυτο που ειδα με το 36ρη μεχρει και τα 30 μετρα κυνηγας τα παντα,και οταν λεο τα παντα το ενωο.με 380, και 400 μετρα που δηνη το magnum σε νο 6 δεν γλιτονη τηποτα μακαρη νανε χηναΠυροβολισα δύο οικόσιτα γουρουνάκια 100κιλα καθαρά δικά μου αρσενικά με foster magnum Winchester το ένα ανάμεσα στα μάτια μπήκε και βγήκε αριστερά στο λαιμό χαμηλά κάτω το άλλο πέρα για πέρα λίγο πάνω από το μάτι απόσταση κοντά 7 με 10 μέτρα έχει δύναμη το όπλο το μόνο ενοχλητικό είναι που πολλοί το έβλεπαν και το έλεγαν Φλομπέρ γελώντας κάποια στιγμή απλά σταμάτησα να τους εξηγώ τι είναι .
Θελει καλο σημαδι μονοΚαι καλα εκανες.ασε να γεμηζουν τον κοσμο οι αλοι σε λογηκες αποστασης τον κοσμο σκαγια.εγω αυτο που ειδα με το 36ρη μεχρει και τα 30 μετρα κυνηγας τα παντα,και οταν λεο τα παντα το ενωο.με 380, και 400 μετρα που δηνη το magnum σε νο 6 δεν γλιτονη τηποτα μακαρη νανε χηνα