Cal.36

Όταν είχα πάρει το Winchester 9410 έκανα μια μέρα λίγες δοκιμές στο σκοπευτήριο στον πίνακα, που είχε τότε διπλή λαμαρίνα, δηλ. είχε μια λαμαρίνα κολλημένη στην εμπρός πλευρά του πλαισίου, κι άλλη μια στην πίσω πλευρά. Έριξα λοιπόν στο τέλος κι ένα μονόβολο Winchester, το απλό σε κάλυκα 2,5" τύπου Foster (δεν παίρνει μάγκνουμ). Απόσταση ή 30 μέτρα ή 35, δεν είμαι σίγουρος έχουν περάσει 20 χρόνια ... Με μεγάλη μου έκπληξη είδα μια ολοστρόγγυλη τρύπα ... πέρασε και τις δυο λαμαρίνες μπάντα για μπάντα !!!
Αν είχα φανταστεί ότι θα τρυπούσε, εννοείται ότι δεν θα τον τουφεκούσα ... Αλλά δεν το περίμενα, είχα σκεφτεί ότι ένα τόσο δα "κυπελάκι" από μαλακό μολύβι μόλις 5,6 γρ. (1/5 της ουγγιάς), απλά θα γινόταν πίτα πάνω στη λαμαρίνα ... το πολύ-πολύ να έκανε κι ένα μικρό βαθούλωμα ... Από μπίλια με αυτή την ταχύτητα 560μ/δ (τόση έγραφαν και τα winchester, 1830 fps) θα το περίμενα, αλλά όχι από τύπου Foster !!! Κι όμως ...
Εχει φοβερη καννη αυτο το οπλακι .Τεσταρισμενο με αλλα 36αρια με το ιδιο φυσιγγι μεγαλη διαφορα .Γεμιστα με Μ.Β

Και τα 17γρ που δοκιμασα αλα σε Νο7 πηγε μπαλα.μολης φερουν sp3 θα παρο να πεξο μπαλα και πιο φορτομενα
Και με την Μ410 κανει ζημια με μονοβολο φουλ μεταλ τζακετ .Ειχα ενα μισοκιλο και την εδωσα σε ενα φιλο και καναμε δοκιμες σε 65αρι καλυκα μπρουτζινο

⁹Όταν είχα πάρει το Winchester 9410 έκανα μια μέρα λίγες δοκιμές στο σκοπευτήριο στον πίνακα, που είχε τότε διπλή λαμαρίνα, δηλ. είχε μια λαμαρίνα κολλημένη στην εμπρός πλευρά του πλαισίου, κι άλλη μια στην πίσω πλευρά. Έριξα λοιπόν στο τέλος κι ένα μονόβολο Winchester, το απλό σε κάλυκα 2,5" τύπου Foster (δεν παίρνει μάγκνουμ). Απόσταση ή 30 μέτρα ή 35, δεν είμαι σίγουρος έχουν περάσει 20 χρόνια ... Με μεγάλη μου έκπληξη είδα μια ολοστρόγγυλη τρύπα ... πέρασε και τις δυο λαμαρίνες μπάντα για μπάντα !!!
Αν είχα φανταστεί ότι θα τρυπούσε, εννοείται ότι δεν θα τον τουφεκούσα ... Αλλά δεν το περίμενα, είχα σκεφτεί ότι ένα τόσο δα "κυπελάκι" από μαλακό μολύβι μόλις 5,6 γρ. (1/5 της ουγγιάς), απλά θα γινόταν πίτα πάνω στη λαμαρίνα ... το πολύ-πολύ να έκανε κι ένα μικρό βαθούλωμα ... Από μπίλια με αυτή την ταχύτητα 560μ/δ (τόση έγραφαν και τα winchester, 1830 fps) θα το περίμενα, αλλά όχι από τύπου Foster !!! Κι όμως ...

Και αναρωτιόμουν τόσα χρόνια ποιοι είναι αυτοί που τουφεκανε τους πίνακες με τόσα χοντρά (σκάγια)? νατος ο ένας τον βρήκαμε .yelling.

https://www.svaroghunt.ru/?lang=en
Ότι καλύτερο υπαρχει σε καλούπια
Οποίος μπορεί να τα φέρει τα συνιστώ με κλειστά μάτια
Ωραία τα καλούπια...
Εγώ χάζευα τα πρεσακια ιδιογομωσης με το λουστραρισμενο κόντρα πλακέ για βάση
Βέβαια αν μπορούσε κάποιος να το φέρει 6900 ρούβλια=82€ περίπου...βάλε και τα μεταφορικά μπορεί θα ανέβαινε στα 100€ ή και λιγο παραπάνω...

Αντε να βγαλο παλη το φηδι απο την τρυπα.μηλισα με τον Γιωργο,περιμενουμε ssb150 και κανονισα να φερει M410 και πηθανον sp3 :rolleyes: :rolleyes:.hunter.
Εγώ θαθελα Sp3 ... λόγω μικρότερου όγκου, γιατί το εργαλείο δεν παίρνει μάγκνουμ φυσίγγια.
Είναι η ιδανικότερη από τις ευρωπαικές για 14 γρ. σκάγια σε 2,5 ίντσες κάλυκα.
Και συγκεντρωτήρες Gualandi mini container 27 mm.

Μαλον οτη θα αρχησουμε τραμπες με της υπαρχουσες παλιες και κενουριες .big smile. εχω Jk6 bofors καμια 300γρ,nobel 60 1 κουτακι 100γρ σφραγισμενο,100γρ special,200gr kwropatwa.,οπιος θελη τραμπα με sp3, m410,ssb150 μου το λεει.big smile.

Έκανα το απόγευμα ένα μικρό έλεγχο στα αποθέματα των "πυρομαχικών" μου, και βρήκα κι ένα κουτί 36αρια No.7 Δορκάς 3Α από πολύ παλιά, γύρω στην 20ετία, τότε που είχα πάρει το Winchester. Άνοιξα το κουτί και πήρα ένα τυχαίο φυσίγγι, κι αμέσως κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, διέκρινα κάποια μικρά ασύμμετρα εξογκώματα στον κάλυκα ... Το κοίταξα στο φως ενός φακού και πράγματι η τάπα (μισόταπα Gualandi) είχε στραβώσει !!! Κοίταξα τα υπόλοιπα φυσίγγια του κουτιού και δεν βρήκα άλλο προβληματικό.
Το έβαλα δοκιμαστικά στην αποθήκη του Winchester, ανοιγόκλεισα το κλείστρο και τροφοδοτήθηκε κανονικά στη θαλάμη, και εξολκεύτηκε επίσης κανονικά ... Αλλά αποφάσισα να το σφάξω. Το παρουσιάζω παρακάτω ...
IMG_20230510_185856.jpgIMG_20230510_185936.jpgIMG_20230510_190446.jpg

Δείτε εδώ την κατάσταση της μισόταπας !!!
IMG_20230510_190819.jpgIMG_20230510_191200.jpg
Συνεχίζεται .................

.... Και ας δούμε τα υπόλοιπα συστατικά του:

IMG_20230510_191427.jpgIMG_20230510_191655.jpg
Η πυρίτιδα πιστεύω ότι είναι η CSB-1 εξάλλου τότε η ΔΟΡΚΑΣ ήταν αντιπρόσωπος των ισπανικών πυρίτιδων. Είχα σφάξει εκείνη την εποχή και το 3A Magnum cal.36 και είχε την PSB-2 σε δοσολογία 0,70 Χ 18 αν θυμάμαι καλά ...
Το καψούλι, όπως φαίνεται ολοκάθαρα, είναι το Nobelsport 684 ...
IMG_20230510_191934.jpgIMG_20230510_191848.jpg
Παρακάτω θα δούμε και τα σκάγια ....

Back