Μονοβολο.μπαλα magnum καληκα με Α0 60 μετρα ταχιτητα 560 στο v 1,5
Ωραία συγκέντρωση Γιάννη, με τί βύσμα , και καψουλι;
"Γάτα" τό έχει τό γουρούνι αν το βρει σέ καλό σημείο!!!Μονοβολο.μπαλα magnum καληκα με Α0 60 μετρα ταχιτητα 560 στο v 1,5
Με 615 και βισμα μινη βιορ 26 κομενο το μισο αμορτισερ και η διο ταπες μεσα.ρελι στα 72 με δοση 0 70χ17 ssb150Ωραία συγκέντρωση Γιάννη, με τί βύσμα , και καψουλι;
Ωραίος!!!!!Με 615 και βισμα μινη βιορ 26 κομενο το μισο αμορτισερ και η διο ταπες μεσα.ρελι στα 72 με δοση 0 70χ17 ssb150
Πριν τουλάχιστον δέκα χρόνια, έχω βρεθεί με έναν φίλο να δοκιμάσουμε ένα Saiga 36αρι που είχε αγοράσει τότε. Μέσα σε όλα, ρίξαμε και σε μια λαμαρίνα δύο χιλιοστά, στα 20 μέτρα με μονόβολο, αν θυμάμαι σωστά B&P. Η λαμαρίνα μπήκε μέσα μισό δάχτυλο αλλά δεν τρύπησε. Τότε απέρριψα σαν διαμέτρημα το 36, το θεώρησα φλομπερακι, ακατάλληλο για κυνήγι και δεν ξανά ασχολήθηκα. Έχεις κάνει τρομερή δουλειά από ότι βλέπω.
Πριν τουλάχιστον δέκα χρόνια, έχω βρεθεί με έναν φίλο να δοκιμάσουμε ένα Saiga 36αρι που είχε αγοράσει τότε. Μέσα σε όλα, ρίξαμε και σε μια λαμαρίνα δύο χιλιοστά, στα 20 μέτρα με μονόβολο, αν θυμάμαι σωστά B&P. Η λαμαρίνα μπήκε μέσα μισό δάχτυλο αλλά δεν τρύπησε. Τότε απέρριψα σαν διαμέτρημα το 36, το θεώρησα φλομπερακι, ακατάλληλο για κυνήγι και δεν ξανά ασχολήθηκα. Έχεις κάνει τρομερή δουλειά από ότι βλ
Πολη δηναμη μεγαλες ταχιτητες και πολη καλη ακρηβια η μπηλιαΠριν τουλάχιστον δέκα χρόνια, έχω βρεθεί με έναν φίλο να δοκιμάσουμε ένα Saiga 36αρι που είχε αγοράσει τότε. Μέσα σε όλα, ρίξαμε και σε μια λαμαρίνα δύο χιλιοστά, στα 20 μέτρα με μονόβολο, αν θυμάμαι σωστά B&P. Η λαμαρίνα μπήκε μέσα μισό δάχτυλο αλλά δεν τρύπησε. Τότε απέρριψα σαν διαμέτρημα το 36, το θεώρησα φλομπερακι, ακατάλληλο για κυνήγι και δεν ξανά ασχολήθηκα. Έχεις κάνει τρομερή δουλειά από ότι βλέπω.
Κουρουνα φιλε στα 30 μετρα με 14 γρ ν 9 βολη λοξη εξερχομενη επεσε ναι μεν ζωντανη αλλα χωρις να μπορει να αντιδρασειΠριν τουλάχιστον δέκα χρόνια, έχω βρεθεί με έναν φίλο να δοκιμάσουμε ένα Saiga 36αρι που είχε αγοράσει τότε. Μέσα σε όλα, ρίξαμε και σε μια λαμαρίνα δύο χιλιοστά, στα 20 μέτρα με μονόβολο, αν θυμάμαι σωστά B&P. Η λαμαρίνα μπήκε μέσα μισό δάχτυλο αλλά δεν τρύπησε. Τότε απέρριψα σαν διαμέτρημα το 36, το θεώρησα φλομπερακι, ακατάλληλο για κυνήγι και δεν ξανά ασχολήθηκα. Έχεις κάνει τρομερή δουλειά από ότι βλέπω.
Όταν είχα πάρει το Winchester 9410 έκανα μια μέρα λίγες δοκιμές στο σκοπευτήριο στον πίνακα, που είχε τότε διπλή λαμαρίνα, δηλ. είχε μια λαμαρίνα κολλημένη στην εμπρός πλευρά του πλαισίου, κι άλλη μια στην πίσω πλευρά. Έριξα λοιπόν στο τέλος κι ένα μονόβολο Winchester, το απλό σε κάλυκα 2,5" τύπου Foster (δεν παίρνει μάγκνουμ). Απόσταση ή 30 μέτρα ή 35, δεν είμαι σίγουρος έχουν περάσει 20 χρόνια ... Με μεγάλη μου έκπληξη είδα μια ολοστρόγγυλη τρύπα ... πέρασε και τις δυο λαμαρίνες μπάντα για μπάντα !!!Πριν τουλάχιστον δέκα χρόνια, έχω βρεθεί με έναν φίλο να δοκιμάσουμε ένα Saiga 36αρι που είχε αγοράσει τότε. Μέσα σε όλα, ρίξαμε και σε μια λαμαρίνα δύο χιλιοστά, στα 20 μέτρα με μονόβολο, αν θυμάμαι σωστά B&P. Η λαμαρίνα μπήκε μέσα μισό δάχτυλο αλλά δεν τρύπησε. Τότε απέρριψα σαν διαμέτρημα το 36, το θεώρησα φλομπερακι, ακατάλληλο για κυνήγι και δεν ξανά ασχολήθηκα. Έχεις κάνει τρομερή δουλειά από ότι βλέπω.
Moνο τα federal είχα ρίξει πιτσιρικάς σε κασετινα των 5..Όταν είχα πάρει το Winchester 9410 έκανα μια μέρα λίγες δοκιμές στο σκοπευτήριο στον πίνακα, που είχε τότε διπλή λαμαρίνα, δηλ. είχε μια λαμαρίνα κολλημένη στην εμπρός πλευρά του πλαισίου, κι άλλη μια στην πίσω πλευρά. Έριξα λοιπόν στο τέλος κι ένα μονόβολο Winchester, το απλό σε κάλυκα 2,5" τύπου Foster (δεν παίρνει μάγκνουμ). Απόσταση ή 30 μέτρα ή 35, δεν είμαι σίγουρος έχουν περάσει 20 χρόνια ... Με μεγάλη μου έκπληξη είδα μια ολοστρόγγυλη τρύπα ... πέρασε και τις δυο λαμαρίνες μπάντα για μπάντα !!!
Αν είχα φανταστεί ότι θα τρυπούσε, εννοείται ότι δεν θα τον τουφεκούσα ... Αλλά δεν το περίμενα, είχα σκεφτεί ότι ένα τόσο δα "κυπελάκι" από μαλακό μολύβι μόλις 5,6 γρ. (1/5 της ουγγιάς), απλά θα γινόταν πίτα πάνω στη λαμαρίνα ... το πολύ-πολύ να έκανε κι ένα μικρό βαθούλωμα ... Από μπίλια με αυτή την ταχύτητα 560μ/δ (τόση έγραφαν και τα winchester, 1830 fps) θα το περίμενα, αλλά όχι από τύπου Foster !!! Κι όμως ...
Και το Federal ίδιου τύπου βλήμα είχε με τα Win. και Rem. ... Foster "rifled slug"... Με τη διαφορά ότι ήταν λίγο βαρύτερο: 1/4 oz. (7 gr.) έναντι 1/5 oz. (5,6 γρ.) των άλλων δυο. Και πρέπει να ήταν και λίγο πιο αργό, δεν έγραφε στο κουτί αλλά κάπου είχα διαβάσει, αν θυμάμαι καλά, γύρω στα 1750 ή 1770 fps (περίπου 530-540 m/s).Moνο τα federal είχα ρίξει πιτσιρικάς σε κασετινα των 5..
Δεν ξέρω πως λεγεται το μονοβολο τους αλλά είναι αυτό με την "λακκούβα"
μπροστά....
Θυμάμαι είχα.. τρομαξει από την δυναμη τους..
Αλλά έτσι ειναι το 36αρι φυσιγγι, ξερει να κρυβει την ισχυ του.........
Παλιό μεταλλικό βαρέλι πετρελαίου το πέρασε διαμπερές...
Ένα φυσιγγι μου γλιτωσε κ το κράτησα..
View attachment 71785
Από ότι βλέπω στην ένδειξη του κουτιου(δεν εγραφαν τότε) το ίδιο βυσμα έχουν κ σημερα κ ας έχουν περασει πανω απο 23χρ..Και το Federal ίδιου τύπου βλήμα είχε με τα Win. και Rem. ... Foster "rifled slug"... Με τη διαφορά ότι ήταν λίγο βαρύτερο: 1/4 oz. (7 gr.) έναντι 1/5 oz. (5,6 γρ.) των άλλων δυο. Και πρέπει να ήταν και λίγο πιο αργό, δεν έγραφε στο κουτί αλλά κάπου είχα διαβάσει, αν θυμάμαι καλά, γύρω στα 1750 ή 1770 fps (περίπου 530-540 m/s).
Επίσης το Federal, όπως και το Winchester, είχαν μια μικρή κοιλότητα στην κορυφή ... μάλλον για να δικαιολογήσουν τον χαρακτηρισμό "hollow point", αν και δεν πιστεύω να είχαν καμιά σημαντική διαφορά, ως προς την παραμόρφωση στο σώμα του θηράματος, από το Remington που είναι επίπεδο σε αυτό το σημείο (flat point). Η κοιλότητα είναι τόσο ρηχή που δεν νομίζω να λειτουργήσει σαν γνήσιο hollow point ...
View attachment 71789View attachment 71790