Έχω πιάσει στα χέρια μου και δοκιμάσει κατά καιρούς διάφορα φαμπαρμ (αυτογεμή και αλληλεπίθετα) ποτέ όμως πλαγιόκαννο... (είχα δει ένα Beta αλλά πολύ γρήγορα).
Από καραμπίνες δούλεψα μια ελέτζι γκουζγκαν 91 εκ ενός φίλου: μετριότατο και ΔΕΝ έβγαζε την σουπερ - ντούπερ τουφεκια που φημιζότανε
Πριν μερικά χρόνια φίλος μου έδωσε το Axis του για ένα κυνήγι (και του έδωσα ένα δικό μου παρομοίως), επίσης σε σκοπευτήριο έριξα σχεδόν μισή πούλα με ένα Elos tula.... Δεν είδα μηχανισμούς, αλλά από την εξωτερική εμφάνιση, τις εφαρμογές, την χρηστικότητα κ.λπ. η Fabarm ανέβηκε πολύ στην υπόληψή μου!
Με τις φωτό του φίλου μας του Μύρου αυτή η υπόληψη
κατακρημνίστηκε στα τάρταρα!
Ο Βασίλης εύστοχα σημείωσε τις
ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ ΟΛΚΗΣ απαράδεκτες για οποιοδήποτε όπλο, πολλώ δε μάλλον για
όπλο αξίας 2.700 € εν Ελλάδι........
Το όπλο αυτό ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ να φύγει από το εργοστάσιο και η
ΕΥΘΥΝΗ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
Βλέπουμε κακοτεχνίες που δεν συναντάμε ούτε στα φτηνά ιταλικά πλαγιόκαννα (acciaio breda, breda B4, krup-essen Κ.λπ.) της δεκαετίας του 60-70-80. Πολλά δε μάλιστα από αυτά τα φτηνοντούφεκα είχαν και κάποια καλύτερα στοιχεία ποιότητας όσον αφορά τις εφαρμογές τους!
Δεν έχω δει πλαγιόκαννο ούτε των 500€, που να έχει τέτοια χάλια εφαρμογή καννών και βάσης!
χάσματα στην εφαρμογή των επιπέδων των καννών με την βάση και "δοντάκι" στην εφαρμογή των καννών με τα ημισφαίρια της μπάσκουλας, συναντώνται σε φτηνιάρικα ιταλικά και σε χαιβαν τουφεκ αξίας 10% της αξίας του εν λόγω "classis"
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/fabarm-classis-cal-12.3945/post-736974