Franchi Team

Βρήκα κάποιο άρθρο για κάποιο μοντέλο της Franchi το Diamond, αποκλειστηκοτητα κάποιου μαγαζιού εδώ και αμέσως το συνδυασα τόσο ονομαστικά όσο και εμφανισιακά με την betinsolli.

http://www.typicalshooter.com/review-franchi-diamond-over-and-under/

Όλα αυτά τα οπλα είναι τύπου Brescia με φτηνους μηχανισμούς και φινίρισμα.
Ο Θεός μόνο ξέρει κάθε φορά που φτιάχνονται.
Αν πάντως δεις λουσατο όπλο με σκαλισματα, χρυσά ένθετα και φτηνό φύγε τρέχοντας.
Γενικα ισχύει πως οτι πληρωνεις παίρνεις.

Χαιρετώ την ομάδα! Κυνηγώ με μια franchi 500 special απεριόριστης συναισθηματικής αξίας!
887a6b53d288973c2b3e08502fa9c553.jpg

Ο πατέρας μου έχει την 520 η διαφορά είναι η λευκή βάση η 500έχει μαυρη άριστες κατανομε αλλά ΔΕΝ θέλει βαριά φυσίγγια
Οι κωνοι προσαρμογής ήταν τότε φτιαγμενοι κοντοι για μαλλινοταπα φυσιγγια και γιαυτό αποδίδουν καλύτερα με λίγα γραμμάρια.

Μεχρι πόσα γραμμαρια δηλαδη θα προτεινατε για την 500; Τα 36 ειναι πολλά;
Εξαρτάτε τι κυνήγι κανεις..
36γρ τα ρίχνει άνετα.
τα ρίχνει αλλά είναι πολλά :)
παπια κυνηγαω συνηθως.
Απλα εχω καταληξει με το συγκεκριμένο οπλο στο λαμπρο καφε 33γρ (5 ή 6). Ξερω οτι ειναι λιγο ελαφρυ ,αλλα (εμπειρικα) μου αποδίδει καλυτερα!
εκεί είσαι μια χαρά .RESPECT.

Και μου λέει ο πεθερός μου μιας και είδε την δουλειά που έριξα στα δικά μου όπλα , "δεν πιάνεις και τα άλλα δύο μιας και πιάνουν τα χέρια σου;"
Χρόνο έχουμε σκέφτομαι μέχρι την έναρξη οπότε ας αρχίσω με την L. Franchi 48 AL . Ένα όπλο πραγματικά ταλαιπωρημένο και εν πολλοίς παρατημένο για αρκετά χρόνια αφού κυνηγάει μόνο με την Browning A5.
Ξεκινάω να λύσω το όπλο και τι να δω......
Κοντάκι , ολόκληρο αλλά με το βερνίκι να έχει φύγει σε πολλά σημεία , με άπειρα χτυπήματα και καψίματα.
Πάπια , εμφανισιακά ίδια εικόνα με το κοντάκι συν κατεστραμμένη ψάθα συν ένα ράγισμα.
Κορμός , Αλουμινένιος με χτυπήματα παντού.
Κάννη , μετά το καθάρισμα εσωτερικά αποκαλύφθηκαν μικροί κρατήρες στον αυλό , εξωτερικά έχει φύγει η βαφή.
Τα υπόλοιπα ακόμα τα ανακαλύπτω......
Κάνω έναν πρόχειρο υπολογισμό κόστους και βλέπω οτι πλησιάζει την αξία του όπλου. Το λέω στο πεθερό μου και μου απαντάει οτι είναι το δεύτερο του όπλο και θα ήθελε να το κρατήσει , οπότε ξεκίνησε το project αναγέννηση για την γρια 48 AL , με στόχο να γίνει και πάλι ετοιμοπόλεμη....

Τριψίματα και καθαρίσματα πάνε καλά , σε λίγες μέρες εκτός απροόπτου μπορεί να το δέσω το μόνο που δεν πειράζω είναι η κάννη γιατί όπως μου είπε γνωστός οπλουργός " μην ανοίγεις δουλειές αν έκανε κρατήρες το χρώμιο , πιθανότερο είναι να σου στοιχίσει η επισκεύη από όλο το όπλο" οπότε καθάρισμα και αν βρεθεί μεταχειρισμένη για αγορά έχει καλώς.
Για την βάση έλεγα να την βάψω με κεραμική αλλά τελικά επέλεξα το βουρτσισμένο αλουμίνιο , δουλειά που γίνεται με το χέρι. Μπήκε ο λαστιχοφελλός και στην πάπια....συνεχίζεται.....

image upload
photo sharing websites

Last edited:
Το feeling το εχει ριξει ή δοκιμασει κανεις απο εδω μεσα; ( εκτος του λεωνιδα).
Το εψαξα να το δω εδω στο μεγαλο χωριο της θεσ/νικης αλλα δεν το εχουν. Αν υπαρχει καποιος απο δω πανω ας στειλει ενα μνμ.

Μου κανει εντυπωση παντως που καινουριο οπλο με καλες προδιαγραφες και δεν προωθειται αναλογα απο τα καταστηματα. Για θεσ/νικη αναφερομαι γιατι κατω δεν γνωριζω τι γινεται. Στα περιοδικα παιζει πολυ διαφημισει παντως.

Back