Πληροφοριες για Alcione εχουμε; Ειναι μαγκνουμ 66 ποντους στανταρ 4 2 τσοκαρισμα. Εχει μια χρυση μπεκατσα και μια περδικα στα πλαινα της βασης.
Συγνώμη για το .off
, αλλά ... μου ξύπνησες αναμνήσεις !!! Με ένα τέτοιο όπλο ξεκίνησα τη σκοποβολή πήλινου στόχου!
Πριν καμιά 25αρια χρόνια, όταν λόγω δουλειάς εγκαταστάθηκα μόνιμα στα Χανιά, από τα πρώτα πράγματα που έκανα ήταν να γραφτώ σε σκοπευτικό σύλλογο και να πηγαίνω σκοπευτήριο ... για τα πιστόλια βεβαίως βεβαίως!
Πολύ σύντομα όμως, βλέποντας τα παιδιά που έριχναν skeet & trap (sporting δεν είχε τότε), ζήλεψα και ήθελα να δοκιμάσω. Ζήτησα λοιπόν από το σύλλογο να μου δανείσουν ένα τουφέκι, αφού το μόνο που είχα τότε ήταν το 16αρι μονόκαννο στο χωριό, με το οποίο κυνηγούσα τσιχλοκότσυφα... Μου έδωσαν ένα Alcione με 66 cm κάννες, δεν θυμάμαι καν το τσοκάρισμά του, κι άρχισα να ρίχνω skeet... Το όπλο ήταν σε άθλια κατάσταση, γεμάτο σκουριές εξωτερικά σε βάση και κάννες, η πάπια "έπαιζε" με τεράστιους τζόγους, και το κοντάκι ήταν χωρίς πέλμα (το είχαν χάσει)....
Παρόλα αυτά έριχνε κανονικά, και ο ώμος μου δεν καταλάβαινε τίποτα από ανάκρουση ... και εξαρχής τα πήγαινα ανέλπιστα καλά για αρχάριος και χωρίς καθοδήγηση ... (Μόλις μάζεψα λίγα λεφτά πήρα τη Mossberg 9200, αφού "δεν μου βγαίνανε" για ένα αξιοπρεπές δίκαννο, και συνέχισα μ' αυτήν ...)
Έτσι "κόλλησα" με τον πήλινο και δεν ασχολήθηκα πια με τα πιστόλια! ...
Και η "αρρώστια" εξελίχθηκε "χρονία και ανίατος" ...