Το ερώτημα μου, έχει να κάνει,μόνο, με τον κυνηγετικό σκύλο,και κυρίως τα σκυλιά φέρμας κι όχι αν βοηθάει ή όχι το gps στην κάρπωση.
Το gps για μένα, έκανε κακό στον σκύλο.
Κάποια σκυλιά,θα ήταν άχρηστα χωρίς το gps.
Ο σκύλος, ξέρει ότι θα τον βρείς, όπου κι αν είναι και δεν έχει επιστροφές.
Και το λέω εγώ,που αγαπάω τα ανοιχτά,εώς πολύ ανοιχτά σκυλιά όταν χρειαστεί,αλλά πάντα να έχουν επιστροφές ή να γυρίζουν να σε κοιτάζουν και μ'ένα νόημα να συνεχίζουν,όχι να κυνηγάνε για πάρτη τους.
Το ζητούμενο είναι, το μυαλό.
Τις πληστες φορες εμεις φταιμε γιαυτο αδερφε και οχι το σκυλι η το gps
Συνηθως εχουμε την ταση ενα βοηθημα να το λειτουργιυμε οπως βολευει εμας και οχι οπως ενδυκνειεται η ειναι το σωστο
Εαν στο σκυλι φορας το gps και υο ξεχνας έπειδη ξερεις οτι θα το βρεις οπου και αν παει τοτε θα μαθει και αυτο να κανει αυτο που περιγταφεις
Εαν το σφυρας καθε τοσο ωστε να σε εχει ως σημειο αναφορας και γυρναει να σε δει-ειδικα εαν πρωτα το εχεις μαθει χωρις το gps και μετα περασεις στην χρηση του, το σκυλι θα συνεχισει να σε εχει ως σημειο αναφορας κανοντας συχνας επιστροφες η γυρνοντας να σε δει ωστε να σε ελεξει
Μαλιστα αυτο σε σκυλια με μυαλο δυναμωνει και την καθηκωση της φερμας τους κανοντας την πιο επιβλητικη σε ανυσηχο θηραμα γιατι ξερει οτι μονο αν πας εσυ εκει θα δαγκωσει
Ενω αν κυμηγανε για παρτυ τους πολλες φορες φερμαρουν δε ομως στα ανυσηχε θηραματα απλα δεν μπορουν να τα κλειδωσουν ικανοποιητικα
Το ιδιο ισχυει καιβγια τους λαγοκυνηγιυς με ιχνηλατες
Φοροντας το gps και βλεποντας δε μια οθονη τα σκυλια συνεχεια ξεχνανε το δικο τους ρολο
Αυτον που καθοριζει ποτε ο κυνηγος επεμβαινει γνωριζοντας τον λαγο και τον τοπο ωστε να τα βοηθησει στο σηκωμα οταν ειναι δυσκολος ο τοπος η η μερα και δυσκολεύονται
Με απλα λογια η ταση μας να βασιζόμαστε στην τεχνολογια αποκλειστικα λογο ευκοκιας μας κανει να ξεχναμε το ΑΓω στην λεξη ΚΥΝ-ΗΓΟΣ
Ειμαι σιγιυρος οτι προσωπικα τα ξερεις , απλα τα αναφερω με βαση οσα πολυ σωστα αναφερες γιατι οπως ειπα λογο μοδας πολλα παιδια ειδικα νεα τα βλεπω στο βουνο με ενα gps να το κρατανε σαν χαμενα και να προχωρουν…… ξεχνωντας οτι πρεπει να ´´κυνηγησουν´´
Τις προαλλες με περικυκλωσαν οι ιχνηλατες ενος λαγα χαμενοι χωρις καποιο ντορο στα ποδια τους
Αφου μου χαλασαν τα πουλια που πονταραν τα σκυλια μου μπαινοντας αναμεσα μας και αφου ειδα προς τα που εκανε το κοπαδι επιασα τα σκυλια μου και περιμενα να ερθει ο ιδιοκτητης του ωστε να τα παρει και να σταματησουν να ερχονται μαζι μου για να συνεχισω
Σε καποια φαση ηρθε ενα παιδι κατακοπο απο την ζεστη μοντελακι με καμερες στο οπλο και το κεφαλι και το στηθις ηλεκτονικο πινακα απο τα τηλεχειριστηρια
Τα μαζεψε και εγω συνεχισα……