L.R.F.

Αυτό είναι το πρωτο που κοιτάω γιατί ιδιαίτερα στο spinning κάποια τεχνητά ακόμα κ γνωστών εταιριών οι σαλαγκιες τους δεν συνάδουν με τα ψάρια που απευθύνονται...
Επίσης να πω ότι εντυπωσιάστηκα από τις σαλαγκιες στα τεχνητά uzume 110 κ 130(κ φοβερό χρωματολογιο) που πηρα προσφατα...
Δεν νομίζω να εχω δει ποιο κοφτερες, κ οι σαλαγκιες κ τα αγκιστρια για εμενα είναι ότι το φυσιγγι στο κυνηγι.....

Εχω ενα ryuji 50s αλλά δεν του έχω δώσει πολλες ευκαιρίες ακόμα...

Η αγαπημενη μου εταιρια ειναι η DUO . Πλεον δεν μπορω να την πλησιασω οικονομικα ... Δυο φορες εχασα ψαρακι της απο 25 ευρω το καθενα, ειπα στο μαγαζι να μην το ξαναφερει για να μην το παρω ξανα .. :(

Εχω 2-3 DUO για σπινινγκ η ΛΡΦ , αλλα τα βγαζω πολυ σπανια μονο σε τοπο καθαρο ... Μετα μαζεψα απο ΚΙΝΑ διαφορα και τα μισα τα πεταξα..

Τα τσιρινογια ειναι αρκετα καλα για κινεζικα και μετα οπως σου ειπα τα ριουτζι... Αυτα εχω δοκιμασει εγω

Η αγαπημενη μου εταιρια ειναι η DUO . Πλεον δεν μπορω να την πλησιασω οικονομικα ... Δυο φορες εχασα ψαρακι της απο 25 ευρω το καθενα, ειπα στο μαγαζι να μην το ξαναφερει για να μην το παρω ξανα .. :(

Εχω 2-3 DUO για σπινινγκ η ΛΡΦ , αλλα τα βγαζω πολυ σπανια μονο σε τοπο καθαρο ... Μετα μαζεψα απο ΚΙΝΑ διαφορα και τα μισα τα πεταξα..

Τα τσιρινογια ειναι αρκετα καλα για κινεζικα και μετα οπως σου ειπα τα ριουτζι... Αυτα εχω δοκιμασει εγω
Να μην έχω πάρει ποτε ψάρι βρε παιδί μου με duo….ενω ξέρω ότι έχουν βγει τελάρα ψάρια με δαύτα
Ίσως φταίνε και οι ευκαιρίες ,τα δούλεψα αλλα δεν τα έκαψα κιόλας.
Έχω 5-6 τσουρινογια και έχουν παρα πολύ καλές σαλαγγιες, και από δύναμη αλλα και από αρπαγμα

Οπως υπάρχουν και πολλοι ντόπιοι που πετάνε σπόντες σε Αθηναίους. Εννοείται όχι από ζήλια ,αλλα απο «λύπηση» ή υπεροψία.
Μου έχει τύχει για αυτό το αναφέρω Τάσο, σε προσβλητικό βαθμό.
Εντάξει τώρα....
Δεν εχει τυχει να ακουσω κάτι τέτοιο να λέγεται αλλά ειλικρινα είναι απαράδεκτο...

Ο καθένας ζει στον τόπο του κ με τον τρόπο που μπορει....
Προσωπικά αν θα με ρώταγες θα σου έλεγα πως τα λεφτά κ τα "καλά" τα γράφω στα..αρχεια μου...
Αλλά πραγματα με νοιαζουν στην ζωή......
Μηδένα προ του τέλους μακαριζε.....

Να μην έχω πάρει ποτε ψάρι βρε παιδί μου με duo….ενω ξέρω ότι έχουν βγει τελάρα ψάρια με δαύτα
Δεν εχω παρει duo για το lrf, σκεφτόμουν κανα ryuki...

Έχω 5-6 τσουρινογια και έχουν παρα πολύ καλές σαλαγγιες, και από δύναμη αλλα και από αρπαγμα
Ισχυει..
Δεν ξέρω τι λένε κ τι δεν λένε για τα κινέζικα αλλά μια χαρά δουλευουν..
Πως είναι αντιγραφές?
Ε καλά κ κάτι τρέχει......
Σήμερα ο ένας κατασκευαστης αντιγράφει τον άλλον κ του κάνει κ καμια μικροαλλαγη στο σχέδιο να μην μοιάζει το ιδιο προιον...
😂😂😂

Εντάξει τώρα....
Δεν εχει τυχει να ακουσω κάτι τέτοιο να λέγεται αλλά ειλικρινα είναι απαράδεκτο...

Ο καθένας ζει στον τόπο του κ με τον τρόπο που μπορει....
Προσωπικά αν θα με ρώταγες θα σου έλεγα πως τα λεφτά κ τα "καλά" τα γράφω στα..αρχεια μου...
Αλλά πραγματα με νοιαζουν στην ζωή......
Μηδένα προ του τέλους μακαριζε.....
Σεβασμός θα ξαναπώ γενικότερα ανάμεσα μας ,σαν άνθρωποι και σαν ελληνες απ τα πιο μικρά μέχρι τα πιο μεγάλα
Έχουν δημιουργηθεί τόσα βάσανα σε αυτόν τον τόπο που πάντα στο τέλος το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον, μόνο έτσι μπορούμε να επιβιώσουμε και να πορευτούμε.

Ισχυει..
Πως είναι αντιγραφές?
Σήμερα ο ένας κατασκευαστης αντιγράφει τον άλλον κ του κάνει κ καμια μικροαλλαγη στο σχέδιο να μην μοιάζει το ιδιο προιον...
😂😂😂
Να παρεις Τάσο ,προσωπικά μ αρέσουν πολύ σαν χρώματα τα spearhead 50s του Τυρικου, πήρα 2 πρόπερσι αν θυμάμαι καλά ,αλλα δεν τα έχω ρίξει ,1-2 φορές μόνο να τα δω σαν αντανακλάσεις
Τα kendozo είναι πολύ κοντά στα duo και πολύ οικονομικά ,ακόμα και στην ελληνική αγορά.
Δες διάφορες ανάμεσα τους
IMG_8740.jpeg

Έχετε ζήσει ποτέ Αθήνα ? Για μεγάλο χρονικό διάστημα ?
Εχουμε και για αυτό το λόγο επιλέξαμε άλλο τρόπο ζωής , και δεν δέχομαι να φεύγουν από το μεγάλο αστικό κέντρο να χαλαρώσουν και ανταυτου μεταφέρουν την ένταση τους στο νησί. Δεν έχω καταλάβει όταν επιστρέφουν νιώθουν ξεκούραστη;

H Duo ειναι η φεραρι των τεχνητων . Προχθες ημουν σε μια παρουσιαση της Ντουο σε τοπικο καταστημα της περιοχης . Εχει τεχνητα που τα ζηλευεις με την πρωτη ματια . Τα αγοραζεις χωρις δευτερη σκεψη . Τα χρωματα? Η ποιοτητα? Το στησιμο? Ολα ειναι ενα και ενα...
Το μονο μειονεκτημα τους για εμας ειναι οτι το εχει παει περισσοτερο στο οικολογικο κομματι και οι σαλαγκιες σκουριαζουν αμεσως . Η δε φιλοσοφία την θεωρω ως μια λογικη σκεψη να διαβρωνεται σχετικα ευκολα ωστε να μην μενουν υπολοιματα στην θαλασσα ή σε ενα ψαρι να ζησει το εχει πανω του.

Ολα αυτα ειναι προσωπικες εμπειριες και αποψεις με τα ελαχιστα χρονια που ασχολουμαι με ολα αυτα . Ειδικα ο τοπος μας ο Θερμαικος δεν ειναι και ο καλυτερος .

Ισχυει..
Πως είναι αντιγραφές?
😂😂😂

Τασο πιστευω εχεις εμπειρια , αμα τρωνε τα ψαρια οτι και να ριξεις θα το φανε . Την διαφορα ενα τεχνητο καλο θα την κανει σε ενα τοπο καμμενο ή σε μερες που τα ψαρια ειναι νωχελικά .

Οι τοποι οι δικοι μου ειναι καμμενοι ολοι , οπου και να παω για ψαρεμα θα υπαρχει ενα διχτυ 500 μετρων και θα βαρανε πλαπουτα πρωι βραδυ. Ειχαμε 2-3 μερη που πηγαιναν λιγοι και με τα βιντεο που εγιναν της μοδας την τελευεταια 5 ετια ερχεται η σαρα και η μαρα .

Ο αλλος εβαλε και πινεζα που εβγαζε σουγιαδες και ξαφνικα βλεπεις 500 καλαμια να ριχνουν , απο θεσσαλονικη , βεροια , γιαννιτσα , αλεξανδρεια χαμος σου λεω. Για δε σκουπιδια? Αστοοοο

H Duo ειναι η φεραρι των τεχνητων . Προχθες ημουν σε μια παρουσιαση της Ντουο σε τοπικο καταστημα της περιοχης . Εχει τεχνητα που τα ζηλευεις με την πρωτη ματια . Τα αγοραζεις χωρις δευτερη σκεψη . Τα χρωματα? Η ποιοτητα? Το στησιμο? Ολα ειναι ενα και ενα...
Δεν ξέρω αν είναι η φεραρι αλλά σίγουρα είναι μια από τις καλυτερες σε ποιοτητα ....
Και έχουν παρθεί ψάρια κ ψαράκια με αυτά, ωστόσο όπως κ με κάθε άλλο τεχνητό έτσι κ με τα duo δεν αποδίδουν σε όλες τις περιοχες...
Ψάξιμο θέλει γιατί καλό τεχνητό δεν υπάρχει...
Το μονο μειονεκτημα τους για εμας ειναι οτι το εχει παει περισσοτερο στο οικολογικο κομματι και οι σαλαγκιες σκουριαζουν αμεσως . Η δε φιλοσοφία την θεωρω ως μια λογικη σκεψη να διαβρωνεται σχετικα ευκολα ωστε να μην μενουν υπολοιματα στην θαλασσα ή σε ενα ψαρι να ζησει το εχει πανω του.
Lance 140s σκουριασαν οι σαλαγκιες κ τα κρικακια σε χρόνο..φθηνιαρικου κινεζικου τεχνητού...
Απαράδεκτο για μια τέτοια εταιρία κ για τεχνητό που είναι για θαλασσινό νερό....
Αντίθετα το tide 200 έχει σαλαγκιες παρομοιες με τις BKK bang 62(ισως να είναι κ αυτές)...
Δεν νομίζω να έχει γίνει για οικολογικό σκοπό........

Ολα αυτα ειναι προσωπικες εμπειριες και αποψεις με τα ελαχιστα χρονια που ασχολουμαι με ολα αυτα . Ειδικα ο τοπος μας ο Θερμαικος δεν ειναι και ο καλυτερος .
Η duo είναι κορυφή.Τωρα σχετικά με τα χρώματα την ποιότητα κτλ κτλ να ξέρεις πάντα ο ψαράς "τσιμπάει" πρώτος τα τεχνητά και μετά το ψάρι.
Ξέρεις πόσα τεχνητά με φοβερά χρώματα με έχουν πιάσει από το χείλος και τα έχω αγοράσει αλλά δεν δουλεύουν όσο πιστευα?
Σχετικά με τις σαλαγκιες εγώ προσωπικά όλα τα τεχνητά και τα καλαμια μετά το ψάρεμα τα βάζω ντουζιέρα και τα πλένω όλα για να αποφύγω να "αρπάξουν".
Έχω και καβαντζα σαλαγκιες τις owner για παν ενδεχόμενο.

Τωρα σχετικά με τα χρώματα την ποιότητα κτλ κτλ να ξέρεις πάντα ο ψαράς "τσιμπάει" πρώτος τα τεχνητά και μετά το ψάρι.
Με δεδομένο ότι ένας τεράστιος αριθμός ψαράδων παγκοσμίως ασχολείται με τα τεχνητά δολώματα ειναι κ η ποιο καλοστημένη παγιδα κ προφανως αποδίδει μεγαλα κέρδη......
Δείτε κ τα χρωματολογια όλων των εταιρειών κ θα καταλάβετε...
Αυτή ειναι μια σαρδέλα, ναι αλλά υπάρχει κ μια άλλη σαρδέλα με κόκκινη ουρά αυτή κανει την διαφορά(!)....
Αυτο το τεχνητό έχει μαυρο μάτι, το κόκκινο θα παρω είναι καλύτερο για αυτό κ κάποιοι τα βάφουν με ανεξίτηλο μαρκαδόρο (!).....
Τεχνητά με μια μωβ πλευρικη γραμμη είναι αποδοτικά(!)....
Και ένα σωρό άλλα...

Προχτες έπιανα ψάρια με αυτό, αλλά εδώ κ 3-4 ψαρέματα τα ψάρια αδιαφορουν.....
"Πάλιωσε" κ θα πρεπει να το αλλάξω ή φταίνε οι γρατζουνιές που απέκτησε, μου προτειναν ένα αλλο ή ειδα αυτό το βίντεο κ το τάδε τεχνητό έκανε θραύση....
Και ποοοσες μέρες δεν έχει τυχει να πεταξουμε στο νερό ότι έχουμε κ δεν έχουμε κ τα ψάρια να αδιαφορούν κ για τον κακομοιρη τον κινέζο κ για τον Ιάπωνα που είναι πρωτοπορος κ έχει κάνει δοκιμες κ δοκιμές....

Έτσι γεμίζουν κ έτσι αδειάζουν οι κασετινες,
και ξανά τα ίδια....

Βοήθεια μας.......

Παιδιά, αν δεν υπήρχε ο τουρισμός, σκεφτήκατε πως θα ζούσαν οι κάτοικοι των νησιών? Τα νησιά, είναι οι μοναδικές περιοχές της Ελλάδας που δεν κατάλαβαν καθόλου κρίση, εξαιτίας του τουρισμού. Ας μην είμαστε αχάριστοι. Δεν πρέπει να δαγκώνουμε το χέρι που μας ταΐζει. Την περίοδο 2009-2017, στην υπόλοιπη Ελλάδα, αυτοκτόνησαν άνθρωποι εξαιτίας της κρίσης. Ξέρω θα τα ακούσω τώρα, αλλά για σκεφτείτε το λίγο.
Τα νησιά που ζουν μόνο από τουρισμό παίζει να κατάλαβαν κρίση, η Χίος συγκεκριμένα μόνο από το τουρισμό δεν ζει! Όσο δουλεύει η προπέλα και η μαστίχα, ο τουρισμός θα είναι στο νησί μου σε τρίτο τέταρτη μοίρα. Αντιλαμβάνομαι τι λες ,αλλά δεν είναι όλα τα νησιά Μύκονος..

Ναι, ίσως η δημοφιλέστερη εταιρία παγκοσμίως η duo. Αλλά εγώ για φεράρι έχω την bassday, μικρή γκάμα αλλά όσους κωδικούς δούλεψα ήταν φαρμάκι. Ούτε που θυμάμαι με το logsurf πόσα λαβράκια έχω πάρει, και μιλάμε για λαβράκια τέρατα, 3άρια, 4άρια, 5άρια κτλ, ψάρια που δύσκολα ξεγελάς.
Πολλά τεχνητά της duo που έρχονται στην ελλάδα, προορίζονταν για γλυκό νερό και για αυτό άρπαζαν αμέσως οι σαλαγκιές, ειδικά πριν καμιά 10-15 χρόνια είχαν σκάσει στην αγορά τα realis, είχαν κάτι μαύρες-ανθρακί σαλαγκιές που με το πρώτο ψάρεμα δεύτερο δεν έκανες.
Γενικά όμως, είτε προορίζεται είτε όχι θαλασσινό νερό, θέλουν πλύσιμο η σαλαγκιές. Εγώ προσωπικά δεν τις έχω πλύνει ποτέ, όσες αρπάξουν άρπαξα, κι αν χρειαστεί τις αλλάζω με τις μόνες που εμπιστεύομαι τις owner st-46. Έχω τεχνητά 15 χρόνια άπλυτα και δεν έπαθαν ποτέ τίποτα

Ούτε η duo ούτε καμία άλλη εταιρεία είναι φεράρι. Ένα τεχνητό που δουλεύει και που έχει αντοχή στο χρόνο είναι αυτό που αξίζει. Και αυτά αλλάζουν από τόπο σε τόπο, καιρό, τρόπο ψαρέματος και πολλές άλλες μεταβλητές. H duo έχει από τις χειρότερες σαλαγκιές. Η bassday είναι για εμένα η καλύτερη εταιρεία αλλά τους λούτσους τους διαλύω με rapala max rap και ryobi. Τα τεχνητά του Τυρίκου είναι κορυφαία σε ποιότητα (μιλάω για τα χειροποίητα) αλλά πολύ δύσκολα να βρεις πως δουλεύουν και επιλέγουν πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις.

Η φεράρι για εμένα είναι κάτι το ιδιαίτερο που δεν το βρίσκεις πουθενά. Ακόμα και άλλες εταιρείες που μπορεί να έχουν το κάτι παραπάνω, δεν μπορούν να πιάσουν την ιστορία και την πρωτοπορία της. Για αυτό λέω ότι στα τεχνητά καμία δεν είναι έτσι. Αν έπρεπε να επιλέξω θα έλεγα ότι η rapala παίζει τον αντίστοιχο ρόλο στα τεχνητά. :)

Είναι και το θέμα αντοχής μέσα στην συνάρτηση.Δεν έχω δει κάποιο ξεφλούδισμα στα duo,και έχουν κοπανησει πάνω σε βράχια ουκ ολίγες φορές.
Δοκιμάζω διάφορα ψαράκια και πλανους.Οι φθηνοι πλανοι της savage στο lrf μου έχουν δώσει τα περισσότερα ψάρια σε μεσονερα η πιο κάτω, για πλανους πάντα μιλαω.
Πάντως bassday kai ima είναι φαρμακείο.

Είναι και το θέμα αντοχής μέσα στην συνάρτηση.Δεν έχω δει κάποιο ξεφλούδισμα στα duo,και έχουν κοπανησει πάνω σε βράχια ουκ ολίγες φορές.
Δοκιμάζω διάφορα ψαράκια και πλανους.Οι φθηνοι πλανοι της savage στο lrf μου έχουν δώσει τα περισσότερα ψάρια σε μεσονερα η πιο κάτω, για πλανους πάντα μιλαω.
Πάντως bassday kai ima είναι φαρμακείο.
Bassday από Ιαπωνία είναι καλά. Η ΙΜΑ είναι και εκεί ακριβή.

Ούτε η duo ούτε καμία άλλη εταιρεία είναι φεράρι. Ένα τεχνητό που δουλεύει και που έχει αντοχή στο χρόνο είναι αυτό που αξίζει. Και αυτά αλλάζουν από τόπο σε τόπο, καιρό, τρόπο ψαρέματος και πολλές άλλες μεταβλητές. H duo έχει από τις χειρότερες σαλαγκιές. Η bassday είναι για εμένα η καλύτερη εταιρεία αλλά τους λούτσους τους διαλύω με rapala max rap και ryobi. Τα τεχνητά του Τυρίκου είναι κορυφαία σε ποιότητα (μιλάω για τα χειροποίητα) αλλά πολύ δύσκολα να βρεις πως δουλεύουν και επιλέγουν πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις.

Η φεράρι για εμένα είναι κάτι το ιδιαίτερο που δεν το βρίσκεις πουθενά. Ακόμα και άλλες εταιρείες που μπορεί να έχουν το κάτι παραπάνω, δεν μπορούν να πιάσουν την ιστορία και την πρωτοπορία της. Για αυτό λέω ότι στα τεχνητά καμία δεν είναι έτσι. Αν έπρεπε να επιλέξω θα έλεγα ότι η rapala παίζει τον αντίστοιχο ρόλο στα τεχνητά. :)
Αγαπητέ βασική θα διαφωνήσω κάθετα , όταν λέμε Φεράρι φυσικά δεν εννοούμε ότι είναι το καλύτερο καθώς υπάρχουν αξιόλογες μάρκες που είναι διαχρονικές . Αλλά όλοι θέλουν να έχουν μια Φεράρι .

Η τεχνογνωσία , η δουλειά και η ποιότητα των υλικών καθιστά την εκάστοτε εταιρία στις τοπ σειρές .

Με το ίδιο σκεφτικό γιατί έψαχνες να αγοράσεις choke kicks ? Το ίδιο δεν θα κάνει και ένα μαμά ή μιας άλλης εταιρείας ; Γιατί πήρες μια μπερετα( τυχαία ) και δεν πήρες ένα Churchill. ? Δεν σκοτώνει το τουρκικό ;

Όπως και να έχει οι Ιάπωνες είναι χρόνια μπροστά . Δεν τους φτάνουμε

Αγαπητέ βασική θα διαφωνήσω κάθετα , όταν λέμε Φεράρι φυσικά δεν εννοούμε ότι είναι το καλύτερο καθώς υπάρχουν αξιόλογες μάρκες που είναι διαχρονικές . Αλλά όλοι θέλουν να έχουν μια Φεράρι .

Η τεχνογνωσία , η δουλειά και η ποιότητα των υλικών καθιστά την εκάστοτε εταιρία στις τοπ σειρές .

Με το ίδιο σκεφτικό γιατί έψαχνες να αγοράσεις choke kicks ? Το ίδιο δεν θα κάνει και ένα μαμά ή μιας άλλης εταιρείας ; Γιατί πήρες μια μπερετα( τυχαία ) και δεν πήρες ένα Churchill. ? Δεν σκοτώνει το τουρκικό ;

Όπως και να έχει οι Ιάπωνες είναι χρόνια μπροστά . Δεν τους φτάνουμε
Εντάξει τους Ιάπωνες δεν τους φτάνουμε γτ έχουν μέχρι και θεό του ψαρέματος.Ειναι μέρος της ζωής τους η αλιεία.

Back