L.R.F.

Τα μεγάλα του κάθε είδους βγήκαν μόνα τους σε ώρες θαλάσσιας ηρεμίας(διατροφικά), νομίζω εκεί θα φανεί το "καλό" τεχνητό, αυτό που θα ξεγελάσει τον έμπειρο, το ψάρι που έχουν περάσει μπροστά του κασετίνες ολόκληρες
Τώρα μου βάζεις πολυ δυσκολα Σπυρο...
Μόνο ο λαβρακας θα μπορουσε να απαντήσει....

Έπεσε το τεχνητό δίπλα τους την κατάλληλη ώρα κ στιγμή γιατι κυνηγούσαν?
Τους κεντρισε το ενδιαφέρον η ωραία πλευση του τεχνητου?
Η ακόμα κ μια οχι καλη πλευση?
Η απότομη αλλαγή πορειας του τεχνητου που μπορεί να έγινε αυτή την στιγμή?
Η αργή ανάκτηση?
Η μεσαια?
Η γρήγορη?
Και ένα σωρό άλλα..

Η μηπως κατάλαβαν πως είναι πχ Duo κ του την έπεσαν??? 😂😂😂

Θεωρίες κ απόψεις θα υπάρχουν πολλες μα κάποια ερωτήματα θα παραμενουν αναπάντητα..

Last edited:
Έπεσε το τεχνητό δίπλα τους την κατάλληλη ώρα κ στιγμή γιατι κυνηγούσαν?
Τους κεντρισε το ενδιαφέρον η ωραία πλευση του τεχνητου?
Η ακόμα κ μια οχι καλη πλευση?
Η απότομη αλλαγή πορειας του τεχνητου που μπορεί να έγινε αυτή την στιγμή?
Η αργή ανάκτηση?
Η μεσαια?
Η γρήγορη?
Και ένα σωρό άλλα..
Είναι πολύ απλό το ψάρεμα Τάσο…
Όλα αυτά που έγραψες πρέπει να συμβάλουν για την επιτυχία 😆😆

Χωρίς πλάκα τώρα ,κάπως έτσι είναι…
Άλλα χτυπάνε για να φάνε ,άλλα από κυριαρχία ,άλλα από περιέργεια, άλλα από καχυποψία και κάπου εκεί θελουμε να προκαλέσουμε ένα απ αυτά τα αισθήματα
Οποτε για όλα αυτά τα ερεθίσματα, πρέπει να υπάρχει αληθοφάνεια, η οποία κατά την γνώμη μου έχει να κάνει μόνο με την κίνηση και όχι το χρωμα

και όχι το χρωμα
Τίποτα άλλο δεν με έχει προβληματισει τόσο πολυ στο ψάρεμα με τεχνητα όσο αυτο....
Και δεν τυχαίο που ακους διαφορετικές γνωμες από έμπειρους ψαράδες...

Λέμε πχ οτι ο λουτσος έχει αδυναμία στα έντονα χρώματα ροζ, πράσινο, πορτοκαλι κλπ..
Τα βλέπει ομως έτσι η τα βλέπει ολα γκρι η σε άλλη απόχρωση?

Εάν ένα ψάρι μπορεί όντως να διακρίνει τα χρώματα σε ένα τεχνητό "κλόουν" τότε δεν θα επρεπε να είναι καχύποπτο η ακόμα κ να φοβάτε εφόσον δεν έχει συναντησει-κυνηγησει κανένα μικροψαρο με τέτοια χρώματα??

Την νυχτα βάλε έντονα χρώματα για να φαίνονται κ να προκαλουν....
Και πόσες φορές όμως δεν αδιαφόρησαν εκείνη την ώρα κ επέλεξαν μια κλασσική σαρδελα(τι ποιο φυσιολογικό?)...

Και κάτι ακόμα...
Οι Ιάπωνες στο spinning κ νομίζω κ στα καλαμάρια προτιμουν πολυ το ροζ fluorocarbon για τα παραμαλλα τους...........

Last edited:
View attachment 90676

Σιλικονάκι σκουλήκι με μολυβοκεφαλή ... δουλεύει πάντα και είναι μάλλον η φθηνότερη λύση ...

( η φωτό είναι παλιά )
Η σιλικόνη που βλέπω δεν διαφέρει κ πολυ απο μια σκουληκαντέρα..😂
Παλιά που την είχα βάλει σε καθετη έτσι για να δω, ξετρελαθηκαν οι γυλοι κ κάτι περκες... 😂

Στο ψάρεμα δεν πρέπει να σταματάνε οι δοκιμές κ οι πειραματισμοι..
Εγω πάντως θα την βάλω σε μολυβοκεφαλη με κλεφτη αφου την βάψω με σπρέι σε κάποιο έντονο χρωμα... 😂😂😂

Έχει όμως και αυτή η μέθοδος κάποια έξοδα όταν τα ψάρια καταφέρνουν να καταστρέφουν τα σκουληκάκια ...
Τάσο θυμάσαι τι συνέβη όταν προσπάθησα να απαλλαγώ από τα βιοδιασπώμενα βάζοντας στη μολυβοκεφαλή βρασμένο κομμάτι μακαρόνι ; 🤪 .sarcastic.

Η σιλικόνη που βλέπω δεν διαφέρει κ πολυ απο μια σκουληκαντέρα..😂
Παλιά που την είχα βάλει σε καθετη έτσι για να δω, ξετρελαθηκαν οι γυλοι κ κάτι περκες... 😂

Στο ψάρεμα δεν πρέπει να σταματάνε οι δοκιμές κ οι πειραματισμοι..
Εγω πάντως θα την βάλω σε μολυβοκεφαλη με κλεφτη αφου την βάψω με σπρέι σε κάποιο έντονο χρωμα... 😂😂😂
Η σκουληκαντέρα είναι Iron Claw drot stuff - 7,5cm και μυρίζει ιχθυέλαιο.

Έχει όμως και αυτή η μέθοδος κάποια έξοδα όταν τα ψάρια καταφέρνουν να καταστρέφουν τα σκουληκάκια ...
Τάσο θυμάσαι τι συνέβη όταν προσπάθησα να απαλλαγώ από τα βιοδιασπώμενα βάζοντας στη μολυβοκεφαλή βρασμένο κομμάτι μακαρόνι ; 🤪 .sarcastic.
Θυμάμαι...😂
Και σου ειπα πως είχα διαβάσει ότι κάποιοι νησιώτες μαλαγρωναν κ ψάρευαν τα μελανουρια με βρασμενα τρυπητα μακαρόνια...
Είναι καλή μαλαγρα κ για κέφαλους...

Και μετά λέμε για τα χρώματα...
Ωρέ θα φανε κ εμάς καμιά μέρα.........

Θυμάμαι...😂
Και σου ειπα πως είχα διαβάσει ότι κάποιοι νησιώτες μαλαγρωναν κ ψάρευαν τα μελανουρια με βρασμενα τρυπητα μακαρόνια...

Ένα φεγγάρι στα νιάτα μου που έκανα πολύ απικο κ έδινε κ καλά ψάρια η τεχνική αυτή είχα δοκιμάσει τα πάντα από μαλάγρες... Το βραστό μακαρόνι στον ήλιο μέχρι να ξινισει ήταν τρομερό σε μελανουρια κ κέφαλους όντως...

Ένα φεγγάρι στα νιάτα μου που έκανα πολύ απικο κ έδινε κ καλά ψάρια η τεχνική αυτή είχα δοκιμάσει τα πάντα από μαλάγρες... Το βραστό μακαρόνι στον ήλιο μέχρι να ξινισει ήταν τρομερό σε μελανουρια κ κέφαλους όντως...
Καλησπέρα Άρη , δοκίμασα με μακαρόνια για να γλιτώσω τα έξοδα. Τους έβαλα και κλέφτη με νηματάκι μέσα από την τρύπα :)
Το αποτέλεσμα ήταν βολή και γερμανός !!! άλλο ψάρι δεν τους προλάβαινε. Μετά από αυτό η φαεινή ιδέα με τα μακαρόνια εγκαταλήφθηκε

Θυμάμαι...😂

Και με κάπαρη στην φουρτούνα

Καλησπέρα σας, πήγα τώρα το απόγευμα για 2 ώρες, σε μια βραχώδη ακτή για ελαφρύ παιχνίδι. Περισσότερο ήθελα να τσεκάρω αν έχουν φανεί κάποια ψάρια τώρα που αρχίζουν και κρυώνουν λίγο τα νερά ...
Δοκίμασα με το ocean slider στην αρχή, και πήρα χτυπήματα μόνο από μικρά λιτσάκια και μαναλάκια (απελευθερώσεις). Μετά έβαλα πλανάκι 7άρι για να ψάξω και βαθύτερα.
Μετά από μια διαδρομή 150 μέτρων περίπου χωρίς χτυπήματα, πήρα χτύπημα από γερό ψάρι. Το έφερα σχεδόν στα 6-7 μέτρα από τα βράχια και είδα ένα ζόρικο σαργό που έβαζε μεγάλη κόντρα και πήγαινε να χωθεί στα μονόπετρα μπροστά μου. Τον ζόρισα λοιπόν κλείνοντας και λίγο τα φρένα και την στιγμή που έφτασε στην επιφάνεια, ξεκαρφώθηκε το πλανάκι και πέρασε σφαίρα δίπλα από το κεφάλι μου !!!!
Παίδες θέλει πολύ προσοχή ... μπορούν να συμβούν ατυχήματα στα καλά καθούμενα !!!
Έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε εσάς ή σε κάποιον γνωστό σας ;

Έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε εσάς ή σε κάποιον γνωστό σας ;
Οχι δεν μου έχει τυχει...
Αλλά σίγουρα έχει συμβεί σε άλλους κ είναι λογικό....
Κόντρα εσυ, κόντρα κ το ψάρι συν το λυγισμα του καλαμιού κ το βάρος του τεχνητού κ φευγει με ταχύτητα...

Εδώ ευτυχώς χτυπησε πάνω στο καλάμι..

Κόντρα εσυ, κόντρα κ το ψάρι συν το λυγισμα του καλαμιού κ το βάρος του τεχνητού κ φευγει με ταχύτητα...

Ρε Τάσο δεν μπορείς να το αποφύγεις να το σηκώσεις κάποιες φορές. Από εδώ και εμπρός το ανέβασμα θα γίνεται πάντα με το καλάμι σε πλάγια θέση ...

Αν το έτρωγε στα μούτρα θα έβλεπες γέλια

Back