Εεε καλά!Τα ψάρια όταν τα βγάζεις έξω σπαρταρανε ή έχουν παραδώσει πνεύμα από τέτανο?
Σκουριτσα είναι όχι υδροκυάνιο!
Εεε καλά!Τα ψάρια όταν τα βγάζεις έξω σπαρταρανε ή έχουν παραδώσει πνεύμα από τέτανο?
Μπομπάρδα ή περαστό βαρύδι σταματημενο με κλιψακιαΣε μπομπάρδα το γιαμασιτα Βασίλη ?
Σαλαμίνα ?Μπομπάρδα ή περαστό βαρύδι σταματημενο με κλιψακια
Αιδηψό!Σαλαμίνα ?
Τώρα μου βάζεις πολυ δυσκολα Σπυρο...Τα μεγάλα του κάθε είδους βγήκαν μόνα τους σε ώρες θαλάσσιας ηρεμίας(διατροφικά), νομίζω εκεί θα φανεί το "καλό" τεχνητό, αυτό που θα ξεγελάσει τον έμπειρο, το ψάρι που έχουν περάσει μπροστά του κασετίνες ολόκληρες
Είναι πολύ απλό το ψάρεμα Τάσο…Έπεσε το τεχνητό δίπλα τους την κατάλληλη ώρα κ στιγμή γιατι κυνηγούσαν?
Τους κεντρισε το ενδιαφέρον η ωραία πλευση του τεχνητου?
Η ακόμα κ μια οχι καλη πλευση?
Η απότομη αλλαγή πορειας του τεχνητου που μπορεί να έγινε αυτή την στιγμή?
Η αργή ανάκτηση?
Η μεσαια?
Η γρήγορη?
Και ένα σωρό άλλα..
Τίποτα άλλο δεν με έχει προβληματισει τόσο πολυ στο ψάρεμα με τεχνητα όσο αυτο....και όχι το χρωμα
Η σιλικόνη που βλέπω δεν διαφέρει κ πολυ απο μια σκουληκαντέρα..View attachment 90676
Σιλικονάκι σκουλήκι με μολυβοκεφαλή ... δουλεύει πάντα και είναι μάλλον η φθηνότερη λύση ...
( η φωτό είναι παλιά )
Η σκουληκαντέρα είναι Iron Claw drot stuff - 7,5cm και μυρίζει ιχθυέλαιο.Η σιλικόνη που βλέπω δεν διαφέρει κ πολυ απο μια σκουληκαντέρα..
Παλιά που την είχα βάλει σε καθετη έτσι για να δω, ξετρελαθηκαν οι γυλοι κ κάτι περκες...
Στο ψάρεμα δεν πρέπει να σταματάνε οι δοκιμές κ οι πειραματισμοι..
Εγω πάντως θα την βάλω σε μολυβοκεφαλη με κλεφτη αφου την βάψω με σπρέι σε κάποιο έντονο χρωμα...
Θυμάμαι...Έχει όμως και αυτή η μέθοδος κάποια έξοδα όταν τα ψάρια καταφέρνουν να καταστρέφουν τα σκουληκάκια ...
Τάσο θυμάσαι τι συνέβη όταν προσπάθησα να απαλλαγώ από τα βιοδιασπώμενα βάζοντας στη μολυβοκεφαλή βρασμένο κομμάτι μακαρόνι ;
Ένα φεγγάρι στα νιάτα μου που έκανα πολύ απικο κ έδινε κ καλά ψάρια η τεχνική αυτή είχα δοκιμάσει τα πάντα από μαλάγρες... Το βραστό μακαρόνι στον ήλιο μέχρι να ξινισει ήταν τρομερό σε μελανουρια κ κέφαλους όντως...Θυμάμαι...
Και σου ειπα πως είχα διαβάσει ότι κάποιοι νησιώτες μαλαγρωναν κ ψάρευαν τα μελανουρια με βρασμενα τρυπητα μακαρόνια...
Είναι καλή μαλαγρα κ για κέφαλους...
Και μετά λέμε για τα χρώματα...
Ωρέ θα φανε κ εμάς καμιά μέρα.........
Καλησπέρα Άρη , δοκίμασα με μακαρόνια για να γλιτώσω τα έξοδα. Τους έβαλα και κλέφτη με νηματάκι μέσα από την τρύπαΈνα φεγγάρι στα νιάτα μου που έκανα πολύ απικο κ έδινε κ καλά ψάρια η τεχνική αυτή είχα δοκιμάσει τα πάντα από μαλάγρες... Το βραστό μακαρόνι στον ήλιο μέχρι να ξινισει ήταν τρομερό σε μελανουρια κ κέφαλους όντως...
Και με κάπαρη στην φουρτούναΘυμάμαι...
Και σου ειπα πως είχα διαβάσει ότι κάποιοι νησιώτες μαλαγρωναν κ ψάρευαν τα μελανουρια με βρασμενα τρυπητα μακαρόνια...
Είναι καλή μαλαγρα κ για κέφαλους...
Και μετά λέμε για τα χρώματα...
Ωρέ θα φανε κ εμάς καμιά μέρα.........
Οχι δεν μου έχει τυχει...Έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε εσάς ή σε κάποιον γνωστό σας ;
Ρε Τάσο δεν μπορείς να το αποφύγεις να το σηκώσεις κάποιες φορές. Από εδώ και εμπρός το ανέβασμα θα γίνεται πάντα με το καλάμι σε πλάγια θέση ...Οχι δεν μου έχει τυχει...
Αλλά σίγουρα έχει συμβεί σε άλλους κ είναι λογικό....
Κόντρα εσυ, κόντρα κ το ψάρι συν το λυγισμα του καλαμιού κ το βάρος του τεχνητού κ φευγει με ταχύτητα...
Εδώ ευτυχώς χτυπησε πάνω στο καλάμι..
Αν το έτρωγε στα μούτρα θα έβλεπες γέλιαΟχι δεν μου έχει τυχει...
Αλλά σίγουρα έχει συμβεί σε άλλους κ είναι λογικό....
Κόντρα εσυ, κόντρα κ το ψάρι συν το λυγισμα του καλαμιού κ το βάρος του τεχνητού κ φευγει με ταχύτητα...
Εδώ ευτυχώς χτυπησε πάνω στο καλάμι..