L.R.F.

Αγαπητέ βασική θα διαφωνήσω κάθετα , όταν λέμε Φεράρι φυσικά δεν εννοούμε ότι είναι το καλύτερο καθώς υπάρχουν αξιόλογες μάρκες που είναι διαχρονικές . Αλλά όλοι θέλουν να έχουν μια Φεράρι .

Η τεχνογνωσία , η δουλειά και η ποιότητα των υλικών καθιστά την εκάστοτε εταιρία στις τοπ σειρές .

Με το ίδιο σκεφτικό γιατί έψαχνες να αγοράσεις choke kicks ? Το ίδιο δεν θα κάνει και ένα μαμά ή μιας άλλης εταιρείας ; Γιατί πήρες μια μπερετα( τυχαία ) και δεν πήρες ένα Churchill. ? Δεν σκοτώνει το τουρκικό ;

Όπως και να έχει οι Ιάπωνες είναι χρόνια μπροστά . Δεν τους φτάνουμε
Όλοι θέλουν να έχουν μια φεράρι; Είσαι σίγουρος; Ακόμα και έτσι να είναι στο ψάρεμα όλοι θέλουν να έχουν duo και δεν μπορούν; Θεωρώ την μεταφορά άκυρη για αυτό και διαφώνησα κυρίως. Οι Ιάπωνες είναι τρομέροι σε όλα τους!

Choke kicks έψαχνα να πάρω για την περίπτωση που θα βελτίωνε την κατανομή και τα μέτρα καταβολής, όταν κατάλαβα ότι εγώ με τις δικές μου ικανότητες δεν θα έβλεπα διαφορά, άλλαξα γνώμη. Το τούρκικο σκοτώνει αλλά η ποιότητα κατασκευής είναι χαμηλότερη από την μπερέτα και στατιστικά θα έβγαζε προβλήματα. Δεν συζητάω για την χώρα προέλευσης γιατί τα ίδια θα σου έλεγα και για τα μπαικαλ.

Δεν έχω καταλάβει σε τι διαφωνείς πάντως :)

Δεν με πειραζει αν το καινουργιο μου τεχνητο θα γδαρθεί το χρώμα του αν χτυπήσει σε βράχο ή απο τα κοπανηματα που θα κάνει το πιασμένο ψάρι στο τσιμέντο η στα βράχια...
Και αν την γλιτώσει εκεί κάποια στιγμή είναι βέβαιο πως θα έρθει αντιμέτωπο με δοντάρες........

Εκείνο που μου σπάει τα νευρά είναι τα "φρύδια" που δημιουργούν οι σαλαγκιες..
Το(ακριβό) log surf 124 H127 έχει τα χαλιά του σε εκείνα τα σημεία....

Επίσης όταν αγοράζω ένα ακριβό τεχνητό δεν σημαίνει ότι εχω κ την απαίτηση να μου δώσει ψάρια.........

Και ακους κ τον ταδε καταστηματάρχη που είναι κ σπιναδόρος να σου λέει πχ στην Κρήτη δεν προλαβαινω να δίνω akami..
Αλλά την περιοχη μου που τα δοκίμασα κ ο ίδιος δεν δουλευουν...

Δεν υπάρχουν κορυφαία τεχνητά για όλους αλλά για τον καθενα ξεχωριστά.....
Ωραίες κ οι ποιοτικες κατασκευές κλπ αλλά πάντα το ζητούμενο θα είναι να μας 'δουλευει" κ να μας δίνει ψάρια...

Δεν υπάρχουν κορυφαία τεχνητά για όλους αλλά για τον καθενα ξεχωριστά.....
Αυτό ακριβώς...

Σημασία έχει να μπορείς να καταλάβεις αν έχει ψάρια γιατί δεν τρώνε στο ένα κ τρώνε στο άλλο... ακριβό φτηνό, δεν έχει σημασία, σημασία έχει να βρεις την κατάλληλη στιγμή το κατάλληλο τεχνητό... Τουλάχιστον στο λρφ...

Εκείνο που μου σπάει τα νευρά είναι τα "φρύδια" που δημιουργούν οι σαλαγκιες..
Το(ακριβό) log surf 124 H127 έχει τα χαλιά του σε εκείνα τα σημεία…
Αυτα λες Τάσο ε ;
Ναι δυστυχώς κατά την βολή και την είσοδο στο νερό ξύνει αριστερά η δεξιά ,παραμένει απόλυτα λειτουργικό βέβαια με τα σημάδια αλλα όπως λες είναι λίγο ξενέρωμα, αλλα τα περισσότερα τεχνητά το κάνουν

Attachments

• IMG_8745.jpeg
    IMG_8745.jpeg
    186,7 KB · Προβολές: 27
Αυτα λες Τάσο ε ;
Ναι δυστυχώς κατά την βολή και την είσοδο στο νερό ξύνει αριστερά η δεξιά ,παραμένει απόλυτα λειτουργικό βέβαια με τα σημάδια αλλα όπως λες είναι λίγο ξενέρωμα, αλλα τα περισσότερα τεχνητά το κάνουν
Μόνο εμένα δουλεύουν καλύτερα αυτά με τα σημάδια;

Αυτό ακριβώς...

Σημασία έχει να μπορείς να καταλάβεις αν έχει ψάρια γιατί δεν τρώνε στο ένα κ τρώνε στο άλλο... ακριβό φτηνό, δεν έχει σημασία, σημασία έχει να βρεις την κατάλληλη στιγμή το κατάλληλο τεχνητό... Τουλάχιστον στο λρφ...
Όταν τα βρεις κοπαδιαστά όλα τα τεχνητά καλά είναι(ακριβά φθηνά), το θέμα είναι να βρεις τεχνητό να ξεγελάσεις τον μονιά.

Μήπως δεν είναι αιτία αλλά αποτέλεσμα του ότι δουλεύουν καλά και έχουν πολυχρησιμοποιηθεί;
Ναι Παντελή απλά αν δεις κάποια τεχνητά πως τα έχω κάνει και εξακολουθούν να δουλεύουν θα απορήσεις. Είτε από τις σαλαγκιές, είτε από δαγκώματα ή άλλη φυσική φθορά, χτυπήματα κλπ. δουλεύουν. Ειδικά τα ryobi που είναι λούτσος και μεγάλο σημάδι ειναι άλλο πράγμα!

Αυτα λες Τάσο ε ;
Ναι...
Και μην νομίζεις πως άργησε πολυ να γίνει, ακομα κ στο σημείο της ουράς από την τελευταία σαλαγκια..
Ακριβώς το ίδιο έχει συμβεί κ από την άλλη πλευρα....
Μόνο κάτι λαβρακακια της συμφοράς μου έχει δώσει (κ παλι ξαναλέω πως δεν εχω απαιτήσεις)...

Πάντως από βολή κ για το μήκος του είναι καταπληκτικό αλλά θα μου πεις για τις συνθήκες που σχεδιάστηκε για να ψαρευει δεν θα μπορουσε να ήταν διαφορετικά....

Η παρακάτω αρματωσιά και σε διάφορα χρώματα σκουληκιού έχει δουλέψει πολύ καλά το βράδυ στα μελανούρια (κυρίως) και τους σαργούς. Δοκιμάστε το!

View attachment 90654

Lrf βράδυ δεν εχω ψαρέψει..
Αν θα πήγαινα είχα σκοπό να δουλέψω marukyu isome κ maximus killer worm στο λιμανάκι για κανα σαργομελανουρο....

Όταν τα βρεις κοπαδιαστά όλα τα τεχνητά καλά είναι(ακριβά φθηνά), το θέμα είναι να βρεις τεχνητό να ξεγελάσεις τον μονιά.
Δεν πολυεχουμε κοπαδιαστά ψάρια πλέον οπότε στο λρφ δεν έχω πέσει πολλές φορές σε τέτοια φάση... Πιο μοναχικά ψάρια κυνηγάω... Ωστόσο επειδή έχουν περάσει κ εποχές που οι λουτσοι κ τα κόκκαλια ήταν πραγματικά πολλα, δεν συμφωνώ απόλυτα... Υπήρχαν μέρες που ψαρεύαμε πολλά άτομα δίπλα δίπλα κ μόνο ένα τεχνητό η ένα μοτίβο πλεύσης έδιναν ψάρια...

Ναι...
Και μην νομίζεις πως άργησε πολυ να γίνει, ακομα κ στο σημείο της ουράς από την τελευταία σαλαγκια..
Ακριβώς το ίδιο έχει συμβεί κ από την άλλη πλευρα....
Μόνο κάτι λαβρακακια της συμφοράς μου έχει δώσει (κ παλι ξαναλέω πως δεν εχω απαιτήσεις)...

Πάντως από βολή κ για το μήκος του είναι καταπληκτικό αλλά θα μου πεις για τις συνθήκες που σχεδιάστηκε για να ψαρευει δεν θα μπορουσε να ήταν διαφορετικά....

Lrf βράδυ δεν εχω ψαρέψει..
Αν θα πήγαινα είχα σκοπό να δουλέψω marukyu isome κ maximus killer worm στο λιμανάκι για κανα σαργομελανουρο....
Τα ψάρια όταν τα βγάζεις έξω σπαρταρανε ή έχουν παραδώσει πνεύμα από τέτανο?

Δεν πολυεχουμε κοπαδιαστά ψάρια πλέον οπότε στο λρφ δεν έχω πέσει πολλές φορές σε τέτοια φάση... Πιο μοναχικά ψάρια κυνηγάω... Ωστόσο επειδή έχουν περάσει κ εποχές που οι λουτσοι κ τα κόκκαλια ήταν πραγματικά πολλα, δεν συμφωνώ απόλυτα... Υπήρχαν μέρες που ψαρεύαμε πολλά άτομα δίπλα δίπλα κ μόνο ένα τεχνητό η ένα μοτίβο πλεύσης έδιναν ψάρια...
Θυμάμαι μια μέρα πάμε σε ένα λιμανι και βρίσκουμε πολλά ατομα να ψαρεύουν. Οι περισσότεροι μπομπαρδα. Μόλις ξημερώνει μπαίνει ένα μεγάλο κοπάδι απο ντασκάκια και παλαμιδακια μέχρι ένα κιλό το μεγαλύτερο. Δεν έβγαζε κανεις τίποτα. Εμείς δοκιμάζαμε τα πάντα και πάλι τίποτα. Σε μια στιγμή ο κουμπάρος μου κουμπώνει κάνω το κοκαλάκι της yamashita και ήταν κάθε βολή και ψάρι. Φύγαμε έχοντας πιασει οι 3 μας ένα καρο ψαρια και όλοι οι άλλοι μαζί 1-2 ζήτημα να ήταν.

Δεν κρατήσαμε πολλά εννοείται.

Πιο πολύ αναφέρθηκα στο σπινινγκ, κοπάδια οι λούτσοι όλοι παίρναμε, κοπάδια τα κοκκάλια ,ντάσκες, παλαμίδες κτλ επίσης... Είναι αυτός ο ανταγωνισμός που αναστέλλει κάθε επιφυλακτικότητα.
Τα μεγάλα του κάθε είδους βγήκαν μόνα τους σε ώρες θαλάσσιας ηρεμίας(διατροφικά), νομίζω εκεί θα φανεί το "καλό" τεχνητό, αυτό που θα ξεγελάσει τον έμπειρο, το ψάρι που έχουν περάσει μπροστά του κασετίνες ολόκληρες

Θυμάμαι μια μέρα πάμε σε ένα λιμανι και βρίσκουμε πολλά ατομα να ψαρεύουν. Οι περισσότεροι μπομπαρδα. Μόλις ξημερώνει μπαίνει ένα μεγάλο κοπάδι απο ντασκάκια και παλαμιδακια μέχρι ένα κιλό το μεγαλύτερο. Δεν έβγαζε κανεις τίποτα. Εμείς δοκιμάζαμε τα πάντα και πάλι τίποτα. Σε μια στιγμή ο κουμπάρος μου κουμπώνει κάνω το κοκαλάκι της yamashita και ήταν κάθε βολή και ψάρι. Φύγαμε έχοντας πιασει οι 3 μας ένα καρο ψαρια και όλοι οι άλλοι μαζί 1-2 ζήτημα να ήταν.

Δεν κρατήσαμε πολλά εννοείται.
Σε μπομπάρδα το γιαμασιτα Βασίλη ?

Τα ψάρια όταν τα βγάζεις έξω σπαρταρανε ή έχουν παραδώσει πνεύμα από τέτανο?
Οχι ότι δεν ψαρευω κ με ελαφρώς σκουριασμένες σαλαγκιες(κ ποιος δεν έχει ψαρεψει με τέτοια τεχνητά)...
Όταν η σκουριά έχει προχωρησει κ το συρμα έχει χάσει την αντοχή του η έχουν αρπάξει οι ακίδες τότε αλλάζω.....

Αλλά το συγκεκριμένο που βλέπεις δεν είναι ακριβως σκουριά.....
https://www.tsourosmarine.gr/el/sal...yrSyKmSANF7k4jzGo2tOMbrhiWQWlcvfu_aB3eYSNbxGc

Last edited:
Back