L.R.F.

Έχω να πάω απ τον ιούλιο. Ίσως η χειρότερη χρονιά ever
Κι όταν λέω η χειρότερη εννοώ ιούνιο-ιούλιο εξορμήσεις για κοκκάλια και γύρναγα άψαρος
Αν έχει καλό καιρό το σκ θα πάω μια βόλτα, μπας τα έχει πάει πίσω και ο καιρός και γίνει παιχνίδι
Πήγα Ελευσίνα αρχές Αυγούστου μετά τις διακοπές.Σε γνωστό μέρος στο νεκροταφείο πλοιων που είχε δώσει κάτι μεγάλα πέρυσι.Ουτε ένα strike.Ουτε λεπι.
Φέτος ήταν χάλι μαύρο....
Γι'αυτό ρώτησα μπας και φάνηκε τπτ.Σεπτεμβριο κάνουν συνήθως επανεμφάνιση.

Πήγα Ελευσίνα αρχές Αυγούστου μετά τις διακοπές.Σε γνωστό μέρος στο νεκροταφείο πλοιων που είχε δώσει κάτι μεγάλα πέρυσι.Ουτε ένα strike.Ουτε λεπι.
Φέτος ήταν χάλι μαύρο....
Γι'αυτό ρώτησα μπας και φάνηκε τπτ.Σεπτεμβριο κάνουν συνήθως επανεμφάνιση.
Πήγα κι εγώ εκεί, πλέον είναι και νεκροταφείο κοκκαλιών, απογοήτευση. Το απέφευγα το μέρος τον προηγούμενο καιρό λόγω κόσμου, αλλά έπεσα στην ανάγκη του...
Αυλίδα όμως έδωσε κάτι κοκκάλια αλλά όλα για επιστροφή στη θάλασσα, μιλάμε για 100-150gr . Όποτε πάω αυλίδα καταλαβαίνω με το ξημέρωμα αν έχει, αν δω βάρκες μέσα να κόβουν βόλτες ξέρω ότι παίζουν, τώρα τίποτα 1-2 βάρκες όλο το καλοκαίρι.

Πήγα κι εγώ εκεί, πλέον είναι και νεκροταφείο κοκκαλιών, απογοήτευση. Το απέφευγα το μέρος τον προηγούμενο καιρό λόγω κόσμου, αλλά έπεσα στην ανάγκη του...
Αυλίδα όμως έδωσε κάτι κοκκάλια αλλά όλα για επιστροφή στη θάλασσα, μιλάμε για 100-150gr . Όποτε πάω αυλίδα καταλαβαίνω με το ξημέρωμα αν έχει, αν δω βάρκες μέσα να κόβουν βόλτες ξέρω ότι παίζουν, τώρα τίποτα 1-2 βάρκες όλο το καλοκαίρι.
Τα ίδια Χαλκίδα.Ολα μικρά.Κρατησα 10 περίπου μεγαλουτσικα αλλά καμιά σχέση με πέρυσι.Και φέτος έπιασα και πολύ λιγότερα γοφαρακια.Περυσι γινόταν τις τρελής.Εννοειτε όλα επέστρεψαν πίσω.
Φέτος δεν ξερω τι παίχτηκε....

Αυλίδα και Χαλκίδα όσες φορές έχω πάει έχω γυρίσει χωρίς κοκκάλι, όλα μικρά. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό το πράγμα σε αυτό το μέρος.

Αυλίδα και Χαλκίδα όσες φορές έχω πάει έχω γυρίσει χωρίς κοκκάλι, όλα μικρά. Δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό το πράγμα σε αυτό το μέρος.
Αν πηγαίνεις καιρό εξαρτάται πολυ που πας Βασίλη.....
Κάποια σημεία κρατάνε μεγάλα και κάποια άλλα μικρά.Τουλαχιστον για Χαλκίδα που το έχω ψαρέψει πολύ το μερος

Αυλίδα την ψαρεύω πολλά χρόνια Βασίλη(εξοχικό), ποτέ δεν κράταγε μεγάλα κοκκάλια(εννοώντας 500gr+) , πάντα νορμάλ μεγέθη κοπαδιαστών κοκκαλιών. Αυτο το φετινό όμως δεν το έχω ξαναδεί, τόσο μικρά ποτέ.
Η τα γοφάρια της, πάνε κι αυτά χρόνια τώρα, δεν ξέρω τι έχει φταίξει

Έχει φανεί κάνα κοκαλι ρε lrfαδες?
Εδώ όχι ... φάνηκαν κάποια στιγμή στις αρχές Αυγούστου για καμία εβδομάδα και εξαφανίστηκαν.
Δεν έχουν εμφανιστεί επίσης καθόλου ορτσίνια, ούτε κολιοί που κάποιες χρονιές έρχονται κοντά στις ακτές.

Καλησπέρα πρόσφατα πήρα το t692aji της majorcraft και χωρίς ιδιαίτερο ζορισμα έσπασε η μύτη στα τελευταία 20 εκατοστά.. ζήτημα να έχω κάνει 6 ψαρέματα. Έστειλα 2 μέιλ στην major μιας κ λένε για εγγύηση αλλά καμία απάντηση. Το πήγα στο μαγαζί που το πήρα κ περιμένω απάντηση..αν κ μου είπε ότι λογικά θα το πληρώσω. Έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε κάποιον; Μου έφυγε όλη η όρεξη!

Καλησπέρα πρόσφατα πήρα το t692aji της majorcraft και χωρίς ιδιαίτερο ζορισμα έσπασε η μύτη στα τελευταία 20 εκατοστά.. ζήτημα να έχω κάνει 6 ψαρέματα. Έστειλα 2 μέιλ στην major μιας κ λένε για εγγύηση αλλά καμία απάντηση. Το πήγα στο μαγαζί που το πήρα κ περιμένω απάντηση..αν κ μου είπε ότι λογικά θα το πληρώσω. Έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε κάποιον; Μου έφυγε όλη η όρεξη!
Αν δεν το ζορισες πολύ είναι ξεκάθαρα αστοχία υλικού η είχε χτυπηθεί στο σημείο εκείνο πριν το πάρεις εσύ.
Τώρα με εγγυήσεις κτλ είναι που θα πέσεις.
Το κατάστημα μπορεί να ισχυριστεί ότι το χτύπησες κάπου η το ζορισες υπερβολικά.
Ελπίζω να βγάλεις ακρη

majorcraft μαλιστα ...
ιδίος ποιο παλια και σε καλαμια shore ηταν συχνο το φαινομενο να σπανε τα πανω στελεχοι....
εαν το πανω στελεχος δεν εχει καμια γρτζουνια η στο σημειο σπασίματος δεν εχει κανενα σημαδι πρεπει να γηνει αλαγη πανου στελεχους απο την ετερια χωρις καμια επιβαρινση

majorcraft μαλιστα ...
ιδίος ποιο παλια και σε καλαμια shore ηταν συχνο το φαινομενο να σπανε τα πανω στελεχοι....
εαν το πανω στελεχος δεν εχει καμια γρτζουνια η στο σημειο σπασίματος δεν εχει κανενα σημαδι πρεπει να γηνει αλαγη πανου στελεχους απο την ετερια χωρις καμια επιβαρινση
Συνέβη σε φιλαρακι πριν χρόνια ,πρώτη βολή στο KG evo και το μαγαζι απ όπου το πήρε ,μιλώντας με τον αντιπρόσωπο του το άλλαξαν ,αλλα πήρε καιρό να έρθει το στέλεχος, μήνες

Μπορεί να είναι και αστοχία υλικού ή και κάποιο μικρό χτυπηματακι-εκδορά όπως σου είπαν τα παιδια.
Γενικά ομως εχε κάτι στο μυαλό σου που είναι σημαντικό , ειδικά σε lrf καλάμια. Το υπερβολικά μικρό drop στη βολή πιέζει παρα πολύ τη μύτη ,αν είναι και πλανακι κοντά στα όρια του cw ότι χειρότερο.Σε αντίθεση βέβαια ένα μεγαλύτερο drop στο 1μ+ που κατά την βολή δουλεύει όλο το καλάμι.

Συνέβη σε φιλαρακι πριν χρόνια ,πρώτη βολή στο KG evo και το μαγαζι απ όπου το πήρε ,μιλώντας με τον αντιπρόσωπο του το άλλαξαν ,αλλα πήρε καιρό να έρθει το στέλεχος, μήνες
συχνο φενομενο στα συκγεκριμενα καλαμια,,,,,
αλλα αμα ευγεναν καλα μετα δε φοβοντουσαν τυποτα.....
πολυ δυνατα αλλα και συναμα κουραστικα μπροστοβαρα

Ελαρεφόψαρα ...

1727289271522.jpg

Πήγα απόψε το απόγευμα, μεγάλο θεαματικό ψάρι δεν χτύπησε ... αλλά ήταν ωραία και η τηγανιά βγήκε !
Μέχρι προχθές δεν κυκλοφορούσε τίποτα απόψε φάνηκαν μελανούρια ... τα κοκάλια άφαντα όπως και οι μεγάλοι σαργοί.
Πολλά λιτσάκια και μαναλάκια (απελευθερώσεις) που κάνουν μεγάλη χαλάστρα και δεν μπορώ να τα αποφύγω.

μαναλάκια (απελευθερώσεις)
Ρε πώς τραβάνε αυτά τα @rxidi@ έτσι? Έπεσα κάνα δυο μέρες σε τέτοια κ είχαν απίστευτη ενέργεια... Δεν είχα πιάσει με λρφ, στο spinning ήταν πολύ πιο απλά τα πράγματα... Εντωμεταξυ ήταν κ από παραλία με βράχια κ δεν υπήρχε πέτρα που να μην πάνε να χωθουν από κάτω... Έβαλα 22αρι παράμαλλο γιατί το έκαναν φυτίλια στις πέτρες, με πιο λεπτό δεν νομίζω να γινόταν δουλειά σέ τόσο άγριο βυθό... εννοείται κ απελευθερώνονται αυτά...

Back