L.R.F.

Ρε πώς τραβάνε αυτά τα @rxidi@ έτσι? Έπεσα κάνα δυο μέρες σε τέτοια κ είχαν απίστευτη ενέργεια... Δεν είχα πιάσει με λρφ, στο spinning ήταν πολύ πιο απλά τα πράγματα... Εντωμεταξυ ήταν κ από παραλία με βράχια κ δεν υπήρχε πέτρα που να μην πάνε να χωθουν από κάτω... Έβαλα 22αρι παράμαλλο γιατί το έκαναν φυτίλια στις πέτρες, με πιο λεπτό δεν νομίζω να γινόταν δουλειά σέ τόσο άγριο βυθό... εννοείται κ απελευθερώνονται αυτά...

και που να σου κατσει 15αρι (βεβεα με αλλο εξοπλισμο) σου περνει τα νεφρα...

Ρε πώς τραβάνε αυτά τα @rxidi@ έτσι? Έπεσα κάνα δυο μέρες σε τέτοια κ είχαν απίστευτη ενέργεια... Δεν είχα πιάσει με λρφ, στο spinning ήταν πολύ πιο απλά τα πράγματα... Εντωμεταξυ ήταν κ από παραλία με βράχια κ δεν υπήρχε πέτρα που να μην πάνε να χωθουν από κάτω... Έβαλα 22αρι παράμαλλο γιατί το έκαναν φυτίλια στις πέτρες, με πιο λεπτό δεν νομίζω να γινόταν δουλειά σέ τόσο άγριο βυθό... εννοείται κ απελευθερώνονται αυτά...

Άστα να πάνε , υπερβολικό τράβηγμα για το βάρος τους ... Δεν με άφηναν να ψαρέψω, μόλις μάζευα λίγο ποιο γρήγορα ξεφυτρώνανε από το πουθενά !! Δύο φορές μου το τρίψανε και άλλαξα παράμαλλο. Όταν βράδιασε εξαφανίστηκαν και ησύχασα.

και που να σου κατσει 15αρι (βεβεα με αλλο εξοπλισμο) σου περνει τα νεφρα...
Εσείς που ψαρεύετε με shore έχετε κάνει μπράτσα ! 😂 😂 ... τσάμπα γυμναστήριο !!!
Μερικές φορές όπως στέκεστε απάνω στα βράχια , νομίζει κανείς ότι θα σας ρίξουν στη θάλασσα.
Με πόσα κιλά φρένα τα ανεβάζετε ;

Εσείς που ψαρεύετε με shore έχετε κάνει μπράτσα ! 😂 😂 ... τσάμπα γυμναστήριο !!!
Μερικές φορές όπως στέκεστε απάνω στα βράχια , νομίζει κανείς ότι θα σας ρίξουν στη θάλασσα.
εγω αρχιζω με 8 και παω μεχρι και 10...στο βαρυ σετ..
οντος πολες φορες εχει τυχει να χασω ισοροπια και οντος οταν το ψαρι ειναι δυνατο σου βγαζει τα νεφρα για το φερεις πανω..

Εγώ δεν έχω μετρησει ποτέ τι κιλά φρένα χρησιμοποιώ. Εμπειρικά μόνο.
Πάντα όμως στο μαγιάτικο στην αρχή μου παίρνει πάντα φρένα.
Έχει πολύ δύναμη, ειδικά όταν φτάνει στα τελευταία μέτρα.

Εγώ δεν έχω μετρησει ποτέ τι κιλά φρένα χρησιμοποιώ. Εμπειρικά μόνο.
Πάντα όμως στο μαγιάτικο στην αρχή μου παίρνει πάντα φρένα.
Έχει πολύ δύναμη, ειδικά όταν φτάνει στα τελευταία μέτρα.
ανάλογα με τη σετάρισμα και σε τι τοπο και σε τι ψαρια στοχεβεις εκει που ψαρέυεις βαζεις και τα φρενα που θες ..
εαν εισαι με shore εμπιρικα οταν πιανεις το νιμα και το τραβας απο το μηχανακι και οταν αρχιζει και περνεις φρενα σε κοβει το νημα στο χερι (κόβει ενοω να πονας και οχι να ματονεις ) τοτε εισαι κοντα στα 4 κιλα..

Χθες το βράδυ μετά από αρκετό καιρό πήγα για ένα βραδινό lrf με τον κουμπάρο μου. Στο μέρος που θέλαμε να καθήσουμε ήταν άλλη παρέα οπότε πήγαμε σε μια καβάτζα που κρατάει λιγότερα ψάρια. Ο στόχος ήταν τα μελανούρια και αν ήμασταν τυχεροί και κανένας σαργός. Όλο το ψάρεμα το έκανα αποκλειστικά με isome σκουλήκι όπου το δόλωνα ολόκληρο με μια μολυβοκεφαλή 2,5γρ. και έναν κλέφτη κοντά στην ουρά του. Είχε αρκετά ψάρια αλλά ήταν μικρά με αποτέλεσμα να μας χαλάνε το δόλωμα. Το πρώτο μελανούρι που έβγαλα μόλις το ξαγκίστρωσα έφτυσε ένα άλλο isome που μου είχε κόψει στην προηγούμενη βολή. Και μάλιστα ήταν μια χαρά οπότε το ψάρεψα πάλι. Αν έχεις τύχει διάβαινε λένε :D

Ο κουμπάρος ψάρεψε και με άλλες σιλικόνες και κατάφερε να βγάλει δυο μεγάλα σαφρίδια. Τελικά φύγαμε με αρκετά μελανούρια και έναν μεγάλο σαργό που μου χτύπησε σε ώρα που τα ψάρια είχαν κόψει τελείως. Διασκεδαστικό το ψάρεμα αυτό που σε κρατάει σε εγρήγορση συνέχεια αν έχει ψάρια.

27-09-2024.jpg

Χθες το βράδυ μετά από αρκετό καιρό πήγα για ένα βραδινό lrf με τον κουμπάρο μου. Στο μέρος που θέλαμε να καθήσουμε ήταν άλλη παρέα οπότε πήγαμε σε μια καβάτζα που κρατάει λιγότερα ψάρια. Ο στόχος ήταν τα μελανούρια και αν ήμασταν τυχεροί και κανένας σαργός. Όλο το ψάρεμα το έκανα αποκλειστικά με isome σκουλήκι όπου το δόλωνα ολόκληρο με μια μολυβοκεφαλή 2,5γρ. και έναν κλέφτη κοντά στην ουρά του. Είχε αρκετά ψάρια αλλά ήταν μικρά με αποτέλεσμα να μας χαλάνε το δόλωμα. Το πρώτο μελανούρι που έβγαλα μόλις το ξαγκίστρωσα έφτυσε ένα άλλο isome που μου είχε κόψει στην προηγούμενη βολή. Και μάλιστα ήταν μια χαρά οπότε το ψάρεψα πάλι. Αν έχεις τύχει διάβαινε λένε :D

Ο κουμπάρος ψάρεψε και με άλλες σιλικόνες και κατάφερε να βγάλει δυο μεγάλα σαφρίδια. Τελικά φύγαμε με αρκετά μελανούρια και έναν μεγάλο σαργό που μου χτύπησε σε ώρα που τα ψάρια είχαν κόψει τελείως. Διασκεδαστικό το ψάρεμα αυτό που σε κρατάει σε εγρήγορση συνέχεια αν έχει ψάρια.

27-09-2024.jpg
Είναι η αποχη μεγάλη ή ο σαργός μικρός? .yel.

27-09-2024.jpg
Ωραίο ψάρεμα και ωραίο ψάρι.
Βασίλη εκτός από isome έχεις δοκιμάσει άλλες μάρκες (π.χ glup) ;
Στα μέρη που ψαρεύω , όταν δεν χρειάζονται μακρυνές βολές με μολυβοκεφαλή 1-1,5 gr είναι ακόμα καλύτερα. Το νήμα του κλέφτη πιασμένο στην παραμάνα και περασμένο μέσα στο "σκουλήκι" ...

Υπάρχουν μέρη που πετάς τις κάλτσες σου μέσα και τις τρώνε και τόποι που πετάς πλάνο και ξέρουν τι μοντέλο είναι και από πού το πήρες.
Τις δικές μου τις κάλτσες δεν υπάρχει περιοχή που να τις τρώνε τα ψάρια ... αν τις μυρίσουν μεταναστεύουν στα βαθειά ...

Υπάρχουν μέρη που πετάς τις κάλτσες σου μέσα και τις τρώνε και τόποι που πετάς πλάνο και ξέρουν τι μοντέλο είναι και από πού το πήρες.
Η κάλτσα δουλεύει και σαν μαλάγρα.....αρκεί να έχει την σωστή προετοιμασία.Κανα μήνα το ίδιο ζευγάρι.

Ωραίο ψάρεμα και ωραίο ψάρι.
Βασίλη εκτός από isome έχεις δοκιμάσει άλλες μάρκες (π.χ glup) ;
Στα μέρη που ψαρεύω , όταν δεν χρειάζονται μακρυνές βολές με μολυβοκεφαλή 1-1,5 gr είναι ακόμα καλύτερα. Το νήμα του κλέφτη πιασμένο στην παραμάνα και περασμένο μέσα στο "σκουλήκι" ...
Όχι κυριε Γιώργο. Δεν είμαι φαν των βιοδιασπώμενων. Έχω μόνο τα isome και τα καβουράκια. Και τα δυο της marukyu. Υπάρχουν όμως πολλά που πιστεύω θα δουλεύουν εξίσου καλά ίσως και καλύτερα.

Όχι κυριε Γιώργο. Δεν είμαι φαν των βιοδιασπώμενων. Έχω μόνο τα isome και τα καβουράκια. Και τα δυο της marukyu. Υπάρχουν όμως πολλά που πιστεύω θα δουλεύουν εξίσου καλά ίσως και καλύτερα.
Άμα δούλευαν τα βιοδιασπομενα καλά οι δολωματαδες θα είχαν κρεμαστεί από τις κολώνες της ΔΕΗ.

Άμα δούλευαν τα βιοδιασπομενα καλά οι δολωματαδες θα είχαν κρεμαστεί από τις κολώνες της ΔΕΗ.
Κι όμως κάποιες φορές αποδεικνύονται καλύτερα κι απ τα ζωντανά(σε στατικό ψάρεμα) ,κι αυτό λόγω κίνησης. Θέλουν κίνηση τα βιοδιασπώμενα για να αποδώσουν. Οχι ότι αν έβαζες ζωντανά δολώματα δεν θ είχες ,απλά αλλάζει η φιλοσοφία, ο τρόπος και οι προϋποθέσεις.
Ότι κι αν βγει σαν εναλλακτική λύση πάντως ,το ζωντανό δόλωμα δεν θα χάσει ποτέ την θέση του.

Καλησπέρα πρόσφατα πήρα το t692aji της majorcraft και χωρίς ιδιαίτερο ζορισμα έσπασε η μύτη στα τελευταία 20 εκατοστά.. ζήτημα να έχω κάνει 6 ψαρέματα. Έστειλα 2 μέιλ στην major μιας κ λένε για εγγύηση αλλά καμία απάντηση. Το πήγα στο μαγαζί που το πήρα κ περιμένω απάντηση..αν κ μου είπε ότι λογικά θα το πληρώσω. Έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε κάποιον; Μου έφυγε όλη η όρεξη!
Δυστυχώς δηλώνω απογοητευμένος από αυτή την εταιρεία και τον αντιπρόσωπό της στην ελλάδα μιας και έστειλα μηνύματα στους δύο χωρίς να λάβω απάντηση έστω αρνητική. Γράφουν για εγγυησεις που δεν ισχύουν. τους έγραψα αν θέλουν να αποστείλω το καλάμι με δικά μου έξοδα για να δουν αν είναι αστοχία υλικού αλλά τίποτα. Τώρα παράγγειλα το στέλεχος που έσπασε και απλά θα το πληρώσω με μία μικρή έκπτωση.Αυτα!

Back