Remington Team Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μόλις βρω τον χρόνο να κάτσω να σημαδεψω τα χαρτιά για να φαίνονται θα τις ανεβάσω φίλε.Εμπορικα φυσίγγια δουλεύω έτσι κι αλλιώς.Δεν κάνω ιδιογωμοση
Εγώ πιστεύω φίλε Στέλιο πως δεν υπάρχει καμιά ανάγκη να ανεβάσεις κάτι τέτοιο. Προσωπικά πιστεύω ότι τα πλάνα σου με τα όπλα σου, από τα καλά σου κυνήγια,πείθουν οποιονδήποτε καλοθελητη.οταν μιλάμε για κυνηγετικά πράγματα και εικόνες,όταν μιλάμε για συγκεκριμένα όπλα σε ομώνυμα θέματα ,εντός τοπικ.

Γιατί σε λίγο η "καλή καννη " θα καταντήσει 3η παράμετρος και όλα τα θέματα ,τυφλοσουρτης στην ιδιογομωση και τις δοκιμές

Εγώ θυμάμαι ότι ένας που ανεβαζε δοκιμές είχε ρηξει τις μισές ελληνικές μάρκες και το όπλο τα πήγαινε μασούρι σχεδόν όλα.οχι κάποια συγκεκριμένα φυσίγγια.δεν αναφέρομαι στο 80% ,σε ποσοστά. Τι να πεις όμως όταν και η δοκιμή σου θα αναιρεθεί πόσο μάλλον και η κυνηγετική σου εμπειρία που μοιράζεσαι,ακόμα και με πλάνα.

Επιλέγουμε αυτά τα όπλα γιατί με είτε με φυσίγγια ιδιογομωσης,είτε εμπορικά φθηνά η ακριβά ,προσωπικά δεν είναι θέμα κανένα από τα πάνω ,το παραμεριζω.

Θέλουμε να βλέπουμε σταθερότητα στα σκασιματα στις καταβολές.στην απόσταση που μπορούμε και δεν κολωνουμε να σηκώσουμε όπλο. Κανένας πίνακας και καμιά δοκιμή δε μπορεί να το μετάφραση σε εικόνα,στον βασικό σκοπό που είναι το κυνήγι, η εικόνα,η καταβολή. Εγω προσωπικά θα ηθελα να σκαει το παπί σαν σακί κι όχι πως ετρηξε ο πίνακας.
.

Επιλέγουμε αυτά τα όπλα γιατί με είτε με φυσίγγια ιδιογομωσης,είτε εμπορικά φθηνά η ακριβά ,προσωπικά δεν είναι θέμα κανένα από τα πάνω ,το παραμεριζω.

Θέλουμε να βλέπουμε σταθερότητα στα σκασιματα στις καταβολές.στην απόσταση που μπορούμε και δεν κολωνουμε να σηκώσουμε όπλο. Κανένας πίνακας και καμιά δοκιμή δε μπορεί να το μετάφραση σε εικόνα,στον βασικό σκοπό που είναι το κυνήγι, η εικόνα,η καταβολή. Εγω προσωπικά θα ηθελα να σκαει το παπί σαν σακί κι όχι πως ετρηξε ο πίνακας.
.
Συμφωνώ απόλυτα φίλε Δημήτρη σε όσα λες.Απλα με χαλάει Κάπος το γεγονός ότι εδώ στην Ελλάδα υπάρχει η benelli η Beretta και μετά όλοι οι άλλοι.Εχουνε περάσει από τα χέρια μου πολλά όπλα δικά μου και δοκιμαστικά όπλα εντός και εκτός σκοπευτηρίου.Λογο της δουλειάς μου καλό η κακός βλέπω καθημερινά όπλα και πολλά από αυτά τα δοκιμάζω κι όλας από πελάτες που είναι πάνω απ' όλα φίλοι.Κανεις ποτέ όμως δεν πρόκειται σε αυτήν την χώρα να παραδεχτεί ότι μια φτωχή remington καραμπίνα και λέω φτωχή γιατί έτσι την θεωρει το 90% εδώ στην Ελλάδα μπορεί και έχει τόσο μεγάλη βλητική απόδοση χωρίς να διαλέγει φυσίγγια και μάρκες.Εδω είμαστε η χώρα του ΒΒ.Οτι έχει καλό μάρκετινγκ πουλάει.Για την φαμπαρμ πχ που είναι η νούμερο ένα καραμπίνα σε πωλήσεις στην Ευρώπη κανείς δεν λέει τιποταχ.Εχουμε φάει την μισή μας ζωή μέσα στο μπατακι και στην παγωνιά με ώρες αμέτρητες γραμμένες και ξέρουμε τι κάνει τι.

Συμφωνώ απόλυτα φίλε Δημήτρη σε όσα λες.Απλα με χαλάει Κάπος το γεγονός ότι εδώ στην Ελλάδα υπάρχει η benelli η Beretta και μετά όλοι οι άλλοι.Εχουνε περάσει από τα χέρια μου πολλά όπλα δικά μου και δοκιμαστικά όπλα εντός και εκτός σκοπευτηρίου.Λογο της δουλειάς μου καλό η κακός βλέπω καθημερινά όπλα και πολλά από αυτά τα δοκιμάζω κι όλας από πελάτες που είναι πάνω απ' όλα φίλοι.Κανεις ποτέ όμως δεν πρόκειται σε αυτήν την χώρα να παραδεχτεί ότι μια φτωχή remington καραμπίνα και λέω φτωχή γιατί έτσι την θεωρει το 90% εδώ στην Ελλάδα μπορεί και έχει τόσο μεγάλη βλητική απόδοση χωρίς να διαλέγει φυσίγγια και μάρκες.Εδω είμαστε η χώρα του ΒΒ.Οτι έχει καλό μάρκετινγκ πουλάει.Για την φαμπαρμ πχ που είναι η νούμερο ένα καραμπίνα σε πωλήσεις στην Ευρώπη κανείς δεν λέει τιποταχ.Εχουμε φάει την μισή μας ζωή μέσα στο μπατακι και στην παγωνιά με ώρες αμέτρητες γραμμένες και ξέρουμε τι κάνει τι.
1.Αξιοπιστια,2.Να μεταφέρεται,3.λιγο καλύτερη τουφεκια.Που αυτό το λίγο καλύτερη τουφεκιά και η Ρεμί το έβγαλε αργότερα,καθώς και όπλα να μεταφέρονται ικανοποιειτικα πολύ αργότερα.Και η Μπερέτα και η Μπενελλι πρώτα έδωσαν έμφαση εκεί που πρέπει,και αργότερα στο τρίτο, πρώτα η Μπερέτα και έρχεται και η σειρά της Μπενελλι.

1.Αξιοπιστια,2.Να μεταφέρεται,3.λιγο καλύτερη τουφεκια.Που αυτό το λίγο καλύτερη τουφεκιά και η Ρεμί το έβγαλε αργότερα,καθώς και όπλα να μεταφέρονται ικανοποιειτικα πολύ αργότερα.Και η Μπερέτα και η Μπενελλι πρώτα έδωσαν έμφαση εκεί που πρέπει,και αργότερα στο τρίτο, πρώτα η Μπερέτα και έρχεται και η σειρά της Μπενελλι.
Σας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.Εκατο μοντέλα ίδια με διαφορετικό φεης λιφτ φίλε.Και τσίμπαει ο κόσμος.Ασε είχαμε και έχουμε και Μπενελι και ξέρουμε τι κάνουν.Παρτε μια φορά αντί για Μπενελι μια ταπεινή Μπρέντα άστρο συνθετική να δείτε τι βλητική απόδοση έχει.Δεν θα την επιλέξετε όμως.Θα διαλέξετε μια μ2 που είναι σχεδόν στα ίδια λεφτά επειδή είναι Μπενελι και ας είναι νεροσωλινας.

Last edited:
Βαδιζουν ,εννοεις, που οι εταιριες αυτες;στην βλητικη αποδοση ;

Σας πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες.Εκατο μοντέλα ίδια με διαφορετικό φεης λιφτ φίλε.Και τσίμπαει ο κόσμος.Ασε είχαμε και έχουμε και Μπενελι και ξέρουμε τι κάνουν.
Ναι και εμείς αυτό που κρατάς,και άλλα καλύτερα είχαμε και ξέρουμε με ακρίβεια τι κάνουν,και επειδή ξέρουμε τι κάνουν,γεμίζουμε τα δικά μας φυσσιγγια.Και αυτά που γράφουμε είναι για να μην τσιμπάει ο κόσμος Γενικά περί Καννών,και να δώσει έμφαση εκεί που ωντος αξίζει να στρέψη τι προσοχή του,στην ιδιογομωση....Και αν ποτέ κάνει αγορά,ασ τσίμπησαν ΤΟΤΕ μια βελτιωμένη κάννη μιας και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αντικαταστήσει το όπλο του,ώφελος θα έχει.Γιατι τόσο αξίζει η βελτίωση που περνεις.

Ναι και εμείς αυτό που κρατάς,και άλλα καλύτερα είχαμε και ξέρουμε με ακρίβεια τι κάνουν,και επειδή ξέρουμε τι κάνουν,γεμίζουμε τα δικά μας φυσσιγγια.Και αυτά που γράφουμε είναι για να μην τσιμπάει ο κόσμος Γενικά περί Καννών,και να δώσει έμφαση εκεί που ωντος αξίζει να στρέψη τι προσοχή του,στην ιδιογομωση....Και αν ποτέ κάνει αγορά,ασ τσίμπησαν ΤΟΤΕ μια βελτιωμένη κάννη μιας και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αντικαταστήσει το όπλο του,ώφελος θα έχει.Γιατι τόσο αξίζει η βελτίωση που περνεις.
Δεν έχει την δυνατότητα όλος ο κόσμος να γεμίζει φυσιγγια φίλε μου.Ουτε τον χρόνο να τα κάνει.Οποτε δεν μπορούμε να μιλάμε εδώ μέσα για τους 10 που γεμίζουν και να μην μιλάμε για την πλειοψηφία.Οποτε καλό θα είναι όποιος δεν γουστάρει την κουβέντα να μην μπαίνει καν στον κόπο να σχολιάσει.Εδω μέσα είναι τοπικ για τους ρεμινκτονακιδες και όχι για ιδιογωμοση.Ειστε εσείς που γεμίζεται και εμείς οι υπόλοιποι που δεν γεμίζουμε και λέμε αυτά που βλέπουμε από τα φυσίγγια του εμπορίου.Παντα θα μιλάω με βάση το μεγαλύτερο ποσοστό.Εσυ που γεμίζεις μπορείς να κάνεις ότι θες στα φυσίγγια σου και να σκοτώνεις σωστά κοντά μακριά ακόμη και σκουπόξυλο.Εγω όμως δεν έχω αυτη την δυνατότητα όπως και πολλοί άλλοι φίλοι εδώ μεσα.Πιστεύω να σε κάλυψα.

Last edited:
Οι καννες της ρεμινγκτον διατηρουν πανω κατω την ιδια γεωμετρια ,με την ιδια αρχιτεκτονικη και υλικα πανω απο 50 χρονια.
Αλλαγες που ακολουθησαν ειναι οι πωλησεις ,ο ανταγωνισμος ,η τεχνολογια των φυσιγγιων .ακομα και σε ενα σπορτινγκ οπλο οι κλισεις δινονται στην δημοσιοτητα κατι που ποτε καμια εταιρια δεν κανει σε κυνηγετικα οπλα .

Σαφως και να μην πεσει ο κοσμος στο τρυπακι των καννων,συμφωνω.οεσαν πολλα θυματα σε καννες με τρυπες ,σε καννες με αλλαγη στις μοιρες γωνιες των κωνων με αλλο φεις λιφτ,σε μοντελα τα οποια πασαρωνταν σημερα πανακριβα και τα μεταλλα τους ειναι υποδυεστερα ακομα κι απο εκεινα που παραγονταν 25 χρονια πριν.

Η ρεμινγτκον είναι ρεμινγτον και βλητικα ακόμη και σήμερα σπάνια κάποιο όπλο θα την πιασει και αυτό πειραγμενο .Το έχουμε ξαναπεί η ρεμινγτον στα αυτογεμη και η perazzi στα super poze.Εχουν τους δικούς του μύθους που δεν είναι μύθοι,όταν κάποτε αλλες εταιρίες τα ξεπεράσουν θα μαθευτεί τίποτε δε μένει κρυφό.Προς το παρον ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να διαλέγει ότι θέλει και σίγουρα κάποιοι συνάδελφοι θα είναι κολλημένοι σε κάποιο χαρακτηριστικο του όπλου (αξιοπιστία π.χ) η συγκεκριμένο είδος κυνηγιού ,και οι παρωπιδες δεν θα τους αφήνει να δουν τι πραγματικά συμβαίνει ,καθώς δεν υπάρχουν και οι γνώσεις για να καταλάβουμε το γιατί συμβαίνει μια κανη μόνιμα να αποδίδει καλύτερα από κάποια άλλη σε διαφορετικές συνθήκες.Αυτα είναι μυστικά των εταιριών που εμείς προσπαθούμε να καταριψουμε με χαρτοκουτα και τενεκέδες.Σιγουρα παίζει ρόλο ο σκοπευτής ,σίγουρα το φυσίγγι,σίγουρα όμως και η κάννη δυστυχώς κάποιοι δεν θα το κατανοήσουν το τρίτο ποτέ και θα λένε με ένα πιο στενό τσοκ η πιο χοντρό φυσίγγι θα πετύχω το ίδιο η με ιδιογομωση κτλ.Και δεν καταλαβαίνουν ότι ρε αδελφέ εγώ δε θέλω ούτε να ρίχνω 6 άρια στις τσίχλες ούτε 2/1* να βάζω πάνω ούτε να γεμίζω φυσίγγια .Τέλος πάντων το σημαντικότερο πράγμα είναι η αντίληψη στο πραγματικό τερέν γι'αυτό έχω ξαναγράψει ότι το τάδε όπλο είναι καλύτερο βλητικα και από άποψη 2/3 σκοπευτών που ξέρω αλλά και αυτό έχει αμφισβητηθεί δηλ έχει σοβαρότερη άποψη ο Τάκης /Κώστας/Μήτσος από τον σκοπευτή που κυνηγάει και σε άλλους τόπους ρίχνει τα 5απλα φυσίγγια από τον πιο μάχιμο κυνηγό και μαθαίνει και κάποιους πως να ρίχνουν.Παντα η ρεμινγτον ήταν το κορυφαίο βλητικα όπλο του λαού να το πω έτσι και η Μπερέτα το μεσαίο οι υπόλοιποι ανά διαστήματα είχαν μοντέλα με σοβαρή απόδοση όχι σταθερά όμως με την εξέλιξη ανέβηκε επίπεδο η Μπερέτα παρέμεινε σταθερά πρώτη η Ρεμί έχασε επίπεδο η Μπράουνινγκ που ανά διαστήματα έβγαζε κάποια δυνατά μοντέλα από κανη και σταθερά καλή είναι η φαμπαρμ Φράνκι, Μπρέντα είχαν μια απόδοση σταθερά καλή στο μέσο όρο γουιντσιστερ μια κλαίει μια γελάει με καλύτερη την sx3 την αχρωμιωτη (πολύ καλή κανη)και μπενελι άρχισε να δείχνει βλητικο ενδιαφέρον από την Κριό και μετά πλην ενός μοντέλου με κανη γαλλική που είχε αξιοπρεπή απόδοση .Δεν αναφέρομαι σε άλλες μάρκες αυτογεμών διότι δεν είχα και δεν τα ξέρω τι κάνουν αν και έχουν περάσει από τα χέρια μου κάποια όπλα όχι τόσο γνωστά και έχω κυνήγησει και με αυτά.Θα πάρει το χρόνο της και η guerini kaliston που έχω και θα σας πω ακριβώς τις δυνατότητες της αλλά θέλει χρόνο και ώρες στα χαρτόνια καλή δείχνει αλλά προσωπικά δε μου λέει τίποτε εάν δε δω πως σκοτώνει επαναλαμβανόμενα .

Δεν έχει την δυνατότητα όλος ο κόσμος να γεμίζει φυσιγγια φίλε μου.Ουτε τον χρόνο να τα κάνει.Οποτε δεν μπορούμε να μιλάμε εδώ μέσα για τους 10 που γεμίζουν και να μην μιλάμε για την πλειοψηφία.Οποτε καλό θα είναι όποιος δεν γουστάρει την κουβέντα να μην μπαίνει καν στον κόπο να σχολιάσει.Εδω μέσα είναι τοπικ για τους ρεμινκτονακιδες και όχι για ιδιογωμοση.Ειστε εσείς που γεμίζεται και εμείς οι υπόλοιποι που δεν γεμίζουμε και λέμε αυτά που βλέπουμε από τα φυσίγγια του εμπορίου.Παντα θα μιλάω με βάση το μεγαλύτερο ποσοστό.Εσυ που γεμίζεις μπορείς να κάνεις ότι θες στα φυσίγγια σου και να σκοτώνεις σωστά κοντά μακριά ακόμη και σκουπόξυλο.Εγω όμως δεν έχω αυτη την δυνατότητα όπως και πολλοί άλλοι φίλοι εδώ μεομισματοςσα.Πιστεύω να σε κάλυψα.
Και ο κόσμος έχει τι δυνατότητα να πληρώνει όπλα και έτοιμα φυσσιγγια?Και δεν αξίζει να χαλάσει λίγο από το χρόνο του να γεμίζει μόνο για τα σοβαρότερα θηράματα?Σου έδειξα εγώ ότι δεν γουστάρω την κουβέντα?Η μήπως θες να γράφεις χωρίς αντίλογο?Δημόσια γραφής εδώ,οπότε θα ακούσεις και την άλλη πλευρά του νομίσματος.

Και ο κόσμος έχει τι δυνατότητα να πληρώνει όπλα και έτοιμα φυσσιγγια?Και δεν αξίζει να χαλάσει λίγο από το χρόνο του να γεμίζει μόνο για τα σοβαρότερα θηράματα?Σου έδειξα εγώ ότι δεν γουστάρω την κουβέντα?Η μήπως θες να γράφεις χωρίς αντίλογο?Δημόσια γραφής εδώ,οπότε θα ακούσεις και την άλλη πλευρά του νομίσματος.
Τουλαχιστον να γεμισουμε στο επιπεδο του ξερω τι εχω μεσα

Έπρεπε να σας πάρουν για διαφημιστές της Remington. 😁
Τα λέτε πολύ ωραία.
Μέχρι και εμένα κοντεύετε να πείσετε που κυνηγούσα με Rem 23 χρόνια συν τα 2 ξαδέρφια μου, άλλα τόσα χρόνια.
Μα ξέρουμε πού οφείλεται η συμπεριφορά, της,γιατί ακούγαμε και δοκιμάζαμε,δεν την κυνηγισαμε απλά.

Τουλαχιστον να γεμισουμε στο επιπεδο του ξερω τι εχω μεσα
Τα ωφελεί είναι πολλά,αλλά και στη τσέπη σου,δεν έχουμε όλοι την δυνατότητα να αλλάζουμε τα όπλα σαν τα πουκάμισα,και να αγοράζουμε πανάκριβα φυσσιγγια, για να αντιστρέψω τα λεγόμενά τους.

Ήταν διάχυτη η εντύπωση ανάμεσα στους παλιούς κυνηγούς , ότι όλες οι κάννες δεν είναι ίδιες . Δεν ξέρω όμως που εδραζόταν αυτή η πεποίθηση . Σε εμπειρίες βγαλμένες από τον κυνηγότοπο ή απλώς ένας κυνηγετικός μύθος

Ήταν διάχυτη η εντύπωση ανάμεσα στους παλιούς κυνηγούς , ότι όλες οι κάννες δεν είναι ίδιες . Δεν ξέρω όμως που εδραζόταν αυτή η πεποίθηση . Σε εμπειρίες βγαλμένες από τον κυνηγότοπο ή απλώς ένας κυνηγετικός μύθος
Όπου υπάρχει καπνός συνήθως υπάρχει και φωτιά. Ναι είναι αλήθεια ότι στην ίδια ονομαστική σύσφιξη η ρεμινγκτον μου, βάζει περισσότερα σκάγια από τη μπενελι μου. Το θέμα είναι πόσα περισσότερα γιατί αυτό δεν συμβαίνει με όλα τα φυσίγγια και αν είναι τόσα περισσότερα που θα κάνει τη διαφορά επί του πρακτεου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μεγαλύτερη αναβάθμιση που μπορεί να κάνει κάποιος στο όπλο του και θα δει σίγουρα διαφορά είναι, να φέρει το κοντάκι στα μέτρα του. Όλα τα άλλα ( εξωεργοστασιακα τσοκ, κάννες αχρωμιοτες, κώνοι, πορτινγκ και δεν ξέρω τι άλλο) είναι αμφισβητήσιμα ή τέλος πάντων παίζουν πολύ μικρό ρόλο. Γνώμη μου πάντα έτσι, με βάση την μικρή μου εμπειρία.

1 στους δεκα βελτιώνει
επηδη μπωρει πιο μακρυα οι υπόλοιποι απλα γιατι τους αρεσει

Όπου υπάρχει καπνός συνήθως υπάρχει και φωτιά. Ναι είναι αλήθεια ότι στην ίδια ονομαστική σύσφιξη η ρεμινγκτον μου, βάζει περισσότερα σκάγια από τη μπενελι μου. Το θέμα είναι πόσα περισσότερα γιατί αυτό δεν συμβαίνει με όλα τα φυσίγγια και αν είναι τόσα περισσότερα που θα κάνει τη διαφορά επί του πρακτεου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η μεγαλύτερη αναβάθμιση που μπορεί να κάνει κάποιος στο όπλο του και θα δει σίγουρα διαφορά είναι, να φέρει το κοντάκι στα μέτρα του. Όλα τα άλλα ( εξωεργοστασιακα τσοκ, κάννες αχρωμιοτες, κώνοι, πορτινγκ και δεν ξέρω τι άλλο) είναι αμφισβητήσιμα ή τέλος πάντων παίζουν πολύ μικρό ρόλο. Γνώμη μου πάντα έτσι, με βάση την μικρή μου εμπειρία

Status
Not open for further replies.
Back