View attachment 83057View attachment 83058View attachment 83059
Εμείς τα γεροντια προσπαθούμε να ρίξουμε τα όπλα κάτω από τα 3 κιλά...
Ωραίο κοντάκι σε ποιον μαστορα το έχεις φτιάξει?
View attachment 83057View attachment 83058View attachment 83059
Εμείς τα γεροντια προσπαθούμε να ρίξουμε τα όπλα κάτω από τα 3 κιλά...
Quiz: Ντεμί πιστολέ, ή prince of walles ή Γιαννέϊκο?Ωραίο κοντάκι σε ποιον μαστορα το έχεις φτιάξει?
Σωστά . Θέλει πολύ λεπτές άκρεςΆμα σου πω τώρα ότι κι εγώ έχω αρχίσει να τη συμπαθώ.... Ίδιως κάποιες δίχρωμες (νομίζω με αλουμινένια βάση). Δε τις ξέρω καθόλου πάντως, ούτε καν την έχω πιάσει στα χέρια μου.
Αυτή και την AL48.
Αν τη λύσεις πρόσεξε τι κατσαβίδια θα χρησιμοποιήσεις. Αν δεν έχεις οπλουργικά ίσια, τρόχισε κανονικά.
Και βίντεο οπωσδήποτε γιατί θα περισσέψουν πράματα.Πάντως πριν ξεκινήσεις να το λύνεις χτύπα ένα ζαναξ ή ένα σφηνάκι τσίπουρο , μετά ξεκίνα να παλέυεις με τα κατσαβίδια.
(οπλάρα πάντως)
Γιαννέϊκο είναι το σχέδιο του Γιάννη?Quiz: Ντεμί πιστολέ, ή prince of walles ή Γιαννέϊκο?
Στην Auto5 κάνουμε κριτική με βάση το σήμερα, αλλά ξεχνάμε ότι είναι ένα όπλο που σχεδιάστηκε το 1898Κώστα σήμερα χάιδευα μια Auto5 light twelve.
Ξέρεις ότι την σιχαινόμουνα σαν σουλούπι.
Έχω αρχίσει να την ερωτεύομαι.
Το λέω με κάθε σοβαρότητα.
ΟΠΛΑΡΑ.
Κοίταζα λεπτομέρειες.
Οι άνθρωποι δεν τσιγκουνεύονταν το ατσάλι.
Αν κάνει εμπλοκές δεν ξέρω, ο τύπος δεν την καθαρίζει ποτέ, αλλά δεν ρίχνει και πολλά φυσίγγια.
Γουρουνάς.
Βαρύ όπλο όμως, είναι και η light ...
Δεν τον ξέρεις,θα σου στείλω το τηλ του...Ωραίο κοντάκι σε ποιον μαστορα το έχεις φτιάξει?
Ναι του Γιάννη.Γιαννέϊκο είναι το σχέδιο του Γιάννη?
Εγώ ντεμί ή αγγλέ(για δισκάνδαλο το αγγλέ).
Δεν αντιγράφηκε επειδή τα μεταγενέστερα αυτογεμη είχαν σύνδεση με τζαβετα κι όχι με εγκάρσια βίδα,όπως η auto 5.Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, η auto 5 το σημείο υπεροχής που έχει και δεν το αντέγραψε κανένα άλλο αυτογεμές, ούτε η νέα Α5, είναι που το πάνω μέρος της λαβής του κοντακίου εφάπτεται με τον σωλήνα του ελατηρίου. Αυτό επιτρέπει στην λαβή να βρίσκεται όσο πιο χαμηλά γίνεται σε σχέση με την ευθεία της κάννης, και αυτό κάνει την επωμιση πιο φυσική. Όλα τα υπόλοιπα, όπως η ορθή γωνία πίσω της βάσης, ( επειδή δεν προέκυψαν γιατί ο σχεδιαστής είχε καλλιτεχνικες ανησυχίες, αλλά γιατί το σχήμα ακολούθησε την λειτουργία του μηχανισμού, ) φτιάχτηκαν έτσι για λόγους χρηστηκοτητας, και όπως λέγανε οι αρχαίοι, ότι είναι χρηστικο είναι και ωραίο.
Quiz: Ντεμί πιστολέ, ή prince of walles ή Γιαννέϊκο?
Αναφέρθηκα μόνο στην αίσθηση που δίνει στο πιάσιμο της λαβής και στην ευκολία που φωλιαζει στον ώμο, παρά το μεγάλο βάρος και την μέτρια προς κακή κατανομή βάρους. Την ίδια αίσθηση έχει όποιος επωμιζει ένα ραβδωτό bolt action ή ακόμα και στα κουτάκια thumphole. Για να δεις την διαφορά στην οποία αναφέρομαι πιάσε μία σκούπα και επωμισε, επειδή η λαβή είναι στην ευθεία της < κάννης > είναι ότι πιο άβολο, σε σύγκριση με λαβές που είναι πολύ πιο χαμηλά.Δεν αντιγράφηκε επειδή τα μεταγενέστερα αυτογεμη είχαν σύνδεση με τζαβετα κι όχι με εγκάρσια βίδα,όπως η auto 5.
Χρειαζόταν υλικό(ξύλο) γύρω από την τζαβετα, οπότε...
Η αλήθεια είναι ότι σ'αυτο το σημείο έχει θεματακι η μπραου...
Ξεχειλωνει η τρύπα της βίδας κι αρχίζει να έχει τζογους.
Διορθώνεται με φύτεμα και κόλλημα σωλήνα στο ξύλο, με εσωτερική διάμετρο ισο της διαμέτρου της εγκάρσιας.
Μα ξερουν οι αλλοι(και μαλιστα Ελληνες.....) να τα φτιαχνουν καλυτερα απο την μαμα εταιρεια(Winchester....)?.....τι να πω...Τα ελατηρια της χ3 που εσπαγαν εφταιγε το υλικο και η κατεργασια Τα ελατηρια που εφτιαξα σε σοβαρη εταιρια δεν σπανε με τιποτα του λαχιστον αυτα 180 πιστονια που επισκευασα
Θερμομετρο εβαλες...? σε κανα γιατρο πηγες...¨?Κώστα σήμερα χάιδευα μια Auto5 light twelve.
Ξέρεις ότι την σιχαινόμουνα σαν σουλούπι.
Έχω αρχίσει να την ερωτεύομαι.
Και νόμιζα ότι ομοιώματα και σφυριχτρες χρειάζονται μόνο οι benelli για να κυνηγήσουν παπια .
Γιατί αυτοί που τις πρωτοπήραν πέθαναν ή γέρασαν, και οι επόμενοι όπως είναι φυσικό κοιτάνε για κάτι πιό εύκολο,άνετο και απλόΚαλή η auto 5, κι εμένα μου αρέσει και μου κεντρίζει το ενδιαφέρον και ίσως να αγοράσω μία, έτσι για να την έχω (αυτή τη δίχρωμη). Όμως αν είναι τόσο καλή, γιατί δεν τις χρησιμοποιούν και τόσο πολύ? Δεν τις ξέρω, αλλά μου φαίνεται ότι είναι δύσχρηστο όπλο.