Γνωρίζει καποιος πως μπορω να βρω χρονολογια κατασκευής σύμφωνα με τις σφραγίδες;
Αγαπητοί φίλοι ,
Καλημέρα και καλό Μήνα
Φίλε Chris, όπως φαίνεται καθαρά στην αναθεώρηση του manual (Revision 1)
https://www.remington.com/sites/default/files/documents/410252 - V3 Owners Manual - Rev 2016-02-08 - Wood.pdf
και στις παρακάτω φωτογραφίες που παραθέτω από εκεί :
στο μοντέλο με τα ξύλινα μέρη δεν έχει εξαερισμό ,δηλαδή οπές ,( γραφει unvented gas blocks ) ενώ σε αυτό με τα συνθετικά έχει οπές ( γράφει vented gas blocks)
Επίσης από την φωτογραφία και τη θέση των οπών εξηγείται εύκολα γιατί ράγιζαν τα ξύλα ,όπως αναφέρει ο Milvus, αφού για χιλιάδες βολές, δέχονταν δύο πλευρικές πιέσεις, δεξιά και αριστερά από τις οπές διαφυγής, και τα αέρια δεν έφευγαν προς τα επάνω όπως συμβαίνει με τη καινούργια σχεδίαση του μπροστινού μέρους
Το ράγισμα του ξύλινου μέρους είναι παλιό πρόβλημα όχι μόνο για την Remington , και όχι μόνο για τα λειόκανα μια και η καταπόνηση είναι μεγάλη είτε λόγω αερίων , είτε λόγω κραδασμών στα ραβδωτά αλλά περισσότερο λόγω "μηχανικής αδυναμίας " εξαιτίας της κοίλης σχεδίασης.
Το πρόβλημα λύθηκε από την Remington με την τοποθέτηση εγκάρσιου μικρού πείρου στα προηγούμενα ξύλινα μοντέλα από κράμα ορείχαλκου για να μην οξειδώνεται,όσοι έχουν 1100 ή 11-87 μπορούν να διακρίνουν ένα "μπρούτζινο καρφάκι " εμπρός αριστερά στην πάπια του όπλου τους και το θέμα έχει αναλυθεί και παλαιότερα, από πολλούς και σε έντυπα του χώρου.
Καλή Πρωτομαγιά
Ρεσυ εγώ είμαι αλλού για αλλού...η μούρη σου και του Μανώλη που είναι μαύρη στις φωτογραφίες δεν την βλέπεις. Μέχρι στα αυτιά έχεις μπαρούτι. Είπαμε βγάλε τις παρωπιδες. Ναι ωραίο το οπλακι δεν λέω απλά σε κάποιους δεν κάθετε. Τώρα να βγάζεις και τις φωτογραφίες παραπλάνηση...come onΔυστυχώς φίλε μου είσαι άλλου γι άλλου. Η ξύλινη δεν είναι το νεότερο μοντέλο, ταυτόχρονα με τα πλαστικά παρουσιάστηκε και ήταν προγραμματισμένο να βγει στην αγορά όταν είδαν ότι ραγίζουν πάπιες από τη μεγάλη πίεση. Δες το παρακάτω άρθρο μου και θα καταλάβεις. Το σύστημα αερίων στη V3 με τις οπές εκτόνωσης πάνω από τη Θαλάμη υπάρχει και στη Versa Max που είναι εδώ και 7χρονια στην αγορά και αν θα έκαναν αλλαγή θα την έκαναν πρώτα εκεί που έχουν βγει πολλά περισσότερα μοντελα
Το όπλο του Παύλου...το κατέχω επίσης κ το πρώτο μάλιστα που ρίχθηκε Ελλάδα. Δε μας πέφτει λόγος ...αλλά να μην μας βγάζει κ τυφλούς αυτό δε θέλω, ειδικά για κάτι που το ανέφερα από τον Οκτώβριο ότι έχει θεμαΡε τολη!αφού ο Παύλος ειναι οκ με το όπλο του!τι λόγος πέφτει σε μας?
Γνωρίζουν όλοι ότι έχεις το ίδιο όπλο...αλλλλα ακόμη κ αν όλοι οι κάτοχοι παραπονεθούν για μπαρουτιλες ...αυτος δεν πρόκειται...το γουστάρει τόσο που ίσως...λεω ίσως ...κ να το παραβλέπει ασυνείδηταΤο όπλο του Παύλου...το κατέχω επίσης κ το πρώτο μάλιστα που ρίχθηκε Ελλάδα. Δε μας πέφτει λόγος ...αλλά να μην μας βγάζει κ τυφλούς αυτό δε θέλω, ειδικά για κάτι που το ανέφερα από τον Οκτώβριο ότι έχει θεμα
Τι να πω ρε παυλε είπα μήπως...anyway καλοτουφεκο παντα να ειναιΟχι φίλε μου δεν είναι έτσι. Το όπλο μου το έχουν κυνηγήσει και αλλά άτομα εκτός από μένα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Αστα σαπια σου εσυ Παυλο....με τα κονε που εχεις εσυ στο Αμερικα σου κανανε με ειδικη παραγγελια τη V3 με σπεσιαλ καννη και αλλα συστηματα μεσς στα ενδοψυχα του μηχανισμου της...ξερασε τα ολα στο Φορουμ γιατι θα ανεβασω τις φωτο που μου εστειλες απο το custum shop τις remigtonha haaaΟχι φίλε μου δεν είναι έτσι. Το όπλο μου το έχουν κυνηγήσει και αλλά άτομα εκτός από μένα χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Κρύβε λόγια, κρυβε λόγιαΑστα σαπια σου εσυ Παυλο....με τα κονε που εχεις εσυ στο Αμερικα σου κανανε με ειδικη παραγγελια τη V3 με σπεσιαλ καννη και αλλα συστηματα μεσς στα ενδοψυχα του μηχανισμου της...ξερασε τα ολα στο Φορουμ γιατι θα ανεβασω τις φωτο που μου εστειλες απο το custum shop τις remigtonha haaa
Αααα ρε παλιοχαρακτηρα...θα σ πω εγώ στο επόμενο μας κυνήγι...δίπλα δίπλα θα είμαστε κ η κάμερα να γράφει...Κρύβε λόγια, κρυβε λόγια
Αφού σκέφτομαι να το καθιέρωςω αντί για κολωνια. Ροχνεις μια Τουφεκιά και ωραία μυρίζεις μετά και πολύ ανεβασμένος είσαιΡε παιδια για κυνηγη παμε. Αν δεν παρεις μυροδια κ απο μπαρουτιλα τι να λέει
Δηλαδή εσύ υποστηρίζεις ότι τη ξύλινη έχει διαφορετική κάννη από τη συνθετική;Αγαπητοί φίλοι ,
Καλημέρα και καλό Μήνα
Φίλε Chris, όπως φαίνεται καθαρά στην αναθεώρηση του manual (Revision 1)
https://www.remington.com/sites/default/files/documents/410252 - V3 Owners Manual - Rev 2016-02-08 - Wood.pdf
και στις παρακάτω φωτογραφίες που παραθέτω από εκεί :
στο μοντέλο με τα ξύλινα μέρη δεν έχει εξαερισμό ,δηλαδή οπές ,( γραφει unvented gas blocks ) ενώ σε αυτό με τα συνθετικά έχει οπές ( γράφει vented gas blocks)
Επίσης από την φωτογραφία και τη θέση των οπών εξηγείται εύκολα γιατί ράγιζαν τα ξύλα ,όπως αναφέρει ο Milvus, αφού για χιλιάδες βολές, δέχονταν δύο πλευρικές πιέσεις, δεξιά και αριστερά από τις οπές διαφυγής, και τα αέρια δεν έφευγαν προς τα επάνω όπως συμβαίνει με τη καινούργια σχεδίαση του μπροστινού μέρους
Το ράγισμα του ξύλινου μέρους είναι παλιό πρόβλημα όχι μόνο για την Remington , και όχι μόνο για τα λειόκανα μια και η καταπόνηση είναι μεγάλη είτε λόγω αερίων , είτε λόγω κραδασμών στα ραβδωτά αλλά περισσότερο λόγω "μηχανικής αδυναμίας " εξαιτίας της κοίλης σχεδίασης.
Το πρόβλημα λύθηκε από την Remington με την τοποθέτηση εγκάρσιου μικρού πείρου στα προηγούμενα ξύλινα μοντέλα από κράμα ορείχαλκου για να μην οξειδώνεται,όσοι έχουν 1100 ή 11-87 μπορούν να διακρίνουν ένα "μπρούτζινο καρφάκι " εμπρός αριστερά στην πάπια του όπλου τους και το θέμα έχει αναλυθεί και παλαιότερα, από πολλούς και σε έντυπα του χώρου.
Καλή Πρωτομαγιά
Ρε φιλε τι θημηθηκα τορα...ασχετο θημασε την τελ. μερα που θα εφευγες που ειχε τοσες πολες τσιχλες που παραλιγο να χσεις το αεροπλανο??Αφού σκέφτομαι να το καθιέρωςω αντί για κολωνια. Ροχνεις μια Τουφεκιά και ωραία μυρίζεις μετά και πολύ ανεβασμένος είσαι
Μακάρι να το έχανα φίλε!!!Ρε φιλε τι θημηθηκα τορα...ασχετο θημασε την τελ. μερα που θα εφευγες που ειχε τοσες πολες τσιχλες που παραλιγο να χσεις το αεροπλανο??