To know us better - Γνωριμία-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Γεια σας παιδια.Με λενε Γιωργο και ειμαι 47 ετων.Μενω Αθηνα και κυνηγαω απο μικρος με σφεντονα αεροβολο φλομπερ και πλεον με ΒΑΙΚΑΛ 155 και ΑUΤΟ 5.Πηγαινω εδω και 19 χρονια στο χωριο μου στην ορεινη καλαμπακα για φασσες τελος Οκτωβρη και τον αλλο καιρο εδω γυρω για τσιχλες,ΑΤΤΙΚΗ ΒΟΙΩΤΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑ ΕΥΒΟΙΑ.Ευχομαι να ειμαστε υγιεις να δραπετευουμε με συνεση στη φυση.
Γιώργο καλώς ήρθες στη παρέα του Hunterslife.

Γιωργηδες καλως ορίσατε στην παρέα ειμαστε και πολυ κοντα ιλικιακά θα χαρω να σας γνωρίσω απο κοντά.

Παιδια νεος εγω στο φορουμ σας χαιρετιζω. Το ονομα μου ΑΡΓΥΡΗΣ ειμαι εργολαβος γενικων κατασκευων με ειδικοτητα στα μηχανολογικα ( υδρευση , θερμανση , ηλεκτρικα ) παντος ειδους
Και οπως καταλαβατε.. ανεργοοοοςςςς...χαχαχα!! Ειμαι χομπιστας και ιδεαλιστης κυνηγος.....ολεεε!!!!
Μην σας τρελενουν τα λογια μου απλος δεν χρειαζεται και καλα με καθε τροπο και μεσο, καταλαβενουμε τι εννοω ( και αθεμιτα μεσα ) να καρπωθω το εκαστοτε θυραμα.
Αν και ορισμενες φορες βλεποντας τις καρπωσεις απο τετοια ατομα , και εγω να τις μετραω στα δακτυλα του ενος χεριου τρελαινομαι. Δωστε ευκαιριες στο θυραμα,..... να παιζουμε με δικαιους ορους
Ακομα και να εισαι ασσος στο σημαδι ,παρε τα νομιμα... και γεμιζεις μια τσαντα με πουλια
Θα παμε και αυριο στον κυνηγοτοπο και θα θελουμε και παλι να βλεπουμε πουλακια, ποσο μαλλον τωρα στους χαλεπους καιρους του αθληματος.
Συγνωμη αν σας κουρασα η στενοχωρισα καποιους...καλη καρδια
Ευχαριστω δκ των προτερων ολους εσας που θα με δεχτειτε στην παρεα σας....!
Ξεχασα τοπος κατοικιας Π. Ραφτη Αττικης

Last edited by a moderator:
Καλωσήρθες Αργύρη.
Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις για τα αθέμιτα μέσα. Τι είναι αθέμιτο, γιατί είναι αθέμιτο, γιατί το αθέμιτο και το θεμιτό πρέπει να συμβαδίζει πάντα με το νόμιμο και το παράνομο, που αλλάζει κάποιες φορές εντός λίγων χιλιομέτρων απόσταση, πως το αθέμιτο και το θεμιτό μας έχει γίνει βίωμα επειδή κάποιος νομοθέτης του 1960 ή 70 το βάφτισε έτσι κτλ. Είθισται την επιτυχία του άλλου να την βλέπουμε πολλές φορές καχύποπτα, "έλα μωρέ εγώ βάρεσα 5, αυτός 20 ... έ είχε κασετόφωνο ή κυνήγησε σε απαγορευμένο ή είχε πιάσει το καλό καρτέρι από το βράδυ ή το ένα ή το άλλο... κτλ" . Σπάνια ακούω ότι κάποιος βάρεσε περισσότερα γιατί είναι καλύτερος από μένα, επειδή έχει ασχοληθεί να φέρει το όπλο στα μέτρα του, επειδή έχει πληρώσει έναν σκασμό λεφτά σε σκοπευτήρια, δασκάλους σκοποβολής, προπόνηση ή τελικά επειδή έχει ταλέντο στο κυνήγι. Για τους χαλεπούς οικονομικούς καιρούς, αν αυτό εννοείς, θα συμφωνήσω απόλυτα, για τους χαλεπούς θηραματικούς καιρούς αν εννοείς αυτό, θα διαφωνήσω. Όχι όμως του αθλήματος, το κυνήγι δεν είναι άθλημα, σε ένα άθλημα πρέπει να γνωρίζουν ότι παίζουν και οι δύο μεριές.
Γι'αυτό ωστόσο είμαστε εδώ, για να ανταλλάσσουμε απόψεις, να συμφωνούμε, να διαφωνούμε και να γινόμαστε λίγο καλύτεροι.
Να σε καλωσορίσω λοιπόν και πάλι και εύχομαι καλή διασκέδαση στο HL.

Γιώργος.

Καλωσήρθες Αργύρη.
Μεγάλη κουβέντα ανοίγεις για τα αθέμιτα μέσα. Τι είναι αθέμιτο, γιατί είναι αθέμιτο, γιατί το αθέμιτο και το θεμιτό πρέπει να συμβαδίζει πάντα με το νόμιμο και το παράνομο, που αλλάζει κάποιες φορές εντός λίγων χιλιομέτρων απόσταση, πως το αθέμιτο και το θεμιτό μας έχει γίνει βίωμα επειδή κάποιος νομοθέτης του 1960 ή 70 το βάφτισε έτσι κτλ. Είθισται την επιτυχία του άλλου να την βλέπουμε πολλές φορές καχύποπτα, "έλα μωρέ εγώ βάρεσα 5, αυτός 20 ... έ είχε κασετόφωνο ή κυνήγησε σε απαγορευμένο ή είχε πιάσει το καλό καρτέρι από το βράδυ ή το ένα ή το άλλο... κτλ" . Σπάνια ακούω ότι κάποιος βάρεσε περισσότερα γιατί είναι καλύτερος από μένα, επειδή έχει ασχοληθεί να φέρει το όπλο στα μέτρα του, επειδή έχει πληρώσει έναν σκασμό λεφτά σε σκοπευτήρια, δασκάλους σκοποβολής, προπόνηση ή τελικά επειδή έχει ταλέντο στο κυνήγι. Για τους χαλεπούς οικονομικούς καιρούς, αν αυτό εννοείς, θα συμφωνήσω απόλυτα, για τους χαλεπούς θηραματικούς καιρούς αν εννοείς αυτό, θα διαφωνήσω. Όχι όμως του αθλήματος, το κυνήγι δεν είναι άθλημα, σε ένα άθλημα πρέπει να γνωρίζουν ότι παίζουν και οι δύο μεριές.
Γι'αυτό ωστόσο είμαστε εδώ, για να ανταλλάσσουμε απόψεις, να συμφωνούμε, να διαφωνούμε και να γινόμαστε λίγο καλύτεροι.
Να σε καλωσορίσω λοιπόν και πάλι και εύχομαι καλή διασκέδαση στο HL.

Γιώργος.
Γιωργο για την διατυποση ( αθλημα ) εχεις δικιο σπορ ειναι ο ορος , οσον αφορα τα αθεμιτα μεσα (τα ακους πολλες φορες στους κυνηγοτοπους, η δεν σου εχει τυχει ) . Σωστα και τα λεγομενα σου για μετρα ,σκοπευτηριο κλπ..... αλλα δεν μπορει σε ενα καρτερι με 10 γυρω σου κυνηγους να καρπονεται ο αλλος 20 πουλια και εσυ κ αλλοι 5 τι στον κορακα σε αυτον περναγανε ολα τα πουλια, γιατι σε μενα περασανε 8 η 9 και πειρα 5 ,( ο κυριος Ριγκο... 20 στα 20 !!!! ) ΟΚ φιλε..
Καλο βραδι !!

Αργύρη καλώς ήρθες στην παρέα μας ο Γιώργος μια χαρα τα γράφει συμφωνω απόλυτα με αυτα που σου απάντησε ,εγω να πρόσθεσω πως το κυνηγι ειναι τρόπος ζωής ,διασκέδαση ,εαν ασχολουμεθα με το ποσα κάνει ο ενας και ο άλλος χανεται η ομορφια του, εγω αν και πλησιαζω τα 50 ακόμα μαθαινω πράγματα ειτε πάω στο σκοπευτήριο ειτε ρωτάω φίλους στο φορουμ,ειτε διαβάζω εντυπα και πιστεψέ με ακομα μαθαίνω πράγματα τα εφαρμοζω στον κυνηγότοπο και νειωθω πως ετσι βελτιωνομαι Φιλικά Φώτης

Αργυρη καλως ηρθες στην παρεα μας, και για μενα προσωπικα το κυνηγι δεν ειναι ουτε σπορ ουτε αθλημα, ειναι δραστηριοτητα, παραδοση και τροπος ζωης...
Τωρα οσον αφορα τα θεμιτα κ αθεμιτα μεσα, καλως η κακως οπως κ σε ολους τους τομεις της ζωης μας θα υπαχουν κ καποιοι που βλεπουν ο κυνηγι κ την καρπωση του θηραματος με αλλο ματι και σκοπο για τους δικους τους λογους, αυτο ειναι μεσα στη ζωη, ειναι στην ανθρωπινη φυση και δεν θα αλλαξει ποτε... Δυστυχως η ευτυχως...
Τωρα απο την αλλη, οχι δεν μπορω να καταδικασω και οποιον καρπωνεται περισσοτερα θηραματα απο μενα οτι ειναι παρανομος... Μπορει απλα να εχει μελετησει τη συμπεριφορα των θηραματων καλυτερα, μπορει να γνωριζει τον τοπο καλυτερα, μπορει να εχει καλυτερα αντανακλαστικα, να ειναι πιο εμπειρος στο τουφεκι,μπορει να ειναι τυχερος, μπορει κ ολα αυτα μαζι...
Κ εμενα μου εχει τυχει να κυνηγησω κοντα με καποιον αλλο κ αυτος να παρει 10 τρυγονια κ εγω κ η παρεα μου 1-2 ... Οπως κ μου εχει τυχει να παρω εγω 10 και οι αλλοι 1 απλα γιατι ηξερα καλυτερα το μερος και συνετρεξαν ολοι οι παραπανω λογοι που αναφερω...

Δεν θα διαφωνισω με κανενα σας ολες οι αποψεις ειναι σεβαστες, αλλωστε σε καμια περιπτωση δεν εχω την πειρα σας.
Εκεινο που θελω βρε παιδια και δεν μου το ειπε κανενας ,αν κατακρινεται τις πρακτικες αυτες !!
Φωτη και εγω εχω αρχισει να πηγαινω σκοπευτηριο για να προσδιορισω και παλι τις προσκοπευσεις μου
αφου οπως ειπα μετα απο πολλα χρονια ξανα μπαινω στην δραση.....

... αν κατακρινεται τις πρακτικες αυτες !!

Αργύρη να σε καλωσορίσω και εγώ με τη σειρά μου. Υπάρχει πιθανότητα να μην κατακρίνουμε τις πρακτικές αυτές (παράνομες και μη ηθικές); ;)

Αργύρη να σε καλωσορίσω με τη σειρά μου και απο εδώ.
Εύχομαι στο H.L. να βρεις αυτό που ζητάς απο μια διαδικτυακή και όχι μόνο παρέα,η οποία όλο και μεγαλώνει, με όλο και περισσότερους αξιόλογους ανθρώπους.

Εκεινο που θελω βρε παιδια και δεν μου το ειπε κανενας ,αν κατακρινεται τις πρακτικες αυτες !!
.
Δεν τις κατακρίνω, δεν τις χρησιμοποιώ. Απάντησε μου όμως κ συ, αν ήταν νόμιμες θα τις χρησιμοποιούσες τις πρακτικές αυτές;

.
Δεν τις κατακρίνω, δεν τις χρησιμοποιώ. Απάντησε μου όμως κ συ, αν ήταν νόμιμες θα τις χρησιμοποιούσες τις πρακτικές αυτές;

Κάποιες πρακτικές που είναι λανθασμένα απαγορευμένες στη χώρα μας, είναι νόμιμες έξω για πολλούς και σωστούς λόγους. Το θέμα είναι ότι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε νόμιμοι άσχετα αν είναι λάθος (εδώ κλαίμε) και οι ιθύνοντες του κυνηγετικού χώρου να πείσουν τους βλάκες στα υπουργεία ότι ορισμένες απαγορευμένες πρακτικές είναι καλύτερα να επιτραπούν (εδώ γελάμε)...

Last edited:
Κάποιες πρακτικές που είναι λανθασμένα απαγορευμένες στη χώρα μας, είναι νόμιμες έξω για πολλούς και σωστούς λόγους. Το θέμα είναι ότι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε νόμιμοι άσχετα αν είναι λάθος (εδώ κλαίμε) και οι ιθύνοντες του κυνηγετικού χώρου να πείσουν τους βλάκες στα υπουργεία
Αργύρη να σε καλωσορίσω με τη σειρά μου και απο εδώ.
Εύχομαι στο H.L. να βρεις αυτό που ζητάς απο μια διαδικτυακή και όχι μόνο παρέα,η οποία όλο και μεγαλώνει, με όλο και περισσότερους αξιόλογους ανθρώπους.

Ευχαριστω δημητρη νασε καλα..!!

Δεν το παιζω παρθενα μαρια , αλλα για να απογορευεται υπαρχει λογος , οπως και αν επιτρεπονταν , παλι καποιος λογος θα υπηρχε.
Τωρα αν ειναι σωστω το ενα η το αλλο , δεν θα το κρινω ειμαι πολυ λιγος..

Δεν το παιζω παρθενα μαρια , αλλα για να απογορευεται υπαρχει λογος , οπως και αν επιτρεπονταν , παλι καποιος λογος θα υπηρχε.
Τωρα αν ειναι σωστω το ενα η το αλλο , δεν θα το κρινω ειμαι πολυ λιγος..
Καμια φορα εμεις οι κυνηγοι λογω της συνεχομενης επαφης μας με τη φυση εχουμε πιο εμπεριστατωμενη αποψη για θεματα κυνηγιου απο πολλους "φωστηρες" του γραφειου ομως... Το θεμα ειναι οι παρατηρησεις των κυνηγων να εξεταζονται βαση των επιστημονικων στοιχειων που υπαρχουν και της γενικοτερης κυνηγετικης νομοθεσιας και η να εφαρμοζονται η να απορριπτονται...
Αλλα πιστεψε με αν δεν εχουμε εμεις αποψη, δεν εχει κανεις...

Status
Not open for further replies.
Back