Και η ωρα για πειραματισμους .....εφτασε !
Διαβαζω σε πολλα αμερικανικα φορουμ ...για το σφραγισμα του πιστονιου !
Τι ειναι το σφραγισμα πιστονιου ?...xm.
Λοιπον ...επειδη εκει στο αμερικα ...δεν ξερω τι ακριβως τους συμβαινει ...αλλα σπανε τα ελατηρια απο τα πιστονια κατι που το διαβαζω συνεχεια ! (ισως απο την πολλη χρηση στα σκοπευτηρια !!)
Τελως παντων ...εχουν κι αυτοι τα θεματα τους !!
Οποτε στελνουν τα πιστονια σε καποιους τυπους.. γνωστους εκει (προφανως οπλουργοι) και τους τα κανουν ...σφραγιστα !
Δεν πολυσυμφωνω με την μοντιφια αυτη ..μιας και εχω μελετησει πολυ καλα τον τροπο που δουλευει το πιστονακι μας ...και η αλλαγη αυτη ..ειναι καπως ψιλοανορθοδοξη ...αλλα δεν κρυβω οτι με γαργαλαει να την δοκιμασω !!
Η ..που θα καταστρεψω το οπλο μου
(λιγο χλωμο βεβαια) ....η....που θα δουμε κατι καινουριο ..κατι διαφορετικο !
Σε καθε περιπτωση ...δεν το συνιστω σε κανεναν ..και για κανεναν λογο ...!!!....
Τι ειναι λοιπον το σφραγισμα ?
Βγαζουν απο μεσα απο το πιστονι το ελατηριο ...που συνηθως ειναι σπασμενο ...η...εχει μαλακωσει αρκετα ...και στην θεση του βαζουν ενα δαχτυλιδι ...ετσι ωστε το εσωτερικο "πιστονακι" (το οποιο εκτελει χρεη ρεγουλατορου αεριων..η αλλιως ..AVS Active Valve System ) και που πατουσε πρωτα στο ελατηριο πανω.... να μην μπορει πλεον να κινηθει μεσα στο πιστονι ....να ειναι σταθερο δηλαδη !
Οποτε το AVS...παπαλα !!...καπουτ ..!!!...νιεντε !!..
Ολα τα αερια που ερχονται απο τις τρυπουλες της κανης μεσω του μαστου ...σπρωχνουν το πιστονι πισω ...και δεν φευγουν πλεον απο τις εξοδους του ρεγουλατορου (αφου εχουν σφραγιστει τωρα) ...και αρα .. κανει την διαδρομη του με μεγαλυτερη ταχυτητα εφοσον εχει περισσοτερη πιεση απ 'τα αερια.. πλεον
Ετσι ...δεν σπανε τα ελατηρια ...αφου δεν υπαρχουν πια .. σιγουρα και μια πιο γρηγορη ...επαναοπλιση του κλειστρου ...αλλα και πιο καθαρο οπλο (λενε)!
Απο οτι καταλαβα ...αυτο το κανουν περισσοτερο ...αυτοι που τρεχουν στα σκοπευτηρια (αρα χρειαζονται και την ταχυτητα )..κι εδω ειναι καπως που ..ας πουμε οτι δικαιολογω την ολη φαση !
Τωρα ...εδω εχουμε και καποια θεματακια ομως ...οπως ....ανακρουση(κλωτσημα) πιθανον πιο μεγαλη ...και αναλογο το χτυπημα του κλειστρου στον αποσβεστηρα(buffer- λαστιχακι) στην πλατη της βασης ...που δεν ξερω και κατα ποσο επικινδυνο ειναι να τσακισεις κλειστρο και βαση ...!!
Επισης ...δεν ξερω τι αλλο ζορι μπορει να τρωνε αλλα μερη του οπλου ...οπως και τι αλλες φθορες μπορει να ..προκυπτουν !
Θα το δουμε κι αυτο...εν καιρω !!
Βεβαια ..με την μοντιφια αυτη στα οπλα τους ...δεν δουλευουν φυσιγγια με βαριες γομωσεις ...αν και καποιοι ισχυριζονται οτι δεν εχουν κανενα προβλημα να ριχνουν ολα τα φυσιγγια !!
Αφου λοιπον μου περισσευε ενα πιστονι ...ειπα να κανω κι εγω την μοντιφια αυτη ...και ας ελπισω οτι η περιεργεια ΔΕΝ εφαγε την γατα !!
Η κατασκευη του δαχτυλιδιου μετα απο μετρηματα ..υπολογισμους ..ξυσιμο του κεφαλιου ...εγινε !
Απο αλουμινιο ...για να ειναι ελαφρυ φυσικα !
Βγαζω το ελατηριο απο το πιστονι ...ριχνω μεσα το δαχτυλιδι το οποιο μπαινει εφαρμοστα μεσα χωρις πιεση ομως ..βιδωνω και σφιγγω το μαυρο δαχτυλιδι που κλεινει το πιστονι ...και φυσικα εχω βαλει μπλε κολλα σπειρωματων LOCTITE μετριας συγκρατησης !
Ετοιμος για δοκιμη στο σκοπευτηριο ....αλλα ακομα δεν βρηκα τον χρονο να παω !
Οταν γινει η δοκιμη ...θα ποσταρω τα αποτελεσματα !
Αντε να δουμε τι θα δουμε !!.pop.
Σε μια απο τις φωτο (στην τελευταια φαινεται πιο καθαρα) θα δειτε και το ελατηριο του παλιου πιστονιου ...που το εχουν φαει τα αερια ...και ισως σε λιγο καιρο να εσπαγε και σε μενα !!.xm.