Γεια σας παλικαρια !!
Σημερα ...επειτα απο πολυ καιρο (λογω δουλειας) ...βρηκα χρονο να παω σκοπευτηριο ...και να δοκιμασω το οπλο μου με οσες αλλαγες -πατεντες- μετατροπες-καλουδια ...του ειχα κανει ολον τον χειμωνα !
Ολα πηγαν μια χαρα ...και το ευχαριστηθηκα πραγματικα ! (εριξα καμια δεκαρια κουτια 25αδες σκαγια- μονοβολα απο 24 εως 32γραμ)
Εκεινο που μου εκανε μεγαλη εντυπωση ηταν το σφραγιστο πιστονι !!!!
Ειχα υποσχεθει πως θα ποσταριζα τα αποτελεσματα και εχω να πω ..πως πραγματι αξιζε τον κοπο ....τουλαχιστον να το δοκιμασω ...για να μας φυγει και η περιεργεια .....η οποια ευτυχως ..δεν σκοτωσε την γατα ...και εν προκειμενω ...δεν χαλασε το οπλο !
Για οσους δεν ειχαν διαβασει το σχετικο ποσταρισμα μου περι του σφραγισμενου πιστονιου .....εχω αντικαταστησει το ελατηριο που βρισκεται μεσα στο πιστονι ...με εναν "αποστατη"..κατι σαν μουφα να το πω ...στις ιδιες διαστασεις με το ελατηριο ...φτιαγμενο απο αλουμινιο ....
Αυτο ειναι κατι που κανουν συχνα στα οπλα τους στην αντιπερα οχθη του ατλαντικου...περισσοτερο για αγωνιστικους λογους ...αλλα και καθαριοτητας ....(δεν λερωνουν τα αερια τοσο οσο με το ελατηριο αφου δεν περνουν πια μεσα απο το πιστονι)....και βεβαια ...οταν σπανε τα ελατηρια ...δεν χρειαζεται να αγοραζουν ξανα κομπλε πιστονι...η ..εστω σκετο ελατηριο
Σε καποιες περιπτωσεις μαλιστα ...διαβασα οτι εχουν και καλυτερες "επιδοσεις " τα οπλα τους σε σχετικα χαμηλες γομωσεις
ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΕ ΞΕΝΑ ΦΟΡΟΥΜ ...ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΠΡΟΤΕΙΝΩ-ΣΥΝΙΣΤΩ.. ΚΙ ΕΓΩ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ !!
ΕΓΩ .. ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΣΤΟ ΟΠΛΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ...ΜΟΙΡΑΖΟΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΜΟΥ !!!!
Εριξα λοιπον περι τα 100 φυσιγγια (24-32γραμ σκαγια 8αρια) με το σφραγιστο πιστονι ...και μετα εβαλα το καινουριο πιστονι με το χρυσο δαχτυλιδι για να δω διαφορες !
Πραγματι δουλευει πολυ καλα ...εντελως απροβληματιστα ...και δεν ξερω αν ειναι η ιδεα μου ...αλλα εχω την εντυπωση οτι το οπλο εγινε πιο "αερατο"...σαν να επαναοπλιζει πιο γρηγορα ...σαν να εγινε καπως πιο "νευρικο ".....δεν ξερω πως αλλιως να το περιγραψω ...ΑΛΛΑ σιγουρα δεν μου αφησε καποια αισθηση "ανασφαλειας"
Οι διαφορες με το μαμα πιστονι ...ειναι αμυδρες
Με λιγα λογια ...μια χαρα τα πηγε στα ..(ξαναλεω).. 100 περιπου φυσιγγια που του εριξα ...
Τωρα !
Δεν ξερω αν στα 500-1000 φυσιγγια ...θα δω κατι αλλο ....η...αν θα συναντησω κατι οταν θα ανοιξω το οπλο για καθαρισμα
Παντως οταν το εβγαλα απο το οπλο... για να βαλω το μαμα πιστονι (αυτο με το ελατηριο)...το σφραγιστο πιστονι ηταν πολυ πιο καθαρο ! (και τα 2 εριξαν απο 100 φυσιγγια )
Κατι αλλο τωρα !
Ειχα "ξυρισει" το τσοκακι ....(την βαση του...και με ειδικο τροπο)...για να ερθει και να ψιλοτερματισει εξωτερικα στην ακρη της κανης ..γιατι μου αφηνε περιπου 2 χιλιοστα κενο ...και μου την εδινε που το εβλεπα ετσι ...μου εδινε την αισθηση οτι δεν ηταν γι'αυτο το οπλο ...ηταν κατι ξενο !
Σε συζητησεις διαφορες περι αυτου ...υπηρχαν αρκετες ενστασεις ....
Παρ'ολ'αυτα ...εγω το κουρεψα ...και δουλευει μια χαρα ...εντελως απροβληματιστα !!!....και ετσι το αισθητικο κομματι του θεματος ....καλυφθηκε !!
Οσον αφορα τα υπολοιπα καλουδια πατεντουλες ...οπως εξτρα αποθηκες ...μπουτον απελευθερωσης κλειστρου...μεγαλυτερο λεβιεδακι κλειστρου (αυτο της BRILEY....πολυ δυνατο τελικα) ,,ταπα follower ..."φαγωμα" της εισοδου της αποθηκης για απροβληματιστη φορτωση φυσιγγιων ....και κατι αλλα "ψιλαδακια"....ολα δουλευουν ΣΩΣΤΑ !
Εδω βεβαια να πω οτι το οπλο εχει γινει ΕΝΤΕΛΩΣ καινουριο ...αφου αλλαχθηκαν τα παντα μεσα με καινουρια ...και φυσικα τωρα ειναι και σε φαση...."στρωσιματος" !!
Επισης !!..τα 24 γραμμμαριων φυσιγγια... σε αυτο το οπλο ....δεν δουλευουν ....που να χτυπιεσαι!!!
Οποτε ...28 γραμ ...και ανω !! (στην φωτο οι μωβ καλυκες που ειναι πεσμενοι διπλα στο τραπεζι ...το μαρτυρουν!!...γιατι εβγαιναν απο το οπλο .....χειροκινητα !!)
Αυτα ....μεγεια μου ...ευχαριστω !!
(μερικες φωτο παρακατω απο το σφραγιστο πιστονι )