Με ξυσιμο στις εφαρμογες εγινε η δουλεια. Ηθελα καστ οφ και ειχα ενα θεμα με το πιτς. Στην κατευθυνση αυτη αξιοποιηθηκαν τοσο οι φλατζες του οπλου και οι αποστατες που χουν τα συγγεκριμενα, το ξυσιμο του ενος απο τους δυο προσαρμωσε το πιτςΜάριε πώς θα το κάνεις αυτό?
Αν κατι που χρειαζομουν κι εγινε και δεν το θυμαμαι, αν θυμαται ας το πει ο μακηςΜε ξυσιμο στις εφαρμογες εγινε η δουλεια. Ηθελα καστ οφ και ειχα ενα θεμα με το πιτς. Στην κατευθυνση αυτη αξιοποιηθηκαν τοσο οι φλατζες του οπλου και οι αποστατες που χουν τα συγγεκριμενα, το ξυσιμο του ενος απο τους δυο προσαρμωσε το πιτς
Δεν περίμενα να ακούσω και κατι άλλο.......Με ξυσιμο στις εφαρμογες εγινε η δουλεια. Ηθελα καστ οφ και ειχα ενα θεμα με το πιτς. Στην κατευθυνση αυτη αξιοποιηθηκαν τοσο οι φλατζες του οπλου και οι αποστατες που χουν τα συγγεκριμενα, το ξυσιμο του ενος απο τους δυο προσαρμωσε το πιτς
Ναι δημητρη. Ολες οι τουφεκιες πηγαιναν πανω αριστερα απο τα 20 μετρα. Καπως ειχα διορθωσει την κατασταση με τις φετες αλλα παλι επρεπε καποιος να με δει. Ενα ακομα βασικο ειναι οτι μου εδειξε καποια πραματα στο κλειδωμα στην επωμησηΔεν περίμενα να ακούσω και κατι άλλο.......
Πόσο αριστερά σου τράβαγε ,Μάριε ; εχεις κανεις δοπκιμές που λέγαμε και να τις φωτογραφίσεις ,ώστε τώρα να συγκρίνεις ;
Ειχα θεμα με το ζυγωματικοΔεν περίμενα να ακούσω και κατι άλλο.......
Πόσο αριστερά σου τράβαγε ,Μάριε ; εχεις κανεις δοπκιμές που λέγαμε και να τις φωτογραφίσεις ,ώστε τώρα να συγκρίνεις ;
Θα φροντησω να ανεβασω φωτογραφιες μολις φτασω σπιτι! Τωρα ειμαι προς μεταξουργειο και περιμενω να περασει η ωρα για να φυγω!!! Αμα αρχισω τις επομησεις εδω... .shoot.Μια παρουσίαση για την διαδικασία θα ήταν πολύ χρήσιμη!!
όπως τα είπεςΑν κατι που χρειαζομουν κι εγινε και δεν το θυμαμαι, αν θυμαται ας το πει ο μακης
Εχεις απολυτο δικιο γιαννη και ειχα διαβασει αναλογα γι αυτο που λες, τις λυσεις που προτειναται στον phoeniχ αν θυμαμαι καλα. Ειναι δουλεια η οποια απαιτει χρονο, δοκιμες, διορθωσεις και τουλαχιστον για μενα εναν ανθρωπο να με δει. Δυστυχως εδω οσον αφορα το τελευταιο δε μπορω να πω πως υπαρχει καποιος ο οποιος θα εδινε βαρος σε μια τετοια διαδικασια που να αφορα παρεμβαση σε συνθετικο. Και επισης οσον αφορα τον χρονο και τις δοκιμες... Ημουν πολυ ζορικα ολη την χρονια με το προγραμμα της δουλειας οποτε οτι διορθωσεις και να κανα στο κυνηγοτοπο θα εψαχνα να βρω τα αποτελεσματα.Να το χαρεις Μαριε!
Η απορια ειναι,γιατι επεμβαση στο ιδιο το κοντακι(ξυσιμο στο σημειο επαφης με την βαση) και οχι τροποποίηση μιας υπάρχουσας ή κατασκευη μιας νεας φλατζας?
Για να "ερθει" στο επιθυμητο με την επεμβαση,σημαινει πως υπηρχαν τα περιθωρια,εσωτερικα στο κοντακι...
Με το σκεπτικο πως αν θελήσεις καποια στιγμη να πουλησεις το οπλο,το κοντακι εχει υποστεί κατι μη αναστρεψιμο..xm.
Την φλάντζα επιμήκυνσης της μείωσε το πάχος στο επάνω μέρος ; σαν να τη βλέπω ετσι απο τη φωτογραφία και μου κανει εντύπωση γιατι ψηλοντουφεκαγε απ ότι είπες πιο πάνω.Ορισμενες φωτογραφιες
https://postimg.org/image/hsedlfq57/ εδω με την βοηθεια της φλατζας που δινοταν μαζι με το οπλο, ξυθηκαν οι εφαρμογες που εφαπτουν με την βαση για το καστ οφφ.
https://postimg.org/image/t3h1ada17/
Εδω φτιαξαμε το πιτς. Δεν τροχιστηκε το κοντακι καθολου ουτε το πελμα. Τροχιστηκε μοναχα η 1 απο τις 2 φετες επιμήκυνσης και αλλη διατηρηθηκε ως εχει προκειμενου εαν χρειαστει να αφαιρειται.
Συνεπως κι ετσι με μια αλλαγη φλατζας και μια αλλαγη φετας επιμήκυνσης δεν θα ηταν προβλημα το οπλο να προσαρμωστει σε αλλον, αυτο αν ειχα σκοπο να το πουλησω.
Καλώς ήρθες στην παρέα μας Μήτσο, αν θες πέρασε και από δω να μας συστηθεις, από που είσαι τι κυνηγια σαρεσουν κτλ.Παίδες καλησπέρα
εκπλήσσομαι που διαβάζω πρώτη φορά ενα τόσο καλό forum παρόλο που γενικώς ψάχνω πολύ για καλά κυνηγετικά στέκια. Νέο μέλος κι εγώ με το καινούριο μου απόκτημα , μία sx3 με ξύλινα μέρη. Παρ' ολο που το όπλο είναι μεταχειρισμένο μάλλον είναι άριχτο . Αλλά δεν είχε μαζί του χαρτιά και οπως είναι φυσικό βγαίνουν κάποιες απορίες: πχ:
1.μήπως μπορείτε να μου πείτε πως καταλαβαίνω πότε κατασκευάστηκε;
2.γιατί το δικό μου αντί του καταπληκτικού πέλματος που βλέπω στο web εχει έναν απλό βακελήτη πάχους περίπου 1,5cm;
3.δεν μου δώθηκαν φλάντζες αλλαγής κλησεων του κοντακιού. ΟΚ μπορεί με το συγκεκριμένο μοντέλο να μην δίνονται τέτοιες φλάντζες αλλά ταιριάζουν οι άλλες που συνοδευουν τα συνθετικά; αν ναι πόσο κοστίζουν; - αν τις χρειαστώ γιατί ακόμα τεστ Churchill δεν έκανα.
4.μου δοθηκαν 3 τσοκ . Δεν με χαλάει γιατί όντας κατοχος ενός Browning 525 classic έχω όλη την σειρά με τα Invector Plus ( Carlson και Briley ) αλλά μήπως το όπλο συνοδευεται από περισσότερα; πχ. 5 (Θα μου πείτε τι την ψάχνεις τωρα πιά ... , ε για το γ....το) και κάτι τελευταίο.
5.Συνοδευεται το όπλο από αορτηριούχους; εμένα έχει κάτι made in Malaisia... Παραγγειλα ένα ζευγάρι Uncle Mikes για να μην μου πέσει καμιά φορά και το κλαίω αλλά μου έμεινε η απορία . Τοσο προσεγμενο όπλο και τοσο μαπα αορτηριούχοι;
Συγχαρητήρια στον φίλο ( νομίζω ο Μάκης) που παρουσίασε το παλαιότερο άρθρο με τις φωτογραφίες για το update της sx3 . Θα το έχω ευαγγέλιο.
Ευχαριστώ πολύ καλό απόγευμα .
Μήτσος
καλησπέρα ΜήτσοΠαίδες καλησπέρα
εκπλήσσομαι που διαβάζω πρώτη φορά ενα τόσο καλό forum παρόλο που γενικώς ψάχνω πολύ για καλά κυνηγετικά στέκια. Νέο μέλος κι εγώ με το καινούριο μου απόκτημα , μία sx3 με ξύλινα μέρη. Παρ' ολο που το όπλο είναι μεταχειρισμένο μάλλον είναι άριχτο . Αλλά δεν είχε μαζί του χαρτιά και οπως είναι φυσικό βγαίνουν κάποιες απορίες: πχ:
1.μήπως μπορείτε να μου πείτε πως καταλαβαίνω πότε κατασκευάστηκε;
2.γιατί το δικό μου αντί του καταπληκτικού πέλματος που βλέπω στο web εχει έναν απλό βακελήτη πάχους περίπου 1,5cm;
3.δεν μου δώθηκαν φλάντζες αλλαγής κλησεων του κοντακιού. ΟΚ μπορεί με το συγκεκριμένο μοντέλο να μην δίνονται τέτοιες φλάντζες αλλά ταιριάζουν οι άλλες που συνοδευουν τα συνθετικά; αν ναι πόσο κοστίζουν; - αν τις χρειαστώ γιατί ακόμα τεστ Churchill δεν έκανα.
4.μου δοθηκαν 3 τσοκ . Δεν με χαλάει γιατί όντας κατοχος ενός Browning 525 classic έχω όλη την σειρά με τα Invector Plus ( Carlson και Briley ) αλλά μήπως το όπλο συνοδευεται από περισσότερα; πχ. 5 (Θα μου πείτε τι την ψάχνεις τωρα πιά ... , ε για το γ....το) και κάτι τελευταίο.
5.Συνοδευεται το όπλο από αορτηριούχους; εμένα έχει κάτι made in Malaisia... Παραγγειλα ένα ζευγάρι Uncle Mikes για να μην μου πέσει καμιά φορά και το κλαίω αλλά μου έμεινε η απορία . Τοσο προσεγμενο όπλο και τοσο μαπα αορτηριούχοι;
Συγχαρητήρια στον φίλο ( νομίζω ο Μάκης) που παρουσίασε το παλαιότερο άρθρο με τις φωτογραφίες για το update της sx3 . Θα το έχω ευαγγέλιο.
Ευχαριστώ πολύ καλό απόγευμα .
Μήτσος