Winchester Team

• Thread starter Thread starter airman
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αυτό εννοώ... Χαχαχα
αυτες που εχουν αλουμινενιες αποθηκες ...οπως η δικη σου και η δικη μου ...σε κεινο το σημειο ...σαν να "ψωριαζουν"...
Δεν ειναι κατι ανυσηχυτικο !!...και η δικια μου ..και αλλων 2 φιλων που ειδα ...ειναι ετσι !!....
Σε αλλες sx3 .....με κοντυτερη αποθηκη ...δεν θα το δεις αυτο ...αφου αυτες φορανε ατσαλινες αποθηκες ...και βεβαια ΔΕΝ εχουν το δαχτυλιδι εκεινο το σαν χαλκινο ...(που ομως ειναι ατσαλινο ).......γιατι απλα δεν το χρειαζονται
Το ατσαλι αντεχει περισσοτερο τα αερια που βγαινουν σε εκεινο το σημειο απο τις τρυπουλες τις κανης
Η δικια μας ...επειδη ειναι αλουμινιου ....εχει και εξτρα κεραμικη βαφη (αυτο το στρατιωτικο λαδοπρασινο )...για περισσοτερη αντοχη ...
Οι ατσαλινες ...δεν ειναι βαμμενες αφου δεν το χρειαζονται !......ειναι ομως επιχρωμιομενες για να μην σκουριαζουν
Μην χαλιεσαι ....δεν εχεις προβλημα !

Παίδες καλησπέρα
εκπλήσσομαι που διαβάζω πρώτη φορά ενα τόσο καλό forum παρόλο που γενικώς ψάχνω πολύ για καλά κυνηγετικά στέκια. Νέο μέλος κι εγώ με το καινούριο μου απόκτημα , μία sx3 με ξύλινα μέρη. Παρ' ολο που το όπλο είναι μεταχειρισμένο μάλλον είναι άριχτο :). Αλλά δεν είχε μαζί του χαρτιά και οπως είναι φυσικό βγαίνουν κάποιες απορίες: πχ:
1.μήπως μπορείτε να μου πείτε πως καταλαβαίνω πότε κατασκευάστηκε;
2.γιατί το δικό μου αντί του καταπληκτικού πέλματος που βλέπω στο web εχει έναν απλό βακελήτη πάχους περίπου 1,5cm;
3.δεν μου δώθηκαν φλάντζες αλλαγής κλησεων του κοντακιού. ΟΚ μπορεί με το συγκεκριμένο μοντέλο να μην δίνονται τέτοιες φλάντζες αλλά ταιριάζουν οι άλλες που συνοδευουν τα συνθετικά; αν ναι πόσο κοστίζουν; - αν τις χρειαστώ γιατί ακόμα τεστ Churchill δεν έκανα.
4.μου δοθηκαν 3 τσοκ . Δεν με χαλάει γιατί όντας κατοχος ενός Browning 525 classic έχω όλη την σειρά με τα Invector Plus ( Carlson και Briley ) αλλά μήπως το όπλο συνοδευεται από περισσότερα; πχ. 5 (Θα μου πείτε τι την ψάχνεις τωρα πιά ... , ε για το γ....το) και κάτι τελευταίο.
5.Συνοδευεται το όπλο από αορτηριούχους; εμένα έχει κάτι made in Malaisia... Παραγγειλα ένα ζευγάρι Uncle Mikes για να μην μου πέσει καμιά φορά και το κλαίω αλλά μου έμεινε η απορία . Τοσο προσεγμενο όπλο και τοσο μαπα αορτηριούχοι;

Συγχαρητήρια στον φίλο ( νομίζω ο Μάκης) που παρουσίασε το παλαιότερο άρθρο με τις φωτογραφίες για το update της sx3 . Θα το έχω ευαγγέλιο.
Ευχαριστώ πολύ καλό απόγευμα .
Μήτσος
Καλως ηλθες ...φιλε μου ....κι εγω ετσι επαθα πλακα σαν κι εσενα .. οταν πρωτομπηκα σ' αυτο το υπεροχο σαιτ !
Καλα να περασεις !!...μεγεια το εργαλειο !!

Μου είπε κάποιος σε άλλο φόρουμ ότι αυτό που συμβαίνει με τα αέρια στην αποθήκη φυσιγγιων είναι διάβρωση στην ουσία (pitting) και με τον καιρό θα είναι χειρότερο και θα τρυπήσει η αποθήκη.... Μου έστειλε φωτογραφίες από την δικιά του και ήταν σε χειρότερη κατάσταση σχεδόν τρυπημενη... Ξέρει κανείς αν μπορούμε να βάλουμε την μεταλλική αποθήκη στην raniero Testa ?? Kωστα Thess???

αυτες που εχουν αλουμινενιες αποθηκες ...οπως η δικη σου και η δικη μου ...σε κεινο το σημειο ...σαν να "ψωριαζουν"...
Δεν ειναι κατι ανυσηχυτικο !!...και η δικια μου ..και αλλων 2 φιλων που ειδα ...ειναι ετσι !!....
Σε αλλες sx3 .....με κοντυτερη αποθηκη ...δεν θα το δεις αυτο ...αφου αυτες φορανε ατσαλινες αποθηκες ...και βεβαια ΔΕΝ εχουν το δαχτυλιδι εκεινο το σαν χαλκινο ...(που ομως ειναι ατσαλινο ).......γιατι απλα δεν το χρειαζονται
Το ατσαλι αντεχει περισσοτερο τα αερια που βγαινουν σε εκεινο το σημειο απο τις τρυπουλες τις κανης
Η δικια μας ...επειδη ειναι αλουμινιου ....εχει και εξτρα κεραμικη βαφη (αυτο το στρατιωτικο λαδοπρασινο )...για περισσοτερη αντοχη ...
Οι ατσαλινες ...δεν ειναι βαμμενες αφου δεν το χρειαζονται !......ειναι ομως επιχρωμιομενες για να μην σκουριαζουν
Μην χαλιεσαι ....δεν εχεις προβλημα !
ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ !!!!......Δεν ειναι κεραμικη η βαφη της αποθηκης μας οπως εγραψα πιο πανω .....αλλα ....ειναι ανοδιωση
(ας πουμε..... ενα ειδος βαφης-προστασιας-σκληρυνσης της επιφανειας του αλουμινιου !!!)

Μου είπε κάποιος σε άλλο φόρουμ ότι αυτό που συμβαίνει με τα αέρια στην αποθήκη φυσιγγιων είναι διάβρωση στην ουσία (pitting) και με τον καιρό θα είναι χειρότερο και θα τρυπήσει η αποθήκη.... Μου έστειλε φωτογραφίες από την δικιά του και ήταν σε χειρότερη κατάσταση σχεδόν τρυπημενη... Ξέρει κανείς αν μπορούμε να βάλουμε την μεταλλική αποθήκη στην raniero Testa ?? Kωστα Thess???
στο ιδιο μακρος με την αποθηκη της Raniero ....δεν θα βρεις σε ατσαλινη (τουλαχιστον σε original)....το εχω ψαξει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ....γιατι με "ετρωγε" κι εμενα !!.. (βεβαια ...μπορει να φτιαχτει σε οπλουργο )
Τωρα ....αυτο το δαχτυλιδι ...με τον καιρο ...χαλαει ..λιωνει ..."σαπιζει".....που σημαινει οτι αν δεν το αλλαζεις οταν φθαρει....ε ναι !!...θα σου την τρυπισει την αποθηκη (και την τσεπη !!)...

στο ιδιο μακρος με την αποθηκη της Raniero ....δεν θα βρεις σε ατσαλινη (τουλαχιστον σε original)....το εχω ψαξει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ....γιατι με "ετρωγε" κι εμενα !!.. (βεβαια ...μπορει να φτιαχτει σε οπλουργο )
Τωρα ....αυτο το δαχτυλιδι ...με τον καιρο ...χαλαει ..λιωνει ..."σαπιζει".....που σημαινει οτι αν δεν το αλλαζεις οταν φθαρει....ε ναι !!...θα σου την τρυπισει την αποθηκη (και την τσεπη !!)...
Eνα φθαρμενο δαχτυλιδι...

Ενα καινουριο δαχτυλιδι ....κοστος αγορας απο αντιπροσωπεια ...26 ευρω......
Η αντικατασταση ...πανευκολη ...και χωρις την βοηθεια οπλουργου ( ε..να "πιανουν" και λιγο τα χερακια μας !!!:))

url=https://postimg.org/image/89q8wcjzh/]
20161103_001821.jpg
[/url]

δεν μπορει να μπει ...λαθος ...εχει συγκεκριμενη θεση που "καθεται".....με εγκοπες (εννοειται οτι το κοψιμο του δαχτυλιδιου "κοιταει"....στην κατω μερια της αποθηκης ...και οχι επανω που χτυπανε τα αερια !!)

Last edited:

το δαχτυλίδι αυτό είναι η αιτία να δημιουργείται ηλεκτρόλυση
σε κάποια φάση θ αρχίσει να τρυπάει αργά η γρήγορα η αποθήκη γι αυτό εγώ θα πρότεινα αλλαγή της αποθήκης με αυτή της sx4 που είναι ανοξείδωτη :)
στο 4,25 έως 4,40 φαίνεται η καινούργια αποθήκη

το δαχτυλίδι αυτό είναι η αιτία να δημιουργείται ηλεκτρόλυση
σε κάποια φάση θ αρχίσει να τρυπάει αργά η γρήγορα η αποθήκη γι αυτό εγώ θα πρότεινα αλλαγή της αποθήκης με αυτή της sx4 που είναι ανοξείδωτη :)
στο 4,25 έως 4,40 φαίνεται η καινούργια αποθήκη
Μακη σωστα τα λες ...μονο που διαφωνω στο "ανοξειδωτη"...θα ελεγα οτι την "εκοψα'...για ατσαλινη χρωμιομενη ..(δεν ειμαι ομως και σιγουρος )
Αλλα απο την αλλη ....στο μακρος της Raniero ...δεν νομιζω οτι υπαρχει (παιρνει 12 φυσιγγια )

Μακη σωστα τα λες ...μονο που διαφωνω στο "ανοξειδωτη"...θα ελεγα οτι την "εκοψα'...για ατσαλινη χρωμιομενη ..(δεν ειμαι ομως και σιγουρος )
Αλλα απο την αλλη ....στο μακρος της Raniero ...δεν νομιζω οτι υπαρχει (παιρνει 12 φυσιγγια )
Κωνσταντίνε έχεις δίκιο αναφερόμουν στην sx3 και δεν είδα ότι ο Παναγιώτης έχει την Raniero ζητώ συγγνώμη και από τους 2 γιατί το μπέρδεμα και η λάθος πληροφόρηση εύκολα γίνονται :)

Last edited:
1999-2000

1999
Super X2 3 1/2"
Super X2 Turkey 3 1/2"
Super X2 3"
Super X2 Field 3"
καλησπέρα Μήτσο
1.η χρονολογία κατασκευής βγαίνει από το νούμερο του όπλου με κάποιο γράμμα και 2 νουμερα αν θυμάμαι καλά και συμβουλεύεσαι τον κατάλογο της brow.....προσωπικά δεν το κατάλαβα ποτέ
2.η τελευταία sx3 που ήταν σε τιμή προσφοράς πέλμα βακελίτη είχε
3.ούτε φλάντζες κλίσεων είχε και μάλιστα δεν δέχεται από παλαιότερο μοντέλο
4.όλες οι τελευταίες καραμπίνες win και brow 3 τσοκ έχουν,παλιότερα 4
5.αορτηριούχους δεν θυμάμαι τι είχε....η δική μου sx3 πλαστική τους είχε επάνω και είναι πολύ καλοί
Καλώς όρισες στην παρέα και σ ευχαριστώ για τα καλά σου λογια :)
Μάκη αν θυμηθείς πως βρίσκουμε την ημερομηνία κατασκευής πες το με ενδιαφέρει.

Ευχαριστώ παιδιά για τις γνώμες σας... Έχετε δίκιο.... Το έψαξα και εγώ λίγο σήμερα το πρωί πήρα τηλέφωνο και την ΚΑΛΚΟ και μου είπε ότι δεν υπάρχει μεγάλη αποθήκη σε μεταλλική... Υπάρχει μεταλλική των 5 φυσίγγιων η κλασική δηλαδή στα 75 ευρώ ενημερωτικά και η μεγάλη η δικιά μου της raniero στα 245 ευρώ..... Καλο ε???

Back