Μάριε, νομίζω ότι σου έχω την απάντηση!
Καμία ανησυχία για το όπλο.
Πιστεύω ότι αυτό που αναφέρεις οφείλεται σε "ελαττωματικό" κάλυκα. Συγκεκριμένα ο μεταλλικός πάφυλας δεν είναι εντελώς στρογγυλός (κυλινδρικός) αλλά έχει ελαφρώς παραμορφωθεί.
Το είχα πάθει μια φορά (αφού αναφέρεις το φυσίγγι, θα σου πω ότι κι εμένα ήταν της ίδιας εταιρείας, το B&P Sporting & Compak, αλλά αυτό είναι σύμπτωση, δεν έχει σημασία). Στο σκοπευτήριο, όταν πήγα να γεμίσω δεν έμπαινε εντελώς ούτε στη μια κάννη ούτε στην άλλη. Το πήρα σπίτι και το δοκίμασα και στην καραμπίνα (Mossberg) και δεν έμπαινε ούτε σε αυτήν. Με τα πολλά κατάλαβα το πρόβλημα: ο μεταλλικός πάφυλας ήταν πεπλατυσμένος, σαν να τον είχαν σφίξει ή "πατήσει" στο πλάι. Όχι τόσο έντονα που να φαίνεται με το μάτι, φάνηκε όμως όταν τον μέτρησα με το παχύμετρο. Νομίζω ότι το είχα αναφέρει κι εδώ στο φόρουμ, αλλά είναι χρόνια και δεν βρίσκω το ποστ. Βρήκα όμως τις φωτογραφίες που είχα βγάλει ...
Σε αυτό το σημείο τερμάτιζε το φυσίγγι στη θαλάμη:
Κι εδώ οι μετρήσεις σε δυο διαμέτρους του πάφυλα κάθετες μεταξύ τους, ενώ έπρεπε παντού να μετράει 20,3 χιλ.
Πιστεύω ότι το ίδιο πρόβλημα υπήρξε και στο δικό σου φυσίγγι, ίσως σε λίγο μικρότερο βαθμό από το δικό μου, αφού εσένα μπήκε στη θαλάμη ολόκληρο αλλά σφήνωσε.
.xm.